ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2016
A když už jsme u té kosmonautiky, tak jedny z mých oblíbených jsou Šturmanskie, limitka ke 40. výročí letu Jurije Gagarina. V roce 2004 je měl na ruce tenhle chlápek při desetidenní misi na ISS. Jen on měl 40 mm verzi, já mám 42. Ruční nátah, skvělý kalibr, sice jen klenutý minerál ale mám je rád...

A když už jsme na fóru o nožích, Fortis je oficiální dodavatel hodinek pro ruský kosmický program, nevíte, jaké nože, popř. multitooly, kosmonauti / astronauti používají?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
Moje EDC hodinlky jsou SEIKO, do přírody CASIO,na pařby PRIM SPORT a k obleku druhé PRIMKY.V primkách došly baterky(je vidět,že jsem dlouho nikde nebyl)Happy

tenet vložil tyto přílohy:
DSCN1216.JPG.jpg

K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
casio pro trek.. digitalni kompas, teplomer.. a standartni funkce typu 4 budíky najednou, obrácené podsvícení (nesvítí to pod displejem ale svítí čísla fyzicky).. spokojenost.

purschack vložil tyto přílohy:
casio.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
[quote=IvanGS]A když už jsme u té kosmonautiky, tak jedny z mých oblíbených jsou Šturmanskie, limitka ke 40. výročí letu Jurije Gagarina. V roce 2004 je měl na ruce tenhle chlápek při desetidenní misi na ISS. Jen on měl 40 mm verzi, já mám 42. Ruční nátah, skvělý kalibr, sice jen klenutý minerál ale mám je rád...

A když už jsme na fóru o nožích, Fortis je oficiální dodavatel hodinek pro ruský kosmický program, nevíte, jaké nože, popř. multitooly, kosmonauti / astronauti používají?

Dej sem hodinky, který používáš a napiš jak je vidíš a nedávej sem fotky z časáku pro honimíry, o tom tady snad řeč neniWink
Dokud dejchám doufám
Posláno:
Pokročilý
Panchart - nerozumím, co je honimírHappy? Dal jsem sem 6 fotek, z toho 4 fotky MÝCH hodinek, z toho 3 na mé ruce. Pak jednu v souvislosti s kosmickou minulostí mých Šturmanskie a poslední jako součást dotazu na tipy a důvody, které Pro Treky zvolit. Toto vlákno jsem založil mj. i proto, aby tady lidé, včetně mne, našli zkušenosti a doporučení hodinek vhodných pro aktivity, kde používáme i své nože. Ale abych odčinil jedinu převzatou fotku hodinek, které sám vlastním, doplním foto těch mých, omlouvám se za mobilní kvalitu. Tyhle hodinky nejsou outdoorové - vodotěsnost základní 3 bary, minerální sklo, které je myslím oproti safíru pro outdoor lepší, ale toto je klenuté a to je na otdoor spíš špatně. Jde o ruční nátah s výdrží 50 hodin, kalibr je skvělý, vychází z licenčně zakoupeného Valjoux, ale myslím, že v Rusku ho opravdu vylepšili. Jediné, co je dobré na cestování do jiných časových pásem, je vnitřní luneta s číslicemi, otočná korunkou na pozici 10, ale jinak to jsou spíš takové "městské" hodinky, přesto je mám rád.

A co nám sdělíš k tématu - jaké máš hodinky, k jakým příležitostem je používáš a jaké máš zkušenosti?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Honimíra nechme bejt, o tom to snad taky neni, vlákno je fajn, ale jen tak sem mrskat hodinky z časopisu, to myslim nemá význam, ale třeba pro někoho jo, nevim. Chtěl jsem předchozim příspěvkem sdělit, že od zakladatele vlákna očekávám víc, než fotit hodinky z vitrínyHappy ale to neber jako nějaký útok, jen to na mě dělá ten dojem, protože mimo jedný fotky, který jsi vložil, jsou všechny naprosto netknutý, tedy nepoužívaný a tedy o nich těžko psát zkušenostiWink Já vyfotil taky mobilem dva kusy, který mi po letech zůstaly doma a napsal jsem co a proč a na jiných fotkách vidim používaný hodinky a tak by to asi mělo bejt, nebo možná ne? Razz
Jestli jsem někoho urazil, omlouvám se předem, to bych nerad!
Ať se dobře daří!
Radek

Dokud dejchám doufám
Posláno:
Pokročilý
Snad bych jen doplnil k Traserům P6504 Black Storm Pro, jejichž fotka na jabloni je na předchozí stránce. Tyhle hodinky jsou opravdu odolné a komu stačí základní údaj o čase a datu (+ pomocí otočné lunety jiné časové pásmo), mohu je doporučit. Vycházejí z hodinek stejné značky s armádní specifikací , které používají ozbrojené složky některých zemí, viditelný rozdíl je, že armádní verze má plastové pouzdro a minerální sklo. Minerál se snáze poškrábe, ale méně snadno praskne a profesionálové dávají přednost podrápanému, ale celému sklu a funkčním, stále vodotěsným hodinkám. Korunka je šroubovací, černý PVD povlak je nejlepší, se kterým jsem se zatím setkal, ani po 7 letech válení v blátě a písku na něm není jediný škrábanec, to je důvod, proč ho mnozí lidé nechtějí - škrábance se nedají rozleštit. Hodinky mám na originálním Nato řemenu, který je vynikající, jsou lehké, přehledné a relativně malé, i když to klame, protože pouzdro má 42 mm ale díky relativně malému průměru sklíčka se hodinky zdají menší. O to méně ale obtěžují, o nic se nezachytí a na ruce o nich nevíte. O permanentním tritiovém osvětlení jsem psal, jediný "problém" je, že svit se pomalu mění a po cca 20 letech přestanou hodinky svítit, výrobce ale tritiové trubice umí vyměnít. Baterku jsem měnil jednou a současně nechyl provést zkoušku těsnosti, což se myslím vyplatí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
No, všechny tyhle Trasery, Luminoxy, G-Shocky, Pro Treky a další outdoorové, "taktické" nebo třeba potápěčské hodinky mají pro mě jednu poněkud zásadní chybu. Vzhledem k doplňkovým funkcím a robustnosti jsou na mě velké. Holt když někomu na ruce sedí ideálně hodinky o průměru 38 mm bez korunky, cokoliv se 40 mm a více už vypadá fakt blbě, tak není až takový výběr... K tomu je potřeba připočítat i tloušťku/výšku pouzdra, protože i takové potápky Seika SRX013 s pouzdrem o velikosti 38 mm a jeho tloušťkou cca 13-14 mm na mé ruce prostě vypadaly divně.

Zatím pro mě z kategorie propírané v tomhle vlákne nejlíp vycházejí Luminoxy 7051... Prostě zatím zaplaťbůh za 556ky od Sinnu, protože ty tahám fakt všude a k plné spokojenosti Happy.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
Tyler:
Prosím Tě, jak mají ty SINNy zpracované hrany korunky ? Neškrábe moc do hřbetu ruky ?
Vzhledem k svojí útlé ruce jsem je měl taky v hledáčku.

Nakonec jsem skončil u SKX013, zaplaťbůh, ještě před jejich zdražení-perfektní hoďky s fenomenální přesností ala COSC cerfitikát, prostě štěstí na kousek.
Fakt doporučuji!

Bohužel ale i tato 38mm velikost mne tlačí do kotníku zápěstí.

Škoda, že mi utekl před časem v inzerci Vinox Traveller, když stejně tahám i Climbera. Ten by moje potíže s časem vyřešil Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
tak taky přidám jedno foto, CASIO PRO TREK, mám je již asi 14 let a pořád držej, do pozadí jsem přidal chameleona Happy

germanicus1 vložil tyto přílohy:
015.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
U mna je to s hodinkami podobne ako s nozmi. Kopi sa mi doma zopar kuskov na rozne prilezitosti, no najradsej nosim toto kombo s Damasko DA36.

patuloz vložil tyto přílohy:
image.jpeg.jpg

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tibb napsal:
Tyler:
Prosím Tě, jak mají ty SINNy zpracované hrany korunky ? Neškrábe moc do hřbetu ruky ?
Vzhledem k svojí útlé ruce jsem je měl taky v hledáčku.

Já s tím nemám sebemenší problém, úplně v pohodě, a to jsem je za poslední dva roky neměl na ruce možná 5 dní - práce, turistika, vandry, koupání, pařby Happy, stěhování, všechno bez problémů.... Mimochodem, Sinn teď má i nové modely bez datového okénka, zejména 556 Anniversary s vystouplými indexy na cifru a s hnědým řemenem vypadá fantasticky.

http://www.chronoshop.cz/limitovane-edice-sinn/sinn-556-anniversary
http://www.chronoshop.cz/sinn-556/sinn-556-i-m

Tyler vložil tyto přílohy:
sinn_556jubi_k.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Ahoj všem. Znáte někdo prověřeného hodináře, který se zabývá i opravou mechanických natahovacích hodinek? Nejlépe pak v JČ.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
IvanGS napsal:
Juraj11 - Fortisy jsou moje značka, jako první jsem měl B42 Flieger Chronograph, v pominutí smyslů jsem je prodal ale stále si říkám, že je jednou zase budu mít. Dnes mám dvoje, vlastně troje, sice ne Chrona, ale kam je nosím, ho stejně nepotřebuju a líbí se mi jejich jednoduchost. Jsou 200 metrové, ale nějak mi to nedá se s nimi koupat ani je používat na outdoor... Mám B42 Official Cosmonauts, pak limitku Mars 500 ale největší radost mám ze 40 let starých plasťáků Fortis Eloga Flipper, jsou to automaty, tehdy, nikdo neví proč, je nosily velké celebrity.

Já měl 2x Fortis Marinemaster-zubatice.Pak se naskytla možnost koupit chrona,tak jsem do nich šel.hodně se mi na nich líbí,že to chrono vůbec neruší a hodinky jsou perfektně čitelné.Co se týče vodotěsnosti,vůbec bych se nebál.Já snimi normálně lezu do bazénu,potápím se(šnorchluji),skáču a byl jsem s nimi i na tobogáně a vše v poho.
MARS jsou super,jen mi u nich trošku vadí absence tahu,ale na oranž silikonu musí být super a v noci to musí být teprve parádaHappy
Když tak nad tím přemýšlím,ani nevím proč uvažuji o prodeji Grin

Tyler: Sinn jsou bomba,malé jednoduché odolné,čistý design.Měl jsem U1SDR a veliká spokojenostHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2013
Počítají se i takové? Grin

Fosgen72 vložil tyto přílohy:
13895590_1127289377316872_3821326642253221682_n.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2016
První Casia mi vydržely 17 let a ještě je používám v práci, tyhle mám rok a spokojenost... Ok

mike978 vložil tyto přílohy:
2016_08_26_1595.jpg.jpg

Instagram / michal.mike978
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
moje nejoblíbenější.

Chtěl jsem druhé Trasery....dokud jsem nezjistil o kolik zvedli ceny. (nechápu za co si nechávaj platit) Tak jsem lovil jinde. Safír, DLC, tritium, 100m, Swis stroj, datum. Půlroční předstih 4vteřiny (za mě ok)

Druhé jsou jedny z posledních Traserů co se jim povedli (subjektivní názor) Starej dobrej model "super sport" Safír, 200m, tritium, datum, kov. pouzdro.

Mat

Mat vložil tyto přílohy:
IMG_4511.JPG.jpg
IMG_4515.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Mat Traser Super Sport jsou skvělé hodinky, máš pravdu, jedny z posledních, co se jim povedly. Mně se podařilo koupit modrá chrona a přítelkyni pak stříbrné jako máš Ty.

Dnes jsem utíral prach a protože jsme na fóru o nožích, utřel jsem a promazal i kudličky...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/29/2009
Tak když už je založené to vlákno o hodinkách, tak přispěji také.

Když to vezmu chronologicky tak v 15ti PRIM Sport (ty ještě mám) a už se to se mnou vezlo v tzv. "outdoor" stylu, pak CASIO g-shock model už si nepamatuji, cca kolem roku 1998 jsem si pořídil PIERRE HELVET model T04U60(ty používám jako záložní), 2xTraser naposledy model P 6506 Commander 100. no a před 5ti lety Luminox 3152.BO. Ty nosím denně.

P.S. Když je to na knife.cz, tak jsem nechal "stylové" pozadí.

loner01 vložil tyto přílohy:
P1040833a.jpg.jpg
P1040834a.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/9/2014
Cca mesic mam tyhle Momentum Steelix 5yr. Vodotesnost 200m, 22mm NATO strap, pohon Seiko Quartz.Vyborna lumi.Predtim jsem mel nekolik Citizenu-vzdy Promaster (Ecodrive i Quartz),Certiny, outdoorove Casio a samozrejme Prim Sport (mam je dodnes)

kempo007 vložil tyto přílohy:
IMG_20160826_213013.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum