ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Petr Hřebíček - LittleNail Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2005
Uz par let tady na Knife do vseho kecam, tak uz je mozna cas jit s kuzi na trh a taky neco sveho predvest.
Neni to zadna slava, spis vysledky takoveho meho "šolichání", tak me hned nebijte Happy
Petr
Posláno:

Štamgast
Muj prvni damasek, rok 2006.
Celkova delka 27cm, cepel 14cm.
Damasek 19 312+16 420, cca 700 vrstev
Rucka mahagon od Mata (diky Mate Happy ), zastita mosaz, med, nerez a fibr. Sroub v patce je zaslepen mosaic pinem vlastni vyroby.

LittleNail vložil tyto přílohy:
celek_2.JPG.jpg
detail_MP.JPG.jpg
detail_damasek.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Kovana 19 356, rucka je korenova cast z merunky, koval jsem ho v roce 2007a pomalicku ho dodelavam Happy
Celkova delka 21cm, cepel 12cm.

celek_1.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Kovana 19 312-ka, rucka z mahagonu (diky Mate Laugh )
Kovano v roce 2007 (spolecne s predchozim), tento vykend jsem ho dodelal.
Celkova delka 20cm, cepel 11cm.

celek_2.JPG.jpg
detail_vybrus.JPG.jpg
celek_1.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Kdyz to tak po sobe ctu, napada me:
1) Na pristi foceni musim zvolit nejake kontrastnejsi pozadi Sad
2) Moje noze se neustale zmensuji. Snad to nebude trvaly stav Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Zdar Petře, pěkný nožejky, pěkný výbrusy, že ti to jde už jsem ti říkal, konečně ses pochlubil. Jen se zeptám, na té poslední fotce je vidět v odrazu něco jako gorila, něco se s tebou staloShocked Laugh ?
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
romano napsal:
...na té poslední fotce je vidět v odrazu něco jako gorila, něco se s tebou staloShocked Laugh ?

Ahoj,
Romano, Ty prece vis ze mam v tech nozich obrovske rezervy, ale diky za pochvalu, potesi Laugh
Ten odraz, to asi budu opravdu ja, ale nejak se nepoznavam Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Ahoj Petře, ty taháš rovnou těžkej kalibr, dost dobrý, co je to prosím tě za flek na tý damaškový čepeli nahoře cca uprostřed? chyba fotky, nebo na čepeli? vypadá to jako narezlý, ale to bude asi fotkou.
ať se ti daří, HonzaHappy
Posláno:

Štamgast
Honza J. napsal:
...co je to prosím tě za flek na tý damaškový čepeli nahoře cca uprostřed? chyba fotky, nebo na čepeli? ...

Ahoj Honzo, ten flek, to asi budu zase ja, resp. muj odraz ve vylestene cepeli Happy

PS: Brzo se uzdrav!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Rezervy máme každej, je ale vidět, když práci neojebeš a dotáhneš ji do konce. Ještě nějaký futrály by to chtělo. Kdyby sis nevěděl rady, stav se na workshopWink
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Ahoj, no to je dost, že se konečně prezentuješ... A co ty další, nebo předchozí??? A jinak, Romána máš "přes kopec"Laugh , to dojdeš i pěšky Wink ...za týden Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/11/2007
pěkné kudličky, mě osobně se nejvíz zamlouvá ten meruňkový nožíček, takové na nic si nehrající praktické zapíchávátko. Wink
Posláno:

Štamgast
Pavel Bolf napsal:
pěkné kudličky, mě osobně se nejvíz zamlouvá ten meruňkový nožíček, takové na nic si nehrající praktické zapíchávátko. Wink

Diky za pochvalu, taky mam nejradsi ten merunkovej Happy

romano napsal:
...Ještě nějaký futrály by to chtělo. Kdyby sis nevěděl rady, stav se na workshopWink

Mas pravdu, futralky by to chtelo. O vikendu se o neco pokusim.
Diky za pozvani na "workshop", urcite ho vyuziju, zvlast ted, kdyz jsme "skoro-sousedi" Happy

Stefane, vis jak to je, nektere jsou uz hotove, ale nestoji to za prezentaci a ostatni (vetsina) je jeste ve forme polotovaru v supleti a asi nikdy na ne neprijde rada Happy)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Pavel Bolf napsal:

chvilu som sa na tie fotky nozikov pozeral potom som chvilu rozmyslal zoscrolloval vsetky reakcie a "na nic si nehrající praktické zapíchávátko" je naozaj minimalne pri poslednych dvoch kuskoch vystizne slovne spojenie Wink

edit: a zabudol som napisat ze sa mi obi tri pacia Happy
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Petře máš to pěkný,ale netvrď žes za celou tu dobu udělal jen 3 kudly.Taky se mi líbí meruňka v 356.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Ládes napsal:
Petře máš to pěkný,ale netvrď žes za celou tu dobu udělal jen 3 kudly.Taky se mi líbí meruňka v 356.Wink

No, v podstate jo Happy
Jeste jsem udelal par takovej "pokusnejch", ktery pouzivam v dilne nebo manzelka na zahrade. Ruzne je chudaky trapim a vsemozne testuju (je neuveritelny, co takovej damasek vydrzi). Ty urcite nejsou vhodny na prezentovani Happy
No a pak mam hromadu (min.20) polotovaru cepeli v ruznem stadiu rozpracovanosti, povetsinou uz zakalene, a cekaji, az na ne (jestli vubec) nekdy prijde rada Happy

Ten "Meruňkáček", co se tak libi, to je v podstate taky takova testovaci "popelka" Happy
Jen jsem tak v rychlosti dal na brusce tvar jedne placce, vykovane z 19 356 s tim, ze si na ni vyzkousim parcialni kaleni. Po zakaleni je sice cepel na ostri tvrdsi, nez na hrbete, ale hamon se ne a ne objevit.
Takze je to v podstate zmetek Happy. Ale tvarove se mi libil, tak jsem ho dodelal Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
A jak je tlustej?Pokud to je míň jak 4mm bude hledání hamouna nejspíš snahou marnou.Wink Jinak 19 356 mám celkem rád.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Ládes napsal:
A jak je tlustej?Pokud to je míň jak 4mm bude hledání hamouna nejspíš snahou marnou.Wink Jinak 19 356 mám celkem rád.

Hrbet ma cca 5mm.
19 356 jsem koupi na doporuceni Stefana (a ten to ma, pokud vim, od Tebe) a urcite jsem chybu neudelal! Noze dost drzi a navic mam pocit, ze se 19 356 kove jeste o neco lip, nez 19 312-ka, kterou mam celkem rad prave pro jeji "dobre chovani" na kovadline Happy.
A to, ze jsem 19 356 dokazal ve vyhni sam zakalit, svedci o jeji "blbuvzdornosti" Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Ahoj Petře, zrovna se vracím z hradu.....Happy , teda z dovolené a co nevidí můj zakalený zrak, založil sis vlákno, konečně! Nožíky pěkné, ten meruňkový je parádní. Je na tom vidět, že si s tím vyhraješ a pokud to není tip ťop tak to nedáš ven. Až půjdeš k Románovi na ten workšop, zavolej mi, taky už budu skoro soused (moravské knínice). Nechť se Ti daří.
Vašek
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Happy není zač. To Sapeli je super a dobře se sním dělá. Nožíky moc pěkný, ten první má úžasnou kresbu na čepeli. No, ale dal sis na čas Happy
Mat
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum