ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2013
Spyderco Product Guide 2024

www.spyderco.com/catalog/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Můj velký oblíbenec. Tak trochu opomíjený ale super designový nůž.
Teď je jeden v inzerci, tak doporučuji Ok

Růža vložil tyto přílohy:
20231229_104806.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Dneska mám radosť Happy.

Štefan vložil tyto přílohy:
Spd.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Někdy před rokem 2010 ji na mě vydyndal kamarád. Často ji nosí, občas s rozumem používá, teď jsem ji měl na nabroušení a vyčištění. Byla trochu zatuhlá, teď (olej KPL) chodí čepel lehce, při zavření cvakne z cca 6 cm a hlavně čepel je pořád vycentrovaná, žádné vůle, propružování nebo cokoliv jiného. Nechce mi ji prodat zpátky, lotr, a popravdě se mu nedivím Grin .

Někdy je dobrý podívat se zpátky, jak věci fungovaly Happy .

Chloupek vložil tyto přílohy:
A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
Happy

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_20240105_141109.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
3rdlife napsal:
Růža napsal:
Já ho mám objednané na Knifestocku už od června za 4772,-, ale nějak se jim zpozdila dodávka.mrGreen
Moskito je obecně velmi drahé.

na ty můžeme zapomenout, nově v ceníku už jsou přes 5000, takže to zazděj jako vždycky.

Nezazdili Happy
Trvalo to sice půl roku ale nakonec dorazil za tu původní cenu (4772,-)
Lehce chválím Knifestock Ok
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2023
Potkali se u mě 3 krasavci, tak se s vámi podělím Happy

Furi vložil tyto přílohy:
20230426_231801.jpg.jpg
20230429_111909.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018

A jak ten vtip pokračuje?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Furi co jsi dělal s čepelí na Police ?
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2023
Já pouze brousil zákazníkovi Happy Na K390 neměl vhodné brousky. Na tu čepel si dal DLC. Lakýrnickou páskou oblepuji, aby nedošlo k nechtěnému poškrábání při broušení a aby se nedostala nečistota k pivotu a podložkám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Hodím to i sem. Po půl roce od objednání a zaplacení dneska konečně dorazilo z knifestocku Military 2. První dojmy jsou veskrze pozitivní; chod z krabice ok, pojistka bez lock sticku, fazeta perfektní. Akorát centr by mohl být lepší. G10 na ručce je hrubá tak akorát (prostě tak, jak to Spyderca mají), 4way klip je fajn, ale zůstane na tip down, jak přišel. K téhle kudle (i k Para 2) mi to sedí. Použité šrouby T8 a T15 na čepu potěší, na klipu jsou klasicky T6. Kudla je to veliká (140 mm ručka), ale vzhledem k váze 122 gramů a značné plochosti v pohodě nositelná. Nicméně čepel (102 mm) mi prostě vzhledem k ručce připadá malá a klidně by mohla být o 4-5 mm delší, místo tam je (viz foto špičky skrz díru pro šroub klipu). Čepel má taky trochu jiný tvar, než na klasickém Millie, je taková míň břichatá, má delší rovnou část ostří. Více dojmů časem 🙂. Jo a řeze to fajn, ale Police to není...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20240118_141904.jpg.jpg
20240118_134635.jpg.jpg
20240118_134426.jpg.jpg
20240118_134822.jpg.jpg
20240118_134506.jpg.jpg
20240118_104407.jpg.jpg
20240118_113035.jpg.jpg
20240118_103459.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
No a upravené Military je konečne doma Happy.

Štefan vložil tyto přílohy:
SPD_Military_1.jpg.jpg
SPD_Military_2.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Knifestock má dobírku bez příplatku

Martin Morávek napsal:
Hodím to i sem. Po půl roce od objednání a zaplacení dneska konečně dorazilo z knifestocku Military 2. První dojmy jsou veskrze pozitivní; chod z krabice ok, pojistka bez lock sticku, fazeta perfektní. Akorát centr by mohl být lepší. G10 na ručce je hrubá tak akorát (prostě tak, jak to Spyderca mají), 4way klip je fajn, ale zůstane na tip down, jak přišel. K téhle kudle (i k Para 2) mi to sedí. Použité šrouby T8 a T15 na čepu potěší, na klipu jsou klasicky T6. Kudla je to veliká (140 mm ručka), ale vzhledem k váze 122 gramů a značné plochosti v pohodě nositelná. Nicméně čepel (102 mm) mi prostě vzhledem k ručce připadá malá a klidně by mohla být o 4-5 mm delší, místo tam je (viz foto špičky skrz díru pro šroub klipu). Čepel má taky trochu jiný tvar, než na klasickém Millie, je taková míň břichatá, má delší rovnou část ostří. Více dojmů časem 🙂. Jo a řeze to fajn, ale Police to není...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2016
Delica4

mike978 vložil tyto přílohy:
1000044932_01.jpeg.jpg

Instagram / michal.mike978
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/20/2020
Trochu som tunil shamana ,ten uchop je s mikartou neskutočný.👍

Peter 80 vložil tyto přílohy:
20240128_125145.jpg.jpg
20240128_125219.jpg.jpg

Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/26/2017
Dido napsal:
Ahojte.

Spyderco stretch 2 xl.

Mam rovné ostrie, ale pokukujem po kombinovanom ostrí. Pri tej dĺžke možno bude použiteľné. Nemá niekto skúsenosť s kombinovaným ostrím pri takej dĺžke? Dĺžka čepele je 10 cm. Alebo už radšej full celo zúbkovaný.

Ďakujem za reakcie.

Ahoj, jak je na tom Stretch 2 XL s vertikální vůlí v pojistce?
Back-locky z japonské fabriky na to docela trpí.

Je zajímavé že produkce z americké fabriky (jako Native, Native Chief) mají pojistku trochu jinou a problém s vůlí je vyřešen.
Posláno:

Štamgast
Vyřešen fakt není, ale vůle je menší. Naposled jsem měl v ruce nový Native 5, který byl bez vůle. Ale když jsem ho měl v ruce podruhé po asi 2 měsících provozu, vůli už měl, byť to nebylo tak zlé jako na Jap. produkci. Native Chief CF/S90V mám doma a vůli mátaky. Prostě jediné Spyderco s baklockem bez vůle je Chaparral, protože má stop pin. Doufám, že tuhle konstrukci časem rozšíří na Police, abych si ho mohl zase koupit Happy. Strech 2 XL bude stejný, stejná výrova i konstrukce. O něco lepší bude patrně verze v G10 s ocelovým backspacerem a CruWear ocelí (ale zase 10t). BTW tahle kudla se mi líbí moc, ale žádný back lock od Spyderca už mi nesmí přes práh.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Četl jsem nějaký článek že ve Spydercu vůli u back-locku řešili. Myslím že to bylo když představovali Native Chief. No a když jsem měl v rukách právě Native Chief na porovnání tak jsem vážně žádnou vůli necítil.
Ale jestli se používáním začne vůle projevovat tak je to hodně nemilá zpráva. Confused

Jsem zvyklý na Triad-lock od CS, mám rád konstrukci s uzavřeným hřbetem a trochu delší čepelí. Military 2 má na můj vkus moc skloněnou čepel vůči rukojeti a otevřený hřbet.
Proto jsem pokukoval po Stretch 2 XL případně novém Native Chief LW v Magnacut.
....ale s citelnou vůlí v pojistce si nechám zajít chuť.

(Kéžby se našel někdo kdo by na Spyderco back-lock zvládal dodělat stop pin podobně jako to má Triadlock. Možná se zkusím poptat Mydlinky jestli by to u nožů bez linerů nebylo možné)

Přesně tu verzi Stretch 2 XL s šedou G10 a CruWear jsem nedávno obdivoval ale na EDC preferuji korozivzdornou ocel + ta cena.
Posláno:

Štamgast
Ona se ta konstrukce dost liší, ale třeba tady to vypadá, že by to jít mohlo. Ale to už je lepší si prostě koupit jinou kudlu, na trhu je toho tolik. Nebo si ten nůž nechat udělat komplet a budeš mít všechno přesně podle tvých představ. Nicméně Police s tri adem je můj vlhký sen...Happy

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Triad_Lock_vs_Conventional.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Na vlhký sen by to chtělo verzi Salt. Cool
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum