ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Výuka boje v minulosti Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
MR
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/7/2006
Paráda Happy Osobně se mi moc nelíbí šíření boj. umění z Asie, na úkor toho, že na ty klasické evropské školy se zapomíná...
Posláno:

Štamgast
Posláno:

Štamgast
Happy
http://www.youtube.com/watch?v=gTVC25hYJaY&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=qrrwby6Q1Kw&feature=related
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Oceňujem znovuzrodenie niečoho takéhoto, lúbi sa mi to, má to svoje čaro a hodnotu! Aj ked sú tam nejaké tie diery, ale vyzerá to good Happy
Ničoho príliš
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Talhofer rulez !!

mimo historicky serm nedocenene dilo.

poznavam tam tolik momentu s kendzutsu, proste prakticka zalezitost s podobnou zbrani nakonec vzdy najde to sve...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Tento konkrétny link mi konkrétne pripomína princípy a následné techniky z Eskrimy, nozmálne som čumel Shocked :
http://www.youtube.com/watch?v=csMrmpNVnZ8&feature=related
Ničoho príliš
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/18/2010
Zatím si to tu (na Knifu) jen čtu,ale tohle mi nedá. Jako dlouholetý praktik a milovník šermu - italské školy -(a všeho možného) - narazil jsem na stránky pokračovatele španělské školy boje nožem :

http://sevilliansteel.com/
Jan Niesyt
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/3/2010
Já letos plánuji zkusit historický šerm s jedenapůlručním mečem, podle německé školy. Máte nějaké zkušenosti s touhle školou?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/25/2008
Šaršoun napsal:
Já letos plánuji zkusit historický šerm s jedenapůlručním mečem, podle německé školy. Máte nějaké zkušenosti s touhle školou?

Kdysi jsem se pokoušel šermovat, jestli to můžu vůbec tak nazvat, ale je to už opravdu dávno. Ale znám lidi, kteří ač jsou mladí, mladší než já, tak jsou velice uznávaní v tom co dělají. Řekl bych i nejlepší.
Doporučuji navštívit tyhle stránky: http://fecht-kunst.eu/ a případně se s nimi spojit. Ale neučí každého, aspoň do nedávna to platilo.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Šaršoun napsal:

a co bys chtěl vědět? doporučím spíš lehčí meč, pokud nejsi robustnější postavy, aby jsi zvládal ubrzdit sek a nějaké dobré učitele, ideálně co prošli školou mistra Petera Kozy..
Posláno:
Začátečník
Nejde o školu, tu už mám vyhlídnutou Happy http://sermiri.pod-lampou.cz/ Myslíte, že umění šermu s jedenapůlručním mečem je lepší než umění šermu s katanou? http://www.youtube.com/watch?v=cFGPCTMp2cw Grin
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
no, ja teda nie som ziadny expert ale myslim ze v tomto pripade nema moc zmysel riesit ktore umenie je "lepsie".... myslim ze je to skor o nejakom historickom odkaze, zabave, relaxe a hlavne o tom co sa komu viac paci.

pokial si narazal na moznosti pouzitia v realnom boji tak "najlepsie" je celkom isto "umenie sermu" s 9mm lug. mrGreen
Je lepsie mat toaletny papier a nepotrebovat ho, nez ho potrebovat a nemat !
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
No jedno přísloví řiká: není lepší ani horší umění boje, jenom lepší a horší bojovníci...

Samozřejmě, když si to vztáhneš na všechny bojový umění tak, jak se cvičej dneska, tak to třeba úplně tak pravda neni, je jasný, že burci, co dělaj fullkontakt budou mít jednoznačně navrch. Ale k tomu se samozřejmě dospělo nějakym vývojem, dřív všechny bojový umění byly full...a myslim, že tak to bude i s mečem...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
turista napsal:
... dřív všechny bojový umění byly full...a myslim, že tak to bude i s mečem...

Asi pre to vzniklo nieco ako dreveny mec alias bokken a aj dnes sa napr. predavaju celkom slusne treningove verzie nozov.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Ano samozřejmě... Já jsem teda spíš odběh od těch mečů a kudel...

Ale dokud třeba ten nůž bude dřevo/plast, tak začátečníci, když dělaj techniku, maj stejně tendenci ho chytat za ostří apod...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/6/2009
Šaršoun napsal:

Ahoj, sermujem nemecku skolu asi 1 rok ale predtym som sermovla taliansku skolu asi 4 roky. Cize skusenosti nejake mam. Ide o to co chces? Ci chces vystupovat ale nie. Ja robim kunst (co by sa dalo nazvat ako serm podla manuskriptov - Lichtenauerova linia). Co sa tyka mecu. Je dobre mat dlhsi mec, s vacsiou ruckou (sam zistis preco), na vahe na zaciatku az tak nezalezi.Zosilnies a casom si kupis mec podla svojich poziadaviek.samozrejme k sermu patri aj zapas a boj s dykami.

Toto je nasa stranka a je to europske spolocenstvo. Ma zakladne aj v cechach , nemecku, slovinsku.

R.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
No, rád bych přispěl svojí troškou i já...Je pravda, že v současnosti je mnoho původně bojových umění bastardizováno - ano, to je to pravé slovo.
Myslím, že na původu bojového umění nezáleží. Tyto původní umění byly formovány na bitevních polích a tam se odfiltrovaly všechny nesmysly (které se v některých školách žel znovu vyučují..,) které byly nefunkční a to okamžitě.
Vést polemiky, jestli je lepší ju-jitsu nebo španělská škola boje nožem je zbytečné, protože jak boj beze zbraně tak i se zbraní obsahují všechna umění. A pokud se stane někdo OPRAVDOVÝM mistrem svého umění potom se nemá moc čeho bát ikdyž opatrnosti není nikdy dost.
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
šaršoun: srovnávat katanu s jedenapůlručkou moc nejde, oboje má nějaké výhody i nevýhody..
čili pak skutečně záleží jen na tom, kdo ji drží a co umí.
Zatímco ovládání katany je drilování techniky do předem jasných pohybů v naprosto přesných úhlech a pozicích s účelem velmi rychlého plynulého útoku na odkrytou část těla, tak u jedenapůlručky je to o přizpůsobení se těla velkému a těžkému meči tak, aby mezi jednotlivými technikami byly co nejmenší prostoje.. jinak katana má čepel kolem 68cm a jedenapůlručka metr a věř mi, že je to dost poznat, když to s jedenapůlručkou umíš tak máš docela solidní ochranné pásmo, ale musíš být fakt rychlý, v podstatě 2x víc než někdo s jednoručkou a štítem.

takže ať si vybereš to či ono, je to jedno, neb tě to někam posune a aspoň budeš za pár let moudřejší díky zkušenostem.
Posláno:
Začátečník
Tak já musím poděkovat za vyčerpávající odpovědi. Happy Dozvěděl jsem se i nějaké nové věci, tak díky Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum