ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Tak ještě k Enduře a jejím příbuzným.
Mám tři Endury, jednu Endelu a Byrd Meadowlark.
Zkoušel jsem to propružení a problém je jenom u jedné Endury. Subjektivně je na tom Byrd nejlépe.
Trochu jsem nad Byrdem ze začátku ,,ohrnoval nos" ale přesvědčil mě že za ty peníze je to opravdu dobrý nožík.

Růža vložil tyto přílohy:
20230804_141638.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Já jsem těch backlocků od Spyderca osahal za ty roky po výstavách stovky a ty, co byly opravdu bez vůle, bych spočítal na prstech jedné ruky truhláře se třicetiletou praxí. Takže když mi někdo tohle tvrdí, tak IMHO jenom špatně hledá. Jde o to, jestli je vůle cítit při řezu, což je něco, co já fakt nedám a kvůli čemu jsem postupně pustil oba Police (SS i trojku v G10), byť tu kudlu miluju...některé pruží směrem dopředu při tlaku na hřbet, což takový problém není.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20161229_100003.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2009
Cool Vakl nebo-li blade play mám i na tri-ad locku, liner locku a o axis locku ani nemluvě. Jakmile se něco hýbe je to jen otázka času. Tady jde spíše o to jak moc je velkej a jak to ovlivňuje spolehlivost/bezpečnost. V tomhle je nejriskantnější liner lock imho.
"On balance, allowing taping was maybe the smartest business move we ever made." -Phil Lesh, Grateful Dead
Posláno:

Štamgast
Já mluvím o rock locku (up and down play). Pojistky typu liner lock atd. na tohle netrpí, protože čepel je při řezu opřená o stop pin. Klasický side to side play je jenom otázka toho, jak utáhneš čep. Super jsou ložiska (nebo bushing jako na Sebenze), která dovolují utažení v podstatě na krev, ale čepel pořád krásně chodí, na rozdíl od podložek, kde je potřeba si s tím pohrát.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Tak jsem napsal jen ,,vůle,, ja vůle Happy konkrétně je to vůle podélná, nikoli do stran. Já mám rád když jsou věci festovní. Nikde nic nerachtá, nevrže, nedrcá. Nůž, auto cokoli…
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2009
Nekecám, blade play nahoru a dolů. Cold steel AK47 velká i malá (pravda jsou letitý), Spy Military(jo i tam se to může stát, holt vadnej kus), Fallkniven P3G, BM Pardue, SOG Vulcan. Chytnu čepel do ruky a je tam vůle. Někde více někde méně. A ano backlock od Spy ze Seki je na tom nejhůř.
O stranovém vaklu jsem ani nehlesl.
Takže když to zapíchnu do kedlubny tak to cítím, při krájení na prkénku ovšem ne, to s tebou souhlasím.
"On balance, allowing taping was maybe the smartest business move we ever made." -Phil Lesh, Grateful Dead
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Dorazil mi Manix 2.Dizajnovo mi moc do oka nepadol,teda pôvodne.
Mal som možnosť si ho ohmatať naživo a iskra tam preskočila.
No a akcia na KNIFESTOCKu to spečatila.Laugh
Rozmerovo mu je z nožov na fotke najbližšie ZT350.Manix je v ruke citeľne ľahší,
aj rúčka je o niečo tenšia.Pri otváraní má vďaka poistnej guličke pekný zvuk,to isté pri docvakávaní čepele.
Poistka je pri odisťovaní otvorenej čepele dosť tuhá,silná pružina.Má aj určitý Lock Stick.
Otváranie a zatváranie čepele nieje také hravé ako na Para Military 2.
Úchop je paráda,ten dizajn človek pochopí keď nôž vezme do ruky.Ok
No a pár fotiek pre predstavu rozmerov.

manuel noriega vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Mám manixa XL aj lightweight a oba sú super. Už mi chýba len ten stredný. Malého som mal na čundri a pevný nôž som ani nepotreboval...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Tri najväčšie prínosy Sal Glessera svetu v jednom noži a k tomu čosi navyše Wink

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_2446.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Zajímalo by mě jaký.
A vůbec to nemyslím nijak ve zlém.
Nožík moc pěknej Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Diera, klip, zubaté ostrie.

K oceľ ktorá skutočne nehrdzavie, ľahká a odolná konštrukcia a vlastne cely nôž odolný živlom.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Trocha údržby...Happy

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230806_160047.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
Happy

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_20230809_192030.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/6/2015
Zdravím místní znalce a rádce
Potřeboval bych od Vás poradit.Chci si koupit zavírak od Spyderca.Jde mi spíš o praktičnost a spíš něco malýho. Mám zatím vybráno Spyderco Ambitious,nebo Spyderco Dragonfly 2.
Nemám je kde naživo porovnat.U dragona je výhoda asi ta nižší váha. Prostě nožík do kapsy když se jde,nebo jede s děckama na výlet nebo do přírody.
Díky za Vaše rady a postřehy
Posláno:

Štamgast
Kup si Chaparral nebo Sage 5 s compression lockem.
Posláno:

Štamgast
Když trváš na takovém prckovi, tak bych volil Dragonfly 2.
Teď jich mají spoustu ve slevě na Knifestocku.
Jen si myslím že 6cm čepel je sakra málo!Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Dragonfly ma nevyhodu, ze nema uvnitr ocelove prilozky. Na svacinu OK, ale uriznout s nim silnejsi klacek byl uz problem.
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Mě by vlastně taky zajímalo, jestli existuje nějaké skutečně robustní zavírací Spyderco. Ideálně dostupné Happy Měl jsem totiž vždy pocit, že je to spíš subtilnějši typ nožů(ne že by to bylo špatněHappy )
Posláno:

Štamgast
Robustní je třeba Shaman nebo Techno, otázka je, co je pro tebe 'dostupné'...Spyderca obecně jsou spíš kudly, co super řežou a dobře se nosí. Pokud chceš něco robustního, máme tu třeba CS atd. K těm malým bych přihodil ještě Lil' Native s CL, to je super prcek.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
To lipic: ten zmiňovaný Sage není špatný nožík - pokud jdeš po hmotnosti tak v CF verzi a pokud chceš festovnější tak titan. Ten Chaparral v CF či Ti je také možnost - jen to ma backlock.
Ještě třeba Caly 3 nebo 3.5, super matroš čepele, lehounký ale někomu by mohl vadit typ opět backlock :/. Zrovna tak Native.
Též Watu je menší verze Chokwe s pěknou pojistkou, fajn matroš čepelky, ale jeho tvar by někomu mohl vadit/nestačit.
A z těch nedostupných je to Leafstorm, který má vše - malý, lehký, Ti/G10, slušný matroš čepele a festovní pojistka.
Vše je to o preferencích, na co se bude nejvíce používat.
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum