ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/24/2009
Ja mam dnes Stajny..

kilosunky vložil tyto přílohy:
IMG_20170210_074359_01.jpeg.jpg

In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
Diego40 - extra pozice korunky pro seříízení data je u moderních hodinek běžná, i když je fakt, že třeba moje Aviatory a Šturmanskie, které mám 8 let, ale jsou z limitované série, vyrobené dříve, to nemají. Ale u mechanických strojků ETA a moderních quartz to má většina, ne-li všechny. Dokonce, když jde např. o DAY/DATE komplikaci, tj. hodinky mají 2 okénka, pro datum i den, pak mechanické ETY ve stejné pozici korunky otáčením v jednom směru nastavují datum a v opačném směru den... Miluju mechanické hodinkyHappy.

Dnes mám na ruce po delší době vzácnou legendu, Fortis Eloga Flipper, 70. léta 20.století, hodinky tehdejších celebrit jako třeba Rolling Stones atd. Přitom by o ně člověk ani okem nezavadil - malé, lehké, plastové pouzdro i řemínek, těsnost 5 barů, uvnitř mechanika s automatickým nátahem.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2015
Já vždycky kupoval jen mechanické kalibry a Timberlandy s qurtzem mi koupila žena, tak jsem se s nastavováním samostatné datumovky seznámil poprvé. Zajímavé je to dvojité DAY/DATE s tím jsem se bohužel ještě nesetkal. Alespoň budu připravený Happy
Značku Fortis znám díky "vesmírným" hodinkám a to už je vyšší level.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
gravedigger napsal:
Teď nosím obyčejný Primky

Takhe krásnej stav a Orlíky k tomu opravdu často nevidímOk peckááááHappy
Dokud dejchám doufám
Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
No tak tomu stavu se není co divit, když to jsou funglovky, žeHappy
Ale moc pěkný kousek, to každopádně!
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Casia mám do práce-ideální hodinky o které se člověk nemusí nijak starat.Rádiem řízené,solární napájení-prostě ideálWink
Protože ale nemám rád baterkuLaugh ,tak na litačku jsem pořídil Draculy-přesnost cca 4 sekundy do plusu,můj oblíbený automat,perfektní lumi a vodotěstnost 200m-ideální na vandry,bazén,mašinu atd. co víc si přátGrin

asi OmegyGrin
ty nosím neustále-tedy krom práce a autdoorových aktivit(ale na lyže,bazén)a podobné je nesundávám-když mohli přežít u Bonda,tak proč né u měLaugh

juraj11 vložil tyto přílohy:
DSC_1977.JPG.jpg
DSC_1960.JPG.jpg
DSC_1978.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Já nejčastěji střídám tyhle dvoje. Casia beru hlavně, když jdu něco dělat, třeba když teď každý den buším sekyrou do dřeva. Happy

Fotil jsem to včera večer společně se zelnými plackami (viz. Kulinářský koutek), tak z toho vylezla taková "Rapsodie v červeném". Laugh

Zdenek

Sidney vložil tyto přílohy:
DSCF4686.jpg.jpg
DSCF4687.jpg.jpg
DSCF4688.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
Ahoj kluci,
nějak jsem dospěl k rozhodnutí
pořídit si hodinky,nikdy jsem žádný nenosil.
Tak vybírám.Nechci digi,ani kovový pásek.Požadavky speciální nemám,tak napůl mezi civilníma a trochu military asi....Tak kolem10 tisíc.

Prosím o komentáře k níže uvedeným linkům,co se mi zatím líbí,plus třeba na co si dát bacha a tak....

Dik

https://www.timestore.cz/Znacka/Vostok-Europe/Vostok-Europe-Gaz-14-Limouzine-Chrono-Tritium

https://www.timestore.cz/Znacka/Victorinox-Swiss-Army/Victorinox-Classic-11525

https://www.timestore.cz/Znacka/Vostok-Europe/Vostok-Europe-Gaz-14-Limouzine-Dualtime-6314

http://www.nejlepsi-hodinky.cz/vostok/panske-hodinky-vostok-gaz-14-trigolight-nh25a-5651137-7088

Nebo něco od PRIM,tam se ale nedokážu rozhodnout,líbí se mi snad všechny....
Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Prim = nebrať, je to čína, Prim ktoré stoja za to stoja od 50k nahor

Vostoky aj victorinoxy sú dobré značky, neprehlúpiš. Jediné čo by si si mal ujasniť, či chceš automat alebo baterku - oboje má svoje + aj -

jediné na čo by som si dal bacha je veľkosť hodiniek - určite si nejaké treba ísť vyskúšať - napr tie gaz 14 chroná a trítiové majú veľkosť púzdra 45 mm, čo mne príde dosť oproti victorinoxu ktoré vy vedla nich s 41mm vyzerali malé.

ešte sa možno oplatí pozrieť na značku Luminox, kde sú kovové modeli podla mna presne na rozhraní civilných a vojenských
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Pokročilý
Super,dik moc za info.
To s PRIM mě teda mrzí,rád bych byl pariot Shocked .
Velikost si někde odzkouším a juknu na ty Luminoxy.

Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/8/2012
Koukni popř. i na značku Junkers. Tam seženeš slušné automaty okolo 10 000,- Kč. Je to německá značka, strojky buď japonské nebo u levnějších verzí čínské.
https://www.leteckehodinky.cz/junkers-cockpit-ju52-automatic-titanium.html
https://www.prohodinky.cz/novinky/hodinky-junkers-nemecka-kvalita-s-odkazem-genialniho-leteckeho-konstruktera

Rovná daň je je kompromisně solidární (kdo víc vydělá, víc odvede), kdežto progresivní daň je jen zlodějina.
Závist je sestra vlastní neschopnosti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Roza: Doporucuji vybrat osobne a hned koupit a neresit nic kolem. Hodinky jsou taky solidni konicek jako u nozu.

Za me doporucuji qaurtz za me vic snese a neresis nastavovani atd.

Znacky quartz Wenger, Seiko, Victorinox, Casio, Luminox, Traser.
automaty Seiko, Orient, Archimede, Steinhart.

Musi se hlavne libit tobe a objem zapesti a velikost hodinek je taky dulezita. Remeny se daji menit a cinan uz dneska prodava nylony, kuze atd za par korun.

At dobre vyberes

knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Seiko "Turtle" PADI

Mam je od leta a furt me bavej.

coll vložil tyto přílohy:
P_20170217_112505.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Me dneska dosly nove pracovni. Potrebuju vibrace tyto jsou jedny z mala co ujdou.

blam vložil tyto přílohy:
IMG_20170217_WA0007.jpeg.jpg

knifepanic
Posláno:

Pokročilý
Tywoe,hodinky jsou ale šílenej mor,to jsem si nikdy nepředstavoval...
Už v tom ležím týden a mám jasno čím dál míň.
A teď ještě ty odkazy na Junkers,Luminox atd.,moc vám děkuju,teď už fakt nevim...Surprised

Ale vážně,díky.
Ještě bych poprosil o nějaký ty plusy a mínusy baterky oproti automatu,mimo ty co si normální člověk běžně uvědomil,samozřejmě...Happy
A podle zkušenosti,5AT skutečně stačí na hupnutí do bazénu bez škod?

Dik
Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
No je videt, ze uz ti stejne neni pomoci. Grin

Kazdopadne vodotestnost 50M minimalne spis 100m a vys.

Automat vs quartz

Zalezi na co vse budes hodinky pouzivat. Baterie odolnejsi na otresy, servis min nakladny, muzes mit i radiem rizene a solarem napajene, nemusis nastavovat a natahovat pokud je treba na vikend odlozis a jsou vetsinou presnejsi. Pokud to budou jedine univerzaly tak urcite bezudrzbovy baterky.

Automaty maji sve kouzlo plujici vterinovka cifernikem, nektere maji pruhled na strojek, krasne tikaji a je to proste kousek hodinkariny. Kazdopadne automaty bych kupoval uz kvalitnejsi nez za 10K. Kazdopadne se daji sehnat i kolem deseti kdyz to nebude s chronographem.
knifepanic
Posláno:

Pokročilý
Neni mi pomociHappy
Ok,dik za vysvětlení.
Snad ještě : co je přesně chronograph a potřebuju ho?
Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
Jsou to stopky.

Zaregistruj se na forum.chronomag.cz a zacni studovat. Happy
knifepanic
Posláno:

Pokročilý
chronograph-jsem si to myslelHappy
chronomag-jsem si to myslelHappy
dik
r
Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/8/2012
roza napsal:
chronograph-jsem si to myslelHappy
chronomag-jsem si to myslelHappy
dik
r

Radím ti nechoď tam! Strašně návykové a ještě větší žrout času než knife.cz! I peněz....

Vím o čem mluvím, cíleně tam nechodím Happy
Rovná daň je je kompromisně solidární (kdo víc vydělá, víc odvede), kdežto progresivní daň je jen zlodějina.
Závist je sestra vlastní neschopnosti.
Uživatelé v tomto tématu
DavidSlavik, Guest

Přechod na fórum