ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Nebo jsi negramot či Maďar, chápu, že už pro mládež (ač mi nefunguje klávesnice na 100 procent) je těžké rozpoznat význam vět,
Posláno:
Štamgast
Jordy napsal:
Kohn napsal:
Neříkám, že mám hodinářovi ruce. Na vodních kamenech umím dělat ostří (ne rovnoměrně), takové, že to řeže svou vlastní vahou nože. Chtěl jsem aby fazety ale byly souměrné. Dělám na frézách, soustrhu a tak, živila mě klempířina a zhotovování střech (radějí na stáří jsem už pod střechou, proto ty frézy a obrábění). A znovu opakuji, není to primárně žádný hate. Jen prostě taky jiný pohled a postřehy na věc. Přeci nemohou všichni být spokojeni s mercedesem nebo ano? Nemohou všichni pět chválu na plzeňské pivo atd. Prostě jsem napsal své postřehy z prozatimního zkoušení. NIc víc.

Ahoj, pouzivals fixu, mikroskop, pripadne aspon lupu či nehet na zjisteni jehly? Nebo ostrost je ok a jde ti hlavne o soumernost fazet? u prvne brousenych nozu se da hrave oznacenim fixou a naslednym zkousenim lehkym tahem brousku na kazde strane zjistit, zda origo fazeta je soumerna ci nikoliv, tedy zda je brousena kazda strana fazety pod jinym uhlem. Uhel kazde strany na KMSF se da nastavovat bud soubezne, kdyz mas nasroubovane vodici tyce a otacis jen koleckem na boku, nebo samostatne, kdyz odsroubujes vodici tyce a otacis jen jednou nebo druhou matici, do ktere se vodici tyc sroubuje. Osobne jsem vyzkousel vice brousicich sad, od Lanskeho, pres Sharpmaker az po Ruixin (vsechny jsou dobre), ale s KMFS jsem spokojen nejvic. a to mam jednu z prvnich sad, co Hammon vyrobil..

Heleď, dal jsem to s fixou, a zatím jsem psal, že to zkouším a jsou to poznatky na první dobrou.

Jak je jasné, asi to chvíli potrvá a poperu se s tím nebo nebo ne (kdo ví)

ale konečně nějaký takový konstrukvní komentář k věci. Snažím se to vychytat.
Posláno:
Štamgast
Píšu jak jelito - ale fakt mi to ntb a klávesnice nějak nebere přesně
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/8/2021
Nejsem žádný profík, na KMFS jsem přešel z LANSKY a jednoduchost broušení, souměrnost apod jsou na KMFS nedostižné.
Podle mého je nejdůležitější vychytat upnutí čepele tak, aby fasetka byla stejná po celé délce ostří, potom už je to hračka.
Neřeším zrcadlo, mám rád mikropilku tak končím na Ruby3000 kamenech

No waves in caves
Posláno:
Štamgast
výzva, loupací kudlička

Kohn vložil tyto přílohy:
0.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Zrovna tohle bych na KMFS nebrousil. Nejen, že se ti bude měnit úhel, ale taky bych se bál otupení a zakulacení špičky. Bude hodně záležet na tom, jak to upneš. Jinak KMFS určitě není lék na všechno a jako s každým nářadím je potřeba se se sadou naučit zacházet. Vychytat si upínání, přítlak i způsob vedení kamenů (hlavně u špičky). Pak se dá dosahovat opravdu moc pěkných výsledků.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Martin Morávek napsal:
Zrovna tohle bych na KMFS nebrousil. Nejen, že se ti bude měnit úhel, ale taky bych se bál otupení a zakulacení špičky. Bude hodně záležet na tom, jak to upneš. Jinak KMFS určitě není lék na všechno a jako s každým nářadím je potřeba se se sadou naučit zacházet. Vychytat si upínání, přítlak i způsob vedení kamenů (hlavně u špičky). Pak se dá dosahovat opravdu moc pěkných výsledků.

asi jsem divnej, ale zrovna tohle se (a obvzlášť na špičce) hodně povedlo na poprvé, jinak souhlasím, prostě se musím naučit s dalším vehementem. Jak jsem psal, nejsem asi uplně blbej na ruce, ale má to své mouchy. Nezvdávám to. Je to stejně nakonec jen relax a výsledek nikdo doma neohodnotí jinak, než že to krájí líp.
Jirka
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Ja som na KMFS brúsil toto Wink na konci holil...
Odpoveďou je nalepiť triangle tyčky od spyderca alebo Jan03 na diamanty a snažiť sa brúsiť (držať držiaky) kolmo na nôž Ok

-BaRD- vložil tyto přílohy:
16_57_54_images.jpg

Posláno:
Štamgast
a nakonec skončíme všichni s tímhle,
svačinovej vinox/ještě mám černej wust/ je to stejné

protože to nemusíš brousit, krásně to řeže i měkké rajče, ženská je unešená z barvy, a krásně to loupe dětem pomeranč a navíc když dětem namažeš chleba, tak to žerou, páč ta lučina/máslo/sýr.... má krásné vlnky Laugh

Kohn vložil tyto přílohy:
tt.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2022
Kohn napsal:

protože to nemusíš brousit, krásně to řeže i měkké rajče, ženská je unešená z barvy, a krásně to loupe dětem pomeranč a navíc když dětem namažeš chleba, tak to žerou, páč ta lučina/máslo/sýr.... má krásné vlnky Laugh

So true, man! So, true!!! Laugh Laugh Laugh Laugh
Pobavil jsi - a to dost! mrGreen Ok Toto vytahnout na foru, kde "nozomilove" utraceji desetitisice za noze, brusne systemy, atd... Laugh Laugh Laugh Ok
A to nerikam, ze nemas pravdu! Happy
Karma+
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
-BaRD- napsal:
Odpoveďou je nalepiť triangle tyčky od spyderca alebo Jan03 na diamanty a snažiť sa brúsiť (držať držiaky) kolmo na nôž Ok

cože?
Posláno:
Pokročilý
3rdlife napsal:
-BaRD- napsal:

cože?

1. Prilepíš lepící páskou
2. Nastavíš uhol
3. Brúsiš

-BaRD- vložil tyto přílohy:
IMG_20220204_194735.jpg.jpg
IMG_20220204_194743.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Nebylo by v takovém případě lepší koupit Spyderco kameny?
Posláno:
Pokročilý
3rdlife napsal:

Myslíš spyderco triangle?
Ten mám, má to dva uhly a na moje počudovanie ani jeden nesedel.
Nabrúsený uhol na noži bol 34,8° vrcholových.
Posláno:
Pokročilý
Testujem MOA21, kontrola ostrosti mrGreen
Bohužiaľ to nieje dosť dobre vidno.

https://youtu.be/wR4B69OSogA
Posláno:

Pokročilý
-BaRD- napsal:
3rdlife napsal:

Myslel jsem nalepit tam nějakej jejich placatej

https://www.spyderco.com/catalog/category/sharpeners
Posláno:
Pokročilý
3rdlife napsal:
-BaRD- napsal:
3rdlife napsal:

Stránka ktorú si poslal mi neide otvoriť.
Skúšal som z KMFS rôzne veci.
Napríklad stránka 27 v tomto vlákne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
3rdlife napsal:
-BaRD- napsal:
3rdlife napsal:

A jak by plochým brouskem brousil Spyderedge? Jinak i Spyderdge se dá brousit na Sharpmakeru, je na to navržený. Problém je, že to ostří je v podstatě jednostranné. Osobně bych to brousil těmi trianlgy pěkně zoubek po zoubku, rádiusy na vrcholech těm zoubkům odpovídají. Pak bych z druhé strany jenom strhnul jehlu...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Když ti to nejde otevřít, tak opravdu nevím.

Na na zoubky tendle
https://www.spyderco.com/catalog/details/400F1SP/Ceramic-File-Slip-Stone/91

Pořád študuju nejlepší řešení, někdo tahá po ostří, někdo kvedlá, Tri Angle beru jako polní nouzovku, malinkatý DMT brousky jako pochodovou nouzovku.

Růčo v podstatě už jenom konvex.
Posláno:
Štamgast
Mr. Šnek napsal:
Kohn napsal:

So true, man! So, true!!! Laugh Laugh Laugh Laugh
Pobavil jsi - a to dost! mrGreen Ok Toto vytahnout na foru, kde "nozomilove" utraceji desetitisice za noze, brusne systemy, atd... Laugh Laugh Laugh Ok
A to nerikam, ze nemas pravdu! Happy
Karma+

No vidíš a KMFS mám doma taky a za nože utratil taky desetitisíce. Ale je to tak, přijdu ráno do kuchyně, vezmu do ruky místo 20cm wusta tenhle bazmek zoubkatej a ono to jede jak žralok, porstě to nemá chybu, je to ecxcelentní a bezúdržbové. Tyhle zubatý sráče za kilo jsou fakt hodně dobrý.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum