ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/16/2021
Saam válí,

tohle povedené zátiší je minimálně v 1/3 světa na trest smrti Happy možná 2.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/18/2021
Tobiáš napsal:
Klid, přátelé, podle mluvčího Victorinoxu půjde spíš o novou řadu, místo nahrazení existujících modelů. https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2024/05/07/business/swiss-army-knife-blade-scli-intl

Náhodou mi to připadá jako bezva nápad. Jsou země/místa/situace, kdy nůž může být problém. Že nám v ČR to připadá pošahané, souhlasím, ale jiný kraj, jiný mrav. Anglie je svým přístup pověstná, ale aspoň je to jasně dané, narozdíl třeba od Španělska nebo Francie, kde jsou pravidla pro nože dost mlhavé a čert se v tom vyznej. Sám nosím Victorinox (do práce, do města) hlavně kvůli šroubováku a jiným nástrojům a nůž samotný by mi popravdě až tak nechyběl. Na druhou stranu výběr multitoolů bez nožů je docela malý. Spíš se divím, že Victorinox zatím nabízel jen jedem model a nabídku nerozšířil.

Wenger měl různých specializovaných modelů okolo nářadí mraky (Biker, Snowboarder, Snowboard, Skier, Swiss Roller, Swiss Rider/Shredder, Minathor), ze všech jsou krásný sběratelský kousky, ale obchodně tyhle úzký segmenty spíš asi přispěly k pádu firmy, než k jejímu rozvoji.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Nemám rád plast na střenkách. Výměna za dub.

Tyler Durden vložil tyto přílohy:
20240513_171439.jpg.jpg
20240513_171509.jpg.jpg
20240513_171224.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Dub moc pěkný Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
sick.sak napsal:
Tobiáš napsal:
Klid, přátelé, podle mluvčího Victorinoxu půjde spíš o novou řadu, místo nahrazení existujících modelů. https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2024/05/07/business/swiss-army-knife-blade-scli-intl

Náhodou mi to připadá jako bezva nápad. Jsou země/místa/situace, kdy nůž může být problém. Že nám v ČR to připadá pošahané, souhlasím, ale jiný kraj, jiný mrav. Anglie je svým přístup pověstná, ale aspoň je to jasně dané, narozdíl třeba od Španělska nebo Francie, kde jsou pravidla pro nože dost mlhavé a čert se v tom vyznej. Sám nosím Victorinox (do práce, do města) hlavně kvůli šroubováku a jiným nástrojům a nůž samotný by mi popravdě až tak nechyběl. Na druhou stranu výběr multitoolů bez nožů je docela malý. Spíš se divím, že Victorinox zatím nabízel jen jedem model a nabídku nerozšířil.

Wenger měl různých specializovaných modelů okolo nářadí mraky (Biker, Snowboarder, Snowboard, Skier, Swiss Roller, Swiss Rider/Shredder, Minathor), ze všech jsou krásný sběratelský kousky, ale obchodně tyhle úzký segmenty spíš asi přispěly k pádu firmy, než k jejímu rozvoji.

Může být, já jsem se ke švýcarakům propracoval až v době, kdy Wenger už neexistoval, takže mně tahle značka moc neříká. Ale zrovna nedávno jsem si chtěl pořídit multitool bez čepele a Victorinox nabízí jen model Jetsetter s miniaturním šroubovákem a nůžkami. Nic, bez čeho bych se neobešel. Kdyby byl v nabídce třeba nějaký model 111mm, šroubováky, otvíráky, vývrtka plus pinzeta a párátko, tak bych ho bral. Přesnou představu nemám, jen tak uvažuji, co vlastně používám (krom nože).
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Tobiáš napsal:
[quote=sick.sak]
...
Může být, já jsem se ke švýcarakům propracoval až v době, kdy Wenger už neexistoval, takže mně tahle značka moc neříká. Ale zrovna nedávno jsem si chtěl pořídit multitool bez čepele a Victorinox nabízí jen model Jetsetter s miniaturním šroubovákem a nůžkami. Nic, bez čeho bych se neobešel. Kdyby byl v nabídce třeba nějaký model 111mm, šroubováky, otvíráky, vývrtka plus pinzeta a párátko, tak bych ho bral.

No, přivedl jsi mě na myšlenku, jaké nástroje by mělo obsahovat něco, co nemá čepele.
Zrovna tedy pinzeta je na vnoxu dost hrozná.
Otvírák na pivo, no může být, ale do báglu spíš pivo v plechovce. Lahváče mám jen doma, kde mám velký otvírák. Ale může se hodit. Byl by dobrý i zkombinovaný s nějakým párákem na otevírání papírových krabic.
Otvírák na konzervy - kdy jste ho naposledy použili?

Takže za mě:
Nůžky
Něco, čím se dá šroubovat
Výstružník z aloxu
Možná pilka, možná pilník
A samozřejmě můj nejpoužívanější nástroj - párátko. Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/16/2021
No ale nůžky, pilník a pilka jsou také nebezpečné zbraně. Nakonec budem rádi, když nám nechají aspoň párátko a pinzetu.

Prostě je to špatně, je to špatně, je to špatně.
Posláno:
Pokročilý
Jerryl napsal:
No ale nůžky, pilník a pilka jsou také nebezpečné zbraně. Nakonec budem rádi, když nám nechají aspoň párátko a pinzetu.

No, nechlel bych, aby mi nejaky uctivac alaha upizlal hlavu pilkou na Victorinoxu Grin
Posláno:
Pozorovatel
jhh65 napsal:

No, přivedl jsi mě na myšlenku, jaké nástroje by mělo obsahovat něco, co nemá čepele.

Takže za mě:
Nůžky
Něco, čím se dá šroubovat
Výstružník z aloxu
Možná pilka, možná pilník
A samozřejmě můj nejpoužívanější nástroj - párátko. Happy

Já ty nejnutnější potřeby vykrývám kombinací Leatherman Style PS (bez čepele Grin ) a alox Solo nebo alox Bantam (lepší otvírák a šroubovák). Pokud bych někam letěl a čepel nemohla s sebou, koupil bych na místě buď celidor Bantam nebo Waiter, prostě něco, co tam klidně nechám.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
sick.sak napsal:

Já ty nejnutnější potřeby vykrývám kombinací Leatherman Style PS (bez čepele Grin ) a alox Solo nebo alox Bantam (lepší otvírák a šroubovák). Pokud bych někam letěl a čepel nemohla s sebou, koupil bych na místě buď celidor Bantam nebo Waiter, prostě něco, co tam klidně nechám.

Leathreman Style PS jsem už měl v ruce, ale v reálu mi přišel strašně titěrný, tak jsem ho nakonec nekoupil. Jde hlavně o ty letiště, případně města, a pokud to Victorinox dá do slušného balení, tak bych nějaký takový nástroj bral. Jinak v Česku (a kde to okolnosti dovolí) si rád ponosím pořádný nůž, o tom žádná.
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:
Pokročilý
Jerryl napsal:

No to je fakt, opravdu bych nechtěl, aby mi muslimák upižlal hlavu pilkou z Victorinoxu Grin .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020
Jeden z nich vždy v kapse......Mě už nezmění ať jde celá unie do pr..le !!!Angry

Saam vložil tyto přílohy:
20210401_175911.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/9/2011
Saam napsal:
Jeden z nich vždy v kapse......Mě už nezmění ať jde celá unie do pr..le !!!Angry

Ahoj, co je to prosím za model vpravo? (Rangergrip)
Díky, Roman
Pokud chceš štípat dřevo, použij sekeru.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj,
To je Rangergrip 53 ale jsou vyměněné střenky za zelené z jineho modelu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Saam napsal:

Naprosto souhlasím! Ok

Růža vložil tyto přílohy:
20240514_114802.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/1/2012
Bráchové …

Pávek vložil tyto přílohy:
CEA99E56_A70B_44E7_AB11_30543C1053B0.jpeg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Saam napsal:

Malá technická, s tímhle nemá unie co do činění, protože kdyby měla, tak si ty naše OHO můžeme dát tak akorát do vitríny.

Tohle jde za blbostí vlád jednotlivých států v unii i mimo ni.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
1000012029_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pokročilý
Aloxová nádhera Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Není to úplně nůž, ale je to od Victorinoxu a řeže to. Je to škrabka nebo loupačka brambor a ovoce, okurek. Funguje skvěle a je fakt ostrá. Loupe úplně hladce - pozor na bříška prstů.😁

obdivovatel vložil tyto přílohy:
IMG_20240513_150526.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum