ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/16/2019
Co fotky z broušení, a nedostatků?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Kohn napsal:

Držák kamene mi na jednom konci nejde moc docvaknout. Což tedy není nic velkého, jen má člověk pocit divokej.

Fotky by se docela hodili, ale tá mikrofazetka bude možno spôsobená tým, že sa nedocvakne držiak kameňa a teda ten diamant nedosadne až na dno a teda má pri brúsení inú výšku?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Díky za recenzi, ale jsem rád, že takových lidí a názorů není víc,
tuhle jsem 14.dubna nabyl názoru, že jsi našel grál
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=293&p=76

koupil jsem tenhle bazmek, princip je jasný, jakýkoliv nůž volně vodíš po kameni, standardně je dodáván diamant 600+kůže na finiš, já si navrch frknu 1000 japonskej Cerax a už je objednaná břidlice na finál. Dá se přišroubovat natvrdo k podložce nebo s dodanou klipsou mobilně třeba ke stolu, ale zatím to mám na volno a ok. Dodány také 2 délky vodítek pro malé/velké nože.

Oproti KMFS výhody vidím:
1) volný pohyb nože po kameni
2) možnost v klidu si dát jakejkoliv kámen chci
3)skladnost
4) cena

pravda je, že by to chtělo trochu doladit co se provedení týká, ne že by to bylo vohebný čínský plechový udělátko, ale ...

No na první dojem je to to co jsem hledal, je to rychlé (diamant dodaný 600 bere jak ďas), fazeta pěkná a s kameny co si k tomu dám své to vypadá jako grál.

Kitias vložil tyto přílohy:
20210414_153337.jpg.jpg
20210414_154753.jpg.jpg
20210414_154759.jpg.jpg
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Venco, myslím, že do téhle debaty se nemá cenu pouštět...
Mě včera sada Diamant Stealth dorazila domů i s dokoupenými kameny Ruby 3000.
Jsem nadšený, protože ve srovnání s WE co mám se vlastně moc srovnávat nedá, parádně dotaženéOk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/3/2022
Tak jsem tedy nakonec upustil od elektriky úplně a zajímal by mě Váš názor na toto jelikož jsem pořádný názor na toto na foru nikde nenašel ....

https://ad.knivesandtools.eu/en/pt/-work-sharp-precision-adjust-upgrade-kit-wssa0004772.htm

Už jsem chvíli myslel, že fakt objednám jen kameny a budu brousit ručně ale nějak se bojím, že prostě neodhadnu úhel.... Tohle by snad mělo můj problém vyřešit a pořád lepší nez elektrickej brousek.

Předem dodám, že 6tkč za KMFS fakt dávat nechci.

Co vy na to?
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2008
Je to pouze příslušenství k tomuto systému:
Zde

Celkem 141 Euro

WorkSharp teď nabízí 3 sestavy:
WorkSharp
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Jak jsem napsal: vím že budu za špatného.

Nicméně.

Václave, mi jsme si psali, a bereš mě pěkně za slovo Laugh - viz odkazy - není proč to hanit, to ani náhodou.
K tomu že nemám fotky, videa... a proč? Slova už dnes nestačí? Npasal jsem, co jsem napsal. Několik hodin jsem brousil, a budu i vícekrát, než se rozhodnu. Na kamnech za x tisíc jsem taky brousil (japonce mám a rád). Možná je na místě napsat, že vážně to není myšleno zle. jen jako první pocit - a teď mi dorazila sms, kde kamarád, který sadu má, píše, že taky při prvním jetí neměl uplně dobrý výsledek.
Za mě je to na hraně, zatím. Ale chápu, že je to v CZ hodně polematická věcička. A manželce jsem cenu neřekl.
Je to k naučení, asi jako všechno.
Pak to asi fungovat bude.
K praktické otázce se Václav neozval, to mě mrzí. Ruby? Kameny atak...

Hanit to nebudu, má to svou cenu, to chápu a cestu jsem k tomu došel, jestli půjdu dál na MOA nevím, teď nevím, a není to otázka té cenovky. Ale zatím nevím, zda mi to tu funkci splní, zda se to naučím.
Posláno:
Začátečník
No vidíš to.... Díky za upozornění... Bych asi koukal až by přišli jen brousky.... Ale i tak cca 3500 za komplet... Má to smysl? Nebo se tedy vyplatí investovat do KMFS?
Posláno:

Štamgast
Je to s Tebou vždycky stejné...
Je to jako slézt z ukrajimy nebo Liberty, sednout na silniční fullcarbon s nášlapama, na 300 metrech 5x spadnout, odřít kolo, kolena, ruce a napsat, že chyba není v Tobě, ale že to kolo, co se na něm vyhrávají závody stojí za hovno...
Posláno:
Začátečník
Tak to bylo více než výstižně... Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Zdravím pánové. Mám dotaz. Mam ruixin pro sharpener, do kterého pasují kameny edge pro, myslím že i hapstone a kmfs. (Hapstone nebo kmfs plánuji pořídit). Je někde nějaký kámen stejné zrnitosti, nebo vyšší, jako je žlutá keramika od lanskyho? Miluju zrcadlové ostří a diamantem 3000 ani 1500 kamenem od ruixin toho nemohu dosáhnout. (Pokud nepoužiju kůži s pastou a ani pak nedosáhnu zrcadla jako po žlutém kameni od lansky). Děkuji
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
PatrikD napsal:
Zdravím pánové. Mám dotaz. Mam ruixin pro sharpener, do kterého pasují kameny edge pro, myslím že i hapstone a kmfs. (Hapstone nebo kmfs plánuji pořídit). Je někde nějaký kámen stejné zrnitosti, nebo vyšší, jako je žlutá keramika od lanskyho? Miluju zrcadlové ostří a diamantem 3000 ani 1500 kamenem od ruixin toho nemohu dosáhnout. (Pokud nepoužiju kůži s pastou a ani pak nedosáhnu zrcadla jako po žlutém kameni od lansky). Děkuji

Ahoj, přihodím mojí zkušenost s KMFS většinou na CPM S35VN a CPM 20CV u kterých jsem se pokoušel dosáhnout maximálního výsledku zrcadla. Nejdřív jsem používal “setové” diamanty 240/600/1000 potom Ruby 3000 a nakonec kůži s pastou. Výsledky nebyly pro mě úplně uspokojivé. Spíše polomatné zrcadlo. Možná by se dalo delším časem broušení dosáhnout lepších výsledků ale nakonec jsem pořídil sadu blank stone s brusnými papíry 1500/2000/3000/5000 a s těmi jsem začal dosahovat požadovaných výsledků. Ale jsem pouze amatér který na to nemá tolik času takže taková je moje osobní zkušenost.
Posláno:

Štamgast
KarlosKodl napsal:
Tak to bylo více než výstižně... Dík

To nebylo na TebeWink Happy
Posláno:
Začátečník
No tak to pardoooon ....
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/7/2020
Kohn napsal:
Sada Rival je doma, několik dní.

Ale že bych tedy byl úplně na větvi, to nejsem.
Budu asi za rejpala, ale co už.

Ja ťa chápem. Ja som to zažil pri Tormeku a Kazaku PRO. To "sklamanie", keď pozeráš videá, ako je to všetko krásne a rýchlo naostrené, aké je to jednoduché a potom príde realita a vytriezvenie. Laugh Čiže netvrdím, že tormek brúsi zle. Je to zatiaľ asi to najkrajšie naostrenie, čo som videl, ale proste má svoje muchy. Veď je primárne určený na brúsenie niečoho iného, nie nožov. Tak som po dlhom zvažovaní ( medzi KMFS, Kazakom a TSPROF) kúpil Kazak PRO a zase realita - som si nadával, že som radšej mohol kúpiť TSPROF. Keby som si vybral TSPROF, tak by som nadával, že som si nekúpil KMFS. Ešte niekedy ma napadne, že by som si kúpil KMFS, ale myslím si, že už som do toho vrazil peňazí až až, tak už asi stačilo. Aj keď jasné, že ma lákajú aj kamene.
Ale tým som chcel vlastne povedať, že je zlé, keď má človek od niečoho veľké očakávania a potom príde sklamanie. Aj keď to sklamanie možno časom (keď sa človek na tom naučí poriadne robiť) opadne, tak proste človek má predstavu, že keď za niečo dá veľa peňazí, tak že s tým bude spokojný.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
A nakonec stejne zase skoncime u "chramlavych" rukou ;) (resp. u natrenovane dovednosti) - kdyz to neni udrzet nuz proti kameni, tak je to ho spravne upnout do KMFS, kdyz ne to, tak spravne nastavit Tormek, ....
Posláno:
Štamgast
Neříkám, že mám hodinářovi ruce. Na vodních kamenech umím dělat ostří (ne rovnoměrně), takové, že to řeže svou vlastní vahou nože. Chtěl jsem aby fazety ale byly souměrné. Dělám na frézách, soustrhu a tak, živila mě klempířina a zhotovování střech (radějí na stáří jsem už pod střechou, proto ty frézy a obrábění). A znovu opakuji, není to primárně žádný hate. Jen prostě taky jiný pohled a postřehy na věc. Přeci nemohou všichni být spokojeni s mercedesem nebo ano? Nemohou všichni pět chválu na plzeňské pivo atd. Prostě jsem napsal své postřehy z prozatimního zkoušení. NIc víc.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Já bych rád viděl video, jak to vlastní vahou řeže nože. Sorry, ale občas si nemůžu pomoct Grin.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
vlastní vahou toho nože - ok? asi to neumíš
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/22/2013
Kohn napsal:
Neříkám, že mám hodinářovi ruce. Na vodních kamenech umím dělat ostří (ne rovnoměrně), takové, že to řeže svou vlastní vahou nože. Chtěl jsem aby fazety ale byly souměrné. Dělám na frézách, soustrhu a tak, živila mě klempířina a zhotovování střech (radějí na stáří jsem už pod střechou, proto ty frézy a obrábění). A znovu opakuji, není to primárně žádný hate. Jen prostě taky jiný pohled a postřehy na věc. Přeci nemohou všichni být spokojeni s mercedesem nebo ano? Nemohou všichni pět chválu na plzeňské pivo atd. Prostě jsem napsal své postřehy z prozatimního zkoušení. NIc víc.

Ahoj, pouzivals fixu, mikroskop, pripadne aspon lupu či nehet na zjisteni jehly? Nebo ostrost je ok a jde ti hlavne o soumernost fazet? u prvne brousenych nozu se da hrave oznacenim fixou a naslednym zkousenim lehkym tahem brousku na kazde strane zjistit, zda origo fazeta je soumerna ci nikoliv, tedy zda je brousena kazda strana fazety pod jinym uhlem. Uhel kazde strany na KMSF se da nastavovat bud soubezne, kdyz mas nasroubovane vodici tyce a otacis jen koleckem na boku, nebo samostatne, kdyz odsroubujes vodici tyce a otacis jen jednou nebo druhou matici, do ktere se vodici tyc sroubuje. Osobne jsem vyzkousel vice brousicich sad, od Lanskeho, pres Sharpmaker az po Ruixin (vsechny jsou dobre), ale s KMFS jsem spokojen nejvic. a to mam jednu z prvnich sad, co Hammon vyrobil..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum