ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
krezac napsal:
OT
Pokud "mé postřehy po užívání jsou ku jeho prospěchu", neni lepsi napsat jemu a ne startovat flamewar na foru?

Bylo to psáno do vlákna o KMFS, tj i pro další lidi, kteří o tom uvažují, aby zvážili pro a proti - to že sem píše i výrobce je pro nás jen plus, on si to přečte.

Tak to bývá. Nebo mám psát majiteli Škodovky, že se jim sere DPF filter?

nebo nezbude než poprosit MilanaP. aby do nadpisu knife.cz, přidal heslo: "jen pozitivní posty, jinak budete vidět, vy kluci ušatí (a holky ještě víc!)"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Jj, posledni dve stranky jsou plne prispevku lidi, kterym to pomohlo (mozna Hamonovi, ale tipnu si, ze ten o tom problemu vi)... S dovolenim se dal ucastnit nebudu.
Posláno:
Štamgast
pokud o tom věděl, pak je to jedině dobře

jinak ano, nemá cenu dále psát, na tom se shodneme Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Zdravím
Přijde mě KMFS RIVAL diamant stealth, můžete mě někdo napsat zda tam pasují tyto kameny z Ali?
Případně mě nasměrovat na jiné, díky moc Admire
https://www.aliexpress.com/item/32224368508.html?ug_edm_item_id=32224368508&pdp_npi=3%40dis!CZK!CZK%20448.52!CZK%20426.04!!!!!%40214110a816806555341347545d9bc7!!edm!!&edm_click_module=item_detail&tracelog=rowan&rowan_id1=aeug_edm_56672_1_en_US_2023-04-04&rowan_msg_id=5930biz_search_product%3A0%3A0_573315063%24767e9ce4e59945aeb87a51669461bca2&ck=in_edm_other&fbclid=IwAR262kXYVJtf3nX1iVuwaCMu93DRbW_dg60X2UBXsiCMthEy2_-8cMtUyFk#nav-specification
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
cortes napsal:
Zdravím
Přijde mě KMFS RIVAL diamant stealth, můžete mě někdo napsat zda tam pasují tyto kameny z Ali?
Případně mě nasměrovat na jiné, díky moc

To co si poslal, jsou doslova jenom kameny. Bez plastových podložek, které zacvakneš do unášečů.

Kupování z Ali je vždycky sázka na neistotu. Tyhle jsem kupoval od jediného obchodníka na dvakrát.
První a druhý kámen poprvé a pak jsem si řekl, proč neudělat stejnou chybu podruhé, a objednal jsem třetí a čtvrtý na fotce...

Doslova každý je jiný. Ale u Gridu 80 kde potřebuješ vysloveně ubírat materiál, to nijak zvlášť nevadí. Stačí ohlídat úhel s digitálním ůhloměrem.

Ale když chceš zrcadlo na fazetě, tak by jsem se aliexpressu vyhnul. Nikdo ti nezaručí, že kameny budou všechny stejně vysoké a je hodně blbý pak přejet s 8000 na 10000 a zajet do ostří protože kámen má jinou tloušťku.

Sada s diamantovými brusnými papýrmi je lepší.

-BaRD- vložil tyto přílohy:
IMG_20230906_004626.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jak už jsem někomu psal na Messengeru, možná jsi to byl ty, že Hamon na stánkách KMFS prodává hromadu kompatibilních kamenů, navíc za fajn ceny, takže kupování z Ali mi nedává příliš smysl. Ke klasickým zlatým diamantům stačí na 3D tiskárně vytisknout unašeče na ně lepit brusný papír. Super výsledky zaručeny (u běžných ocelí do cca 60 HRC, pak už to chce ty diamantové výseky, které jsou ale super) a náklady pár korun.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
-BaRD-
Díky, na tu sadu s brus. pap. se podívám.
Posláno:

Pokročilý
Martin Morávek
Mrknu na to.
Začínám s tím, tak koukám co a jak.
Díky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Kohn napsal:
"Ať jsme OT, vynech KMFS.
Jaký jiný, běžně dostupný, brusný systém české výroby a srovnatelné kvality znáš?
Ani prd. Jen srovnáváš.
Buď za to rád, je co."

tak to je přesně to na co tu ukazuji dlouho dobu a za co mě nemáte rádi (někteří to chápou, ale to je mi napsáno jinak než zde) -

podstata mého psaní není to, že haním něco českého (což jsem zdůrazňoval, že naopak chválím tu snahu a ten vývoj a to kam se to dostalo)

Pozoruju to tu už dlouho, a zajímá mne, zda to, že je něco Českého, Moravského nebo Slezského je nějaká speciální užitná vlastnost.?!
Táhne se to i vlákny Mikov a ANV, buď rád…..
No já když si můžu vybrat vždy volím domácí produkci, ale až po tom co srovnám materiál a provedení výrobku, volit něco jen proto, že je to domácí produkt, i když je horší, mi přijde jako dát roli ( funkci, pozici) někomu jen proto, že je žena (černoch, transka, duhovej) a tomu se tu všichni vysmívají.
Ze zásady nekupuju jen věci ruský ( jelikož je nenávidím) a to dávno před válkou
A pokud možno ne čínský, jelikož si tím řežeme pod sebou větev .
Hamonovi samozřejmě držím palce jelikož mám pocit, že to dělá doopravdy a toho si vážím !
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Jardah napsal:
Pozoruju to tu už dlouho, a zajímá mne, zda to, že je něco Českého, Moravského nebo Slezského je nějaká speciální užitná vlastnost.?!
Táhne se to i vlákny Mikov a ANV, buď rád…..
No já když si můžu vybrat vždy volím domácí produkci, ale až po tom co srovnám materiál a provedení výrobku, volit něco jen proto, že je to domácí produkt, i když je horší, mi přijde jako dát roli ( funkci, pozici) někomu jen proto, že je žena (černoch, transka, duhovej) a tomu se tu všichni vysmívají.
Ze zásady nekupuju jen věci ruský ( jelikož je nenávidím) a to dávno před válkou
A pokud možno ne čínský, jelikož si tím řežeme pod sebou větev .
Hamonovi samozřejmě držím palce jelikož mám pocit, že to dělá doopravdy a toho si vážím !
Jarda

Z mého pohledu v tom hledáš něco, co tam není a vytrháváš větu z kontextu konverzace.
KMFS je jediný běžně dostupný brusný systém české výroby a dané kvality - tečka.
A ano, já jsem rád, že existuje - další puntík.
V obou případech konstatování faktu, nic o speciální užitné hodnotě.
Výrobce navštěvuje zdejší fórum a komunikuje, to považuji za "speciální užitnou vlastnost".
Na odpověď tazateli se mu dostane reakce od Kohna, který, začne vytahovat jiné výrobce a hodnotit - tedy spíše konstatovat, že jsou jejich systémy lepší.
OK, asi kritika, neměla by ale být alespoň něčím konstruktivní?
V čem byla ta jeho?

Posláno:
Štamgast
Z hlediska uživatele je dle mého názoru konstatování výhod/nevýhod zcela dostačující.
Konstruktivní kritiku bych očekával od někoho, kdo je součástí týmu…. Nemáme ovšem stanoveno, co pro naši diskuzi znamená “konstruktivní”
Pokud je v příspěvcích opakovaně zmiňováno : jaký jiný český systém….. buďme rádi, že český systém….. stalo se to parametrem a je lhostejno, zda si to diskutující uvědomuje….
Hamon naproti tomu zmiňuje “integrální” to je argument, který má pro mne jinou váhu .
Jarda

PS a Tvé výpady vůči “Kohn” dělají z Tvé komunikace už spíše emocionální výlev než věcnou diskuzi.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Jardah napsal:
Z hlediska uživatele je dle mého názoru konstatování výhod/nevýhod zcela dostačující.
Konstruktivní kritiku bych očekával od někoho, kdo je součástí týmu…. Nemáme ovšem stanoveno, co pro naši diskuzi znamená “konstruktivní”
Pokud je v příspěvcích opakovaně zmiňováno : jaký jiný český systém….. buďme rádi, že český systém….. stalo se to parametrem a je lhostejno, zda si to diskutující uvědomuje….
Hamon naproti tomu zmiňuje “integrální” to je argument, který má pro mne jinou váhu .
Jarda

PS a Tvé výpady vůči “Kohn” dělají z Tvé komunikace už spíše emocionální výlev než věcnou diskuzi.

Beru ten názor, máme prostě na věci odlišný pohled.
Přeji vše dobré a fajn den. Ok
Posláno:
Štamgast
🤠✌️🔪
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Nechtěl, jsem se k tomu vyjadřovat. O panovy Kohnovi, který nejspíš celé dni prohledává internet s úmyslem si do někoho rýpnout aby dotyčného ranil všichni víme.
Za mne můžu říct, že jsem za život nabrousil odhadem něco přes 600 nožů, spoustu z nich opakovaně, takže se snad můžu považovat za kompetentního o tom mluvit.
Zkoušel jsem kameny a 5 brusných systému, než jsem si koupil KMFS a bez ohledu na cokoliv, mám s ním nejlepší výsledky.

Integrální znamená, že je celá sada zatraceně pevná. Upneš nůž, upneš diamant a brousíš přesně to co chceš. Nůž, ani kámen se nijak nevyklá a neprohybuje. Nabrousíš dokonalé "V" až do nuly. Pak nůž používáš, otupíš a znova upneš za stejné místo a brousíš po stejném úhlu a místě jako před tím. Odebereš desetinu milimetru a znova používáš...

V odrazu světla fazety poznáš, jak dobře si nůž nabrousil. Taky mikroskopem.
Protože nůž řeže posledním mikronem ostří a když v rukách, nebo na rozvyklané sadě uděláš konvex, tak sis znížil řezný výkon nože o desítky procent jak nám všem ukázal Pavol Šandor.

Pro někoho je to relevantní víc, pro někoho míň. Pro záchranáře budou priority jiné, jako pro vojáka, nebo učitele.
Já jsem strojař. Obrábim ty nejtvrdší materiály světa ještě tvrdšími materiálmi a taky laserem na přesnosti v řádů miliontin milimetru a svou práci kontroluji na mikroskopu se zvětšením 2500x takže pro mně je důležité aj to, co oko nevidí.

A KMFS to zatím splňuje.
Posláno:
Štamgast
konstruktivně a ze zkušenosti vím jen to: že kmfs je v principu super nápad (dnes podobné vyrábí mnozí zahraniční také - nevím kdo byl první)
také vím, že upnutí není na hned, musí se nůž rovnat div ne vodováhou. Další chyba je ta ,že dlouhé nože nejdou bez přípravku brousit (nebo se musí přeusnout),. To jsou asi jediné dva momenty, které mě odradili ponechání systému.

Barde - nic neprohledávám a není mým cílem nic hanit, to už jsem opakoval několikrát. Jde jen o postřehy - to že jsou negativní? Ano, protože, to že chybama se člověk učí, je snad jasné - tj když popíšu našlé chyby, mohlo by to pomoci uživatelům i výrobcům (obecně, nejen Hamonovi).
Pokud má být forum přínosem, pak to bude tím, že se bude psát spíše o problémech a ne o tom jak je vše sluníčkové - to už považuji za plus, nadstavbu a pokochání se.
Pokud se rozhoduji o koupi motorové pily (např.), tak vyberu podle parametrů a následně hledám proč ne a jak je to pro mě silný důvod (ne)koupit.
Někdo to má jinak, chápu.

Co se týká cz systému, tak minimálně pan Šulc něco vymýšlel a ukazoval, nevím kam to dostal, jak to funguje, ale měl to. Pak byl na webu (nevím jak se to jmenovalo přesně) výrobce z Prahy, nějaký plastový bazmek spolu s měřením úhlů a laserem boco - jméno od V... nevím již přesně. Ale jinak ano, nejvýraznější je KMFS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Kohn

konstruktivně kritizovat mohu něco, co jsem se naučil používat, zvládl používat s vynikajícím nebo alespoň nanejvýš uspokojivým výsledkem...a na základě toho dokážu určité fáze užívání přesně popsat a odlišit, v čem je to tady lepší a jinde horší(třeba dva brusné systémy a upnutí nože v nich)

Sám jsi psal, že máš levé ruce a neumíš nebo se Ti nedaří nože v systému upnout.
Jestli toto vedlo k prodeji KMFS nevím, nebudu podsouvat ani spekulovat.
Tento fakt už ale nepřipomínáš a jen ses přesunul do role "konstrultivního" kritika, který páchá dobro upozorňováním na, řekněme, limity systému.
Zmiňuješ právě komplikované upnutí a broušení delších, pružných čepelí.
Za sebe souhlasím s delšími čepelemi, pouze!!, což autor systému řeší, dle jeho slov.
Zbytek je v rukou a lze bez problémů lehce zvládnout, naučit se.
Navíc s ojedinělou možností konzultací přímo s autorem, vyzkoušel jsem osobně, takže vím.
KMFS k velké spokojenosti používám a srovnání mám se základní řadou Wicked Edge.

Už mě ty Tvoje výkřiky tady totiž nebaví...
Posláno:
Štamgast
No a jaké je tedy srovnání s WE?? To mě zajímá a o obou systémech jsem přemýšlel zda pořídit. A do jaké délky čepele je vše v pohodě??
Díky Jarda
Posláno:

Štamgast
Než délka hraje roli spíše pružnost čepelí. Jakmile se při broušení ohýbá, je třeba jí podepřít prsty, jinak se zvyšuje faseta. - přeupínání je otravné a zvyšuje pravděpodobnost nedodržení úhlu v celé délce fasety a její výšku
Když jsem rychle projel web, tak svoje WE už v nabídce nevidím...
Pro nastavení úhlu mělo vyfrézované pozice na kulatině, velké vůle, nepřesné nastavení a skoro nemožné dodržení úhlu broušení- všechny aktuální to mají už jinak....
Nemám s nimi osobní zkušenost, takže u nich nevím.
Test KMFS udělal profesionálně Pavel Šándor i s měřením odchylek, pohybu v nastavení daného úhlu i případného zkreslení broušené fasety.
Klady KMFS pro mě:
nastavení úhlu, pevnost systému, minimální vůle v nastavení a celém systému, cena základu,
nabídka příslušenství
Mínus : broušení pružných, dlouhých čepelí

Mám KMFS Diamant Stealth + kameny Rival Ruby 3000 a obtahovací kůži
S tímhle si bohatě vystačím u Elmaxu, M390, Vanadisu 4 Extra
Posláno:
Štamgast
Moc díky, já teď (už hodně dlouho) brousím na Lanskym a ty pružný čepele je to stejné. Největší nedostatek je broušení nízkých tenkých čepelí na ostrý úhel kde brusný hranol odírá místo čepele klémuLaugh a ty pak brousím z ruky…
Ještě jeden dotaz, je nutný úhloměr nebo tam jsou některý úhly i přednastavený??
Jarda
Posláno:

Štamgast
U fileťáku ten problém bývá, nízká, tenká a pružná čepelHappy Wink
Je tam měrka-šablona pro nastavení pozice vodící tyčky, je po 5ti stupních. 30, 35,...já jí nepoužívám.
Záleží taky na upnutí a výšce čepele.
Já pro měření úhlu používám aplikaci v mobilu
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum