ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
AdamFF: Hoď jsem prosím odkaz na nějakou kudlu od těhle značek s Maxametem.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
@ yarr
Použil jsem obrat "ocelářský moloch".

Wiki: "Moloch (kralický přepis), Molech nebo Molek (ČEP) je jméno boha, který byl uctíván ve starověkých kulturách Blízkého východu. Jeho jméno je odvozeno ze semitského kořene m-l-k(ch) a znamená totéž, co „král“."

A tak jsem to myslel, v PM produkci jsou tito tři "na trůnu".

Se zbytkem souhlas Ok
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
Děkuji za odpovědi Ok
Doufám, že to tím bude, nůž mi velice vyhovuje.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Martin Morávek napsal:
AdamFF: Hoď jsem prosím odkaz na nějakou kudlu od těhle značek s Maxametem.

EDIT: sorry,moje blbost, az ted mi doběh Maxamet/Magnacut, pak beru zpet vse,co sem napsal,sem idiot 🙈

Např. tutáj

produkci těchhle značek uplně v oku nemam,tak nevim, co je jak aktuální, ale minimálně ted vyšla ZT350 v Magnu, stejně tak BM Mini Adamas, ANV z něj mají nějaký modely tušim standardně. Určitě z něj dělaj McNees knives 3.5 Mac (a urcite bude techhle malych US midtech firem vic),mam dojem že sou nějaký Sebenzy, Protechy..
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Z Magnacutu v současnosti dělá každý. Ale Maxamet najdeš jenom na Spydercu...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Zase je otazka co je Maxamet az take terno. Tolko zlomenych cepeli ako je v maxamete som snad este nevidel... takze sa necudujem ze ju nenajdeme u inych vyrobcov, sam by som ju nechel.
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
...ste dobrý zatiaľ 2 strany dáte 3 ?Tak poďme...
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
ZLOjasna napsal:
Zase je otazka co je Maxamet az take terno. Tolko zlomenych cepeli ako je v maxamete som snad este nevidel... takze sa necudujem ze ju nenajdeme u inych vyrobcov, sam by som ju nechel.

Maxamet má smysl, pokud 8 hodin denně v suchém prostředí řežeš provazy nebo kartony Happy. Výdrž ostří je tu na prvním místě před vším ostatním (korozivzdornost a především houževnatost). Jako zajímavost do sbírky proč ne, ale na EDC kudle pro univerzální použití udělá klasická M390, S35VN, Elmax atd. lepší službu...

Peter 80: proto jsem na knifu a mě osobně tyhle debaty dost baví, takže proč ne Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Martin Morávek napsal:
...Maxamet má smysl, pokud 8 hodin denně v suchém prostředí řežeš provazy nebo kartony...

Jo, tak přesně tohle s nožem denně ... nedělám ... Happy

Martin Morávek napsal:
...na EDC kudle pro univerzální použití udělá klasická M390, S35VN, Elmax atd. lepší službu...

Tak nějak. Z mého uživatelského pohledu nevidím rozdílu mezi SPY 27 (Manix) a S35VN (Tenacious, když zůstanu u nožů, které patří do tohoto vlákna). Ale hodně mě baví S30V zpracovaná u Bucků podle Bose, mimochodem.

Martin Morávek napsal:
...proto jsem na knifu a mě osobně tyhle debaty dost baví, takže proč ne Happy ...

No, vlastně jo. Proč ne.
Nuže vzhůru do třetí strany, pánové!
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Martin Morávek napsal:
Ale Maxamet najdeš jenom na Spydercu...

No v tom tiež nemáš pravdu.NoNoNo

Ono je síce pravda že citujem:0888MAX je čierny DLC a približne polovica nožov 0888MAX je vybavená oceľou Maxamet, a druhá polovica má oceľové čepele M390 po tom, čo si Zero Tolerance uvedomila, že by bolo príliš ťažké dokončiť celú dávku v Maxamete.
Zdroj:bladereviews.com/zero-tolerance-0888max/

manuel noriega vložil tyto přílohy:
2023_11_01_15.57.53_bladeops.com_e4f9c7eb8f79.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Zajímavé a pro mě novinka Happy. Vycházel jsem z informací na BladeHQ.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Dobrý den, poptávám tento model, Dragonffly Red/Black ZOME CPM20CV C28ZFRDBK2, má jej někdo nebo pomohl by mi jej někdo sehnat?
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Martin Morávek napsal:

Maxamet má smysl, pokud 8 hodin denně v suchém prostředí řežeš provazy nebo kartony Happy. Výdrž ostří je tu na prvním místě před vším ostatním (korozivzdornost a především houževnatost). Jako zajímavost do sbírky proč ne, ale na EDC kudle pro univerzální použití udělá klasická M390, S35VN, Elmax atd. lepší službu...

Zkusím ještě připojit svůj pohled na věc jako dlouhodobý uživatel Maxametu. Aby sme to teda natáhli na tři strany 🙂

2018 jsem koupil pm2 v Maxametu, nechal jsem to píchnout, vyšlo to na 86,16 HRA co je asi 70 HRC (váleček broušený na 120° vs váleček s rovným dnem)

Tehdy jsem pracoval ve firmě, kde byla obrovská spotřeba kartónu, a lidi to tam řezali na menší kusy běžným odlamovacím nožem a denně se spotřebovalo tak 5 čepelek.
Pro představu, denně sme naplnili 2 modré kontejnery na papír až k prasknutí, že téměř nešli zavřít.

Hned v první den jsem nařezal všechno na proužky a nůž po omytí lepidla z čepele holil, ani nevěděl že něco řezal.
Řekl jsem si že to není možné a vzal jsem 5 plechovek od pití a rozřezal je odshora až dolů kolem dokola 8 až 10 řezů. Nůž pořád holil.

Od vtedy jsem nůž používal každý den na všechny různé činnosti které se zavíracím nožem dělají, žádný batoning, páčení, otevírání škeblí 🤦🏻

Teď ho používám mimo jiného na oškrabávání průmyslového lepidla s hliníkových povrchů, nebo příčné přeseknutí tenkých kabelů.

Jen jednou v životě jsem na noži udělal zoubek >0.3 mm a to když jsem se snažil přeseknout hrubou papírovou sponku o průměru 0.8 mm.

Zkoušel jsem různé povlaky, octem, studený brynýř, nebo to nechat tak...
Nakonec jsem čepel vyleštil a nechal napovlakovat DLC a od vtedy nevím co je to patina/rez a povlak po těch letech vypadá pořád jako nový.

Samozřejmě vím jak se k noži chovat a nedělám s ním kraviny.

Pro mně zatím nejlepší volba pro EDC nůž. I když bych raději chtěl delší čepel a bez toho debilního vybraní na prst který je na každém pm2, ale nic takového nejde koupit takže čekám, co se příště s touhle ocelí objeví.

-BaRD- vložil tyto přílohy:
maxamet_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Díky za obsáhlou recenzi, která potvrzuje mimořádné vlastnosti tohohle materiálu. Tuhle kudlu jsem si koupil taky, ale časem jsem si uvědomil, že odolnosti proti korozi je pro mě důležitější, než extrémní výdrž ostří, takže jí moc nenosím. Radši něco se slušnou výdrží ostří a špičkovou odolností proti korozi (Magnacut).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Kdyby tak dělali zubatý, K390 taky vydrží hodně, ale Maxamet to není.

Maxamet Enuff zubatej, to by bylo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
3rdlife napsal:
K390 taky vydrží hodně, ale Maxamet to není.

No, vybral jsi tomu Maxametu tvrdýho oponenta…za mě osobně možná až moc.
Maxamet je zajímavá a vysoce specializovaná ocel, je k ní ale třeba také tak přistupovat.
K390 je pracovitá mula, do běžného života zapadne bez nároků na extra zacházení a lecos promine. Taky umí pořádně kopnout!
Zrovna se mi z ní peče custom fulltang 🤗

Posláno:

Štamgast
3rdlife napsal:
Kdyby tak dělali zubatý, K390 taky vydrží hodně, ale Maxamet to není.

Maxamet Enuff zubatej, to by bylo.

Zubatý Maxamet bys zlomil na prvním klacku, protože všechny ty zuby fungují jako koncentrátory napětí (vruby) a Maxamet je velmi křehký. K390 drží ostří taky parádně a navíc je velmi kouževnatá. Takže ji můžeš třeba zapíchnout do betonu Happy. Ale dělala se zubatá ZDP189.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Moc zajímavá diskuze a poznatky Ok

Myslím, že je dávno doba ta tam, aby se někdo snažil najít "nejlepší" ocel na EDC nůž.....pro někoho bude Maxamet ideální, já bych ho zlomil nebo rozpustil u moře ve slané vodě po pár měsících Happy

Nedám dopustit na CTS XHP, S35VN nebo Elmax.
V plánu mám Magnacut a M390 Applause

vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Martin Morávek napsal:
Ale dělala se zubatá ZDP189.

Ona aj ZDP189 ti je k ničemu když se k ní neumíš chovat. Můj táta ji odemě dostal jako dárek. Říkal jsem, že je to super ostré, a taky extrémně dlouho ostré vydrží, ale je křehké tak ať dává pozor. Chválil si ten nůž, že vydrží ostrý navždy, a před dvěma měsíci na chatě mi přišel ukázat nůž na dvě půlky. "Chtěl jsem jenom udělat třísky, a jen trochu jsem do něj klepnul klackem. Jen tak slabě..."

Je to jak přijít na dětský hřiště a majznout nějaké cizí děcko. Nikoho nezajímá či silně, nebo slabě. Tohle se prostě nedělá... 😑

Tak isto, Maxamet. Věřím tomu, že kdyby mi v otevřeném stavu spadnul na beton, tak praskne. Jenže mně na beton prostě neupadne. To by bylo jako by mi na beton upadlo batole. Rovnou by jsem se šel udat na policii. "Šerife zatkněte mě. Zabil jsem svůj nůž. Upad mi..." 😂
Posláno:

Štamgast
Jo, ZDP189 je taky hodně křehká, ale aspoň slušně odolává korozi. Nicméně se zubatá dělala, ale na feedback od uživatelů si nevzpomínám. Za mě dobře zpracovaná M390 nebo Elmax udělá na EDC kudle nejlepší službu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum