ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Tak už je u novýho majitele. Vypadal, že má radostHappy
Akorát firesteel pro něj byla věc neznámá a záhadná. Myslel, že to je ocílka. To mě ani nenapadlo, ale taky by se tam celkem hodila
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Honzo to je paráda....s tím rovnáním jsi se natrápil vid??
Každopádně výsledek stojí za to, a ten futrál je vymazlenej....Ok

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Ahoj.Tak ten je opravdu vymazlenej a ten futrál taktéž,pecka moc se mi líbíOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2009
kudel super ale ten futrálek super nápad čeče
Dobrým slovem a pistolí zmůžeš víc než jen dobrým slovem
Posláno:

Štamgast
Zdeněk Štor napsal:
kudel super ale ten futrálek super nápad čeče

Dík. Nad tim pouzdrem jsem se docela zamýšlel. Ta vnitřní část měla bejt původně jen "šuplíkový pouzdro" na úschovu nebo do batohu. Když jsem pak ale vymejšlel, jak to udělat, aby to s tim nandavacím závěsem drželo bezpečně pohromadě, tak jsem vyhrabal ten kovovej klips. Takže se to dá nosit tak i tak. Na tom klipsu sedí nůž docela vysoko, takže když má člověk delší tričko, tak se pod ním docela v pohodě schová.
Je to boj
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Mě by spíš zajímalo, kdo přišel s designem čepele, protože právě jí mi nůž připomíná rodinu Fallknivenů a ty jsou ,společně s pevným Reevem, dost možná moje nejoblíbenější kudly vůbec. Čepel mi přijde jako šavlovitá A1, která odsouvá do této doby dokonale líbivý zahnutý PHK na druhé místo.

Co obdivuju na všech tvých nožích (a pro co jsi mi společně třeba s Gweckem nebo Jirkou Svobodou vzorem) je jak čistě umíš udělat výbrus s použitím jen základních nástrojů jako flexa a pilník. Když jsem koukal na tvé motýlky, třeba na ebenovýho Mayhema, vůbec nepobírám, jak jsi mohl udělat linku výbrusu tak ostře. A říkám si, jestli se sám vůbec k něčemu podobnému někdy dopracuju.

V případě posledního nože, je ale přeci jen znát, že ho dělal člověk a ne bůh. Zatímco výbrus u ricasa a falešný ostří je na jedničku s hvězdičkou, linka výbrusu v podélném směru, až taková "Gweckovská" "Praporovská" (dechberoucí) prostě není (fotka č.3). Z čehož mám tak nějak možná i dobrý pocit, protože jak říkám, na výbrusy motýlků vždy koukám s otevřenou hubou a lítostí, že já se k něčemu takovýmu nedopracuju ani za sto let. Je samozřejmě otázkou, jestli by přechod vůbec šel pilníkem udělat ostřeji, obzvlášť když uvážíme, že čepel má jen 4 mm a ještě k tomu jsi ji musel navíc po kalírně rovnat kladivem. Tím nechci říct, že by to byla zfušovaná práce, to vůbec ne. Jen, že by se mnou asi seklo, kdybys měl pilníkem udělanej bezchybnej výbrus, jakej známe u motýlků i na takhle velkým a relativně tenkým noži (žádných 5,5 mm jak bývá u velikostně podobných nožů zvykem)

Z výroby finského šavlovitého Fallknivena bych ti jako zkoušející dal bez řečí nejen zápočet ale i jedničku ze zkoušky, k tomu ale, abych ho používal jako ukázkovou prezentaci hraničící s dokonalostí pro studenty dalších ročníků co přijdou po tobě, mi vadí zmíněná linka výbrusu a lehké nedopasování mezi nerez záštitou a dřevem rukojeti (fotka č.4). Jinak ovšem vysekávám poklonu, z nože čiší preciznost plzeňského lovce candátů a obvzláště na fotce v uchopené levačce, vypadá nůž jako Pan Majestátný lákající k řezání všeho, už jen pro ten pocit z řežby. A že řežba jím bude určitě radost, navíc použitá RWL...mňam.
Pouzdro už ti okomentovali jiní, takže tam bych se asi opakoval.

PS. chtěl jsem se zeptat už u Trmana na vlákně, po shlédnutí jeho bowijáku s nejlepší záštitou co jsem za poslední dobu viděl, ale když už píšu příspěvek dlouhej jak tejden před vejplatou tobě na vlákno....ta použitá nerez na záštity je normálně koupená v hutních materiálech, nebo co je to za materiál, z čeho jí děláte? Dík!
Posláno:

Pokročilý
upbraider napsal:
.......mezi nerez záštitou a dřevem rukojeti (fotka č.4)....

....myslel jsem foto č.5 , teď na to koukám a nemůžu to už opravit
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:

S tím výbrusem máš pravdu. Ta horní linka je drobet rozmázlá. Ikdyž jsem se snažil, tak jsem to líp prostě nedokázal. Jak jsem psal na začátku, obdivuju lidi, kteří dělají normálně takovéhle čepele. Já se zase rád vrátím k těm svým malýmHappy

To spasování záštity akorát blbě vypadá na té fotce. Je tam záměrně udělanej cca 1,5 mm žlábek, aby v případě, že to dřevo bude trochu pracovat, nebylo poznat, že se to pohlo. Dělají to tady takhle, tuším, i další. Kdysi jsem dělal kuchyňák s ručkou z kroužků duralu, ebenu a mahagonu, pěkně jsem to sbrousil do jednoho hladkého bloku a dneska asi po dvou letech je na každym tom rozhraní schůdek...

Ten tvar čepele neměl být kopie něčeho konkrétního, ale samozřejmě jsem se porůznu inspiroval. Určitě tam je to PHK, protože mi to přijde jako hodně praktickej tvar, pak jsem se chtěl trochu přiblížit Scagelům, které tu nedávno proběhly. A taky se mi moc líbí čepele od Francoma (snad se neurazí), takže z toho tam možná taky něco je.

A k té záštitě. Přesný materiál vlastně ani nevím. Vyhandloval jsem to s někým tady na knifeu. Magnetické to nebylo, takže prostě nějaká obyč konstrukční nerez.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Je to velmi vydareny PHK klon ale s pridanou hodnotou originality ,steroidou a aj zastita s ruckou sa podarila.Moc pekny tvar aj vybrusOk Ok Ok
Posláno:

Štamgast
Není to nůž, ale taková zajímavá blbůstka, kterou jsem dneska vyráběl....takovej malej hlavolam. Kdysi jsem to někde viděl a má to úplně úžasně vtipný řešení. Cílem je samozřejmě sundat prstenec z toho kříže...a jelikož to přirozeně nejde jen tak stáhnout, musí člověk přijít na to, jak rozebrat ten křížHappy

Znáte to někdo?

Velikost kříže 11 cm, materiál ořech

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN4190.JPG.jpg
DSCN4192.JPG.jpg
DSCN4196.JPG.jpg
DSCN4206.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
No a rovnou i něco od kudel.

Jedna zakázka, která zítra jede do kalírny.
Moje nová koncepce EDC motýlkuHappy

Fotky jsou na prd, za to se omlouvám. Teď jsem přišel z dílny a fotil jsem to tu při žárovce.

DSCN4216.JPG.jpg
DSCN4222.JPG.jpg
DSCN4227.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Pokročilý
Kříž bych nevyndal- asi proto se jedná o hlavolam.

Minule Fallkniven dnes mi nový EDC motýlek tvarově připomíná nože z rodiny Busse.
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:

Minule Fallkniven dnes mi nový EDC motýlek tvarově připomíná nože z rodiny Busse.

Vidíš, to mě nenapadlo. Možná to má něco ze Swamp Rat, ale nebyl to účel. Původně jsem uvažoval o názvu Elegant....ale asi mu teda vymyslim nějaký víc válečnický jménoLaugh
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Jsem zvědavý, až bude EDC motýl hotový, takhle rozdělaně vypadá skvěle a prakticky Applause. Nějaké rozměry by nebyly?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
Jsem zvědavý, až bude EDC motýl hotový, takhle rozdělaně vypadá skvěle a prakticky Applause. Nějaké rozměry by nebyly?

Nepamatuju si to zcela přesně. Ostří cca 100 mm, rukojeti cca 125 mm, celková délka tedy kolem 24cm. Docela macek. Čepel je 4 mm RWL 34, rukojeti 1,8 mm AK5.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Díky, tak to bude do ruky hodně slušný motýl Ok. A ta čepel se vážně povedla... Jsem fakt zvědavý, jak bude vypadat kompletně dodělaný.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Konečně se mi zase povedlo něco vytvořit. A asi to bude zas na delší dobu poslední, protože jak se to chýlí ve škole ke konci, tak času nějak pořád ubývá. Ačkoliv nevim, jestli to bude ješně někdy vůbec lepšíLaugh

Na tenhle nožík jsem docela hrdý, nad návrhem jsem dumal dost dlouho. Snažil jsem se zase do motýla vtlačit nějakou ergonomii a myslím, že se povedlo.

Takže představuji Bílého ďábla

Celková délka 225 mm, zavřený 138 mm.

Čepel RWL 34 ve 4 mm kalená na 60 HRC, 100 mm délky, 90 mm ostří
Ručky AK5 silné 1,8 mm kalené na 52 HRC
Příložky velbloudí kost
Spacery a západka obyč nerez
Západka pružinková
Pouzdro z hověziny, ošklivé jako vždycky...

Hmotnost nože 193 g, s pouzdrem 242 g

001.JPG.jpg
002.JPG.jpg
003.JPG.jpg
005.JPG.jpg
006.JPG.jpg
007.JPG.jpg
008.JPG.jpg
009.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Tak ten je naprosto božíí. Krásnej Ok Admire
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Pokročilý
ruman.cz napsal:
Tak ten je naprosto božíí. Krásnej Ok Admire

No není ošklivej, je to prostě atlet, jen tu pihu vedle pupíku by si mohl nechat vyříznoutmrGreen

Nůž se povedl. Teď mi ani Swamp rat nepřipomíná a tvarově sedí. Zkoušel jsem si poslední dobou také něco nadesignovat, tak mám hlubokou úctu ke všem, co přijdou se svým alespoň trochu neotřelým a zajímavým designem.
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:
No není ošklivej, je to prostě atlet, jen tu pihu vedle pupíku by si mohl nechat vyříznoutmrGreen

Hele kdybys mě viděl někdy svlečenýho, kolik mam mateřskejch znamínek, tak bys zjistil, že bych musel vybrat stavební spoření, abych si je moh nechat všechny vakuchatLaugh

Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum