ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2010
Peršan Admire Ok
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Zase to, chlapi, s tou schálou nepřehánějte. To neni výchovnýHappy a přede mnou je ještě dlouhá cesta
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Mne jako velkýho fandu balisongů těší každej novej počin, takže PersianApplause Jen zdá se mi to, nebo si použil ručky z MayhemaOk
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
Mne jako velkýho fandu balisongů těší každej novej počin, takže PersianApplause Jen zdá se mi to, nebo si použil ručky z MayhemaOk

Jojo, máš pravdu. Ručky jsem si půjčil od Mayhema. Chtěl jsem zkusit lépe využít křivku rukojetí. Ten originální drop point má kolem sebe při zavřeném noži spoustu místa. Takže jsem si vlastně jen pohrál s pozicí hrotu a přidělal minizáštitu.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
INMU napsal:
Jojo, máš pravdu. Ručky jsem si půjčil od Mayhema. Chtěl jsem zkusit lépe využít křivku rukojetí. Ten originální drop point má kolem sebe při zavřeném noži spoustu místa. Takže jsem si vlastně jen pohrál s pozicí hrotu a přidělal minizáštitu.

SuperOk Já osobně mám tenhle tvar ruček rád. BC Mayhem používám jako EDC. Tímhle tvarem ruček je vyhlášenej na svých motýlech Zdeněk Štor, ale mám takovej pocit, že jsem od něj viděl dva, snad tři tvary čepelí. Persian je další možnost a musím říct, že je to zase jinej level...Applause
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Lipová za námi, přišel čas zveřejnit nůž, který jsem dělal do klobouku.

Má za sebou poměrně dlouhou historii, čepel vznikla už tak 3 - 4 roky zpátky. A dlouho byla bez rukojetí. Zkrátka se nedařilo. dvakrát se vždy něco podělalo, takže jsem skoro hotové ručky musel vyhodit. Tak jsem tomu dal třetí pokus a zařekl se, že jestl ito zase nevyjde, tak poletí oknem. A konečně se zadařilo.

Dodělal jsme ho na poslední chvíli před Lipovou, ani jsem ho pořádně nezměřil a nezvážil. Uváděné rozměry jsou tedy jen přibližné.

Prcek:

Čepel AK5 (snad 56-57 HRC, bohužel jsem s ito tenkrát nikam nenapsal), délka ostří cca 60 mm, běhá na teflonových podložkách. Výbrus se mi nepovedl zcela plochý, chtěl jsem tenkrát zkusit, jestli to zvládnu vybrousit načisto rozbrušovačkou, ale Mat je holt jen jedenHappy

Ručky 2 mm nerez, oliva, duralové mezistěny, délka cca 85 mm. Rukojeti jsou bez západky, protože mi přišlo, že u takto malé čepelky západka příliš opticky prodlužovala rukojeti. Na jedné z ruček je ale malý výstupek, aby se dalo hmatem poznat, která je která

Celková délka cca 155 mm.

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN5219.JPG.jpg
DSCN5220.JPG.jpg
DSCN5226.JPG.jpg
DSCN5227.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
A ještě dvě na sluníčkuHappy

DSCN5232.JPG.jpg
DSCN5233.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Malej, ale šikovnej...Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Hodně šikovný nožík a perfektně provedený.Admire Měl jsem ho v ruce v Lipové a majitel bude určitě spokojenOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
[quote=INMU]Lipová za námi, přišel čas zveřejnit nůž, který jsem dělal do klobouku. ......

................, ale Mat je holt jen jedenHappy

1. Balisongy ma síce neoslovujú, ale tento Tvoj sa mi páči.
2. Ďakujem pekne za rýchlokurz lukostreľby v Lipovej.
3. Mat má istú ruku a presné oko (viď jeho streľba).

Tak o rok v Lipovej!

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/29/2007
Moc pěkné Applause
Posláno:

Štamgast
Díky, byl to takový mazlík. Na to, jak jsem se s ním při výrobě vztekal, mi nakonec bylo líto ho pustit.
Málem mi ho den před Lipovou zabavila přítelkyně.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2009
a pak že konkurence stímhle tempem :p :D ale poved se :)

Dobrým slovem a pistolí zmůžeš víc než jen dobrým slovem
Posláno:

Štamgast
Zdeněk Štor napsal:
a pak že konkurence stímhle tempem :p :D ale poved se :)

Pod stolem mám polotovar pásovky. To pak budeš mrkat na drát, jak to pofrčíCool
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
dlho som v tomto vlákne nebol :D

prcek je super Ok niečo nové aj s persianom? Grin
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
ZLOjasna napsal:
dlho som v tomto vlákne nebol :D
prcek je super Ok niečo nové aj s persianom? Grin

Bohužel stále není hotový. Po návratu z Lipové jsem měl předsevzetí, že na nože musím vyčlenit víc času, ale nedaří se mi to plnit. Mám časově náročnou práci, která mě dost baví, takže jí nedokážu šidit.
A když si nějaký čas vyšetřím, tak jdu většinou spíš na ryby. Toho peršana dodělám nejšpíš během vánočních svátků.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Přeju všem pěkný štědrý den a prožití svátků ve zdraví a pohodě.

Po hoooodně dlouhé době se mám zase s čím pochlubit.
Volná inspirace nožem Bark River Fox.
AK5, březová kůra a wenge.

Je to drobný lehký nůž. spíš pro dámskou ruku. Přesné rozměry nemám. Nožík jsem změřil, zvážil, zapsal na papírek... a papírek ztratil.

Mají ho v opatrování Maley Willie a jeho Veverka. Tak třeba ty rozměry doplní.

IMGP8429.JPG.jpg
PC060090.JPG.jpg
IMGP8424.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Zdravím všechny,
zase trochu opráším svoje vlákno.

Jedná se o, bohužel, poměrně nevydařený projekt. Chtěl jsem udělat sérii 4 tréninkových motýlů s různě barevnými střenkami jako dárky. Nakonec jsem ze všech dílů sestavil jeden funkční motýlek. U zbytku se kvůli "křivě" vyvrtaným dírám nedá vycentrovat čepel. Při vyšetřování toho, jak se mi to povedlo jsem objevil hnutý stolek na sloupovce.... Chybama se holt člověk učí. Přišel jsem na to prakticky až při finální kompletaci.

Délka čepele 100 mm
Celková délka 225 mm
vyroben kompletně z kalené AK + mikarta od Haima

IMGP6667.JPG.jpg
IMGP6654.JPG.jpg
IMGP6660.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
A ještě dvě z výroby, aby bylo vidět, že jich mělo být skutečně víc.

Fotografie_0259.jpg.jpg
Fotografie_0260.jpg.jpg

Je to boj
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Ahoj, tenhle problém znám mě se to samé stalo na druhém a třetím zavíráku, jde to opravit, vyvrtat větší díru narvat tam kulatinu zabrousit do rovna a znova vyvrtat a vystružit novou díru. já tam nacpal mosaz tak místo ocel čepel a mosaz čep má zavírák ocel čep a mosaz díru, jako dárek stále použitelný řekl bych.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum