ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nebezpečné zvieratá a sebaobrana nožom Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/12/2008
Chcel by som vytvoriť nové vlákno, s postrehmi či už čiste teoretickými, alebo aj osobnými skúsenosťami, či je možné sa ubrániť nožom proti útokom rozúrených psov, či nebodaj medveďa, alebo iných nebezpečných zvierat. A aký nôž (dĺžka čepele) by bola na to vhodná.
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
U psů existuje jednoduchý přepočet vhodné délky čepele versus výška psa v kohoutku:

do výšky psa v kohoutku:

20 cm - 8 cm čepel
30 cm - 9 cm čepel
40 cm - 10 cm čepel
50 cm - 12 cm čepel
60 cm - 14 cm čepel
70 cm - 18 cm čepel
90 cm - 20 cm čepel
nad 100 cm - brokovnice
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Proti rozzuřenému psu se ubráníš i bez nože. Nůž ti může pomoci, pokud jej chceš zlikvidovat a pokud budeš mít dost času, abys jej vytáhnul. Mnohem účinější je klacek nebo cokoliv podobného (stačí smotané noviny), co pes uvidí a spojí si s něčím, co jej může udeřit.
Proti medvědovi ti nebude nůž ničemu, pokud bude opravdu naštvaný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
dmz napsal:
U psů existuje jednoduchý přepočet vhodné délky čepele versus výška psa v kohoutku:

do výšky psa v kohoutku:

20 cm - 8 cm čepel
30 cm - 9 cm čepel
40 cm - 10 cm čepel
50 cm - 12 cm čepel
60 cm - 14 cm čepel
70 cm - 18 cm čepel
90 cm - 20 cm čepel
nad 100 cm - brokovnice

Jak jsi na tohle přišel??? To jako vážně něco takového existuje?
Jinak u prvních dvou až tří(podle nátury obránceHappy) kategorií bych jako efektivnější viděl spíš kopanec- člověk se nemusí ohýbatLaugh
Je to boj
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
INMU napsal:
dmz napsal:

Jak jsi na tohle přišel??? To jako vážně něco takového existuje?
Jinak u prvních dvou až tří(podle nátury obránceHappy) kategorií bych jako efektivnější viděl spíš kopanec- člověk se nemusí ohýbatLaugh

Už existuje Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Tak nad tabulkou jsem si málem ucvrkl,Laugh Laugh ,jdu přeměřit svého Labradora.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
honza36 napsal:

Proti medvědovi ti nebude nůž ničemu, pokud bude opravdu naštvaný.
A pokud nejsi Vinetů...Wink.
Vážně:Vždy je lepší mít v takové situaci něco při sobě,třeba i ten nůž.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Zatím všechny rozzuřence jsem lehko odehnal
otevřením očí a roztažením závěsů.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/4/2007
Skor ako noz by som sa snazil odradit psa uz od prveho utoku, myslim ze ked rozzureny pes pred sebou vidi niekoho kto ma z neho ocividne strach a uteka tak ho to trochu povzbudi nez keby mal stat voci niekomu kto je nachystany dat mu "po cumaku".
Ta tabulka ohladom vysky psa v kohutiku a dlzky cepele je podla mna viac nez nerealna, aspon ja so sebou netaham tolko nozov ze by som si mohol vyberat dlzku cepele podla odhadnutej vysky psa ktory na mna prave bezi.
Ked som asi pred 2 tyzdnami kracal v neskorych nocnich hodinach domov z krcmy tak do mna niekde spoza brany zacal vrcat a stekat dost velky pes, nejak som si toho nevsimal kym som po par metroch nepocul tesne za chrbtom skrabkanie pazurikov po asfalte. S predstavou ze sa ten hafan dostal poza plot a ide mi zahryznut do zadku som sa v momente otocil a zakrical z plnych pluc aby som ho aspon zaskocila stihol niekde preskocit ku susedom. Ked som vsak videl ze to co za mnou bezi je nejaky maly orech (asi este stena) ktory sa z mojho pocinania skoro pos...l od strachu a usiel tak som sa na tom smial celu cestu az domov. Vytiahnut noz ma ani len nestihlo napadnut.
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Proti medvedovi ti pomuze mnhem vic chladna hlava a to, ze vis jak se mas chovat a jak na to medved bude reagovat.
Pokud to chces resit tak, ze kdyz uvidis medveda, vytahnes z kapsy zavirak a vrhnes se na nej, musis pocitat s tim, ze medved ma na tlapach tech nozu mnohem vic a to nepocitam tlamu s docela vykonnym nastrojem...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
U toho medveďa mám na mysli predovšetkým smrteľnú ranu (keby sa podarila v tej rýchlosti, keď na vás zaútočí), ktorá by prenikla do srdca, alebo prepichla priedušnicu, či krkavicu v krku. V prípade núdze by možno pomohol aj menší nôž, aj keby to iste nebola smrteľná rana, ale možno by sa medveď "zľakol", nečakal by že sa niekto bude brániť dosť pichľavo. Všade píšu, že je najlepšie sa shúliť a robiť mŕtveho, ale neviem si predstaviť nechať sa oskalpovať alebo dohrýsť dobrovoľne aby som sa nebránil, alebo nebodaj aby som bol niekde s rodinou a robil sa mŕtvy a nechal ženu alebo deti napospas náhode.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Pokud jde o zvířata, mám zajímavou zkušenost s krajtou tmavou (Python molurus bivittatus). Měl jsem krásný exemplář samice délky přes čtyři metry a váhy kolem šedesáti kil. Mírná jako beránek, děti si s ní hrávali a lze-li to o hadech říct, lidskou pozornost snad vítala. Jednou jedinkrát se naštvala, dostala stomatitidu (zánět ústní dutiny, u plazů běžné), u veterináře bylo třeba odstranit nekrotizovanou tkáň, vyčistit, píchnout gentamicin a šlauchem do krku zavést nějakej koktejl všeho možnýho. Nasoukali jsme Vilmu do jutového pytle, čouhalo jí tak třicet čísel od hlavy. Injekce snášela v pohodě, kupodivu i to čištění tlamy, ale jak jsme zkusili ten šlauch do jícnu, bylo zle. Hada jsme drželi tři silný chlapi, doktorka jako čtvrtá pracovala se šlauchem Neměli jsme sebemenší šanci, z jutového pytle byl v okamžiku roztrhaný hadr na podlahu, kamarádi rozstrkaný po ordinaci, doktorka to samé a já měl hada zakouslýho na ruce, prostě jsem byl nejblíž čelistem. Dlouhý zuby šly hned na kost a krajty mají ozubené premaxily, takže dvojitá rozkoš z dvou řad zubů v zápěstí. Naštěstí jakmile pominul důvod, tedy snaha strkat jí někam hadici, pominula i agrese a Vilma mě pustila a byla zase mírná jak beránek. Resumé je takový, že proti nasraný krajtě moc šancí není a její rychlost a síla jsou neuvěřitelný. A v tu chvíli jsem nebyl schopen přemýšlet nad ničím, ani nad tím, jestli se poseru nebo ne, natož jestli mám někde nůž nebo podobnou věc.

Galil vložil tyto přílohy:
krajta.jpg.jpg

"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
dmz napsal:

do výšky psa v kohoutku:

20 cm - 8 cm čepel
30 cm - 9 cm čepel
40 cm - 10 cm čepel
50 cm - 12 cm čepel
60 cm - 14 cm čepel
70 cm - 18 cm čepel
90 cm - 20 cm čepel
nad 100 cm - brokovnice

Jsem si říkal, nad 100 cm spíš golok, ne? Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Dido napsal:
U toho medveďa mám na mysli predovšetkým smrteľnú ranu (keby sa podarila v tej rýchlosti, keď na vás zaútočí), ktorá by prenikla do srdca, alebo prepichla priedušnicu, či krkavicu v krku. V prípade núdze by možno pomohol aj menší nôž, aj keby to iste nebola smrteľná rana, ale možno by sa medveď "zľakol", nečakal by že sa niekto bude brániť dosť pichľavo. Všade píšu, že je najlepšie sa shúliť a robiť mŕtveho, ale neviem si predstaviť nechať sa oskalpovať alebo dohrýsť dobrovoľne aby som sa nebránil, alebo nebodaj aby som bol niekde s rodinou a robil sa mŕtvy a nechal ženu alebo deti napospas náhode.

Co vím, tak ženský na Slovensku v oblastech, kde jsou medvědi, když choděj do lesa na borůvky a houby, tak nosí na báglu přivázaný prázdný plechovky a uvnitř matice, aby byl co největší hluk, a méďa měl možnost zmizet, než dojde k přímému kontaktu. Medvěd útočí- brání se, většinou, když ho člověk zaskočí. V oblastech, kde jsou medvědi přemnožený, nebo, kde došlo k napadení medvědem, místní obyvatelstvo do lesa moc nechodí, jen tůristi, který to nevědí. Happy
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
možná by bylo dobrý dát tu TABULKU alespoň do uvozovek (když né do pryč) než to někdo vezme vážněLaugh
a jen bych přidal že tolik vlezlých sršňů jako letos asi nepamatuji a vhodnou délku 1.1548mm doma nemám - prostě nemám.
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Pred dvoma rokmi ma napadol pes ked som ráno šiel do práce na bycikli.Ešte bola tma počul som len haf haf a ucítil bolesť v lavej nohe .Do dnes neviem čo to bolo za psa vôbec som ho nevidel,neskôr som sa dozvedel že som nebol sám ten deň napadol aj dalších.Po tejto udalosti som kúpil boviák s 20 cm čepeľou.Každý deň som ho mal prichitený na kormidle .Dnes už chodím autom.Wink Wink
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Loner napsal:
...Co vím, tak ženský na Slovensku v oblastech, kde jsou medvědi, když choděj do lesa na borůvky a houby, tak nosí na báglu přivázaný prázdný plechovky a uvnitř matice, aby byl co největší hluk, a méďa měl možnost zmizet, než dojde k přímému kontaktu...

Jasně - však taky medvědí hovno poznáš podle rolniček... Wink

huat napsal:
Pred dvoma rokmi ma napadol pes ked som ráno šiel do práce na bycikli. ... Po tejto udalosti som kúpil boviák s 20 cm čepeľou. Každý deň som ho mal prichitený na kormidle...

Psi mě lehce pokousali asi tak čtyřikrát (alespoň co si vybavuju). I když jsem měl u sebe vždycky nějakej nůž, tak jsem nikdy nepocítil nutnost ho použít. Jsou to jen zvířata a řídí se svými instinkty. Pokud nejsem jejich útokem opravdu už v přímém ohrožení života (čemuž se dá celkem dobře předejít), tak necítím potřebu je kuchat...

Ad. medvěd: stačí si chvíli hrát např. s padesátikilovým rotvailerem a možná pak pochopíte, že je celkem jedno, jak velkej nůž budete mít při "hrátkách" s půltunovým medvědem. Wink
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Nejnebezpečnější zvíře je člověk ........Sad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/8/2007
Nůž na medvědy. Nedávno byl tady odkaz na takovej nůž se žlábkem v čepeli a bombičkou se stlačeným plynem v rukojeti. Plyn byl zmražený a jak mile byl zabodnut tak plyn způsobil zmrznutí vnitřností. To je nůž na medvědy na žraloky a tak.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/28/2008
kluci mam na vás takovou otazku když na mně vyběhne v lese srnec nebo menčí divočák mužu ho zabit nožem abych pak nemněl nepřijemnosti s mislivcema nebo se mam branit jenom rukama?minule sem skočil na strom před divokym prasetem sem nevěřil že prase tak rychle běhá Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum