ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Já bych začal klasikou, a to Para2. Police je sice ironická kudla, ale taky jediné SPD, co jsem prodal (dvakrát), nerezový i trojku v G10ce kvůli vaklu na pojistce. Ten nerezový navíc v ruce dost klouže a moc neřeže. To ta g10 verze je jedno z nejlepších EDC, který znám. Velká, řezivá a přitom plochá kudla, o který v kapse nevím. Jen ta pojistka (kdyby si od Demka kupili patent na tri ad, byla by to pecka). Takže bych ti radil se vyhnout backlocku a jít do něčeho s s jinou pojistkou a Para 2 je taková klasika. BTW nejlepší a nejdražší kousky SPD dělá na Taiwanu Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Para 2 v obchodě kde bych rad koupil teď nemají… je to nějaké probrané. A z taiwanu jsou třeba kvalitní, ale chybí tam ta hláška se Zemí :) na druhou stranu na to nespěchám, zvlášť když jsou na cestě vylepšené modely.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Alfie> pokud je cena PM2 pro tebe "na krev", nezapomen, ze se o nej da relativne snadno prijit pri (treba i nechtenem) vyvozu za hranice - v Nemecku jde o nelegalni zbran.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Jo a když jsme v těch cestovatelských nepříjemnostech, tak i bacha na fake.
Zrovna PM2 je dost často napodobována např.
na na Sbazaru ale i jinde.
Mnoho úspěchů při koupi.
Posláno:
Pozorovatel
Chci to kupovat ve vyhlášeném nožířstvî v Praze, tam tipuju fake neprodávají :) Co se Německa týče, tak já nikam necestuji, tož snad mi nikdo žádný nožík nevezme.

Jen aby to nedopadlo, že budu spekulovat o Spydercu a nakonec skončím u Sebenzy… ;) (naštěstí na ni zatím nemám)…

Protože i Bench má co vidím krásné kudly, Zero Tolerance jak by smet a cena se pak liší jen o pár stovek nahoru či dolu… Ale Kershaw asi v Praze nikde nemají.

Ale zas i ta PM2 je pro radost dobrá…
Posláno:
Štamgast
Ti nasadim jeste jednoho brouka do hlavy - PM2 je takovy tank (mam), ale jako EDC je prece jen pomerne velky a tezky (no dobre, ZT to neni). Ale klidne bych zvazil i nektery vic plastovy model typu Endura. Nebo treba maly Ka-Bar 4062 (pokud se jeste dela).

Ja sice obcas nektery "lepsi" do kapsy strcim, ale nakonec mam stejne 90% casu "jen" na klicich maleho svycaraka ;)
Posláno:
Pozorovatel
Enduru ani jiný plasťák nee. Jsem trochu jak chobotnice -miluju hezké a lesklé věci. Endura je možná účelná ale zkrátka - ošklivá. Líbilo by se i něco v titanu apod. Ale určitě ne Enduru, ty střenky jsou nehezké. U zavíráku mi jde i o design, nemám to jen jako nástroj, ale i módní doplněk a tudíž preferují eleganci...
Posláno:
Štamgast
Pak nechapu, proc si vybiras PM2, ktera je snad vsechno, jen ne elegantni modni doplnek... Ale tvuj boj...
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
PM2 a další Spyderco modely jsou hodně o zvyku. Dlouho mi trvalo, než mi ten jejich "designový jazyk" takříkajíc secvaknul a teď je dokážu konečně v mnohých ohledech docenit.

Z pohledu estetiky může být výhoda PM2 její popularita, protože je to jedna z nejpopulárnějších platforem pro všemožné i nemožné úpravy a díly třetích stran. Třeba titanové příložky různorodých tvarů i materiálů (včetně titanu), všelijaké barevné i decentní spacery apod. Dá se s ní v tomhle ohledu vyblbnout.

Také se tím pádem po čase tolik neomrzí a můžeš se do nějakých úprav pustit i po čase, až třeba našetříš, abys nemusel hned skákat po Sebenze.

Tady je starší video, kde se na některé takové úpravy můžeš podívat. Od té doby ale pochopitelně vznikl nespočet dalších.
Pro začátek můžeš kouknout například na Flytanium [KLIK], jestli by Tě vůbec něco takového zaujalo.

🦋💙
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/22/2012
nad Para 3 si neuvazoval? Je to v podstate ten isty dizajn ako PM2 ale je viac EDC
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ok Dobrý nápad tiež sa pridám a myslím: že nebudem sám...Laugh

Peter 80 vložil tyto přílohy:
20220722_113221.jpg.jpg

Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Para 3Ok

Igi964 vložil tyto přílohy:
4F3889AA_8353_4786_8796_14958C7532D4.jpeg.jpg
786FF9B1_4F81_4801_B087_24CC4C9AD809.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
Alfie napsal:
Enduru ani jiný plasťák nee. Jsem trochu jak chobotnice -miluju hezké a lesklé věci. Endura je možná účelná ale zkrátka - ošklivá. Líbilo by se i něco v titanu apod. Ale určitě ne Enduru, ty střenky jsou nehezké. U zavíráku mi jde i o design, nemám to jen jako nástroj, ale i módní doplněk a tudíž preferují eleganci...

A co vzít tu prémiovou verzi Endury v damašku a titanu
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/3/2022
Dobrý den kolegové.
Využiji vlákna zeptám se- koupil jsem Yojimbo 2 v českém ešopu, který zde má pozitivní hodnocení. Nápis s označením typu oceli je na mém kusu jiný než na stránkách výrobce. U mého nože je s mezerou mezi CPM a S30V, na stránkách spajderko je naopak bez mezery "CPMS30V". Jsou obě varianty správně a jedná se pouze o různé výrobní šarže tohoto nože? Na fotografiích na internetu se lze setkat s oběma typy nápisů. Děkuji.

paraclete vložil tyto přílohy:
spyderco.jpg.jpg
spyderco1.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
paraclete napsal:
Dobrý den kolegové.
Využiji vlákna zeptám se- koupil jsem Yojimbo 2 v českém ešopu, který zde má pozitivní hodnocení. Nápis s označením typu oceli je na mém kusu jiný než na stránkách výrobce. U mého nože je s mezerou mezi CPM a S30V, na stránkách spajderko je naopak bez mezery "CPMS30V". Jsou obě varianty správně a jedná se pouze o různé výrobní šarže tohoto nože? Na fotografiích na internetu se lze setkat s oběma typy nápisů. Děkuji.

Ahoj, nahoď fotky nože a můžeme se kouknout. Předpokládám, že se bojíš, zda nejde o ,,fejk”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/3/2022
PatrikD napsal:
paraclete napsal:
Dobrý den kolegové.

Ahoj, nahoď fotky nože a můžeme se kouknout. Předpokládám, že se bojíš, zda nejde o ,,fejk”

Ahoj, fotky doplněny. Nahoře foto z ebay shodné s typem, který je na stránkách výrobce, dole můj nůž.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Já bych dokonce řekl, že týpek z ebay má fejk, protože to broušení nevypadá moc spydercovsky a nebo už je přebroušený. To samé hrany střenek, které má na můj vkus až moc zaoblené, kdežto tvoje jaou tak jak mají být. Tohle jsou pro mě nejdůležitější indície, podle kterých rozeznávám fejky. Nejsem nějaký extra Spy znalec, ale tvůj mi přijde v pohodě. Podle nápisu bych se moc neřídil, ale třeba se mýlim.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/20/2020
PatrikD napsal:
Já bych dokonce řekl, že týpek z ebay má fejk, protože to broušení nevypadá moc spydercovsky a nebo už je přebroušený. To samé hrany střenek, které má na můj vkus až moc zaoblené, kdežto tvoje jaou tak jak mají být. Tohle jsou pro mě nejdůležitější indície, podle kterých rozeznávám fejky. Nejsem nějaký extra Spy znalec, ale tvůj mi přijde v pohodě. Podle nápisu bych se moc neřídil, ale třeba se mýlim.
.jooojo také si to myslím..ten nahore je více "jety"..nebál bych se
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/13/2016
Ahoj paraclete, ja teda tiez nie som odbornik ale spyderco bola moja oblubena znacka.
Co si pamatam tak tu medzeru som tam mal vzdy. CPM S30V.
Doma uz mam v tejto oceli iba stary sage 1 a tiez je s medzerou. Ok

A este jedna vec.
Nikdy neoveruj pravost podla fotiek z ebay. Skor mrkni na oficialne stranky, alebo youtube recenzie.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum