ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Teď když na to koukám, tak v těch videích používám ještě nedokončený motejlek. Je tam vidět, jak z toho koukaj válcový hlavy šroubů a že ručky nejsou zaoblenéLaugh

To je pro mě hrob. Jakmile jde totiž nůž sestavit, tak to tak na oko sešroubuju a tím se práce na měsíc zastaví, protože se na něj koukám, pak si s nim hraju, pak se na něj zase koukám a tak furt dokola
Je to boj
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/11/2008
teda, jsi fakt machr Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
JJ macher.... ja som sa vzdy ucil triky, aby som ho vedel co najrychlejsie otvorit a zavret....

Na vacsinu co viem som prisiel sam, bez toho aby som ich niekedy videl predtym...

Mal som nejaky pokus naucit sa ten tvoj trik.. ale nemam nato dobreho motyla.... a asi by si mi to musel ukazat nazivo...Razz Wink

ale rozhodne si ma navnadil zase...Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
no ne vždy jsou triky obdivované.. kámoš jel jednou vlakem a přisedla si starší babička s dědečkem a po nějaké jízdě si chtěli udělat sváču, tak vytáhly rohlíky, májku a nemohli najít otvírák.. a protože byl kámoš slušně vychovaný chlapec, tak jim chtěl nabídnout k otevření konzervy svůj balisong, bohužel po jeho verzi otevření nože a nabídnutí málem babku trefil infarkt Laugh
Posláno:

Štamgast
Můj další výtvor. Tentokrát to není motýlek, jenom jsem jako už několik kolegů přede mnou oblékl kuchyňskou čepel z nože-nůž. Asi není třeba uvádět, kde jsem vzal inspiraci na provedení rukojeti... Trochu se stydim, že kopíruju ,ale když mně se ty Seržantovy nože staršně líbilyWink

Čepel: Camillus Chef's knife
Ručka: mahagon, dural, eben

Omlouvám se za kvalitu fotek, ale když tady v Plzni je teď nějaká hrozná tmaLaugh A musim ho zase rychle schovat do šuplete. Je to dárek pro rodiče, tak aby to bylo překvápkoHappy

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN0848.JPG.jpg
DSCN0855.JPG.jpg
DSCN0856.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/30/2008
hezká práce ten musí v kuchini dělat sámLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Nádhernej, jsem rád, že jsi to poponesl ještě o třídu výš.
Fakt moc pěknej, i já jsem původně chtěl udělat záštitu z duralu a do toho ty moje zalomené fíbry, ale protože jsem potřeboval stihnout udělat ty nože čtyři tak jsem to zjednodušil. Bohužel Vánoce nepočkajíLaugh
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Seržant napsal:
Nádhernej, jsem rád, že jsi to poponesl ještě o třídu výš.
Fakt moc pěknej, i já jsem původně chtěl udělat záštitu z duralu a do toho ty moje zalomené fíbry, ale protože jsem potřeboval stihnout udělat ty nože čtyři tak jsem to zjednodušil. Bohužel Vánoce nepočkajíLaugh

No mohl jsem si vybrat, jestli přidělat obyč střenky nebo si trochu pohrát. A když jsem viděl ty nože, které jsi dělal ty, tak bylo rozhodnuto. Navíc jsem nikdy nedělal rukču na trn, takže jsem si zase zkusil něco novýho.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Pustil jsem se do dalšího motejla s ložiskem, tak jsem si řekl, že nafotím, jak to vypadá zevnitř.

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN0870.JPG.jpg
DSCN0871.JPG.jpg
DSCN0873.JPG.jpg
DSCN0878.JPG.jpg
DSCN0880.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
paradni prace... kde prosimte beres ty koliky a srouby? diky
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Ty si ale hračička, héééézký, jen tak dál. JInak kuchyňák super Happy
Mat
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Tykráso Shocked Pěkná práce, přidávám se k dotazu na ty čepy, kde jsi je sehnal.... a pak by mě zajímaly ty kuličky. To jsi vytáhl z nějakého cykloložiska nebo se dají koupit?
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Nevím, jestli jsem správě pochopil, na co je otázka mířená.

Ty trubičko-kolíky upevněné v čepeli (tangpiny) jsou zkrácené pérové kolíky. Dají se koupit v omezené míře v železářství a pak obchody jako Fabory, Wurth, Kebek... Dělají se buďto černěné nebo nerez. Výhoda je v tom ,že jsou kalené a díky pružnosti (sevřou se) se dají nafest natlouct i do zakaleného materiálu.

čepy čepele: Ty na posledních fotkách jsou z tohohle obchodu: http://www.couteaucustom.com/
DMZ tam psal, ještě než se obchod rozběhl a dostal malý balíček jako ukázku nabídky. Dva z toho mi věnoval.
Jinak používám šroubovací nýty od pana Poka. Průměr střední části 4 mm, kus 40 Kč.

A co se šroubký týče, tak jsou to M2 a M3 za jataganu
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Pro mě jen vyvrtat takhle přesně díru - drážku, kde pak běhaj ty kuličky je nepředstavitelný Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
2INMU: Ten Bradley si este neskusal?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj, já už jsem ty kuličky kdysi obdivoval, ale zdá se mi že by to chtělo z boku ještě malé mazničky tzv. štauferky a jednou za rok přitáhnutím domáznoutHappy Happy Happy . Ne vážně, s takovéhle práce si vždycky sednu na pr..l.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Komentář byl, že to je parádní práce a otázka byla mířená tak, že mě zajímá, kde se ty kuličky do ložiska dají sehnat. Před lety jsem je kupoval do přehazovačky na kolo, ale to už je moc dávno, tak nevím, jestli se ještě prodávají.
Chtěl bych Tě zkusit okopírovat (jestli by Ti to nevadilo).
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Ahoj vypadá to zajímavě
Já mám teď jednoho s ložiskama taky rozdělanyho a tak by mne docela zajímalo jak by měl ten tvůj v konečné fázi vypadat. Pokud to je možné?

POKUD MÁTE DOTAZ PIŠTE NA MAIL
Posláno:

Štamgast
Conan napsal:
Komentář byl, že to je parádní práce a otázka byla mířená tak, že mě zajímá, kde se ty kuličky do ložiska dají sehnat. Před lety jsem je kupoval do přehazovačky na kolo, ale to už je moc dávno, tak nevím, jestli se ještě prodávají.

Vida...na kuličky jsem zapomněl. Jsou specializované obchody na ložiska. Já je kupoval tady: http://praktikloziska.cz/
Koukám, že jsi z Plzně, takže by to pro tebe mohla být taky možnost. Obchod mají v Kollárově ulici. Za 100 kuliček jsem oplatil asi 120 korun. Průměr je to 1,588 mm (1/16 palce)

Jinak nebudeš kopírovat mě, ale dva pány Ikomu a Kortha, kteří na to mají patent...
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
INMU napsal:
Conan napsal:

Vida...na kuličky jsem zapomněl. Jsou specializované obchody na ložiska. Já je kupoval tady: http://praktikloziska.cz/
Koukám, že jsi z Plzně, takže by to pro tebe mohla být taky možnost. Za 100 kuliček jsem oplatil asi 120 korun. Průměr je to 1,588 mm (1/16 palce)

Jinak nebudeš kopírovat mě, ale dva pány Ikomu a Kortha, kteří na to mají patent...

Já jsem na to sehnal kuličky o průměru 1mm
POKUD MÁTE DOTAZ PIŠTE NA MAIL
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum