ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2018
jo jo .... to je dobrý nápad .... obohatit nuž za šest tisíc střenkami od fly za dva tisíce ... při výměně strhnout dva šroubky... takže celkem to vyjde na osm tisíc ..... prodejný je to za 3,5 ....

prostě Spyderco ... mrtvý produkt (vlastně ne, spíš produkt pro nadšence a fanoušky) :D

upřímně nechápu, že ten brak ještě někdo kupuje
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Nůž spíš tak 8000 Kč.

janm napsal:
jo jo .... to je dobrý nápad .... obohatit nuž za šest tisíc střenkami od fly za dva tisíce ... při výměně strhnout dva šroubky... takže celkem to vyjde na osm tisíc ..... prodejný je to za 3,5 ....

prostě Spyderco ... mrtvý produkt (vlastně ne, spíš produkt pro nadšence a fanoušky) :D

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
janm napsal:

Jo jo…můžeš hejtovat a můžeš se u toho kroutit jak had 🐍, také můžeš (stejně jako já) nechápat ty šílené “nedobrusy” a cenotvorbu, o vizuálu ani nemluvě.
Máš-li ale rád nože, musíš také chápat, že z pohledu metalurgie neudělal nikdo pro náš nožový svět víc.
Ono jde jen těžko popřít, že ti Crucible udělá exkluzivní ocel a pojmenuje ji po tvém brandu, to prostě tak je a asi něco děláš dobře.

Také mě baví, že ten “mrtvý brak” dal tolik života spoustě malých firem a možností volby “idiotům”, co ten nesmysl kupují. S tím, že se ten business pak rozroste o další - třeba i v tvých očích - méně zatratihodné brandy.
Příklad zde:
RC Bladeworks

Ale ať to zakončíme na tvojí notě: Debilní Spyderco, fuj [mezera-čtyři-tečky-mezera] 😇😂
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Napsal si to moc hezky.

Úplně v tom čtu, že kdyby nebylo Spyderco, tak si nemám čím namazat chleba, a celý nožo průmysl by byl stále v plenkách.

No a ty tanečky kolem druhovýroby jsou také úsměvné. Kdyby to ve Spydercu uměli vyrobit pěkně a dobře na první dobrou, tak by nikdy nevznikla druhovýroba.

Ale, tak děti si mají aspoň s čím hrát.

Pamatuju si, že jsem měl medvídka a k němu tři kabátky. Já byl šťasnej jak blecha.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
janm napsal:
při výměně strhnout dva šroubky...

Nesmis to patlal sroubovakama z Lidlu nebo u toho bejt nalitej a pak muzes Spyderca rozebirat horem dolem uplne bez problemu. Zrovna Spyderca po tom co opustili cervenej Loctite jdou rozebirat a udrzovat v pohode.

No a co se tyce samotneho Spyderca tak myslim si o nich sve a dost casto se ptam kdo sedi na vystupni kontrole v Seki nebo kdo je schopen takove konstrukcni stupidity na centrale v Golden. Ale kdyz se podivam na to kolik (a uspesne) kazdy rok pousteji na trh dealerskych exkluzivit, jaky zaber ma jejich katalog a na to jak si pan majitel na jejich foru uz 10 let stezuje ze bez ohledu na to o kolik navysi vyrobu tak ze to nestaci tak ona to dneska bude opravdu asi nejuspesnejsi nozirska firma na svete. Nikdo jiny nejede tak jako oni...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Spyderco je tu s náma 45 let (od toku 78) a za tu dobu nám dalo hromadu skvělých nožů a inovací (třeba jednoruční otvírání a kapesní klip), které pak ostatní firmy začaly používat taky. A pořád ho toho parádně šlapou, viz poslední novinky. Za mě se jedná o nejzajímavější US brand a vždycky když vyjdou novinky, tak bych si toho min. třetinu klině objednal, což se o žádné jiné značce říct nedá...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
No ale je pravda, řety šroubky by mohli býti lepčejší.
Posláno:

Štamgast
Šroubky jsou v pohodě, v životě jsem na Spyderku žádný nestrhl. Jak už tu padlo, chce to kvalitní bity (Wiha, Wera atd.) a používat hlavu...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Nestrhl jsem, ale občas mi přeskočí bit a jsou měkké.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20231023_224517_724.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

Military 2

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20231025_122741_625.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Jako už by mi mohl z toho knifestocku přijít, kurvaaa Grin .
RJD
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/24/2023
Martin Morávek napsal:
Jako už by mi mohl z toho knifestocku přijít, kurvaaa Grin .

Nápodobně, taky čekám Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Totoro napsal:
Ono jde jen těžko popřít, že ti Crucible udělá exkluzivní ocel a pojmenuje ji po tvém brandu, to prostě tak je a asi něco děláš dobře.

je to zakázka jako jakákoliv jiná, uděláš dostatečně velkou objednávku a podpoříš ji ještě dostatečnějšim množstvím peněz..
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
AdamFF napsal:
je to zakázka jako jakákoliv jiná, uděláš dostatečně velkou objednávku a podpoříš ji ještě dostatečnějšim množstvím peněz..

Nerozumím, jak to myslíš?
SPY27 je ocel exkluzivní pro Spyderco. Žádnou objednávku na ni neuděláš...
Posláno:

Štamgast
Že prostě přijdeš do Crucible (nebo kamkoli jinam) a objednáš si ocel podle svého zadání, v tomhle případě práškovou VG10. Spyderco si to může dovolit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Martin Morávek napsal:
...že prostě přijdeš do Crucible a objednáš si ocel podle svého zadání, v tomhle případě práškovou VG10...

Confused
Chemické složení je ale mírně odlišné, ne?
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Nieje to prášková VG10.NoNoNo Tu je niečo o nej.
Tu som takto pozeral video z nože nuž kde pán tvrdil že Magnacut je vylepšená D2.Oh No
Skúsme tu nepísať bludy.

knifesteelnerds.com/2020/01/15/spyderco-exclusive-cpm-spy27-steel-analysis/
Posláno:

Štamgast
Složení je mírně odlišné, ale z VG10 vychází. Stejně, jako například Sleipner vychází z D2 atd.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Martin Morávek napsal:
...složení je mírně odlišné, ale z VG10 vychází...

Ale to rozporovat nebudu, to je docela dobře možné.
Jenže právě tím mírně odlišným složením už to je jiná ocel; kdybych říkal, že SPY 27 je prášková VG 10, znamenalo by to, že je to ocel stejného složení, ale vyrobená metodou práškové metalurgie, což u VG 10 zatím asi nikoho nenapadlo (a je otázka, zdali by se to vůbec vyplatilo s ohledem na to, jakou strukturu VG 10 má sama o sobě; tedy samozřejmě v závislosti na zpracování).
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum