ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/1/2013
Svajciar napsal:
ježour01 napsal:
Nač dotazník? Stačí si koupit tohle a hned je jasné, kde usnuli na vavřínech Laugh

Ale vysvetli to mentálne retardovanému Hrantiskovi a jemu podobným DEMENTOM!
Ktorým nevadí, že neschopný a lenivý manažment firmu ťahá pomaly ale iste ku dnu!

Že presrali dedičstvo svojich predkov a značka to má spočítané! Že mieri pod krídla žltého mužíčka ako Volvo, ako Mercedes, ako X ďalších firiem, ktoré NEPOCHOPILI dobu???

Podľa toho "mysliteľa" som "hater" značky.... takže preto mám od nich asi 50 kúskov.... svatá prostoto.... kde sa podel zdravý rozum????

Na utieranie rití švajčiarskym dôchodcom, alebo umývanie riadov v hoteli, či čo to tam vlastne robí, to asi stačí. Ale na analýzu faktov, to určite nie!

Toto fórum sa, tak ako mnohé iné, v PRDEL obracia!!!

Si si z tej tvojej "exkluzivnej flasky" ulial nejak moc, nie?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Jardah napsal:
Protože Opinel (stejně jako Mora třeba) je super pracovní nástroj za pár kaček.
Kdo ho ztratí koupí si ho znova….
Až ho začnou dělat bez modernizace za 1500, tak přestane být In taky….
Victorinox mi dává smysl jen jako předmět sběratelství nebo reklamní předmět. Vlastně mi připadá jako západní Mikov….
PS; ne náhodou je ta recenze z r. 2014….

Mě se na Victorinoxu líbí, že když si "koupím švýcarák, dostanu švýcarák". Není dokonalý, ale vím, co dostanu. Většina modelů je lety vyzkoušená, což mi v dnešní záplavě všelijakých výrobců a nových značek připadá naopak velmi příjemné.

Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
Jardah napsal:
Victorinox mi dává smysl jen jako předmět sběratelství nebo reklamní předmět. Vlastně mi připadá jako západní Mikov….

Jj ty ceny začínají být šílený.
Swisschamp už občas vidím pomalu za trojku, což je síla.
Máme štěstí že dost eshopů prodává victorinox ještě za rozumné peníze.
Ale mám strach aby to nedopadlo jak u Leathermana, kdy dovozce lovil všechno mimo svou distribuci a pak většina výhodných nabídek vymizela....

Victorinox mám rád, mám to podobně jak Tobiáš, každopádně Svajciar má pravdu.
Tím že se nic neděje, nic se nemění, modelů ubývá a ceny jdou jen nahoru si kopou vlastní hrob.

Zase na druhou stranu vinox je primárně evropská značka, a dělat dnes nože pro evropský trh je neskutečný oser. Malé produkce to ještě nějak obstojí, ale jak chceš tady ve velkém prodávat nožíky když je v půlce států nesmíš nosit ?

Každopádně tohle by mohla pořešit řada bez čepelí, to by snad nemělo nikde vadit a mohlo by se to prodávat ve velkém.... Snad://

Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Svajciar napsal:
ježour01 napsal:
Nač dotazník? Stačí si koupit tohle a hned je jasné, kde usnuli na vavřínech Laugh

Ale na analýzu faktov, to určite nie!... fórum sa, tak ako mnohé iné, v PRDEL obracia!!!

...analýzy faktov a všudepřítomné rustykálné,farebne zladené,remeslno dobre zvládnuté,vízorovo aj rukopisom rozpoznatelné, esenciální hovna jsou kořením tohoto fóra a ty to tady veru "vylepšujou"Ok ...a prachy (eura) se tu dají taky vyprat...nesmíme být neskromní...

EM vložil tyto přílohy:
1000013526_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Svajciar napsal:
...Ale vysvetli to mentálne retardovanému Hrantiskovi a jemu podobným DEMENTOM!
...Toto fórum sa, tak ako mnohé iné, v PRDEL obracia!!!

Pokud se toto fórum do jmenovaných míst obrací, pak je to především kvůli takovýmto výlevům. Tolerance k názoru druhých lidí a respektování tohoto názoru nahradilo heslo z let padesátých: "Kdo nejde s námi, jde proti nám!"
Kdbychom svoje nože kupovali pouze po zralé úvaze a důkladném technickém rozboru jejich materiálů a vlastností v poměru k jejich ceně, tak v těchto končinách bude např. Spyderco se svou Endurou, potažmo všemi backlocky (a nejen s nimi) v podstatě namydlené.
ZT také už dávno neplní svoje heslo nulové tolerancen a třeba pro mě nebylo většího zklamání, než koupě ZT 566, která měla výbrus udělaný bruskou na motyky, nechodila právě nejlíp a při odjišťování pojistky jsem málem přišel o palec. O ceně vůbec nemluvím.
ANV se svou marketingovou rétorikou porovnanou s reálnými výsledky působí dosti směšně. Atd. atd. ...Nicméně by mě ani nenapadlo, psát o někom, že je idiot, protože si něco z toho koupil nebo dokonce dokupuje do sbírky.

Protože jsme na vlákně Victorinoxu, tak taky vlastním tři kousky. Classic, Huntsman a Forrester. Vím, že nejsou právě etalonem použití supermateriálů a dnes už nejsou ani moc levné, tedy aspoň některé z nich. Přesto bez Huntsmana a "klasika" nevylezu mezi lidi. V další kapse to jistí Leatherman Squirt PS4 a určitě mám vždycky u sebe některý z nožů od Unčovských. Kdybych si měl nějak racionálně zdůvodnit, proč to všechno s sebou nosím, dalo by mi to asi dost velkou fušku. Ale mám ty kousky rád, mám z nich radost, tak proč je nemít s sebou.Happy

Přiznejme si, že ty svoje milášky kupujeme především díky našim emocím, které nemají se skutečným praktickým využitím nic moc společného. A nechme tuto možnost i ostatním, aniž bychom haněli jejich výběr či napadali sympatie k určitému noži nebo značce. A už vůbec ne vulgárně. To shazuje kvalitu fóra daleko víc, než že je někdo zarytým "švýcarákem".

Zdenek

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Zhrnul si to pekne a výstižne.Ok
Mnohí na toto forum zavítajú s deťmi tak nech to tu nieje ako v krčme tretej triedy.
Victorinox rozhodne nieje vhodný "jen jako předmět sběratelství nebo reklamní předmět" ako písal Jardah.Keď môj WORKCHAMP dostal do ruky kamarát bol nadšený.Odpílil si ražeň,spravil na ňom hrot,nakrájal špeka.Ten nôž to zvláda bravúrne.Čo viac si priať.Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Tobiáš napsal:
Jardah napsal:

Mě se na Victorinoxu líbí, že když si "koupím švýcarák, dostanu švýcarák". Není dokonalý, ale vím, co dostanu. Většina modelů je lety vyzkoušená, což mi v dnešní záplavě všelijakých výrobců a nových značek připadá naopak velmi příjemné.

Hele, já jsem taky konzerva, vlastně by mně úplně stačilo vylepšit zpracování a materiál čepele.
Neměl jsem na mysli klasickej červenej nožík ale spíš takový ty evoke, outtdoor master atd.

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Rozumím, no já popravdě tyhle modely ani moc nesleduju, takže když se řekne švýcarák, myslím tím hlavně ten klasický "červený nožík", případně větší 111, kde mi obyč. nerezovka stačí. A když na chvíli odhlédnu od toho, že mám nože rád, tak reálně... Občas přeříznu pásku na krabici, občas použiju ten šroubovák... Venku v přírodě vytáhnu nůž tak maximálně na svačinu, pokud vůbec... A na hrubou práci doma mám otloukánka Moru, takže já jsem i s tou současnou nerezovkou celkem v pohodě.

No a pak je to taky o tom srdíčku, jak psal Sidney - švýcarák je klasika a není to čína, takže z něj mám větší radost než z jiných, třeba i lepších nožů... Ceny šly samozřejmě nahoru, to je nepříjemné, ale u čeho nešly. Zase ty nože nekupuju jak rohlíky, takže pokud si jednou za (dlouhý) čas nějakou stovku připlatím, tak to nějak zkousnu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
S Vinoxem jsem se potkal poprvé ve svých 40ti. Na ferátách v Dolomitech u kluka z Kladna. Já měl nůž z Mikova ( jako hajnýmu mi posloužil asi líp, než Vinox). No a čuměl jsem. Materiály byly srovnatelné. A dnes jsou stále stejné, bez posunu. Mikov už teda nikdy a Vinoxy mám 3. A před nimi jednoho jejich bratrance, dnes už nevyráběného.
Na tý oceli 1.4116 se mi líbí její brousitelnost kdekoli a čímkoli. No a samo šroubováčky a tak to okolo.
Takže nemuseli by dát na čepel hned práškovku, ale něco málo zlepšit, to jo.
Čímž chci říct : " Máte pravdu, chlapci!"
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/15/2019
ježour01 napsal:
codecz napsal:
ježour01 napsal:

Za mně teda ne, sice je to rozumnej kus nástroje ale je extémně těžkej oproti Vicotrinoxu.

To je hloupost. Téměř totožnou skladbu má Herkules a váží stejněHappy

Počkej počkej, říkáš že píšu hloupost a přitom mám pravdu Cool viz foto. Rozdíl 63g je prostě v kapse cítit, a to nemluvím o Herculesu co má side lock a ten váží 179g tam je rozdíl skoro 84g!!

Navíc hercules má některé nástroje lépe vyřešené, ta jejich mrcha označená žlutě kterou někdo zamýšlel i jakou šroubouvák je naprosto tragická.

Já ten Ruike mám taky a vůbec ho nenosím když potřebuju kleště tak je dle mého daleko lepší volba Leathrman Wave, kterej je lehčí a má pořadné kleště ně jak ten Ruike.

codecz vložil tyto přílohy:
Poznámka_2024_08_27_124301.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Ruike má příložky z nerezu, což je sice o pár gramů těžší, ale zase je to odolnější.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Vinox by opravdu mohl nabídnout nové modely, něco čerstvého by nebylo od věci.
Ale s Mikovem se vůbec nedá porovnávat, kvalita výsledného nože je úplně někde jinde.

A ano, nože jsou dražší, ale to není záležitostí pouze Vinoxu. Zdražilo se všechno, takže nelze očekávat, že švýcaráky budou za pakatel.

Ahlavně! to není Čína. Za to s těch pár stovek rád připlatím a věřím, že nejsem sám.

Luděk vložil tyto přílohy:
IMG_4272.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
germanicus1 napsal:
Ruike má příložky z nerezu, což je sice o pár gramů těžší, ale zase je to odolnější.

Ano souhlas, ale to i Aloxy ne? Nicméně kdo z náš zničil klasický 91mm nebo 111mm nůž že mu umřel na to že mu zrezivěl? Já myslím že nikdo Laugh
Posláno:

Pokročilý
codecz napsal:
germanicus1 napsal:

Ano souhlas, ale to i Aloxy ne? Nicméně kdo z náš zničil klasický 91mm nebo 111mm nůž že mu umřel na to že mu zrezivěl? Já myslím že nikdo Laugh

Alox má zvenku střenku z jednoho kusu hliníku a ten středový meziplech je nějaká mosaz. Odolnost byla myšlena spíš mechanická. Když mi 111 s hliníkovými příložkami blbě spadl na dlažbu, tak se ten plech ohnul. Šlo to narovnat, ale u nerezu by se to třeba nestalo.

Jinak vlhkost pro Victorinoxy není problém. Naopak bacha na čištění lihem u nožů s celidorovými střenkami, docela snadno se to naleptá.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Dobré ráno Happy
Nejsem zastáncem ani odpůrcem Victorinox nebo Ruike. Maličkého švýcara mám mnoho let na klíčích. Velký nůž Ruike(multi) jsem koupil před několika měsíci, protože byl ve veliké slevě a asi půjde jako dárek, jen jsem ho omrknul(uvidíme, líbí se mi). Je tam myslim čepel pilka řezák otvírák vývrtka pinzeta klips. Vypadá velmi pěkně zpracovaný, robustní. Na čepeli Sandvik. Konstrukce na šroubky(!!).
Možná by se Victorinox mohl zamyslet nad použitím lepší oceli na čepelích. Taky nad použitím šroubků v konstrukci. A na větších modelech by mohla být možnost klipsu.
Ale to je jen můj, z pohledu nářaďových nožů, naprosto laický názor.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
codecz napsal:
ježour01 napsal:
codecz napsal:
ježour01 napsal:

Za mně teda ne, sice je to rozumnej kus nástroje ale je extémně těžkej oproti Vicotrinoxu.

Počkej počkej, říkáš že píšu hloupost a přitom mám pravdu Cool viz foto. Rozdíl 63g je prostě v kapse cítit, a to nemluvím o Herculesu co má side lock a ten váží 179g tam je rozdíl skoro 84g!!

Navíc hercules má některé nástroje lépe vyřešené, ta jejich mrcha označená žlutě kterou někdo zamýšlel i jakou šroubouvák je naprosto tragická.

Já ten Ruike mám taky a vůbec ho nenosím když potřebuju kleště tak je dle mého daleko lepší volba Leathrman Wave, kterej je lehčí a má pořadné kleště ně jak ten Ruike.

Takže: nebudu se hádat s tebou, ani nikým jiným militantním zastáncem plecháčů z Ibachu. Jen ti tady řeknu, že Ruike má líp rozvržené nástroje, konkrétně ta jejich mrcha cos pomatlal žlutě je naprosto super, protože sklon toho řezáku dovoluje použít sílu. Navíc v tom noži nejsou žádná titěrná praskající perka a považ- je tam opravdová pinzeta, ne ksindl, se kterým nevytočíš ani blbé klíště. Nakonec použitá ocel a super čepel.

Než tě popadne amok z toho co čteš a začneš mi chrlit superlativy na Vinoxy a poukazovat na svůj evropský patriotismus a nadávat na Čínu, věz že se mnou to ani nehne. Ruike je lepší a navíc i levnější. Není na něm nic, co by se mohlo rozpadnout, prasknout nebo přestat fungovat. Čína našla díru v trhu a já jim fandím
Míru zdar, Ježour🦔

Posláno:

Pozorovatel
ježour01 napsal:
codecz napsal:
ježour01 napsal:
codecz napsal:
ježour01 napsal:

Takže: nebudu se hádat s tebou, ani nikým jiným militantním zastáncem plecháčů z Ibachu. Jen ti tady řeknu, že Ruike má líp rozvržené nástroje, konkrétně ta jejich mrcha cos pomatlal žlutě je naprosto super, protože sklon toho řezáku dovoluje použít sílu. Navíc v tom noži nejsou žádná titěrná praskající perka a považ- je tam opravdová pinzeta, ne ksindl, se kterým nevytočíš ani blbé klíště. Nakonec použitá ocel a super čepel.

Než tě popadne amok z toho co čteš a začneš mi chrlit superlativy na Vinoxy a poukazovat na svůj evropský patriotismus a nadávat na Čínu, věz že se mnou to ani nehne. Ruike je lepší a navíc i levnější. Není na něm nic, co by se mohlo rozpadnout, prasknout nebo přestat fungovat. Čína našla díru v trhu a já jim fandím
Míru zdar, Ježour🦔

Trochu špatně si mně odhadl, mně nevadí že Ruike je z Číny o tom to není, dokonce jsem si teď nedávno koupil Roxon S803E - https://youtu.be/T9CrO7d-2YI?t=241

A jsem s ním moc spokojenej! Za ty prachy mazec, snese srovnání s Leathermanem a v něčem je i lepší.

Bude to i o osobních preferencích ale mně ten Ruike prostě nesedl, zbytečně těžkej a skladba těch nástroju Ten nástroj mrchu/řezačku jsem používal jako šroubovák (i výrobce jí tak označuje) a fakt se to nedá, nemá pojistku a zavírá se, stejně tak ty kleště mně připadnou u Vinoxu lepší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2008
Skutečně se victorinox nevyrábí v Číně? Nedávno jsem je kupoval dcerám a na krabičkách bylo Made in China.
Optimismus je totiž odjakživa cesta do pekla. Všechna velká neštěstí v dějinách lidstva byla vždycky provázena jásotem.
VLADIMÍR KÖRNER
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tak to zkus nafotit , ať jsme všichni v obraze . Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
Krabat napsal:
Skutečně se victorinox nevyrábí v Číně? Nedávno jsem je kupoval dcerám a na krabičkách bylo Made in China.

Nebylo tam " Made in CH" ? CH je Švýcarsko:) tak jako my jsme CZ Grin
Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum