ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/27/2015

germanicus1 vložil tyto přílohy:
IMG_20240623_142655.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Nejsem si jistý, jestli už něco takového tady někdo nedělal, přijde mi to jako docela dobrý nápad Happy

https://www.youtube.com/watch?v=SceE0EFjm4s&ab_channel=FittoSurvive

Chloupek vložil tyto přílohy:
A.png.jpg
B.png.jpg
C.png.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
u 111 to asi nemá smysl ( pořídíš si rovnou OH) ale předelává se to hodně u alox modelů
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Asi půjde i o ocel, nejen oh, řekl bych, u aloxu by to byla chuťovka, ale asi i složitější úprava + dárce, u 111 by to byla "jen" instalace čepele do existujícího modelu Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/10/2018
Pali11 napsal:
Zdravím
Mám otázku dal by sa poskadať veľký Victorinox aby mal onehand čepeľ, otvaraky, nožnice, vývrtku a bodák? Dík

Zdravím, chci se zeptat jak to dopadlo.
Dá se poskládat takový 111 Climber s OH čepelí?
Případně 111 Compact s OH čepelí a šídlem místo háčků?
Děkuji. Případně pm.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/1/2012
ibu napsal:
Whisky s nožom.

Co to vidím Ibu ….. Vinox Huntsman Lite dosloužil?
ibu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/12/2010
Pávek napsal:
ibu napsal:
Whisky s nožom.

Co to vidím Ibu ….. Vinox Huntsman Lite dosloužil?

Nejaka kurva v robote mi ho slohla a toto je nahrada aka sa mi nahodne naskytla.

Vcera whisky a nozik part 2, Siehallion.

ibu vložil tyto přílohy:
IMG_1792.jpeg.jpg

<°)))><
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG_20240630_WA0004.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Solo alá Hoochie.

Růža vložil tyto přílohy:
20240630_191305.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Potřeboval jsem nějaká želízka a v Alze jsem objevil v nabídce Spartana. Psali že je použitý, tak jsem si představoval, že budou max ošoupané střenky. A tahle hyena mi dorazila.😡 Už jsem jim ho hodil na hlavu, kačky vrátili obratem. 👍

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
20240629_185332.jpg.jpg
20240629_114600.jpg.jpg
20240629_114553.jpg.jpg
20240629_114645.jpg.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Tvl Surprised
Jen malá poznámka.
Když jsem dělal v Armedu který měl velkoobchod s Gerberem tak Alza byla schopná nám nůž vrátit když byl ohnutý cípek návodu.
Časy se zřejmě mění.
Zarážející je že toto někdo uzná jako reklamaci.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
Sice jiná značka, ale já nedávno vracel na Alze černý Leatherman rebar, protože jedna strana nástrojů šla fakt blbě otevřít.... LM byl jen párkrát otevřen, otřen hadrem,skrze té barvy co zůstává na rukách, ale jinak nic ... Z částky mi bylo odečteno 300czk za opotřebení Happy

Hned jsem si vzpomněl když jsem u nich koupil "nového" Forestera, a vevnitř byly piliny Grin

Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:

Štamgast
Hustý, to byl ale hodně starý kus, kuše se používala do 2005, starý kříž na střence do 1994, ale může být ještě starší, ještě že to nedali jako rozbaleno Surprised
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
mydlinkaTM napsal:
Potřeboval jsem nějaká želízka a v Alze jsem objevil v nabídce Spartana. Psali že je použitý, tak jsem si představoval, že budou max ošoupané střenky. A tahle hyena mi dorazila.😡 Už jsem jim ho hodil na hlavu, kačky vrátili obratem. 👍

Pozerám, že sa zelený zmrd pomaly mení na podpriemerné vetešníctvo.
Ani na blšáku by som takto odrbaný kus nekúpil! Confused
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/11/2021
mydlinkaTM napsal:

A v jaký krabičce/obalu to dodali?

Já jsem měl vždy problém při dodání do Alza boxu, pokud jsem chtěl neponičený originální obal. Kupoval jsem Victorinox LE a do boxu to dávají bez dalšího obalu, takže krabička poničená. Vyměnili bez problémů a znova v boxu bez dalšího obalu pomačkané ....
Teď už Victorinoxy neobjednávám do boxu a je to v pohodě.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Bylo to v okopané krabičce od Tinkera.
Je mi divny, ze kdyz jim nekdo vrati zbozi, ze nejsou schopny si zkontrolovat co a v jakem stavu vraci??? 🤔
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Já myslím že to byla ,,levá" od nějakého zaměstnance.
Dal do krabky svůj jetej a vzal si ten lepší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Zdravím a rád bych se dnes podělil o pár dojmů z několika švýcaráků, které mám ve sbírce.

Původně jsem vlastně nože ani nechtěl sbírat, ale jak jsem hledal ten nejlepší, tak se to nějak začalo hromadit, znáte to. Něco už jsem prodal, něco rozdal, nechci to jen tak bezúčelně skladovat. Podobně jsem to měl i se švýcaráky a dnes jich mám ve "sbírce" šest. Každý je jiný, každý má své výhody a nevýhody. Než se pustím do posuzování jednotlivých modelů, musím říct, že švýcarák beru spíš jako rychlou pomoc a nechci, aby mi nahrazoval bednu s nářadím. I proto mám ve sbírce spíš méně vybavené modely.

(zleva doprava)

TINKER SMALL: Hezky vybavený, ale 84mm už je na můj vkus fakt malý. Křížový šroubovák na hřbetu mi nikdy nepřipadal moc praktický. Ze všech švýcarů ho nosím nejméně.

SPARTAN: Tohle je naopak můj oblíbenec a to hned z několika důvodů. Victorinox ho označuje za nástupce původních důstojnických nožů a už to je pro mě dobrý důvod ho mít. Je to malý skladný nožík výborný na cesty nebo na běžné nošení do města. Dvě řady želízek jsou tak akorát. Pojistka mi nechybí, mám rád slipjointy, a u téhle velikosti by mi asi připadala zbytečná. Obzvlášť jsem si oblíbil druhou čepelku, kterou udržuju ostrou jako žiletku na velmi jemné práce - občas se to hodí. Při cca stejné hmotnosti a poloviční ceně je daleko lépe vybavený, než Pioneer, který jsem nosil před ním.

PIONEER: Můj první švýcarák. Dlouho taky můj hlavní nůž na denní nošení. Robustní solidní, spolehlivý. Poslední roky ho však vytlačil subtilnější, ale lépe vybavený Spartan.

NOMAD (PICKNICKER): Větší a robustnější obdoba Spartana. Velká čepel s pojistkou a základní nástroje - má to nejdůležitější a není přeplácaný. Jelikož má jen dvě řady želízek, je příjemně štíhlý a celkem lehký, přitom poměrně robustní. Momentálně se asi nejvíc blíží mému ideálu, i když si ho beru spíš do lesa a na turistiku.

HUNTER (starý slidelock): Tenhle nůž jsem dostal a i když bych si ho sám asi nekoupil, je to dobrý parťák na výlety do lesa. Slidelock mi vyhovuje víc, než linerlock u novějších modelů, a starší pilka byla příjemně robustní. Nůž má tři řady želízek, přesto mi nikdy nepřipadal příliš těžký na nošení.

FORESTER: Skvělý na turistiku a do přírody, pokud jde člověk nalehko. Trochu mě překvapilo, jak je těžký. Pilka je oproti starším modelům tenčí a drží na měkčí pružině (alespoň v mém případě), což ale při práci ničemu nevadí a při otvírání je to spíš výhoda. Velikostí a hmotností už to není nůž do kapsy, ale jinak je to takový ideál na turistiku do přírody a určitě bych ho ocenil, když jsem jako kluk jezdíval na tábory.

Kromě švýcaráků mám i řadu dalších nožů (na obrázku nejsou všechny, spíš jen takový výběr mých oblíbených) a často je nosím třeba i v kombinaci, ale to by byl jiný příběh. Fakt je, že švýcaráky jsou takový dobrý základ, který nezklame.

Tobiáš vložil tyto přílohy:
foto_sbirka.JPG.jpg

Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Hezká ideální sbírečka, ještě chybí rangergrip.
Zeleného srnečka trochu závidím...
Spodní řada třetí z leva?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Díky! Rangergrip je časem taky v plánu, už jen proto, abych ho vyzkoušel.

Třetí zleva ve spodní řadě je Otter Messer Hippekniep, uhlíková čepel a grenadilová rukojeť. Taková echt stará škola ze Solingenu. Bohužel v téhle verzi s vystouplým čepem se už myslím nevyrábí.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum