ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy o nožích Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
aspik napsal:
Ty bodáky československa jsou na ebay, zatím 72 dolárků, ještě 13 hodin, třeba to někdo uvítá.

Já je kupoval na Aukru za cca 900,- . 108 stran A5 s popisem a obrázky od Werndl1867 až po Kalacha 1959.
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2006
FBI - Skryté zbraně: tady
Vrhání nožů - tady
Pokud to tady už někde je, prosím o smazání. Nepročítala jsem celé vlákno....Sad

edit: tak Vrhání nožů je ve vlákně o házení noži Sad Ale to FBI jsem tu nenašla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
FBI sa mi nepodarilo stiahnuť neako mi blbne net.Vrhanie nožom som stiahol ale potrebujem heslo aby som ho mohol odrarovaťWink
Ďakujem.

ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Pokročilý
FBI funguje....a k Vrhání nožů je třeba heslo? Sakra...Sad Já to našla na internetu, docela náhodou. Ale heslo u toho žádný psaný nebylo Sad Kruci.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Už sa mi FBI podarilo stiahnuť asi na 10 krát to vyšlo.To heslo som tiež hladal ale nenašiel.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
jotanka napsal:

edit: tak Vrhání nožů je ve vlákně o házení noži Sad Ale to FBI jsem tu nenašla.

Jotanko, přímo Tobě jsem před půdruhým rokem dával link... Wink
Posláno:

Pokročilý
Surg napsal:
jotanka napsal:

Jotanko, přímo Tobě jsem před půdruhým rokem dával link... Wink

Fakt? Hopla...Happy Půl druhý rok? Tak to už si fakt neuvědomuju. Já jen, že jsem to teďka našla, když jsem brouzdala za něčím po internetu. Tak jsem si řekla, že to třeba bude zajímavé.
Jestli to vadí, pak se omlouvám...Sad
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/8/2009
vím že je zde určitě spoustu odkazů na knihy, ale chtěl jsem se zeptat zda mi tady někdo doporučí tu nejvíc nejlepší knihu o nožích...nejlépe co se týče výroby, materiálů atd...ale i encyklopedie mně zajímá....předem díky
neúspěšní a zbabělí hledají výmluvy, vítěz hledá řešení!!
Posláno:

Začátečník
samozdřejmě myslím v češtině...jelikož jsem se anglicky neučil...a německy umím...kjhaskjfajbcasfabe (nic)Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Nejlepší bude, když si koupíš instantní směs "Nožíř snadno a rychle ve třech krocích". Už žádné knihy nebudeš potřebovat.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
najlepšia kniha ktoru tu najdeš je http://www.knife.cz
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Je to pravda, nikde nenajdeš tolik informací o nožích či odkazů na jiné zdroje jako tady na webuHappy
Posláno:

Začátečník
diky....blacky dobrej vtip, ale tak jsem to nemyslel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
neviem za akym ucelom by si chcel knihu..ak len cisto koli teorii, tak to mas fakt ten knife.cz asi najlepsiu volbu..resp cely internet..ak chces sksuit noz vyrobit tak sa vykasli na knihu..skus zohnat naky kus nekaleneho plochaca, pilnik a jednoducho to vyskusaj..nic ti neda viac, ako ked to raz skusis vlastnorucne...hovorim z vlastnej skusenosti..kym som to neskusil vobec som si nevedel predstavit co to vlastne je pilit, pilnikovat, smirglovat zelezo, ako spravit brus a ako to cele funguje..
Wink Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
crudus.corvus napsal:
samozřejmě myslím v češtině...

Ahoj !!!
Nevím, nevím.... V Čj. myslím kniha která se zabývá přímo výrobou nožů v poslední době asi nevyšla ( snad s výjimkou učebnic nožířského řemesla ). O konstrukci nožů částečně pojednává kniha od Ing. Faktora ... a jako druhé foto je záběr mojí "knife-knihovničky"( na pravo štůsek MESSER MAGAZINu) .. jinak tam chybí některé tituly - rozpučované po kamarádech - a tři šanony výstřižků z různých časopisů, které se týkají nožů Laugh
W

Willie vložil tyto přílohy:
PICT0001.JPG.jpg
PICT0002.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
no už mám rozebrané tři nože a jednu dýku které jsem si před časem koupil, takže budu dávat čepelím nový tvar a samozřejmě i rukověti atd...takže doufám že při tom něco pochytím, dokonce mám známého který delší dobu vyrábí nože ten mě pustí do své dílny a určitě mi dá nejednu radu....takže nakonec spokojenost veliká. Přesto ale knihy chci jeikož je mám fakt rád, vím že praxe dělá mistra, ale mít rozsáhlou knihovnu plnou kvalitních knih je rozhodně bohatsvíWink ....willie díky za tip....práci zdarWink
Posláno:

Začátečník
zdarec....na stránce 3...příspěvek poslán 10 řijna 2006 od uživatele baca....posílal ke stažení něco o výrobě a opracovávání kovu atd... měl bych o to zájem , ale link není funkční. Mohl by mi to někdo poslat?? jestli to někdo má...díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Willie napsal:
O konstrukci nožů částečně pojednává kniha od Ing. Faktora ...

A ta už tady samozřejmě je - tudy, tudy cestička... Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Tu knihu "Nože a dýky" mám bohužel v němčině. Shodou složitých lidských náhod mi ji koupil v Praze kdysi můj si-fu. Není šance ji sehnat českou?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/1/2007
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum