ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
janm napsal:
Mám asi čtvrtým rokem Garmin Instinct Tactical Coyote a přišel čas na obměnu.

Respektive spíše chuť a chtíč, protože hodinky kupodivu stále šlapou jako zamlada.

U verze 2 spadla cena díky tomu, že je už nová 50mm 2X verze, tak jsem koupil naslepo verzi 2.

Čitelnost displeje v šeru je pro nás starší ročníky díky solaru u verze 2 tragická.

Předpokládám, že totéž bude i u nové 2X verze.

Tak jsem z toho takový nějaký nasraný, i když tu mojí nasranost vyvažují některé nové funkce.

Z toho plyne poučení: Nekupujte hodinky a nože naslepo ať nejste nasraní Grin

*ač to z fotky není úplně zřejmé, tak v reálu to stojí fakt za prd

Mám momentálne IS 2 Solar Taktical, měl jsem všechny verze IS, nyní mám objednanou 2X.
Jsem moc spokojený s IS 2 SOlar Tactical, Solár u mě funguje parádně i za podmračeného dne to dobíjí, co se týká čitelnosti tak perfektní mam nastaveno na 10 % a vidím to v šeru a v noci stačí podsvítit. Možná si kápnul na špatný kus, ale za mě spokojenost neskutečná, záleží jak to využíváš, já dost chodím, lezu na skály a denně běhám, hodinky dobíjím max jednou týdně, a to jsem min. hodinu na GPS, denně tak 3 aktivity. Čitelnost díky jinému 2x výkonějšímu solárnímu panelu není horší, jen to chce nastavit tak, jak ti to vyhovuje. Jas displeje a podsvícení. Stačí jas a vidíš prakticky ve tmě a nemusíš vůbec svítit. Hodně diskusí a rad na garmin foru...
Co se týká ale funkcí a výdže (pár aktivit s GPS a vydžely mi přes měsíc bez nabíjení) je opravdu super. Ale hodně lidí tam má pozapínané zbytečné funkce, které nevyužíjí a jen to užírá baterku.

Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Zdeník napsal:

Jas displeje a podsvícení. Stačí jas a vidíš prakticky ve tmě a nemusíš vůbec svítit.

Pravděpodobně máme každý jiné hodinky a nebo pleteš jablka s hruškami.

Podsvícení displeje je samozřejmě možné nastavit, ale kontrast (barvu) zobrazovače (displeje) nikoliv a o tom jsem psal.

Psal jsem o tom, že Garmin Instinct tactical verze 1 (bez solaru) má kontrastnější (světlejší - tedy čitelnější) displej než verze 2 se Solarem, který je spíše šedý než bílý a tím pádem méně kontrastní a čitelný.

Je to na 99% způsobeno jiným krycím sklem a solárním modulem, protože pochybuji že by dvojky měly jiný zobrazovač (displej) i když mají lepší rozlišení.
Posláno:

Štamgast
janm napsal:
Zdeník napsal:

Jas displeje a podsvícení. Stačí jas a vidíš prakticky ve tmě a nemusíš vůbec svítit.

Pravděpodobně máme každý jiné hodinky a nebo pleteš jablka s hruškami.

Podsvícení displeje je samozřejmě možné nastavit, ale kontrast (barvu) zobrazovače (displeje) nikoliv a o tom jsem psal.

Psal jsem o tom, že Garmin Instinct tactical verze 1 (bez solaru) má kontrastnější (světlejší - tedy čitelnější) displej než verze 2 se Solarem, který je spíše šedý než bílý a tím pádem méně kontrastní a čitelný.

Je to na 99% způsobeno jiným krycím sklem a solárním modulem, protože pochybuji že by dvojky měly jiný zobrazovač (displej) i když mají lepší rozlišení.

Což to ti nikdo nebere co píšeš. Jak jsem psal, měl jsem všechny generace a vidím ten progres u hodinek. Už jen výdrž hodinek ve smart režimu nebo gps i bez soláru, je neskutečný pokrok.
Jsem zvědavý na 2X multiband a vicepásmovou gps.

O tom podsvícení a konstrastu jsou na garmin foru stovky přispěvků. Je jasné, že když se zmení HW, bude to mít nejaký dopad, mě se treba líbí IS 2S více nez IS 1 nebo IS Solar, líp se mi na to kouká, hlavně na plném světle. V noci když už tak mačknu podsvícení a normálně v lese nepotrebuji ani podsvícení a vidím na displej. Možná to je taky o očích a co od hodinek chceš a čekáš. Nemusiš mě hned urážet, když mám jiný názor, já jsem spokojený. Treba s 2X nebudu, kdo ví.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Zdenek napsal:
@kohn, @janm

Otázka: "co za věci děláš s těmi hodinkami?", je nesprávně položená. S hodinkami neděláš nic, je to instrument k měření času a někdy i jiných hodnot. Hodinky prostě nosíš na zápěstí při nejrůznějších činnostech a aktivitách. Záleží jen na tobě, při kterých. Co k tomu více dodat?

no jo, to jsem si přesně myslel, ale když Honza psal, že bychom se divili, co s nima všechno dělá, tak mě zajímalo, co to je. Ale asi to nebylo myšleno nějak extra konkrétně.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Zdenek napsal:
@kohn, @janm

Otázka: "co za věci děláš s těmi hodinkami?", je nesprávně položená. S hodinkami neděláš nic, je to instrument k měření času a někdy i jiných hodnot. Hodinky prostě nosíš na zápěstí při nejrůznějších činnostech a aktivitách. Záleží jen na tobě, při kterých. Co k tomu více dodat?

Nerýpem len sa pýtam tú farbu a veľkosť písmen meníš kvôli čomu ? Pochopím keď chceš v texte niečo zdôrazniť ale písať tak nonstop je to trochu ako päsť na oko.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Jenom pro zajímavost .. Egypt Hurghada.. Garmin instinct2s ta menší (ženská verze). Sluníčko je tu tak sytý ze i když se snažím pohybovat stínem, tak od nedělního rána do dnes mi solar nachytal dobrý skoro tři dny navíc Edit: nejde mi vložit fotka tak prd
Posláno:

Štamgast
Ten solar prakticky ve srovnani s Casio nebo Seiko nefunguje.
Seiko i Casio se mi za odpoledne nabije na pul roku dopredu.

Tohle je 1 den na primem slunci coz je vice mene v praxi a na ruce nemozne.

janm vložil tyto přílohy:
IMG_7957.jpeg.jpg
IMG_7958.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
janm napsal:
Ten solar prakticky ve srovnani s Casio nebo Seiko nefunguje.
Seiko i Casio se mi za odpoledne nabije na pul roku dopredu.

No, ono to je trochu jinak, Casio a Seiko umí opravdu málo věcí, tak jim slunce hodinky nabije na půl roku, ale když Instinct at už Solar, Solar 2 nebo nové 2X přepneš do módu, který umí asi tolik jako Casio, tak už hodinky nenabíjíš vůbec, je to do nekonečna viz tabulka. Nelze srovnávat nabiji hodinky na půl roku, když měří pár veličin a druhé třeba 5x tolik. Happy
Garmin Instinct už od verze Solar 1 umí i GPS expedici se sluncem do nekonečna...

Měl jsem všechny IS, nyní mám Garmin Instinct 2X, což už nejen že pomáhá, ale ani při aktivitě s GPS denně kolem 1 h nedobíjím vůbec. Jsem spokojený, ale jasně, někdo má hodinky jen na datum a čas a jiný chce třeba GPS, nebo duál s více frekvencemi a mnoho dalších měření....

Zdeník vložil tyto přílohy:
GarminInstinct2XBatteryChart.png.jpg
IMG_5887.jpg.jpg
IMG_6005.jpg.jpg
IMG_6067.jpg.jpg
IMG_6068.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
😀 TVL ty jsi urputnej garminista 😀

Nekolik lidi ti tu napise ze to nabiji nahovno a ty si jedes porad tu svoji.

Mel bys taky napsat ze ten posledni model je o pul centimetru vetsi aby mohli zvetsit ty solarni panely a konecne to mozna fungovalo. Velikost zobrazovace v zasade stejna. Proste puk na ruce😀

Moje shrnuti je, ze se i v zakladnim rezimu vybiji rychleji nez nabiji. Tecka🫡
Posláno:

Štamgast
janm napsal:
😀 TVL ty jsi urputnej garminista 😀

Nekolik lidi ti tu napise ze to nabiji nahovno a ty si jedes porad tu svoji.

Mel bys taky napsat ze ten posledni model je o pul centimetru vetsi aby mohli zvetsit ty solarni panely a konecne to mozna fungovalo. Velikost zobrazovace v zasade stejna. Proste puk na ruce😀

Moje shrnuti je, ze se i v zakladnim rezimu vybiji rychleji nez nabiji. Tecka🫡

To nejsem, jen se mi nelíbí že se tu srovnávají hruška a jablka Wink Je to jako když někdo srovnává auta podle barvy a ne podle spotřeby, proto jsem to sem napsal, ale asi to nemělo smysl...

Solár není k tomu aby hodinky nabíjel, ale aby prodlužoval výdrž, při používání náročných aplikací, což je hodně nepochopené. 50 mm je puk? Co jsou pak Casia? No nic, každému, co jeho jest.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Puk na ruce- to je dobrý, to jsem ještě neslyšel Laugh
Taky záleží jaké je člověk fyzické konstrukce. Ale hlavně-co se komu líbí.
Já nejčastěji nosím mudmastery 56mm Happy tedy mega puk
Stejně drtivá většina z nás má v kapse vychytralej mobil, kterej nám tyhle hodinkový funkce většinou taky dokáže sdělit. Takže hodinky si kupujeme protože prostě chceme a líbí se nám.

Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
3EA8C76B_D137_4720_87DE_ACDD8F7E0282.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Zdeniku je potreba srovnavat srovnatelne.

Treba Seiko Astron ( ano zobrazuje tu pouze cas) ale xkrat denne se pripojuje sam k gps ( nejvetsi zrout baterie) se dokaze dobit sam solarnim modulem s velkou rezervou chodu ( radove jde o mesice). Opravdu v tech hodinkach neni zadna dira na kabel 😀

Je to proste o tom ze Garmin se porad uci a experimentuje a nemuze se srovnavat se znackou ktera je v tomto lidr. Totez Casio.

Porad se bavim jenom o solarnim nabijeni. Nic vic nic mene.
Posláno:

Štamgast
janme, ano právě srovnávat srovnatelné a ne jak to tu je.

Proto jsem psal viz výše. Co se týká velikosti a designu, bych nechal na preferencích uživatele.

Ohledně GPS je to to samé, zdali to snímá po 1s, 3s nebo 30s, z jednoho systému, vice frekvenčně, duálně atd.. což se ve spotřebě liší i trojnásobně. A právě solár tohle aspon u Garminu IS 2 a IS 2X hodně zlešuje, viz tabulka a hodnoty co jsem posílal. Každý za lídra považuje asi jinou značku, ale to je každého věc.

No nic, tak ať slouží. Wink
joe
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2010
... mimo diskusie... dnes návrat ku našej klasike

joe vložil tyto přílohy:
20230620_153614__1_.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Toulání po Jizerkách a poctivá mechanika.

Kasprik vložil tyto přílohy:
20230624_115559.jpg.jpg

Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2020
🏒👍😂

Kníža vložil tyto přílohy:
IMG_20230627_133228.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Správně se měří šířka hodinek bez korunky, nebo jiných výstupků.

Důležitější je, aby člověk nevypadal s hodinkami jako pitomec výška hodinek (lug to lug)

Zjednodušeně řečeno, nožičky hodinek by neměly trčet ve vzduchu přes zápěstí.

Záleží také na tvaru ruky. Někdo jí má jako fošnu a někdo jako salám.

janm vložil tyto přílohy:
Snímek_obrazovky_2023_06_28_v_11.57.20.png.jpg
Snímek_obrazovky_2023_06_28_v_11.58.36.png.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2020
Tady zase někdo nerozumí srandě🤯
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
a co když mám obvod třeba 17.8, k čemu se přiklonit Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Kohn napsal:
a co když mám obvod třeba 17.8, k čemu se přiklonit Confused

Pořiď si kapesní...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum