ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
Dnes jsem udělal přípravek, a nabrousil jsem manželce nůžky Ok

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC17016.JPG.jpg
SDC17009.JPG.jpg
SDC17012.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
Skvělý nápadOk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
To je sikovne! Kdyz bude ten sroub prekazet u nuzek s ostrejsi fazetou, mezete ho dat zespodu. A jestew byste mophl

Tohle resi jeden z minusu KMFS - neni to tak bohaty system jako ostatni, co nabizi dodatecne pripravky na brouseni nuzek, dlat a jinych nastroju. Ale cena odpovida tem jinym systemum, zvlaste u nove verze.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Ok Perfektní přípravek
Popravdě se snažíme vyrábět co děláme a udržet kvalitu a servis.
Přípravek na nůžky mám jako prototyp, ale byl určený pouze pro sady KMFS Rival stealth, do MOA21 nelze upnout a tak jsem zahodil a řeším jako kompletní přípravek který by zvládal více záležitostí, co by se mohly hodit, jak rychle se povede neslibuji, protože dnes je dobrodružství a boj cokoliv, co bylo ještě před rokem bez problému,
P.S. zkusíme poprvé výstavu takže kdyby náhodou někdo jel na IWA, budu rád, když se zastavíteHappy
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/26/2006
Včera jsem díky KMFS nachodil 10 km a to jsem seděl celý den na zadku Laugh Jak jsem brousil po delší době zásobu kuchyňských nožů, tak hodinky počítali kroky Laugh
Není důležité zvítězit, ale nasrat toho, kdo Vás porazil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
IWA 2022 Ok

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
20220305_141656.jpg.jpg
20220305_141704.jpg.jpg
20220305_141650.jpg.jpg
20220305_141514.jpg.jpg
20220305_141120.jpg.jpg
20220305_141114.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Este kratke video majstra v akcii Happy
https://youtube.com/shorts/VgNXralBKMk?feature=share
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
Díky ti za fotky a to i na @instagram ... WENZEL Happy prostě umí a jako správný fanda značek " EXTREMA RATIO " či " LIONSTEEL " si koukám pořídil pevné do kapsy " EXTREMA RATIO SATRE " s " LIONSTEEL M1 WALNUT " ... Wink ...

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Ahoj,
Díky za fotky a díky všem za návštěvu, pokaždé se rád bavím s lidmi se stejnými zájmy.
Extrema Ratio Satre není moje, pouze jsem vlastníkovi (Také Česká republikaGrin ) použití a výsledky sady.
Jen pro zajímavost, nebyla to jediná Extrema, co jsem brousil, zastavila se i Německá policie s pár kousky a pak dokonce osobně Mauro Chiostri se dvěma kouskymrGreen

hamon vložil tyto přílohy:
20220305_155751.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
hamon napsal:
Extrema Ratio Satre není moje, pouze jsem vlastníkovi (Také Česká republikaGrin ) ukázal použití a výsledky sady ...

Zdravím tě mistře ... Happy ... Jest to pocta Mauro Chiostri a sypu si popel na hlavu ... " EXTREMA RATIO " musí zákonitě patřit " EXTREME EDC " ... Wink ...

LIONSTEEL
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
Co nejmenšího jste brousili na KMFS? 🤦‍♂️

diagnoza_zero vložil tyto přílohy:
232A1564_625D_42FB_8480_90195D2768DB.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/27/2020
Dobrý deň, zvažujem kúpu KMFS ale príde mi že v porovnaní s inými brúsnymi systémami je výber kameňov obmedzený a vraj tie diamantové kamene (hlavne hrubé240) veľa nevydržia. Aké sú Vaše skúsenosti ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Čo sa týka výdrže kameňov,tak aspoň v porovnaní so sadami Lansky,
je tomu určite tak.

Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/13/2017
Sadko napsal:
Dobrý deň, zvažujem kúpu KMFS ale príde mi že v porovnaní s inými brúsnymi systémami je výber kameňov obmedzený a vraj tie diamantové kamene (hlavne hrubé240) veľa nevydržia. Aké sú Vaše skúsenosti ?

Praktické zkušenosti mám po třech letech používání takovéto:
Co se týká dotazu omezeného výběru kamenů, mám diamantové 240, 600, 1000 a keramické 1500, 3000, 6000, 8000, 10000. Pak mám ještě "brousek" s kůží (používám na pár finálních tahů bez pasty).
Pro běžné běžné řezání v kuchyni a přírodě stačí zrnitosti od 240 do 1500-3000.
Nejvyšší zrnitosti 6000-10000 jsou spíš na krásu, a pro některé potraviny je to už zbytečně moc jemná pilka (a také obyčejné materiály s tak jemným ostřím dlouho nevydrží).
Co se týká výdrže brousků, po třech letech nějaké znatelné opotřebení které by omezovalo broušení zatím nezaznamenám.
Brousím běžné nože z běžných materiálů (s materiály vyšších tříd zkušenosti nemám).
Celkové množství nožů které jsem pomocí KMFS nabrousil odhaduji do 150ks.
Nejpoužívanější je zrnitost 240, a v případě opotřebení se dá dokoupit.
Výše uvedené je pouze můj názor, tzn. názor jednoho uživatele.
Samozřejmě má přístroj i nějaké mouchy, např. při broušení tenkých dlouhých prohýbajících se kuch.nožů, upínání některých typů čepelí atd. To si už pak musí každý uživatel doladit dle vlastních potřeb.
Převažují ale pozitiva.
Pokud bych se znovu rozhodoval o koupi, rozhodnul bych se i nyní stejně (ale asi bych už nepořídil ty nejvyšší zrnitosti, protože v běžném životě je tolik neupotřebím).
Ať se daří.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Záleží co brousíš a kolik toho nabrousíš. Při občasným použití na běžných ocelích mohou dát diamanty několik let, nebo je vyhodíš po opravě jedné kudly z S90V. Jinak kamenů je na výběr plno, klasické diamantové, Al2O3, SiC výseky, diamantové lapovaci filmy (ty jsou super). Teď jsem měl na test diamanový kámen Atoma. Nebo si kup/vytiskni na 3D tiskárně unašeče a nalep si na ně, co budeš chtít. Osobně na obyčejné nože používám samolepicí brusný papír do gritu P4000, na lepší oceli a kudly mám ty diamantové výseky do gritu 5000, které dávají skvělé výsledky. Nestropuji, nepřijde mi to nutné, ale koupit třeba balsu jako podklad pod diamantové suspenze není problém, pokud bys chtěl stropovat. Takže možností je plno. Stačí zkoušet, co ti bude nejvíc sedět...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20220119_171653.jpg.jpg
20220119_172712.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Díky za příspěvky,
sám mám zkušenost:
-opakované broušení ca 30 nožů - i několik set broušení

-kamarádi přinesou vlastní nůž předtím sadou netknutý, může být 50 - 100 nožů do otupení diamantů

samozřejmě platí, co zde bylo uvedeno od Martina,
záleží na množství, tvrdosti a abrazivní odolnosti materiálu

Hlavně na kameny netlačit, tím se vytrhají zrna z matrice, tedy kameny se neopotřebují, ale zničí- diamant nepotřebuje prakticky žádný tlakOk

sadu Lansky bych neuvažoval, jako dobré měřítko, plocha diamantů je menší násobně a tedy i životnost pro odebrání stejného objemu materiálu bude násobně kratší. Je ale fakt, že konstrukce Lansky z principu nedá uživateli možnost kdekoliv zabratmrGreen to pořešili dobře

Venca

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Taky to chce celou plochu unašeče, když smrdláš jenom prostředek .......
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/13/2017
rettromen napsal:
Dnes jsem udělal přípravek, a nabrousil jsem manželce nůžky Ok

Zde předvádí taky takový podobný přípravek na nůžky:
https://www.youtube.com/watch?v=IBzp4dm87LQ

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
Mám sadu už pár let, vlastně tu první, modrou, kupovanou bez brousků. Používám diamantové brousky z Ali 240-500-800-1000-1500-2000-3000. Brousím s tím především kuchyňáky sobě a sem tam přátelům, občas jeden svůj nůž z S35VN a jednoho tvrdého japonce z VG10. Přes sto nožů už to určitě nabrousilo, ale asi víc. A teď jsem kupoval nové brousky po cca 5 letech nevím přesně.
Posláno:

Štamgast
Ahoj,

Po vlastním nadšení z diamantových lapovacích výseků máme pohromadě
Blank stone kit diamond
je to klasicky Blank srone kit 8x
akorát: kameny už v kufříku jsou nalepeny diamantové lapovací pásky 1500, 2000, 3000, 5000 grit a jsou přidány ještě jedny náhradní.
Duralové kameny jsou na zadní straně popsané
co efektivity a výsledku se týká, je to dle mého paráda, co práškových ocelí a superocelí se týká.
Perfektního výsledku jsem dosáhl i na tvrdokovovém noži 74 HRCOk Happy

hamon vložil tyto přílohy:
IMG_3554.jpg.jpg
IMG_3559.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum