ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Gofi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2008
Zatiaľ sem vložím nejaké foto,(bohužiaľ nateraz lepšie foto nemám) sú tu fotky po kalení. Aj ešte nedokončená rúčka. Wink Tú budem musieť vymeniť (nič lepšie ma nenapadlo ako s ním hádzať do suchého topoľa)Sad

Gofi vložil tyto přílohy:
Moje_čepele_001.jpg.jpg
DSC00349.JPG.jpg
DSC00350.JPG.jpg
DSC00351.JPG.jpg
Hedera_hedelix.jpg.jpg
Kukri_ala_Gofi.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak som to dnes meral. Dúfam Gero že ťa to uspokojí, ináč beriem ho do Lipovej tak si ho budeš môcť omakať v ruke.Wink
Celková dížka: 419mm, čepel: 274mm, najväčšia hrúbka čepele je 4,6mm a šírka: 62mm.
Celková váha: 700g samotný nôž:520g
Pôvodne som chcel spraviť Kukri ale potom potvora ješitnosť zaúradovala, a chcel som čosi svoje. Vznikol tento hybrid ale maká a ja som spokojný. Medzičasom som kúpil aj origo Nepál Kukri, ale nieje to ono. Hedelix som mu dal meno až keď som spravil rezbu Brečtanu na púzdro.Happy

H_001.JPG.jpg
H_002.JPG.jpg
H_003.JPG.jpg
H_004.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ahoj
Díky moc za info a fotky.Je moc pěknej,tyhle tvary mám prostě rádWink.419mm?Tak to už je délkou skoro regulérní kukri,ty od Ka-Baru a Cold Steel mají shodně 435mm.Původně jsem si myslel že tomáš full tang se střenkami a přitom je to na trn.Drží to v pohodě?Jo a co ta díra v čepeli,nějakej zvláštní účel?V Lipové hourčitě pořádně vomrknuHappy.
Posláno:

Štamgast
V podstate ide "tŕň" skoro do konca rúčky (pozri foto po kalení). Dieru som robil v tom presvedčení že bude slúžiť ako opierka pre palec (inšpirácia z Ázie-jedným nožom všetko) pri jemných prácach. Laugh Potom som zistil že aj tak mám vždy pri sebe malý nôž, na jemné práce. Tak som ostatným tvrdil že je to "oko" aby nôž vydel kam reže. Wink
Do Lipovej chcem spáchať novú rúčku, tá odštiepená predsa len nieje to pravé orechové.Happy

Nože.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/23/2008
Zdravím Tě, velmi jsi mě s tím popisem Hedelixu potěšil. Vždy, když jsem Tě viděl v nějakém vláknu jsem si říkal..to je ale parádní kudel do lesa..a tak jsem hledal..a našel pouze zmínku, kdy se Tě také někdo ptal, co to máš v avataru za nůž. Řekl jsem si, že si musím něco podobného utlouct..a hle teď k tomu jsou i parametry. Jen jedna věc mě ještě zajímá. Na fotu s nedokončenou ručkou je dřevo světlé, taková nudaHappy a pak ve finálu krásná kresba a barva..jakoby patina..prozraď prosím co je to za dřevo a co sním provést, aby ve finále vypadalo takhle krásně. Tuším že tu kdosi psal o používání hypermanganu, zatím jsem to nezkoušel. Prosím prozraď své tajemství. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Žiadne tajomstvo je to len napustené Teakovým olejom. A potom bezfarebný krém na topánky s včelím voskom.Wink
Posláno:

Štamgast
Koupil jsem si před časem tuhle čepel od Camiliusu,už dlouho uvažuju o něčem podobným.Přemýšlim udělat rukojeť z kůže(navlečené kroužky) a nebo klasiku dřevo,uvidímeWink

Gero vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
2Gofi: Rad si ho v Lipovej tiez vyskusam.. :D
2Gero: Ja som onom tiez rozmyslal, aj ta rucka s kozenymi kruzkami ma napadla, len ten trn je podla mna kratky a aj tak by musela byt dost velka hlavica....
Posláno:

Štamgast
Když jsem to změřil třeba s kukri od CS tak je to stejně dlouhý a ještě by se mohl protáhnout ubroušením čepele,ta je dlouhá dost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Drzim teda palce s upravou a som zvedavy az bude hotove... ;)
Posláno:

Štamgast
Gero ak to stihneš do Lipovej môžme skúšať navzájom.Happy Apropo koženné krúžky, ak spravíš nejakú záštitu potom kožu (v miestach :palec ,ukazovák, prostredníka) potom dokončíš drevom mohlo by to byť dobré. Zároveň si môžeš predĺžiť rúčku aby ti pasovala do ruky.Wink
Posláno:

Štamgast
Repasoval som rúčku na Hedelixe (už som písal že som znej vyštrbil). Trochu som ju zmenil tak uvidím.Wink Predpremiéru má za sebou (trnkové kríky v Závlčí) ale premiéra bude v Lipovej.Happy
Takže avatár ukazuje pôvodný tvar. Meniť ho nebudem.Happy

Repas.JPG.jpg
Repas_01.JPG.jpg
Repas_02.JPG.jpg
Repas_03.JPG.jpg
Repas_04.JPG.jpg
Repas_05.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dnes som si fotil nôž čo som robil na KITH... tak so bliskol aj toto. Je to zlomená čepel Mikováckeho kuchyňáku, mahagón a mosadz. Púzdro nieje hotové ale už sa rysuje.Wink Paprem sa sním už dosť dlho, lebo mahagón sa zle vyrezáva. Chvílu ideš po vlákne a zrazu režeš proti.Angry Takže chvíľu sa s ním babrem dokým toho nemám dosť, potom mi dlho trvá keď ho chytím znovu do rúk.Happy
Celková dĺžka: 16cm čepel: 8,5cm.

Siréna.JPG.jpg
Siréna_01.JPG.jpg
Siréna_02.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Hodím sem foto noža čo som dával do klobúka. Čepel je 17 029 (AK 5) kalená na 56,5 Rokvelov. Záštita dobúchaná antikora.Wink Rúčka a púzdro slivka.Happy

KITH_01.JPG.jpg
KITH_06.JPG.jpg
KITH_08.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Ta patina na té záštitě mě fascinuje! Shocked
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Gofi napsal:
...Paprem sa sním už dosť dlho, lebo mahagón sa zle vyrezáva. Chvílu ideš po vlákne a zrazu režeš proti.Angry Takže chvíľu sa s ním babrem dokým toho nemám dosť, potom mi dlho trvá keď ho chytím znovu do rúk.Happy

Zozen si niekde mikrobrusku, s tou ti to pojde o hodne rychlejsie ... Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Mikro brúsku mám (síce je poháňaná motorom z vysavača 12 000 ot.) ale chcel som to vyrezávať, nie brúsiť.Wink
Posláno:

Štamgast
Dnes som si vzpomenul na Hlohove topánky a tak ma napadlo že sem hodím jednu moju starinu. Wink Kedysi keď sme nosily US-ky a telaciny (originál telaciny bol úzky profil) tak som si ušil z kozej kože tela. Podlepil som ju ražným plátnom, gombíky na vrecku sú z Korún. Skoro som prišiel o prsty kým som ju v rukách ušil. Akurát vrecko mi prišil šuster.Happy Popruhy sú s veľkej polnej.Cool

Kozina.JPG.jpg
Kozina_01.JPG.jpg
Kozina_02.JPG.jpg
Kozina_03.JPG.jpg
Kozina_04.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Jurovi, (cykloturista) som v Komárome sľúbil že sem hodím aj svoje nenožiarske výtvory. Trochu som sa cukal no aj tak sú tu.Happy Sú to výtvory na ktoré musel uzrieť čas. Koláž s názvom "Čas" som nosil v hlave asi 5-rokov. Dážď je s bukových nádorov ktoré zbieram roky. Nejaké pokusy s keramikou. Nemám všetko pofotené takže to vložím potom.Cool

Bukov__čudo.JPG.jpg
Čas.JPG.jpg
Čas_01.JPG.jpg
Dáž_.JPG.jpg
Ježovník.JPG.jpg
Ježovník_1.JPG.jpg
Kokon.JPG.jpg
KOruna.JPG.jpg
Srdce.JPG.jpg
Margaréta.JPG.jpg
Margaréta_1.JPG.jpg
miska_1.JPG.jpg
miska_2.JPG.jpg
miska_čajová.JPG.jpg
miska_čajová_1.JPG.jpg
Slimač.JPG.jpg
prívesky.JPG

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
[quote=Gofi]...... sľúbil že sem hodím aj svoje nenožiarske výtvory. ....... /quote]
A proč nee, má to duši, vypovídá to o člověku .... toto bych si klidně pověsil do privátního relaxačního koutku, a koukal .... cúcl dobrého kubánského rumu, potáhl z dobrého kubánského doutníku (a to 5 let nekouřím a Fidela nemusím) a kochal bych se Wink
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum