ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/19/2011
Páni, to byl fofr..Applause Dík...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2015
Steinhart Nav-B-Uhr, Unitas 6497, safírové sklo.

Diego40 vložil tyto přílohy:
DSCF8459.JPG.jpg
DSCF8462.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Diego40 napsal:
Steinhart Nav-B-Uhr, Unitas 6497, safírové sklo.

Tieto su 47, ci 44? Ja mam 44-ky a su uplne super Ok
In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Pokročilý
Když jsem je v roce 2009 kupoval, tak kalibr Unitas 6497/98 byl vždy v průměru 47mm, do menšího pouzdra by se to prý nevešlo a dnes je model Steihart Nav-B-Uhr 44 a dle popisu je tam také.
Pro zajímavost současný model 47 má dnes jen jinou korunku, a vodotěsnost jen 3ATM oproti 5ATM, jinak jsou pořád identické.
https://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-nav-b-uhr-stainless-steel

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Tam máš původní řemínek? Pokud ne, což si myslim, tak jakej to je? Jinak hodinky jsou to parádní a pořád je máš v krásnym stavu, narozdíl od mích pilotekOk
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pokročilý
Ano řemínek je původní kožený, ale měl jsem ho sundaný a vyměněný za "Nato Heavy Strap", který kupuji zde:
https://hodinar-frydl.sluzby.cz/nato-heavy-strap-zesilene-remeny/
(má nové barvy - oranžovou, šedou, modrou)

Dnes mám na ruce ruské Poljot Aviator 24hour, kalibr 2623 mechanické - ruční nátah (vyrobeno jen 999 kusů, výhradní dovozce v době kdy jsem je kupoval mi sdělil, že jsou dovezeny do ČR jen 3 kusy), určený pro vojáky do ponorek, tam kde noc nekončí , když je polární záře a nebo do Prahy, když je inverzní situace Laugh
Rovněž Nato Heavy Strap (jen užší 20mm, Steinhart má 22mm).

IMG_20170209_080112_HDR.jpg.jpg
IMG_20170209_100415_HDR.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/27/2015
Já léta střídám tyto. Casia do les a na noční.

svestka11 vložil tyto přílohy:
WP_20170209_11_12_32_Rich.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/1/2014
Taky jsem si udelal radost Happy zatim si zvykam, dorazily pred tydnem, zatim stale radost Cool

Jery.l vložil tyto přílohy:
IMG_20170208_155555.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/28/2008
Uz to bude 9 rokov co mi spolahlivo sluzia tieto Luminoxy, ale zacinam pokukovat po dakych automatoch typu pilot...

janick vložil tyto přílohy:
20170209_152544.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Same krasne hodinky. Ja mam par mesicu tyto Wengery Seaforce starsi model a jsou to fakt solidni otloukanky.

blam vložil tyto přílohy:
IMG_20170204_082501.jpg.jpg

knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
[quote=Diego40]Ano řemínek je původní kožený, ale měl jsem ho sundaný a vyměněný za "Nato Heavy Strap", který kupuji zde:
https://hodinar-frydl.sluzby.cz/nato-heavy-strap-zesilene-remeny/
(má nové barvy - oranžovou, šedou, modrou)

Děkuji a jinak Aviátor jsou taky parádní Ok a další kousky taky kluci, tak ať dál dobře sloužej a šlapouWink

Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/25/2016
Jo starý dobrý Wengery Cool

Jinak foto hrozný , tabletem v hospodě red face

drak02 vložil tyto přílohy:
P_20170209_154819.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skoda, ze Seaforcy maji takovej forovej tah(kovovy remen). Je to takovy chrastitko. Nosim na gume a nebo nylonu viz foto a je to znacka ideal. I presto, ze se ke me dostaly uz v dost nosenem stavu mam je moc rad. Na zimu wengery na leto Gshocky. Grin
knifepanic
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/25/2016
blam napsal:
Skoda, ze Seaforcy maji takovej forovej tah(kovovy remen). Je to takovy chrastitko. Nosim na gume a nebo nylonu viz foto a je to znacka ideal. I presto, ze se ke me dostaly uz v dost nosenem stavu mam je moc rad. Na zimu wengery na leto Gshocky. Grin

Já sem si ten kov vybral, ale dá se koupit i ta guma atd.
Za sebe, sem spokojenej sundávám je většinou jen na noc, v hokně a to dělám rukama je sundám akorát fakt jen do těch největších prasáren (co se týče možnosti ňákýho mech. poškození)v létě koupačka atd., zatím sem si na ten kovovej tah nemohl stěžovat Ok
Posláno:

Štamgast
Jasny pokud vyhovuje neni co resit. Ja mam uz druhe, prvni jsem neuvazene prodal a tah jsem sundal hned jak dosly. Na remenech jsou lehci a lip se mi nosi. Kazdopadne hlavni je, ze jsou odolny, dobre citelny, presny a vypadaj dobre. Pomer cena/vykon za me Ok
knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Moje poslední kousky (Casio PRW 3500-1, Timex T5K822 + kompas Suunto, Casio GW 9400 Rangeman) ... jinak Rangemany podruhé a podle mě už asi definitivní Happy

FranaD vložil tyto přílohy:
Hodinky.jpg.jpg

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
K řemenům/tahům - kdysi jsem chtěl jen velké, těžké hodinky na pořádném ocelovém tahu. To byla éra levných hodinek a tahy i hodinky tomu odpovídaly. Nedrželo to, buď to bylo volné nebo to škrtilo, do článků tahu se dostávaly chlupy na ruce. Před 8 lety jsem přešel na kůži. To už je o mnoho lepší, menší hmotnost, kůže je mnohem pohodlnější, aspoň pro mne. Existují i kvalitní, vodotěsné řemeny, dá se s nimi koupat, paráda. Vyzkoušel jsem i gumu a kaučuk, tam je to jak kdy, některé nepohodlné, jiné ani, záleží na materiálu, dotažení, vroubkování, hmotnosti hodinek. Jedny hodinky mám na Nato. Odolné Trasery, relativně malé a lehké, 8 let je nosím na motorce. 200 metrů těsnost, ploché, takže se vejdou pod rukáv a rukavici, Nato sedí dobře. Ale stejně jako u ostatních platí, že ruka během dne mění průměr a tím i obvod. Ráno ji mám malinko silnější, během dne štíhlejší. A to se projeví i na pocitu z řemenu či tahu. V té době jsem měl i titanové Trasery na titanovém tahu a byla to úplně jiná liga než předchozí tahy. Fakt dobrý. Vloni na podzim jsem koupil Casio Pro Trek PRW-6100. Plastový řemen (prý syntetická pryskyřice) vyztužený karbonem je zevnitř ideálně tvarovaný, takové příčné vlnky a napojený na tělo hodinek. Tenhle řemen byl pro mne velkým a příjemným překvapením. Nemusím ho moc dotahovat, netlačí, netáhne, nechytá chlupy a hodinky přitom sedí na místě jako přibité, ráno i večer.
Každý to má samozřejmě trochu jinak, ale výběru řemene/tahu je třeba věnovat stejnou pozornost jako výběru hodinek.
A mimochodem - jakože preferuji mechanické hodinky, tak Pro Treky jsou fakt úžasné a nosím je nejvíc.
Posláno:

Pokročilý
Ještě přidám jedny hodinky co nosím nejvíce, protože jsou jen quartz a tudíž bez natahování Timberland. Průměr 42mm. Tah vyměněn na opět nato heavy strap přůměr 22mm.
Velkou výhodou je řízení datumu, korunka při vytažení má vlastní pozici pro řízení jen datumovky.
http://www.watchshop.com/mens-timberland-watch-qt4113304-p30191.html

IMG_20170210_064618.jpg.jpg
IMG_20170210_064032_HDR.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Teď nosím obyčejný Primky

gravedigger vložil tyto přílohy:
DSC_0020.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/23/2008
Heh, prý "obyčejný".

Vtipálek.

Moc pěkný, nepohrdl bych. Tedy ať Ti šlapou. Nebo spíš létají ?

David
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum