ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/1/2004
Typnu si rys??
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Kenda napsal:
Typnu si rys??

Jojo správně, je to rys, neboli inmu v překladu
Ještě fotka celýho nože. Ikdyž je jenom rozpracovanej. Fotka nic moc, ale i tak je vidět, kde jsem bral inspiraci.

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN1221.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Výborne!
Posláno:

Štamgast
Ještě doplním, že na rukojeti přijde nejspíše eben. A ručky jsou opět na kuličkách. V tomto případě už jsou zakalené příložky, takže by vůle v ručkách měla být úž úplně eliminována.
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/21/2008
Já sice Balisongy moc nemusím, ale uznávám, že tohle je dobrá práce !! Velice atraktivní tvar.Happy
Copa hoší, japa to de ??
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Super, už se těším na finální produkt.
Nechystáš se na jarní brněnskou výstavu? Nejlépe s některými svými výrobky Happy
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Na výstavě v Brně se bohužel neobjevím, je to pro mě dost z ruky a už budu mít zase školu.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Konečně se mi zase povedlo něco dokončit. Makal jsem, abych se mohl pochlubit zítra v Praze, jinak by to ještě asi nebylo.

Čepel 440C na 59 HRC, délka 95 mm, ostří cca 88 mm.
Příložky AK5 na 52 HRC, délka 120 mm. Dřívko je eben.
Celková délka 220 mm, délka zavřeného nože 130 mm.
Hmotnost 158 g

Západka je pružinová, rukojeti opět uloženy na kuličkách. Tentokrát to dopadlo podstatně lépe. Rukojeti se pohybujou krásně hladce a rychle a přitom se skutečně nikde nic nevyklá. Tak snad to tak i zůstane po nějakém používání.

Ten eben mě ale zklamal. Dost jsem se na něj těšil, měl jsem ho doma tak rok a schovával jsem si ho na něco echt. No a teď mi nějak připadá, že kromě toho, že je černej na tom dřevu nic neni. I na fotkách vypadá divně, přestože je normálně poctivě vyleštěnej.

Rád bych poděkoval Honzovi Jehlíkovi, který mi opatřil materiál na spacery a hlavně je nechal sbrousit na přesnou tloušťku, kterou jsem potřeboval, což bych já sám ve svých podmínkách nezvládl. A dále díky Golemovi za výkres.

Jo a je to první nůž, na kterém je moje razničkaHappy

1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg
5.JPG.jpg
6.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Motýlky mě neberou,ale tenhle se mě líbí moc,i ten eben mě k němu dobře pasuje.Fakt kousekHappy.Jen tu čepel bych raději neleštěnou,ale to já u všech nožů.
Posláno:

Štamgast
Díky, s tím leštěním je to podle mě nůž od nože. Na větších čepelích ych se s tím taky nepáral, ale zrovna u toho motejla by se to podle mě mělo pořádně blejskat, když ta čepel při otvírání sviští vzduchemHappy

Já se pořád snažím o zrcadlovej povrch, ale nějak se k tomu nemůžu propracovat
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Motejl krásnej,ale Chřestýš je Chřestýš...Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
INMU napsal:

Já se pořád snažím o zrcadlovej povrch, ale nějak se k tomu nemůžu propracovat

Motýl super, k tomu lesku, já vyleštil Bowiáka a hned jsem měl dotaz, kde je ta moje metoda na Mat Happy pak si vyber Happy Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Moc pěknej motýlek.A ty ramena na kuličkách supr.Moc pěkný.Eben taky dobrej,jenže holt nemá moc zřetelný léta .Ale zas je to dřevo držák.
Posláno:

Štamgast
Jo, věřím tomu, že to dřevo bude odolné a dlouho vydrží, ale vypadá skoro jak umělá hmota.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Motíliky tiež moc nemusím, ale tvar tejto čepele sa mi páči.Happy Pekne si sa vyhral.Wink
Posláno:

Štamgast
Díky, rovnou ale přiznávám, že design není můj. V originále je to výrobek firmy Bradley Cutlery. Ale co má člověk jinýho dělat, když je tak drahejLaugh
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Shocked Som rád ze si sa snim tak vyhral a ze dopadol ako dopadol... Mne sa nanom ten eben páči... Dúfam že ak budeš v Lipovej Tak ze si ho budem moct vyskusat :D, a ze Ta tak skoro neomrzí Wink
Posláno:

Štamgast
Tak takhle vypadal nůž do klobouku, kterému jsem se k té příležitosti rozhodl říkat KlobočníkLaugh
Jeho nynějším majitelem je Hloh.
Materiál čepele je 440 C kaleno na 59-60 HRC, příložky AK5, Dřívko je ovankgol (nebo jak se to píše)
Přesné materiály si bohužel nepamatuju, takže nebudu mlžit. Délka rukojetí bude kolem 12 cm.

Mrzí mě, že fotky nejsou nic moc. Fotil jsem to na poslední chvíli před odjezdem a ani jsem nestihl zkontrolovat, jak vypadají. Hlavně mě štve, že tam neni pořádně vidět to dřevo. Mělo krásně vlnkovanou strukturu. Na poslední fotce je to trochu vidět. Moc se mi líbilo

Kopie___DSCN1542.JPG.jpg
Kopie___DSCN1553.JPG.jpg
Kopie___DSCN1557.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Nůž pěknej,viděl jsem ho u Jardy.Hloh slíbil,že do příští Lipové z něj bude velkej fliper,parádně s ním ten motýlek kontrastoval,když si to s nim vykračoval po kempu a trénovalHappy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/22/2009
Ahoj INMU,

tenhle už měl ložiska, nebo jen čep a podložky?

Jak budeš pokračovat dál, raději ložiska, nebo raději podložky?

Ahoj Tom
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum