ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel - Cold Steel - Recon Tanto Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Cold Steel - Cold Steel - Recon Tanto
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/7/2006
jedna technicka: odkaz na e-shop v recenzi je spatne - spravna adresa noze-nuz je www.noze-nuz.com a ne .cz
Posláno:

Štamgast
:o)) pravda, pravda..:o)) Díky za upozornění... Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
@maxeem: no já nechtěl zbytečně prudit, ale přesně tohle mě taky napadlo hned jak se mi ty fotky zobrazily na monitoru... Sad
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Kedysi davno som sa aj ja zahladel na jeden kusok od CS a to konkretne na SRK chodil som sa nan pozerat do predajne fakt dlho Happy ale ked som nasetril tych 5500 Sk co vtedy stal tak ma niekto predbehol.
K recenzii len dodam ze mi skor pripomina odu a nie recenziu. Ak bol odfoteny noz 6 rokov pouzivany tak by som rad vedel na co a ako bol pouzivany Happy Ono ak ho majitel vybral zo suflika raz za rok a odkrojil nim kus slaniny tak by som ten stav akceptoval ale inak veru nie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Dobrý už funguje,restartoval sem kompík a je to v oukleji.Vypadá to jako kdyby autor díloval výrobky Cold štýlu a v případě jakéhokoliv opotřebení dostal automaticky kudlu novou.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Lidi, já nepsal, že jsem s nožem každej rok postavil v lese srub.. :o)) Používal jsem ho normálně na vandrech při běžným štípání dřeva na zátop, řezání všeho možnýho... a pak ve službě. Na jiný činnosti jako je kopání zákopů, štípání polen a nebo otvírání konzerv, jsem používal jiné nástroje... ač by, věřím tomu, CS tyto plnohodnotně uměl nahradit...
Posláno:

Štamgast
No je hezký, že tomu věříš, z článku ovšem (alespoň pro mě) vyznívalo, že to máš i odzkoušený a já získal pocit,
že čtu o těžce zkoušeném noži, který všechno hravě přestál... Shocked

Přitom řezání a přípravu otopu zvládne v podstatě i můj cheef master od KDS - nic ve zlým... Wink

Ovšem nemohu dodat, že i tak mi ten nůž příjde dost málo opotřebovanej - i při dělání dřeva na zátop (několikrát za rok po dobu šesti let) bych čekal, že ten černej povlak bude o dost citelněji opotřebovanej (na viditelné opotřebení takovýchto povlaků není obykle potřeba zrovna kopat zákopy). Leda že by byl CS v tomle nadprůměrně kvalitní, což by mě ovšem docela překvapilo (byť mile)...
Posláno:

Štamgast
Odzkoušený mám všechny standardní situace sekání, páčení a řezání... a byť se to nezdá, povlak obstál bez většího opotřebení, ale na hranách a nejvíc na hrotu je odloupaný, jinak směrem k záštitě pak drží na noži jako čert. Jeho tloušťka je dost silná na to, aby na ní větve při sekání nadělaly jen šrámy, ale povlak neodřely až na ocel... jinak je údajně nanášen za teploty asi 200 st. C. a paknějakým způsobem vytvrzován...
Posláno:

Štamgast
Jinak ještě dneska jsem kamarádovi pro ukázku předváděl nůž na desce z tvrdýho dřeva od skříně, jak je možno se do bodnutí opřít.. :o)) a kdyby to nedělalo takovej rachot, klidně bych se tou asi 3 cm deskou proštípal... :o)) ale byl jsem v práci a tak se ukázka omezila jen na asi 10 bodnutí...
Posláno:

Štamgast
ale o tomhle jsem v recenzi nepsal a nechtěl psát... spíše mi šlo o to nastínit můj pocit, který z nože mám a co pro mě taková věc znamená...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Mě ta recenze udělala radost. Je to napsaný vzletnou češtinou a doprovozeno překrásnýma fotkama.
Nepátrám po tom co bylo z nožem děláno a ani si netroufnu odhadnout míru škrábanců po určitých úkonech.
Je to milé pozastavení nad nožem. A to nemám CS rád.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
FranaD napsal:
ale o tomhle jsem v recenzi nepsal a nechtěl psát...
Což je IMHO ovšem škoda, neb něco takového by mi IMHO do recenze pasovalo víc než jen nostalgická vzpomínková rozlučka...

FranaD napsal:
spíše mi šlo o to nastínit můj pocit, který z nože mám a co pro mě taková věc znamená...
O.K., číst se to dalo a fotky máš nádherný, takže ty připomínky neber (minimálně ode mne) prosím nijak ve zlém...

edit (16:45): jen podotknu, že Dominikovou reakcí jsem nebyl ovlivněn - přišla až potom, co jsem už začal psát tento příspěvek...
Posláno:

Štamgast
maxeem napsal:
dovysvětlím ten podiv nad stavem: Recon jsem vlastnil,koupen v Polsku za cca 2100 Kč v roce 2004,v té době na "HL" stál určitě přes 3000,tak jsem neodolal.A zkušenosti:1. má nezvykle tenkou střenku v poměru k délce,(nebo moc dlouhou)na fotce to není tak vidět.2.černý potah je vyveden,jako by byl celý nůž ponořen do nějakého laku,na hřbetu odletal už cca po týdnu,také záštita se "oleští".3. mě to osobně nevadilo,ale představa,že lze nůž nosit variabilně je zcela mimo,páč nůž nedrží v pouzdru ani při pouhé chůzi(při zavěšení střenkou dolů).Netuším proč,ale ono to pouzdro je celé jako z linolea.Myslel jsem ,že jsem si naběhl na plagiát,ale už jsem viděl jiné kusy a je to stejné.Jde hlavně o vzhled,jinak bych ho nechtěl nějak hanit...nějaká svině si ho užívá spolu s mojí termoskou a čelovkouAngry
tak to je zcela jistě plagiát... pravý RT je "jiný". postřik je sice hrubší než jiné černění na jiných nožích, ale opravdu je odolnější než aby ho seškráblo nějaké sekání větví nebo podobně tvrdého materiálu. co se pouzdra týče, je kydexové, souměrné, pro nůž ideálně veliké, nůž v něm drží perfektně, zezačátku o něco silněji, po cca roce se přirozeně nůž tasí opřením palce ruky o vrchní část pouzdra obemykající celou záštitu a mírným tahem. přesto ikdyž nůž držíve za pouzdro a máváte vší silou, ani se v pouzdře odstředivou silou nepohne, natož, aby vyletěl nebo něco podobného.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
no nevím taky ho mám na zdi a proti vypadnutí jsem to pouzdro musel trošku stáhnout páskou páč jinak padalSadven jsem ho vzal jednou a po pár sekách (dřevo)pouštěla ta černá verbež tak je opět na zdi a do lesa beru svoje kudlíky.vím že se dělal různě všude možně ten muj je z U.S.a teda alepoň to píšou.Ale jinak neni špatnej ten pocit že je nebezpečnej na pohled mám taky myslím že to nejni špatnej nuž jen je předraženejHappy
Posláno:

Štamgast
Honza J. napsal:
Nechci prudit, ale nerad jsem za vola, když nám tedy tvrdíš, k čemu jsi nůž 6 let používal v lese a je to zřejmě spešl výrobek CS, ještě by mě zajímalo, jak jsi ho těch 6 let používal ve službě, jestli to není ovšem tajný, jinak zodpovědně tvrdím, že to co jsi psal že jsi s nožem dělal, tak tomu nevěřím ani slovo, jinak jsem v životě neviděl a neudělal nůž. Promiň, ale aspoň z nás nedělej blbce a jestli je tak dobrej, proč se ho zbavuješ?
Honza
klasický výkon služby a nácviky v pořádkové jednotce a různá opatření k tomu: Nato, Měnový fond, 2 x povodně, motokrosová šestidenní, fotbaly, demonstrace... měním za hodně podobný nůž jen s jiným ostřím, SRK je kratší a podle mě klasické ostří - hrot je lepší než "americké" tanto...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Což znamená, žes ho vytáh maximálně na svačinuHappy
promiň předchozí prudění, mažu to a šmytec, je to tak jak na 1. fotce
Ahoj, Honza
edit: ať ti nová kudla udělá stejnou radost a službu, jako tahle a to myslím úplně vážně
Posláno:

Štamgast
dík.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
neda me to a budu se muset zastat FraneD

mam ve vlastnictvi bush rangera, taky cernenej, nebudu rikat ze s nim delam kazdejden, ale.....mel jsem ho dobre vytazenej a pracujici vpodstate dvakrat, kazdopadne dostaval dost zabrat co se rezani a sekani dreva (cisteni okoli cest,sekani vetvi ovoc. stromu, priprava dreva na ohen, stipani...) tyce a musim rict, ze to cerneni neni spatny (pravda swamprat je odolnejsi). Kazdopadne oderky tam byly a jsou, ovsem nejsou na kov a nikde seto neodlupovalo nebo neco jinyho na ten zpusob.
Zaznel tu nazor, ze .....udela i KDSWink, nic ve zlym..... aja to beru, ale to se da rict o kdejakem nozi, zalezi na tom jak to jde a jak ten nuz potom vypada Wink, nic ve zlym
edit: to jak vypada jsem myslel spis jako stav ostri, snad chapete
petr
Posláno:

Štamgast
představa,že lze nůž nosit variabilně je zcela mimo,páč nůž nedrží v pouzdru ani při pouhé chůzi(při zavěšení střenkou dolů).Netuším proč,ale ono to pouzdro je celé jako z linolea.Myslel jsem ,že jsem si naběhl na plagiát,ale už jsem viděl jiné kusy a je to stejné.

??? klasický kydex

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum