ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Tenhle Hlohův je uloženej klasicky na kluzných podložkách.
Kterým směrem se budu ubírat...nemám k tomu vyhraněný postoj. Ty kuličky jsou akorát machrovina, na funkčnost to žádný vliv nemá. Ale jsem rád, že jsem si to zkusil dokázal si, že to doveduHappy
Takže pokud bych dělal nůž na přání, tak je tam klidně dám, ale určitě to nebudu dělat na všech nožích. Ono to taky leze do peněz, ty malý kuličky jsou dost drahý. A protože já nemám stabilní příjem a nože dělám zatím spíš do šuplíku než na prodej, tak si nemůžu dovolit zbytečně navyšovat náklady, když je to vlastně jen taková kosmetická úprava.

Je to boj
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/3/2007
Chlapci to s těma kuličkama je šílenost Laugh motýlkový nůž se mi nikdy nelíbil ani to jak si s tim každý šílenec točí ale toto je opravdu pěkné a dobře udělané. Moc se mi to líbí. Pokud bys měl zájem o kuličky různých rozměrů tak napiš... něco bych měl.
Posláno:

Štamgast
Používám kuličky průměru 1,588 mm. Vím, že je to dost netradiční průměr, ale nevycucal jsem si to z prstu. Je to dáno průměrem čepu a hlavně průměrem záhlubníku, protože těch moc velkej výběr neni. Kdybys ale měl tenhle průměr, tak bych je v budoucnu rád koupil, pokud by byly za zajímavou cenu.
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/29/2008
ten motýl s ebenem je moc hezkej.a ten eben-spousta lidí ho zavrhuje, ale je to podle mě největší luxus dřevo,-už ve starým egyptě dělali šperky z ebenu a dodnes nalezené vypadají dokonale.Což se o špercích z ostatních dřev rozhodně říst nedá-já ho mám prostě rád.Tak ať se daří.Jinak na mý stránce je taky jeden s ebenem
Posláno:

Štamgast
Konečně jsem dodělal kudlu, kterou jsem začal v Lipové. Je to dárek pro kamarádak 21. narozeninám. Je to první výbrus, který jsem dělal celej flexou, tak to není zrovna dokonalý, ale líbí se mi. Akorát to pouzdro je zase takový ošklivý a ušmudlaný. Ale docela jsem se nad ním zamýšlel, aby šlo nosit horizontálně i vertikálně, takže z funkčního hlediska jsem spokojený.

Čepel 440C na 59-60 HRC, rukojeť wenge a mosazné trubičky.
S pouzdrem váží přesně 150 g.

INMU vložil tyto přílohy:
Kopie___DSCN0571.JPG.jpg
Kopie___DSCN0572.JPG.jpg
Kopie___DSCN0580.JPG.jpg
Kopie___DSCN0585.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
Nazdárek INMU,
nožík je na pohodu a na fotkách je moc hezký. Jdeš dobrou cestou, jen tak dál.Wink
Posláno:

Štamgast
Chřestýš 2

Materiály: čepel RWL 34 kalená na 62 HRC, rukojeťi AK5 na 54 HRC, eben, kování ANC

Dělka čepele od rukojetí k hrotu 100 mm, délka ostří 92 mm
Déla celková 222 mm
Délka zavřeného nože 130 mm
Hmotnost 163 g

DSCN0634.JPG.jpg
DSCN0650.JPG.jpg
DSCN0654.JPG.jpg
DSCN0655.JPG.jpg
DSCN0605.JPG.jpg
DSCN0629.JPG.jpg
DSCN0616.JPG.jpg
DSCN0639.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
tak ten motýlek je bomba čumím jak filatelista na maurycija.
ten buřtknife je taky super a to pouzdro k němu ladí taky dobře.
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2009
čeče ten je vymazlenej toses mušel pěkně vyblbnout Wink
Dobrým slovem a pistolí zmůžeš víc než jen dobrým slovem
Posláno:

Štamgast
Díky chlapiHappy

Zajímal by mě váš názor na jednu věc. Přikládám fotky. Všímejte si žlábků pro dosedání stoppinů. Tenhle nůž byl vyráběn jako moje první zakázka a když byl hotovej, tak se člověku, který si ho u mě zadal k výrobě tyto žlábky nelíbily a označil je za chybu a konstrukční nedostatek. Podle mě ale k této konstrukci motýlka zkrátka patří a bez nich to nejde. Jednak z hlediska výrobního, protože to bych musel středy děr v čepeli rozmisťovat s přesností setin milimetru, jinak by mi to nevyšlo u západky. A pak z hlediska mechaniky. Protože takhle piny dosedají na plochu, kdežto, když by tam žlábky nebyly, byl by kotakt ručka-pin pouze v bodě, čili daleko větší namáhání.

DSCN0702.JPG.jpg
DSCN0703.JPG.jpg
DSCN0705.JPG.jpg
DSCN0718.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj já se sice v konstrukci motýlků neorientuji, ale zkusil bych to brát tak že je to tvůj výrobek, tvá konstrukce a nenechal bych si do toho kecat. Zase na druhou stranu je na zákazníkovi jestli to koupí nebo ne. Prostě jesti jsi přesvědčen že tam ty žlábky být musí, skus si najít jineho kupce a kupec si jistě najde jiného výrobce. A abych napsal něco jednoznačnéhoLaugh mosím říct, že ten poslední motýl je bomba a jesti je to ten inkriminovaný, tak kupec udělal velikou chybu.
Gw
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
Zdaar! Ten "lipovák" se zdá být hodně fajn a praktický ...líbí se mi Happy

No a k tomu motýlu, jestli Ti pomůže muj názor ... zmetek určitě ne ..přece nejsi CNC ...já mám (už dlouho ) rozdělaný jeden motýl a bez těch žlábků bych to asi jen těžko dělal. to že se mu nelíbí je blbé, ale že by to byla až taková "vada" na kráse ?to snad ne ..ale napadá mě ...pokud si bude zákazník stát na svém ...co ty stoppiny trochu zkrátit a žlábby pro doraz udělat jen na střenkách z AK5 aby ty žlábky jako nezasahovaly do "kování" ručky ? jestli je to ale pak dostačující pro pevnost dosednutí pinů, to už netuším mrGreen pohledově by to ale mohlo onu zákazníkovy vyhovovat více.

no ale mě se fakt líbí a něco takového bych jistě zkousl ...jen by jsi ty žlábky možná mohl přetáhnout smirkem ať mají stejný design povrchu...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Kontakt v radiusu je jistě mnohem lepší, než bodově. Když se to týpkovi nelíbí, bude se to líbit jinému. To se stává. Já za sebe-nenacházím, co bych kritizoval. Moc se mi líbí, že umíš být svůj. To je v nožířině ta největší deviza. I ten předchozí pevný s ručkou od Buseho má něco jinak, není to jen obšlehnutý tvar. Hlava ti bere, a ruce taky.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Motýlek pěkně udělanej,aly ty mě prostě neberou.Zato ten pevnej prcek je super,takovej šikovnej nožík.
Jinak jak píšou kluci,dělej to podle svého pohledu na věc,vlastním stylem...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Z fukčního hlediska jsou žlábky určitě dobré, ale narušují linii. Příště by to chtělo trochu poladit na designu, aby bylo jasné tam žlábky patří a že to byl záměr. Trochu budí dojem, že vznikly až jako nutnost při montáži a spasování - prostě jako když dotoho hrábneš pilníkem. viz. foto.

J.Jelínek vložil tyto přílohy:
DSCN0703_1_.JPG_big_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Hmm hmm, asi je fakt, že jsem to mohl udělat jen do těch příložek a kování by to pak částečně zakrylo. To neni vůbec špatný nápad. Díky za připomínky, jestli budu ještě někdy dělat kování, tak to tak udělám. Bude to vypadat líp.
Je to boj
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Moc hezký. Člověk, který si někdy zkusil motýlek vyrobit vlastníma rukama by ti asi nic podobného nevytýkal, alespoň ne jako vadu. Jak znám tvoji tvorbu, nedovolil by sis něco odfláknout.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Chápu to dobře tak, že si zákazník motýla objednal a po shlédnutí finálního výrobku řekl že do něj nepůjde protože má žlábky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Vypadá to relativně v poho. Osobně bych zkrátil stoppiny a z toho žlábku v kování bych udělal záměr-prodloužil bych ho přes hranu do plochy kování.třeba uhlopříčně po roh kování.rysku rýsovací jehlou,drážku mikrořezáčkem v dremelce a tu pak project kulatým pilníkem nebo kulovou frézou. V Dremelce fřeba.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:
Chápu to dobře tak, že si zákazník motýla objednal a po shlédnutí finálního výrobku řekl že do něj nepůjde protože má žlábky?

No zkrátka tohle mi vytknul a teď se mi už delší dobu neozval. Může bejt samozřejmě klidně na dovolený nebo tak. Takže to neberu jako uzavřenou záležitost. Spíš mě prostě zajímaly názory více lidí, jak se na tenhle prvek dívají. Plus případnou radu nebo nápad co s tím. Takže děkuji všem, kdo se k tomuhle vyjadřují a obzvlášť autorům konstruktivně laděných příspěvků.
Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum