ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/1/2004
Zdravím místní znalce. Opět podléhám v marném boji s nutkáním si pořídit něco co jsem dosud neměl. A tak se zeptám jestli někdo nevíte jak je konstruován model Moran, jak dlouhý nebo naopak krátký je trn v rukojeti. Jestli třeba někdo nenašel rtg snímek, já hledal a nenašel. Jde o poslední zoufalou obranu před nákupem když ta konstrukce bude fórová🙈
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Mě kdysi od koupě odradilo, když jsem se dozvěděl, že by ta rukojeť měla být potažená gumou. 😉
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Štamgast
To se ale dá změnit, proto mě zajímá ta konstrukce 😁 teď jsem se dozvěděl že trn by měl být tak do dvou třetin rukojeti..... další edit, teď mi pro změnu vrtá hlavou jak je ten trn silný 🤔
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Mardoqov nápad s Yojumbo neprešiel. Mr. Janich napisal na Spyderco fore toto:

Ahoj, všetci:

Práve som sa vrátil z práce na veľtrhoch Enforce Tac a IWA v Nemecku. V stánku IWA ma navštívil Vojto, pán, ktorý zverejnil fotky. Dal mi malé portfólio s fotografiami mojich nožov, ktoré upravil tak, aby obsahovali funkciu Wave, a navrhol, aby som zvážil navrhnutie tohto nápadu spoločnosti Spyderco. Upravené nože sú jeho dielo, nie moje.

Aj keď som v priebehu rokov upravil niekoľko Yojimbo 2, aby obsahoval funkciu Wave pre priateľov a študentov MBC, mám niekoľko výhrad k jej zahrnutiu ako „oficiálnej“ funkcie.

Po prvé, z historického hľadiska Yojimbo 2 vznikol pred vypršaním patentu Ernieho Emersona. Spyderco oficiálne licencuje Wave od Ernieho a platí mu licenčné poplatky za každé jeho používanie. To pridáva dodatočný prvok nákladov ku každému modelu, ktorý ho obsahuje.

Moje preferované umiestnenie pre modifikáciu Wave na modeloch Yojimbo je na „hrebene“ čepele pri rukoväti oproti pred okrúhlym otvorom. Na tomto mieste vyzerá Wave veľmi podobne ako tvar vlny Emerson s ochrannou známkou. Z úcty k Erniemu a jeho IP by som tento estetický prvok nezaradil do produkčnej zložky môjho návrhu.

Ako už bolo uvedené, 5X5 je vynikajúcim príslušenstvom Pickpocket pre všetky modely Yojimbo Family. Zakladateľ 5X5 je skvelý človek a dlhoročný priateľ, takže radšej podporujem jeho podnikanie, než by som začlenil Wave priamo do svojich výrobných modelov.

Nakoniec, všetky rozhodnutia o produktoch spočívajú na Ericovi, Salovi a Manažérskom tíme Spyderca. Hoci vítajú moje návrhy, všetky tieto rozhodnutia sú nad mojou platovou triedou.

Zostaň v bezpečí,

Mike
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
5X5 je toto.

outdoorman vložil tyto přílohy:
IMG_7939.jpg.jpg
IMG_7938.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
liman napsal:
To se ale dá změnit, proto mě zajímá ta konstrukce 😁 teď jsem se dozvěděl že trn by měl být tak do dvou třetin rukojeti..... další edit, teď mi pro změnu vrtá hlavou jak je ten trn silný 🤔

Tady je fotka

Bohužel Bill Moran je spíše svačiňák. Rozhodně to není nůž na těžkou práci, nedej bože štípání dřeva!

ranovak vložil tyto přílohy:
__post_13385_0_11156600_1455557557.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
mydlinkaTM napsal:
Mě kdysi od koupě odradilo, když jsem se dozvěděl, že by ta rukojeť měla být potažená gumou. 😉

Rukojeť není potažena gumou, ale na bocích střenek je velice tenký nástřik gumy, aby se zvýšila přilnavost. Ale je to tak dobře provedeno, že skoro není poznat přechod z tvrdého plastu na gumu. Rozhodně to není žádná žvýkačka jako je třeba na ColdSteel SRK navlečená na trn.
Za mě je to jedna z nejlépe udělaných střenek z kombinací různých plastových/gumových materiálů.

Dobře je ta plocha nástřiku gumy vidět na oranžových verzích
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Je to fajn nožík na fajnovou práci, žádné prasárny. V podstatě taková Mora s FFG.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Ranovaku díky moc za fotku, já hledal a nenašel, hledal jsem špatně. Pro mě velice hodnotná informace
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Do nenožové koupě skoro nikdo nechodí.
Dovolím si to postnout ještě sem:

Nemá někdo na prodej originální klip s dírou bez povrchovky viz foto níže?

Klidně i vyměním za ty samé s černou povrchovkou (nové).

Děkuji!Admire

Totoro vložil tyto přílohy:
IMG_1864.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_2471.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tudle jakýsi Špenátno, je z Itálie…ještě gňočky, krému a je to komplet.🙄

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/30/2025

tauceti vložil tyto přílohy:
IMG_5152.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
Ahoj.

Potřeboval bych pomoc. Marně hledám náhradní šroubky do klipu ke Spyderco Paramilitary 2. Jediné, co jsem na českém trhu našel, je jakási sada Flytanium Titanium Hardware Kit, která ovšem stojí zhruba třetinu ceny nože. Nemáte někdo tip, kde sehnat pouze ty šroubky do klipu? Případně jejich rozměr?

Díky moc.
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/12/2022
Posláno:

Štamgast
Při koupi Lynch NW klipu najdeš v krabičce náhradní šroubky zdarma.
Upgrade, který ti vyřeší problém.
Pasovat bude Standard a dělají i verze přímo pro Para 2, pravák / levák.

P2_LNW_2.jpg.jpg
P2_LNW.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
Totoro napsal:
Při koupi Lynch NW klipu najdeš v krabičce náhradní šroubky zdarma.
Upgrade, který ti vyřeší problém.
Pasovat bude Standard a dělají i verze přímo pro Para 2, pravák / levák.

Díky, ale do toho asi nepůjdu. Potřebuju jen ty šroubky, to by byl vyhozený skoro litr. Mrknu po těch šroubcích v odkazu výše, případně tam přeříznu závit na něco v tuzemsku sehnatelného.

Ať se daří Ok
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Na Ali je určitě seženeš.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj ešte v sobutu som Ti posielal mail aj SZ ohľadom tých skrutiek asi to nefunguje ak chceš ozvi sa priamo : petostranianek@gmail.com
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
klikis napsal:
Díky, ale do toho asi nepůjdu. Potřebuju jen ty šroubky, to by byl vyhozený skoro litr. Mrknu po těch šroubcích v odkazu výše, případně tam přeříznu závit na něco v tuzemsku sehnatelného.

Ať se daří Ok

Ty jsi solidní oříšek na rozlousknutí…
Víš co, napiš mi mi PM a já ti pošlu ty své za Zásilkovnu.
Bude tohle už stačit?🙏🤣

Edit: Jsou stříbrné (bez povrchovky).

IMG_2105.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum