ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2016
germanicus1 - zřejmě jsi s Pro Treky spokojen, co všechno využíváš?

loner01 - Commandery 100 jsem měl a jsou to jedny z hodinek, jejichž prodeje lituji. Titan vypadal dobře a skvěle mi seděly. Odolné a přitom nositelné i k obleku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Kromě toho, že je všude tahám do vody, tak v lese sem tam kompas. Mají i barometr a uměj nadmořskou výšku a teplotu, to moc nepoužívám a jinak mají i dobrý podsvícení. A řemínek je taky držák, ten jsem nikdy neměnil.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/14/2013
ja tez fortis-simmo Happy

S

RedCloud vložil tyto přílohy:
IMG_20160826_180059_01.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Moje nejoblíbenější.
Hodinky na baterku mne absolutně neberou.

gravedigger vložil tyto přílohy:
DSC_0343.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/27/2009
Hejkal von Sovinec napsal:
Jen jestli to není tím, že tohle je fórum o nožích....

O hodinkách se diskutuje zde:http://www.chronomag.cz/

Presne tak, za chíľu tu budú vlákna o autách, motorkách, televízoroch a čo ja viem o čom, čo je súčasťou nášho života, je to fórum o nožoch a tak to dúfam zostane,myslím že je dosť fór kde sa môžu nadšenci angažovať Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Mně se vlastně hodinky líbí. Fascinuje mě na nich ta technická dokonalost nacpaná do malého prostoru skloubeá se zajímavým designem. Jen mi na nich vadí to, že ukazují čas. Já čas mám a nepotřebuju strojek, který by mi ho ukrajoval...

Jinak vidím, že téma se chytlo a bojovat proti tomu nechci. Docela chápu ty tendence mít tu víc témat, když už tu máme tolik přátel. Navíc tady je to vše pořád přehlednější než na facebooku. Kam chci, tam se podívám, kam nechci nelezu...
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
Hejkal - díkyHappy. Já myslím, že hodinky k chlapovi patří jako nůž. Když k nim vztah nemá, nenosí je. Když ho baví, obojí je pro něj trochu srdeční záležitost, trochu módní doplněk a součást jeho image a životního stylu. A obojí je pro něj (tady, ve většině případů, vidím rozdíl od hodinek nošených dámou) pomocník. Stejně jako nože, se dělají hodinky do města a kanceláře, na druhé straně pořádné kudly/odolné hodinky do nepohody a nebo multifunkční nože/multitooly, které mohou pomoci při mnoha činnostech stejně jako hodinky nabité funkcemi...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Mě pěkně sere......teď sem pořád čučím a lezu na stránky s hodinkama co tu vidímLaugh Ok
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Dušan napsal:
Ahoj všem. Znáte někdo prověřeného hodináře, který se zabývá i opravou mechanických natahovacích hodinek? Nejlépe pak v JČ.

Dušane, já znám pana Jíchu, který do ČB přišel od nás z ČK. Tomu důvěřuji a dávám hodinky já. Pokud si nebude jistý, do ničeho se nepustí a poradí...

http://hodinarstvijicha.sluzby.cz/
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Tak mi teď prosím poraďte chlapi něco takového na každodenní nošení, elegantního, hodícího se ke společenskému nošení tak i trošku sportovnímu. Hodinky se mi líběj ale zase nechci do toho spadnout. Chci koupit jedny a tím skončit. mrGreen Asi jako s noži že Laugh

PS: Zrovna jedeme super knihu o hodinkách tak tu během noci naházím nějaké fotky pro potěšení oka. Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
To je stejnej mor jako nože. mrGreen

Kraken666 vložil tyto přílohy:
IMG_8037.JPG.jpg
DSC01926.JPG.jpg
DSC01927.JPG.jpg
DSC01409.jpg.jpg

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
pekony napsal:
Tak mi teď prosím poraďte chlapi něco takového na každodenní nošení, elegantního, hodícího se ke společenskému nošení tak i trošku sportovnímu. Hodinky se mi líběj ale zase nechci do toho spadnout. Chci koupit jedny a tím skončit. mrGreen Asi jako s noži že Laugh

PS: Zrovna jedeme super knihu o hodinkách tak tu během noci naházím nějaké fotky pro potěšení oka. Wink

Zalezi na tom, kolik do koupe chces/muzes vrazit a take jestli chces renomovanou znacku, ci zda si chces jen koupit nejake hodinky.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
pekony napsal:

Nevím zda by něco podobného splňovalo tvé požadavky, ale já jsem s nimi spokojen.
Každý má freference jiné. Já mám třeba jako prioritu tritium, je to jediný, co je v noci vidět, jediný. Vše ostatní je o kompromisu. Seiko to sice nemá, ale zas mají jiné. A proto mám několik strojů Happy

Mat vložil tyto přílohy:
IMG_4521.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/4/2016
Zdravím všetkých mám doma tieto hodinky a rád by som ich predal môžte mi prosím niekto poradiť aké sú to hodinky a za koľko by som ich mal ponúknuť.ďakujem za pomoc!

peto5 vložil tyto přílohy:
20160828_152837.jpg.jpg
20160828_153747.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Jak komentoval Kraken, hodinky jsou také diagnóza. Zatím mám horší diagnózu na nože, ale jen proto, že už na hodinky nezbývá......Sad

Moje první z Tuzexu za cca 600 bonů v roce 85 - Seiko. Vydržely 25 let bez problémů ! Admire

Moje současné Orient.

majkl vložil tyto přílohy:
4322195871_9a6f87fb86_b.jpg.jpg
100_4748.JPG.jpg
100_4751.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/9/2014
pekony napsal:

Přes 4 roky mám Boccia Titanium 3550-02. Bez sebemenšího zaváhání odolávají i mému agresivnímu potu. Nosím skoro denně v kanclu i při hrubé práci.

vkramar vložil tyto přílohy:
IMG_20160828_175229.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011

pekony vložil tyto přílohy:
IMG_20160828_183438.jpg.jpg
IMG_20160828_183317.jpg.jpg
IMG_20160828_183241.jpg.jpg
IMG_20160828_183123.jpg.jpg
IMG_20160828_183025.jpg.jpg
IMG_20160828_182932.jpg.jpg
IMG_20160828_182847.jpg.jpg
IMG_20160828_182814.jpg.jpg
IMG_20160828_182804.jpg.jpg
IMG_20160828_182712.jpg.jpg
IMG_20160828_182643.jpg.jpg
IMG_20160828_182633.jpg.jpg
IMG_20160828_182225.jpg.jpg
IMG_20160828_182058.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Já měl vždycky slabost pro Timex. Ale díky tomu, jak funguje, respektive nefunguje servis v ČR, koupil jsem si před cca šesti lety tyhle Casia. Edifice ef-545. Spokojený jsem. Budík i stopky využívám často. Mobil to sice taky umí, ale hodinky jsou hodinkyCool . Mají dvě chyby: jsou relativně těžké ainerální sklíčko je podrápané až hrůza... Zatím slouží, ale už se porozhlížím po náhradě. Takže tohle vlákno vítám.Happy

Twister vložil tyto přílohy:
20160828_155229.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
pekony napsal:

Petře, může se z toho stát rychle diagnóza, ale taky nemusí - stránky o hodinkách si rád projíždím, znáš moje točení nožů a za posledních víc jak 10 let jsem měl hodinky patery... Z toho dvoje Casia řádově za 700 - 800 korun (ty mi zůstaly na sport), pořídil jsem jedny quartzové Wengery asi za 3500, automaty Seiko 5 SNK809K2 za cca 3000 (objednané přes eBay). Wengery i Seika jsem potom prodal, a skončil jsem u Sinn 556 I. A mám hodinky, které jsou totálně nadčasové, čitelné, hodí se ke každodennímu nošení v práci, venku a ani na plesech se na ně nikdo blbě nedíval... a byl jsem s nima bez problémů i na vodě (Casia mám hlavně na běhání).

Takže bych se spíš rozhodl, co od těch hodinek chceš - mechanika vs. quartz vs. solár, jestli ti stačí ukazovat čas a případně datum nebo jestli chceš další funkce, jakou chceš vodotěsnost, materiály a kolik chceš investovat... Můžeš pak třeba dokoupit několik řemenů - hnědá/černá/krokodýlí a nevím jaká kůže s nebo bez prošívání, různé typy ocelových tahů a nebo různě barevné kaučukové řemeny, a tím můžeš vzhled hodinek proměňovat.

Jestli chceš quartzky, tak si jen urči cenový limit a prober se nabídkou třeba v Koscomu. Pokud chceš levnou ale kvalitní mechaniku/automatiku mrkni se na Seika, mají nepřeberně modelů, ty Grand Seika jsou už přece jen za dost Wink, ale takové SARB033 a SARB035 jsou krásné a s kvalitním strojkem v podstatě za pár peněz. Pokud chceš něco vyloženě elegantního hlavně do obleku, mrkni se na Longines, mají i kousky za ještě přijatelné ceny. No a univerzály nebo hodinky šmrncnuté letectvím a potápěním v relaci 20-40 tis. za mě hledej mezi Sinn, Glycine, Steinhart, Damasko, Fortis, Mühle-Glasshütte... Docela pěkné velmi jednoduché designy má taky značka Mondaine a pak podstatně dražší Nomos.

Každopádně se taky vyplatí sledovat inzerci na Chronomagu, protože tam seženeš zánovní kousky za mnohdy fakt dobré ceny - já jsem svoje Sinny koupil za polovic ceny z obchodu.

Jinými slovy, dalo by se toho nakoupit spousta, ale fakt jde ty jedny právé EDC hodinky najít, podle mě jde... Ale jo, kdybych neměl problém s penězi, pořídil bych ještě Rolex Datejust a Submariner, oboje ve velikosti 36 mm, a chrochtal bych si blahem do konce života Laugh...

Pár fotek pro tvoji inspiraci, vždy v názvu fotky je název a model hodinek.

Tyler vložil tyto přílohy:
Glycine_Combat_6_Automatic_36x10.5mm_50M_3916.17AT_1.jpg
Damasko_DA36_Automat_40x12mm_72_g_100M_1.jpg
Nomos_Glassh_tte_Club_Datum_38.5x8.5_mm_10ATM_1.jpg
M_hle_Glash_tte_Terrasport_II_Schwarz_Automatik_40x10mm_100M_2.png.jpg
Seiko_SARB033_38x11_mm_136_g_100M_safír_1.jpeg.jpg
Seiko_SARB035_38x11_mm_136_g_100M_safír_1.jpg.jpg
Seiko_SNK809K2_37_mm_1.JPG
Seiko_SKX013_38_mm_1.jpg
Sinn_556_I_Automatik_38.5x10_mm_200M_65_g_14.jpg.jpg
Steinhart_Marine_38_Automatic_38x13_mm_68_g_2.jpg

"Thin is sharp."