ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2018
Já teda nemám problém s dlouhými čepelemi. Stačí si to rozdělit na části a přechody přejet kůži s pastou.
Tahle mačeta řezala papír po celé délce bez záseků a taky se s ní dali oholit nohy rovnou při chůzi Laugh

Taky Filetové nože jsem řešil tím, že jsem brousil obě strany ostří najednou a teda jsem měl protiváhu. Opticky to nevypadalo nejlíp, ale nůž za dvě stovky byl ostrý a to stačilo.

-BaRD- vložil tyto přílohy:
IMG_20230102_171348.jpg_big.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
-BaRD-: A u špičky to šlo jak? Mě se u dlouhých čepelí brutálně snižuje úhel a musím nože upínat hodně z kopce směrem ke špičce. Je to pruda. A to přeupínání je samozřejmě na fazetě vidět.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Na tu špičku bych se vyprd a udělal jí v ruce,
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
U zrezlých mačet a fileťáků z Kauflandu špičku neřeším. Lidem kterým to brousím je to taky fuk. Jde jim o dlouhotrvající ostrost především.

A u lepších nožů si to ohlídám už při upínání. Upnu to tak, aby byla fazeta stejná po celé délce, nebo aby jsem udržel úhel broušení který tam byl. Někdy po upnutí a začátku broušení zjistím, že brousek bere někde víc a někde míň, tak to přeupnu a brousím dál.
V každém případě jak přecházím z nejhrubšího diamantu na jemnejší, už s nožem nepohnu.

A aj tak ne vždy se mi podaří stejná fazeta na celém noži.
Stačí, že výrobci ujede ruka a nechá u špičky hrubší výbrus, nebo se nůž opravoval a odstranil se nějaký zoubek a tedy chybí třeba 10 milimetrů se šířky nože a už nikdy nebude fazeta stejná všude.

Fazeta je v průřezu rovnoramenný trojúhelník (v ideálním případě) a když je ta třetí strana tlustší u špičky než u patky, tak to většinou nepůjde nabrousit stejně na celé délce fazety.

Mám nabroušeno odhadem 600-700 nožů s toho na KMFS víc než půlku a tedy můžu za sebe říct, že se to občas stává. Častěji než by ste si možná mysleli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Málokterá tovární kudla má opravdu symetrický vybrus i fazetu (stejná tloušťka a úhel po celé délce), což se pak při broušení na brusné sadě samozřejmě projeví (vyšší fazeta u špičky atd.). Nejlépe to za mě mají udělané kudly od Civivi/WE (z toho, co jsem měl možnost brousit), tam mi to zatím skoro vždy sedělo krásně v celé délce, viz např. Conspirator a WE Esprit:

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20221229_170321.jpg.jpg
20220928_173511.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Ahoj,

Rád bych ukázal produkční verzi Vantaedge Multiangle hlavy, u původní bylo složitější nastavení úhlu, zde je velmi komfortní a intuitivníOk

hamon vložil tyto přílohy:
20240531_084329.jpg.jpg
20240531_084336.jpg.jpg

nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/30/2016
Ahoj Vantaedge mám. Jen dotaz, kdy se tato hlava objevi v prodeji?
Posláno:

Štamgast
V prodeji 4 týdny, aktuálně je ve výrobě, vše na 5 os CNCOk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/22/2017
dotaz na předpokládánou cenu vantaedge už vlastním
Posláno:

Štamgast
Cena bude ca 3500,- včetně DPH
Posláno:

Pokročilý
Napíšete to tady až to bude, že jo?
Já si to objednám a koupím u svého dodavatele.
Posláno:

Štamgast
Přidám info až bude hotovéOk
Posláno:

Štamgast
Ahoj,

Jedna věc, co je pohromadě v prototypu a je v testování- duralová základna, funguje na všechny sady, rozměr je 25 x 25 cm a tloušťka 8 mm, je dost stabilní na běžné použitíOk

hamon vložil tyto přílohy:
20240617_141344.jfif.jpg
20240617_141746.jfif.jpg
20240617_141217.jfif.jpg
20240617_141547.jfif.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
No jedeš bomby, Venco! Applause
Na Vantu se chystám a je super, že nám dáváš možnost budovat systém Grin
Takže ještě hlava a teď i podložka mrGreen Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Jen napad, nebyla by ta deska lepsi ocelova? Levnejsi a nosit ji stejne s sebou nikdo nebude ;)
Posláno:

Pokročilý
sem si udělal takový prkýnky do kříže ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Když jsem sadu vyzkoušel, tak jsem jsem si ze zbytků vyrobil takovouhle provizorní základnu.
Na připevnění závitové vložky, dole protiskluzové podložky. Bez problémů funguje i při broušení
kuchyňských nožů.

Herodes vložil tyto přílohy:
IMG_5357.JPG.jpg
IMG_5358.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
krezac napsal:
Jen napad, nebyla by ta deska lepsi ocelova? Levnejsi a nosit ji stejne s sebou nikdo nebude ;)

Mi vypadlo to nejdulezitejsi slovo - tezsi...
Ale pokud staci drevena, tak je to asi fuk.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Muselo by to být z nerezu a to už by pak levnější nebylo. Případně s nějakou povrchovou. Dural k tomu hezky sedí a dá se na tom udělat pěkný elox.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
krezac napsal:
krezac napsal:

Mi vypadlo to nejdulezitejsi slovo - tezsi...
Ale pokud staci drevena, tak je to asi fuk.

Chlapci, jak jsem psal, vyrobeno ze zbytků, tak je to vyrobeno, no přesněji, zhotoveno ze zbytků plovoucí podlahy. Na vrchu nějaké lamino, uprostřed něco slisovaného a dole nějaký plast.
Ve finále je to o něco těžší než dřevo. Dvě vrstvy proto aby se ni tam vlezly ty závitové vložky.
Bral jsem to jako provizrní řešení, ale zatím to funguje.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum