ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/5/2015
Mohl by mi prosím někdo z místních znalců povědět k čemu slouží ten ciferník s ručičkou vlevo kde je "Togh Solar Wave Ceptor" ?? V návodu ani nikde jinde jsem to nenašel a už mě štve,že nemůžu přijít na to k čemu slouží Grin
Předem díky Admire

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
Davidosiny napsal:
Mohl by mi prosím někdo z místních znalců povědět k čemu slouží ten ciferník s ručičkou vlevo kde je "Togh Solar Wave Ceptor" ?? V návodu ani nikde jinde jsem to nenašel a už mě štve,že nemůžu přijít na to k čemu slouží Grin
Předem díky Admire

... Happy ... Určeno pro ty , co používají 24 hodinový Formát ... Wink ...

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2015
Takže jako misto malý rafičky?...aha to dává smysl Wink Takže ty nápisy s tím asi nemají co dělat,že Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2013
Dostaly se mi do sbírky tyto Omegy.Jdou a docela přesně.

Fosgen72 vložil tyto přílohy:
20161207_192104.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
The Silent Enemy 1958

Zdenek vložil tyto přílohy:
The_silent_enemy_1958.png.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
Davidosiny napsal:
Takže jako misto malý rafičky?...aha to dává smysl Wink Takže ty nápisy s tím asi nemají co dělat,že Grin

Ty Casia neznám, ale je to tak, resp. ne místo malé ručičky - běžná malá ručička oběhne ciferník 2x během 24 hodin, tahle jen jednou. Funguje to jako komplikace GMT u jiných, i mechanických hodinek. A poznáš, jestli je den nebo noc - vypadá to jako sranda, ale u jedněch Fortisů mám GMT a během dne koukám kvůli orientaci v času jen na ni. Je to zvláštní, ale mozek už si zvyknul a stačí mrknout a s tolerancí vím, kolik je hodin, zda je dopoledne nebo odpoledne, ráno nebo večer, za jak dlouho půjdu z práce... Samozřejmě, kvůli přesnému času koukám na minutovou ručku. Fortisy mají GMT ručku (černá, jen s oranžovou šipkou na konci) centrální a půlnoc je dole, což má zjednodušeně souvislost s polohou slunce, stupnice má navíc ve spodní polovině černý podklad. Horní půlka, tj. den, je světle šedá, slunce je nad obzorem a v poledne, kdy je slunce nejvýš, je GMT ručička na čísle 12, tedy také nejvýš. GMT ručka se dá nastavit nezávisle na hodinové ručce a získáš tak čas v jiném časovém pásmu, resp. máš současně k dispozici časy ve dvou časových pásmech - nedivil bych se, kdyby to šlo i u těch Casio.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Jedny starý a jedny novýWink

malysef vložil tyto přílohy:
P1018645.JPG.jpg

V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Davidosiny napsal:

Jak píše Ivan GS, je to 24 hodinová ručička. Mám něco podobného na Vostokách. Nápisy s tím fakt nemají co dělat, Tough Solar znamená, že jsou "festovní" a na solární nabíjení baterie a Wave Ceptor značí, že jsou řízené rádiem, tedy jsou-li v dosahu, několikrát denně se samy seřizují přes vysílače podle atomových hodin Happy Takhle značí ty rádiem řízené Casio
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/11/2016
Podľa návodu sa podľa rádia moje Casio GW3500 nastavujú iba v noci o 3:00, pričom spravia niekoľko pokusov. Hoci hodinky dávam na to isté miesto , úspešnosť je tak 50%. Samozrejme sa to dá aj spustiť ručne hocikedy aj skontrolovať úspešnosť na displeji, kde sa zobrazí dátum a čas poslednej úspešnej synchronizácie.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/9/2014
Provedl jsem mensi upgrade Momentum Steelix. NATO strap sel pryc,nahrazen kaucukem 22 mm. Po cca 6 mesicich intenzivniho noseni dekuju kamaradovi za skvely tip. Jelikoz je to nejen nozomil,ale i fanda do hodin,ktery vyslechne a doporuci, mym dalsim tipem jsou Citizeny pro Royal Marines.

kempo007 vložil tyto přílohy:
IMG_20161217_112259.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
nebulus napsal:
Podľa návodu sa podľa rádia moje Casio GW3500 nastavujú iba v noci o 3:00, pričom spravia niekoľko pokusov. Hoci hodinky dávam na to isté miesto , úspešnosť je tak 50%. Samozrejme sa to dá aj spustiť ručne hocikedy aj skontrolovať úspešnosť na displeji, kde sa zobrazí dátum a čas poslednej úspešnej synchronizácie.

Tohle u Pro Treků neřeším, ručně jsem spustil seřízení jen když jsem je koupil, jinak i při té cca 50% úspěšnosti automatického seřízení to bohatě stačí. Koneckonců, i kdyby se seřídily jednou za týden, tak by to stačilo. Ale musím uznat, solární napájení a řízení času rádem je pohoda...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Já mám Casio GW4000 a řídí se pravidelně každej den.Měly by se řídit snad nějak během noci,mezi půlnocí a pátou ranní,kdy uskuteční několik pokusů.Zjistil jsem,že na okně v ložnici se vždycky nařídí,tedy během cca 4 měsíců se pokaždé nařídily,když jsem je tam odložil.
Uvnitř v bytě nebo i na jiných oknech je ta šance menší.Asi to dokáže rušit kdeco,navíc v hodinkách je přijímač a anténa asi limitována,protože nějaká východoněmecká pravěká meteostanice,co máme,se nařídí kdekoliv Happy Ale to je bedna,ve který je asi místo na pořádný přijímání signálu Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/24/2010
Ake senosti mate kompasom digitalnych hodinkach? Je dla vas presnejsi ako klasicky? Na turi a pobyt v prirode kompas velmi nepouzivam kedze ostane viac menej lezat .
Najlepšia zbran je mysel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Dal jsem si pod stromeček tyhle Vostoky - tzv. scuba dude neboli мужик с пузырём. Trochu jsem je pošteloval a teď jdou +- 2 s/den. Krásně ošklivý ruský retro, skoro je nesundávám z ruky. Lumi je dostatečná.

fettgesicht vložil tyto přílohy:
DSC_0002.JPG.jpg
DSC_0003.JPG.jpg
DSC_0005.JPG.jpg

Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
John J. napsal:
Ake senosti mate kompasom digitalnych hodinkach? Je dla vas presnejsi ako klasicky? Na turi a pobyt v prirode kompas velmi nepouzivam kedze ostane viac menej lezat .

Mám zkušenosti jen se Šuntem (SUUNTO CORE - starší typ). Kompas se většinou po delší době (+- 14 dní) po seřízení rozšteluje, je potřeba ho seřídit. Dělá se jednoduše pomalým otáčením v rovině, šlo to, i když jsem se s hodinkama na ruce pomalu točil dokola. Při otáčení se dá dobře poznat, kdy už to je seřízený, stupně přibývají i ubývají už ne nesmyslně. Ale je možná citlivější k vnějším vlivům, jenže to už si netroufám tvrdit. Jinak se mi tam líbí šipka, která ukazuje směr, co jsem si předtím nastavil (je to skoro jako GPS Happy) .
No, když to shrnu, nosím ještě s sebou aspoň malej slušnej kompas Wink .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Výhradu mám jen ke Štajnům - při opření se o zapnutou sponu tahu, spona nepříjemně cvakáConfused Jinak poměr cena/výkon vede Citizen - bezůdržbová, přesná, spolehlivá a lehká věc, následuje Seiko - za tu cenu parádní přesnost chodu -2s/24h. Štajny jsou parádní, přesnost super, větší váha cca 190g, a cena, nejslabší lumi i když dostačující po celou noc, tak to vidim jáWink
Radek

Panchart vložil tyto přílohy:
Obraz1399.jpg.jpg

Dokud dejchám doufám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Líbí se mi hodinky co má p. Šulc na videu, poznáte někdo značku ?
http://www.noze-nuz.com/blackhawk_blades/BB10025.php ...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
LUMINOXWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
montelie napsal:

Luminox, tady [klik] zkus najít konkrétní typ.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum