ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/17/2009
@germanicus: On snad Rösler někdy dovážel a servisoval původní Wengery (které tady distribuoval tuším jenom Acron)? Ale i kdyby ano, obávám se že po Victorinoxem napáchaných čistkách původní ocelové díly na starý Ranger dávno nemají ani v Délemontu NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Tak koupí wengeru převzal victorinox i servis wengerů, viděl jsem na FB hodně opravených wengerů, i ze šrotů ti pošlou skoro funglovku, ale na některé modely už náhradní díly nemají...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/11/2020
Ano. Rosler ti nechá ve Švajcu opravit i Wengera.
Sám sem si skrze ně nechal opravit jeden hardwoods 13, kde byla vada z výroby.
Takže bych je zkusil.
Takže Radku zase neraď, když nevíš...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
Generace 85mm Hardwoods je dost jinde než u starých 120mm Rangerů, to bys snad překupníčku mohl vědět. Ostatně je to už nějaký pátek co Victorinox kvůli vyčerpání zásob starých dílů neopravuje ani některé vlastní starší modely, i v tomhle vlákně se upozorňovalo třeba na želízka 108 mm GAK. Takže s dostupností to bude spíš jak naznačuje kolega germanicus1 - o štěstí...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/11/2020
Blbost. GAKy pořad opravují.
Před 14ti dny se nezávisle na sobě chlubili dva lidé na FB, že jim opravili několik GAKů včetně výměny střenek, čepelí i per. Takže nevím, proč by nemohli mít i díly na starého Rangera.
Prostě napsat/zavolat buď sem, nebo nepřímo do Švajcu.
Víš hovno a zase děláš rozumy. Jakožto vlastně vždycky...

zetorgs vložil tyto přílohy:
IMG_0648.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/29/2010
Malá vzpomínka na čarodějnice. 5ti týdenní druhorozený synek a můj oblíbenec Victorinox 61

Dynamovec vložil tyto přílohy:
IMG_20240430_181951.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
To znamená co??? Nakoupit do zásoby...Happy

pamfer vložil tyto přílohy:
20240506_182803.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023

Mělo by se jednat pouze o pár verzí bez nože, něco jako knifeless rebar od Leathermana Happy co mě sere víc, je zvýšení ceny o 9% ... ty "ofiko" ceny jsou docela divoky už teď ( stačí se podívat na ceny u Röslera ).
Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020
Naštěstí mám zásobu v šuplíku do smrti takže pohodaGrin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
1. Politici bez chrbtovej kosti.
2. Drvivá väčšina obyvateľstva bez mozgu.
3. Nože bez noža.

Čo bude ďalej?
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/16/2021
TVL nože bez nože Happy

Včera jsem se tu dobrou zprávu o úpravě nožů vedoucí k záchraně lidstva dozvěděl a původně jsem si myslel. že je to nějký vtip. Ne není.
Pak jsem se pro zajímavost koukl na různá omezení nošení nožů a zdá se mi, že v blbosti vede Anglie a Japonsko.
To, že nás se spartanem nepustí do letedla už všichni víme, ale kua proč? Proč? Proč?

Když někdo bude chtít někoho zabít, tak to udělá a je jedno čím, jestli nožem, propiskou nebo holýma rukama.
Preventivně zakázat všechno. Hlavně příbory, ostrý tužky a pravítka, se kterýma jsme ve škole bojovali až houba lítala. A také zakázat bojové sporty - Karate, Judo atd. To by tak hrálo, aby se někdo uměl bránit.

Svůj nožík jsem měl už jako dítě na pískovišti a ohrozil jsem tím někoho?
Nyní mě o něj chtějí připravit.

Již dlouho zastávám názor, že světu vládnou stále ti samí psychopati a svině a je jedno, kterou vlajkou mávají, ale to by patřilo zase do jiného fóra.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Zase bouře ve sklenici vody.
Učebnicový marketing.
Pokud existuje trh, spotřebitel který to koupí tak proč to nevyrobit?
Nůž bez nože? Takových věcí jsou plné eshopy, kamenné obchody... a následně plné košíky.
Mě spíše zajímá z jaké platformy to bude vycházet nebo to bude jen nějaké nové "nářadí s křížem".
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/15/2019
Mně Victorinox bez čepele vůbec nevadí, stejně nosím většinou větší nůž s pojistkou, takže je ta čepel u Victorinoxu většinou k ničemu. Sám jsem si jeden 91mm model nechal od Dušana postavit a nemá čepel Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Nôž je najuniverálnejší nástroj ....
Najnebezpečnejšou zbraňou je mozog ....
Najnebezpečnejším tvorom na planéte je hladný chlap ....Wink
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Jen jsem nepochopil, jestli uplne vsechny bez cepele, nebo jen vybrarane typy. Fakt magorina. Uz vidim muslimaka, jak jde nekoho polechtat do ledviny Huntsmanem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Klid, přátelé, podle mluvčího Victorinoxu půjde spíš o novou řadu, místo nahrazení existujících modelů. https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2024/05/07/business/swiss-army-knife-blade-scli-intl

Náhodou mi to připadá jako bezva nápad. Jsou země/místa/situace, kdy nůž může být problém. Že nám v ČR to připadá pošahané, souhlasím, ale jiný kraj, jiný mrav. Anglie je svým přístup pověstná, ale aspoň je to jasně dané, narozdíl třeba od Španělska nebo Francie, kde jsou pravidla pro nože dost mlhavé a čert se v tom vyznej. Sám nosím Victorinox (do práce, do města) hlavně kvůli šroubováku a jiným nástrojům a nůž samotný by mi popravdě až tak nechyběl. Na druhou stranu výběr multitoolů bez nožů je docela malý. Spíš se divím, že Victorinox zatím nabízel jen jedem model a nabídku nerozšířil.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Někdo psal v diskuzi, že to bude výzva si namazat chleba imbusem. 😃 Chudáci ciklisti Oh No
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
To asi jo, ale pokud cyklista nemůže mít v dané zemi "nůž s čepelí", tak teď pravděpodobně jezdí s prázdnýma rukama (nebo s nějakým jiným nářadím, ale chápeme se).
Victorinox zákony nedělá, prostě reaguje na požadavky doby, a pokud při tom nezruší svou klasickou produkci a pouze rozšíří nabídku, tak je to podle mě rozumný krok.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020

Saam vložil tyto přílohy:
20240509_090920.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum