ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Druhá předělávka téhož a vznikl Ranger.

Dušan vložil tyto přílohy:
IMG_9840.JPG.jpg

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Pacifista napsal:

...no hezky jste to tam napasovali,kluci šikovný,obrázek zavřeného zhora by nebyl?

Jak shora?Pohled na pera, nebo na želízka?

Krhút vložil tyto přílohy:
IMG_20160520_195328.jpg.jpg
IMG_20160520_195312.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2013
to: radek124
v předělávkách jsem amatér proto se ptám zde na fóru zkušenějších.
pokud tě urazila zkomolenina "vinox" rád to opravím :).
jestli to je někde řešené ve starších vláknech tak se hluboce omlouvám ale já to nenašel a budu vděčen když mi to někdo ukáže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
2petulak: V pohodě - já jen že ten "vinox" mi pokaždé připomene "přeborníka na všechno" Švejka, když vysvětloval proč "marškumpanie je marška" - prostě proto že "my to tak vždycky zkracujem" KO

Zamknutí starého a založení nového vlákna admin provedll teprve před pár dny - přičemž to předchozí tu bylo jedno z "nejvýživnějších" a o tuningu švýcaráčků v něm bylo rozpitváno snad vše.

A na Krhútově obrázku výše máš hezký detail proč k vyosené čepelce standardní otvírák (na rozdíl od kombo-otvíráku) nepůjde - leda bys ho nejdřív brutálně ohnul palicí a pak po celé ploše zbrousil.
FYI: 91mm otvíráková řada (otvířáky+hřbetní pružina) má tloušťku 2,10mm (masivnější v Aloxu 2,25), zatímco zmíněné tenké kombo-otvíráčky (a další nástroje jako šídlo a nebo marlinspike) mají u čepu jen 1,45mm.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/4/2007
já jen že ten "vinox" mi pokaždé připomene "přeborníka na všechno" Švejka, když vysvětloval proč "marškumpanie je marška" - prostě proto že "my to tak vždycky zkracujem" KO

Ale no tak... mě na zkratce Vinox oproti Victorinox nic špatnýho nepřijde, každý a ty zvlášť, ví o co jde, tak si nehoň.
To přirovnání Haškovo Švejka, je naprosto, ale úplně mimo Wink
To mě právě donutilo reagovat.
Tímto se omlouvám za plevelení tohoto vlákna všem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
... " DUŠANE " ... Ok ... Prvotřídní práce a už se nemůžu Dočkat městského ... " Hausgeflügel " ... Grin ...

Pánové a Dámi ... Šikovný a řezivý nožík na zahrádku či ke květinkám ... VICTORINOX GARDENER 3.9045 ... Na " NUZ.CZ " za krásných starých : 349,- KČ ... Nafocen viz. Odkaz na Knife.cz ... Happy ...

http://www.nuz.cz/eshop/noze/kapesni-noze-prislusenstvi-nuzky/zahradnicke-noze/zahradnicky-nuz2012-09-25-12-15-52-28-detail

http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=611&p=421

P.S.: ... Zahradní to Retro / Stockman pořádně přeměřím a dodám všechny potřebné rozměry ... Wink ...

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Prosím Tě, jak má ten zahradník silné čepelky?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/10/2016
Díky Krhute,přesně tak jsem to potřeboval vyfotit.Z té fotky to vypadá velmi dobře, takový Farmer X Ok ještě jednou díky,dobrá inspirace
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Pacifista napsal:
Díky Krhute,přesně tak jsem to potřeboval vyfotit.Z té fotky to vypadá velmi dobře, takový Farmer X Ok ještě jednou díky,dobrá inspirace

Rádo se stalo, ale zcela určitě to není můj výmysl Happy
ibu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/12/2010
Chcelo by to asi do cestovania, ale tam už podobné fotky boli na hafo... Dnes sa zadaril neplánovaný poldňový off v robote, čo vyústilo do výpadu do hôr vedľa. Spoločnosť, ktorá ma sprevádzala vidíte na fotke mrGreen .
Je to zaujímavé, básnim o Grále, ale nosím už v podstate na výmenu iba dva nože. Tu tento modrý záchranca na všetko (v súčasnosti je v kurze najmä Philips a otvárak na konzervy) a doma spatlaný Compact s pílkou (Dušanov Ranger s nožnicami by mohol byť tretí Razz , snáď sa v budúcnosti dohodneme, keď bude viacej času). Chýba mi akurát väčší pevný nôž (som viac menej už rozhodnutý pre ESEE4 alebo Temperance 2, ale to sem nepatrí a na druhý treba ešte posporiť). Každopádne Victorinox je stály spoločník a prešlo ma špekulovanie s hľadaním v iných vodách.

ibu vložil tyto přílohy:
a.JPG.jpg
b.JPG.jpg
c.JPG.jpg

<°)))><
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
Luděk napsal:
Prosím Tě, jak má ten zahradník silné čepelky?

... Slíbené rozměry zahradního " Retro / Stockman " od Victorinoxu ( 3.9045 ) ...

Šíře této Dvouřadé verze cca. - 18,5 mm
Síla / Tloušťka čepelek cca. - 1,8 mm

Čepelky mají zahlazený Jednostraný výbrus s přečníváním v zavřeném stavu cca. Očkovací - 6 mm a u Roubovací - 5 mm ... TOP materiál z něhož jsou udělány ( výdrž ostří a řezivost ) v nerezové konkurenci Wenger , Fiskars či Mikov ... Wink ...

P.S.: ... Měřeno ob. Šuplerou ... Pro profi použití ( 500 roubů či oček deně ) spíše samostatné nožíky ... Happy ...

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Igor, u vás môžete jazdiť nadrbaný? Laugh
Tiež som si dnes vyšiel a bolo z toho 90 km.... ale ako správny gramár som mal iba 58 mm classic Happy ale tá priemerka potom stála za to Ok
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/10/2016
Ahoj všichni,
tak jsem si objednal Rangergrip 68,mají ho v alze za bez koruny dvanáct set.Sice jsem si říkal jestli to už není moc velký,ale zkusit se ma všechno.Spoléhám na to že když to nepujde tak jej tam nechám a vezmu Picknicker nebo Rucksack.Nějak to dopadne Grin

Pacifista vložil tyto přílohy:
image.jpeg

ibu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/12/2010
Svajciar napsal:
Igor, u vás môžete jazdiť nadrbaný? Laugh
Tiež som si dnes vyšiel a bolo z toho 90 km.... ale ako správny gramár som mal iba 58 mm classic Happy ale tá priemerka potom stála za to Ok

Limit je v súčasnosti: "35 micrograms of alcohol in 100 millilitres of breath" to má k opilosti stále dosť ďaleko mrGreen . Pakticky ide o nejaké max dve pinty slabšieho piva, ale je to vysoko individuálne, ako všetko. 90 km je veru pekne.

Len pre zaujímavosť, Pioneer X je tu teraz čerstvá novinka, dostal sa tu na trh vlastne len pred pár dňami. Cena je okolo £ 35, podľa obchodu. Len pre zaujímavosť, malé zatváraky sú v predaji najmä v outdoorových obchodoch, ale výber je biedny a zlaté naše ceny aj po neustálom zdražovaní. Na predaj dlhších nožov sa platí licencia niekoľko stoviek libier ročne, bez ohľadu na obrat. To si máloktorý obchod dovolí a pre menšéch súkromníkov je to vlastne stopka. Ani mohé väčšie siete to nevedú, lebo ten predaný počet nožov za mesiac, rok im to nevráti ani náhodou. Zvlášt vtedy, ak je ich nosenie nelegálne, nekúpi si ich tu takmer nikto. Týka sa to aj väčších švajčiarov. Takže malé ako tak dostupné, ale veľké modely sú v obchodoch skoro rarita, ak vôbec. Ak človek objednáva nožík cez Internet, u predajcov to väčšinou funguje tak, že požadujú zaslať po objednávke proof of age a zásielka je podpisovaná na meno. Vrátane legálnych nožov, malých Victorinoxov. Pri kampingu sa tu patlajú buď s klasickými otvárakmi alebo sa vo veľkom používa predpripravené jedlo, rôzne flapjacky a podobne, lebo aj so zakladaním ohňa je to všelijaké. Každý jeden nosí preto bombu a varič. Na druhej strane tu človek prakticky nestretne prasatá, čo po sebe nechajú bordel na každom kroku, odpad po sebe automaticky berie so sebou. Ja sa tiež koľkokrát automaticky zohnem po papierik zo zeme, ktorý niekto vytratí, lebo na tej tráve svieti. Ale to je úplne zriedkavo, za tie roky snáď 2x. (To, že je v meste bordel je iná.)
<°)))><
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/9/2010
včerejši opekačka v tabořišti na jelenim kopci a dloubani BlaženouHappy do makrelyHappy

Hami vložil tyto přílohy:
IMG_0264.JPG.jpg
IMG_0268.JPG.jpg

KOUPIM...Kershaw Shallot s hladkou čepeli nebo Kershaw Damascus Shallot nebo Kershaw Shallot Sandvik 14CZN/ZDP189 composite steel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Konečně někdo těm krásným Blaze dal patřičné jméno. Blažena se mi moc líbí.Admire
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/6/2014
Tiež toto meno nejaký čas používam. Akosi samé sa mi to nainštalovalo z Hamiho slovníka. Wink Mám veľkú Blaženu a dve malé Blaženky. Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/13/2016
kde sa da momentalne kupit najlacnejsi novy victorinox hunter pro?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2015
Ahoj, ma tento sikovnicek (wenger junior 10) aj dospelacku verziu s klasickou cepelou? Dakujem.

Ctihor vložil tyto přílohy:
Wenger_Kinder_Taschenmesser_Junior_10_17742_01.jpg.jpg

Abstinujúci nožoholik
Things that you own end up owning you.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/25/2016
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum