ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/12/2008
Mal som starý stretch celozubatý a bol som s ním nadmieru spokojný, aj keď som pevných nožov viackrát pomenil alebo doplnil ... tak stretch stále ostával v mojom vrecku s malým švajčiarákom weiter.

Tak som neodolal a napriek pochybnostiam kúpil nový. Otvárať išiel trochu tuhšie, ale čepeľ sa stále dala vyhodiť palcom. Vycentrovanie bolo v poriadku. Trochu, fakt len maličkú časť z celej otáčky, som povolil stredový čap. Teraz chodí ľahko, keď stlačím backlock čepeľ spadne sama dole, pritom bočná vôľa v čepeli nie je.

Je strašne ľahučký 77g. No pri tej samonosnej konštrukcii bez kovových príložiek nebude na nejaké ťažšie práce, ale na to nebol ani predošlý stretch, pretože oba majú tenkú zužujúcu sa čepeľ. Tie nože sú predovšetkým rezacie EDC. Na potraviny perfektné. Ale určite zvládnu aj odrezať a zaostriť palicu na špekačky. Na drevo na oheň sú pevné nože, pílka či sekera.

Na spydercu fóre na nich sú pozitívne ohlasy.

Možno tam mohli dať klzné podložky, bolo by to určite lepšie ako teraz, ale že to má len samonosnú FRN mi ma EDC zatvaráku vôbec nevadí.

Dido vložil tyto přílohy:
20230926_142026.jpg.jpg
20230926_142047.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Stretch je dobrá kudla.
Drží se mi lépe než PM2.
V té K390 byl už z výroby neskutečně ostrý.

Růža vložil tyto přílohy:
20230928_085447.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Stále jsem si říkal, že je dost času. Pak jsem ho najednou nemohl nikde sehnat, tak když jsem na něj narazil tak jsem ho musel vzít.Happy Za mě, jedno z nejhezčích SPY

Wolfes vložil tyto přílohy:
IMG_20230929_090347.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Takže uz ho konečně předělali na sroubovany dizajn nebo je to jeden ten starší model, co měl, myslím, eloxovane prilozky?
.. Edit:ale ten starší neměl čepel z VG-10kyConfused
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Je to poslední verze. Jinak eloxovaný jsem ještě neviděl. Police byl vždycky z nerezu a nerez nenaeloxuješ. Musel bys vyměnit střenky za hliník.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
On tam ma este foliu tak to kolegovi mozno pripomenulo elox Laugh
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Jen se smějte hoši, já jsem o nerezu neřekl ani slovo...viděl jsem starší Spyderco Police, co mělo střenky eloxované, hotovo dvacet...Happy

DrU2 vložil tyto přílohy:
SPD_Police_AL_scales.JPG.jpg

Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Ok, mea culpa:

https://forum.spyderco.com/viewtopic.php?t=61092
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/6/2023
Zdravim ve spolek,
chci se zeptat, myslíte, že Spyderco Swayback na ebayi pod $200 jsou fejky? Např. tento https://www.ebay.com/itm/325182518243 nebo https://www.ebay.com/itm/353189984809 dík.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Od toho predajcu určite nie. Je to oficiálny obchodník. To sú zľavy na nože ktoré tento rok končia, preto je podozrivá ta cena.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Dnes som si vyzdvihol tohto, po dlhých rokoch vernej služby už bezzubého starčeka, na zaslúžený dôchodok Happy Happy.

Štefan vložil tyto přílohy:
Dragonfly_1.jpg.jpg
Dragonfly_2.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Nech tomu předělat výbrus na FFG a může sloužit dalších x let Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Martin Morávek napsal:

Tak ono je už aj teraz brutálne ostré, bez vôlí a fakt na ňom nevidno to štvrťstoročie požívania a určite by makalo ešte dlho Ok. Ja som skôr na väčšie nože a túto vážku nosiť na kľúčoch by mi bolo jednoducho ľúto...
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Mili2

mici25 vložil tyto přílohy:
20231005_223424.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Štefan napsal:
Martin Morávek napsal:

Tak ono je už aj teraz brutálne ostré, bez vôlí a fakt na ňom nevidno to štvrťstoročie požívania a určite by makalo ešte dlho Ok. Ja som skôr na väčšie nože a túto vážku nosiť na kľúčoch by mi bolo jednoducho ľúto...

Nejde o ostrost, ale o řezivost. Tohle má teď výbrus jako dláto. Obecně ty nízké šavlové výbrusy moc neřežou, proto začalo SPD dělat FFG, protože si všimlo, že si ty kudly nechávají sami uživatelé na FFG předělávat.
Posláno:

Pozorovatel
Ahoj,
Asi před patnácti lety jsem zlomil špičku čepele na delice, pak jsem dal tu zlomenou jednomu nožíři, aby my udělal novou a on ji ztratil.
Pořád mám zbylé díly a rád bych to po letech opravil.
Máte nápady kde si obstarám novou čepel? Dá se objednat? Máte někdo zkušenost s objednáním?

OliverZ vložil tyto přílohy:
295B9405_FF1A_4065_A4D9_F36930428646.jpeg.jpg

Qui ventum seminat, turbinem metet
Ježto vítr rozsívají, bouři budou klidit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Jestli k ní nemáš nějaký citový vztah, tak je nesmysl jí zkusit opravovat.
Kup si novou a přijde tě to i levněji.
Posláno:

Pozorovatel
Když na to přijde, tak si tu čepel udělám sám, zavíráky ale nedělám…. Nejsu strojař 😁
Qui ventum seminat, turbinem metet
Ježto vítr rozsívají, bouři budou klidit
Posláno:

Štamgast
Můžeš ji poslat do Spyderco na opravu, ale je otázka, na kolik to vyjde. Jinak vyrábět novou čepel a hlavně pasovat zámek na existující páku pojistky je nesmysl. To ti řekne každý, kdo dělá zavíráky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Víkendová údržba ostria

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_2907.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum