ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/10/2014
... koukám, že máme s Papenem stejnej vkus na hodinky Grin
Na jaře jsem prodával Steihart GMT a na léto jsem si koupil bezúdržbový MUDMANY Wink
Pokud jde o hodinky tak mám rád automaty a tahám je přes zimu, ale na léto prostě vedou G-čka.

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
Strider_GSHOCK.jpg.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
Jezevec - já věděl, že se tu něco dozvím...Happy. Využíváš prosím Tě i kompas, barometrové a výškové funkce a jak jsi spokojen? Díky.
Posláno:
Pokročilý
sehne - Tvoje jsou 20 bar verze, tedy ne že by to na sportovní potápění nestačilo... Námořníci měli nějakou vodotěsnější nebo testovali tuhle a vydržela 50, měli zcela totožné hodinky? Ono je dost hodinek, které mají nějakou takovou historii, která se pochopitelně ráda používá v marketingu, ale pro civilní trh se často dělají úpravy, třeba kvůli ceně, které na pohled nejsou vidět.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
IvanGS napsal:
Jezevec - já věděl, že se tu něco dozvím...Happy. Využíváš prosím Tě i kompas, barometrové a výškové funkce a jak jsi spokojen? Díky.

Využívám a spokojen jsem. Samozřejmě vždy když chci tyto údaje sledovat, je potřeba zkalibrovat. To není ale žádný problém. Vždy se nějaká mapa, turistické označení nebo údaj na nádraží najde.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/22/2009
Nález v bazaru. Poradíte prosím co s nimi? Funkční, truchu zašle švýcarské automaty. Vyčistit? Prodat? Vyhodit?

Maley Willie

Maley Willie vložil tyto přílohy:
20160906_210242.jpg.jpg
20160906_210254.jpg.jpg
20160906_210337.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Moje věrné (a letité) Wengery Ok letos na jaře dostaly nový ručně šitý pásek...

skea vložil tyto přílohy:
P1030464.JPG.jpg
P1030468.JPG.jpg
P1030475.JPG.jpg
P1030480.JPG.jpg

I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:
Pokročilý
Jezevec - díky, o nutnosti kalibrace vím a už víc lidí mi potvrdilo, že je to snadné.

Maley Willie - tak určitě nevyhazovat, Oris je známá firma a jakékoliv staré, kvalitní hodinky se vyplatí zachovat. Osobně bych je odnesl hodináři, spoustu starých hodinek stačí oprfavdu jen vyčistit a promazat. Co se týká těchto hodinek, zkus googlit nebo se zeptej na chronomag.cz, hlavně ne na cenu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Žádnej poklad, ale mam je rad.

Jedny do práce a jedny na práci Happy

coll vložil tyto přílohy:
P_20160907_164630.jpg.jpg
P_20160907_165026.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Talis napsal:
Všechno jsou to fejky Rolád :)

A copak nám zde ukáže pan závist? Asi nic, kromě blbejch keců a ty už vyčerpal žeBeating
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/28/2013
Jaký blbý kecy ? Jaká závist ? Nevím proč bych měl někomu závidět Štajny. Z mojí strany to neměl bejt hejt, jen takové menší popíchnutí, to že ty to nechápeš je tvůj problém. Navíc jista podobnost mezi Roládama a Štajnama tu celkem je.

Talis vložil tyto přílohy:
Rolex_1675_Pepsi_1024x578.jpg.jpg
1093434860ocean_gmt_pepsi_02.jpg

Large Sebenza 21 Insingo
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Pěkné kousky .. to je fakt.
Já už od dětství jsem ujetej na "digitálky". Uvažoval jsem o Casio pro-trek, ale nakonec jsem zvolil Suunto Core. Vybavení skvělé .. jsem s nimi moc spokojen.

Milan - Chip vložil tyto přílohy:
20160908_080956.jpg.jpg
20160908_081026.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Talis napsal:
Jaký blbý kecy ? Jaká závist ? Nevím proč bych měl někomu závidět Štajny. Z mojí strany to neměl bejt hejt, jen takové menší popíchnutí, to že ty to nechápeš je tvůj problém. Navíc jista podobnost mezi Roládama a Štajnama tu celkem je.

Podobnost jistě, jako s dalšíma modelama a značkama, ale že by ty "Rolády" byly první s timhle modelem?
Netřeba vysvětlovat a dokazovat obrázkama, to jen tvuj příspěvek byl k hov-u, tak protoBeating
Měl jsi něco přidat, nějakou zkušenost a bylo by toOk
A jinak pěkný den všemHappy
Radek
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/10/2014
Maley Willie napsal:
Nález v bazaru. Poradíte prosím co s nimi? Funkční, truchu zašle švýcarské automaty. Vyčistit? Prodat? Vyhodit?

Maley Willie

Ahoj.
Jestli jsou funkční, tak bych je rozhodně nevyhazoval. Vidím, že jsi ze ZČ tak na Klatovské 24 by jsi se mohl domluvit s p. Kaslem na případném vyčištění a seřízení. Např. to sklíčko po jeho zásahu bude jako nové Happy
Posláno:
Pokročilý
Milan-Chip - proč jsi dal nakonec přednost Suunto před Casio?

Talis - tak podobnost těch hodinek je samozřejmě více než náhodná. Nejsem odborník na Rolexy (vždycky si představím chlapa s roztaženým kabátem, jak říká "Chceš zaručeně pravý Rolexy?"), ale spolumajitelem Chronoshopu, který dováží Steinhart, je můj dobrý kamarád a tu značku sleduju od začátku, co ji sem začali vozit. Je to relativně mladá německá firma, strojky kupuje od ETY, ale to koneckonců skoro všichni, kteří nemají in-house kalibry, máme od ní doma dvoje hodinky z řady Aviation. V každém případě by u Steinhartů jistě neudělali nic nezákonného a rozhodně by nevypustili fejky. Pokud se ty hodinky takhle podobají, může jít o to, že už Rolex použil nějaký podobný vzor, může jít i o dohodu obou firem nebo se na to nevztahují žádné ochranné podmínky, koneckonců se mohu pokusit to přes Chronoshop, který se Steinhartem komunikuje, zjistit.
Slovo FEJK je v hodinařině velmi opatrně používáno a měli bychom ho tak používat také, podobných příkladů jsou desítky, možná stovky a nejde o fejky, jistě známe třeba klasické německé B-Uhren, legendární letecké hodinky používané v Luftwaffe. Tyhle hodinky, s totožným ciferníkem, ručkami, často i pouzdrem a řemenem, dělá snad každý (já je měl třeba od Archimede), přestože autorem původních hodinek je stále úspěšná firma Laco. Takových případů je v hodinařině spousta.
Posláno:

Pozorovatel
No mě ta podobnost s Rolama, nepřijde náhodná, stačí se podívat na jejich potápky, uplně stejnej design jak Rolex. Neríkám že jiný firmy, ten design neobšlehli taky, třeba Davosa atd.
Neřákám že Štajny jsou špatný, jsou dobře zpracovaný, nektery maj keramickou lunetu, to vše za dobrý prachy.

Large Sebenza 21 Insingo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/5/2011
Talis napsal:

Teda, kdyby si přede mnou někdo jedny z nich sundal z ruky, dal do kapsy a z druhé kapsy vytáhl ty druhé, budu ho považovat za iluzionistu, protože to jsou úplně stejný cibule Laugh
Myslím Talisův komentář byl a) od začátku právě jen tím popíchnutím a b) zcela na místě Razz
Btw když číňan vyrábí "economy shirogorov" s popiskem Kevin john, tak tu všichni můžou vyletět z kůže...(to je zas popíchnutí ode mě, ne že tu bude flame!)

Já už poměrně dlouho nosím tohle Happy

McBarbar vložil tyto přílohy:
Picture_136.jpg.jpg

Chcete mít nůž neustále ostrý? Krájejte si s ním denně habanero!
Posláno:

Štamgast
Tak že Rolex udělal hodinky a teď už je jen všichni napodobujouLaugh to jsou mi věciRazz
Hovno, všechno jsou to Orloje, VŠECHNO!!! A basta!
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pozorovatel
McBarbar napsal:
Talis napsal:

Teda, kdyby si přede mnou někdo jedny z nich sundal z ruky, dal do kapsy a z druhé kapsy vytáhl ty druhé, budu ho považovat za iluzionistu, protože to jsou úplně stejný cibule Laugh
Myslím Talisův komentář byl a) od začátku právě jen tím popíchnutím a b) zcela na místě Razz
Btw když číňan vyrábí "economy shirogorov" s popiskem Kevin john, tak tu všichni můžou vyletět z kůže...(to je zas popíchnutí ode mě, ne že tu bude flame!)

Já už poměrně dlouho nosím tohle Happy

Honzo na to sem taky trochu narážel, jak tu každej trolli doktora, kterej sem schálně dával fejkoví ParaMilitary atd a všichni se mohli posrat.
A jestli mi tu Pancharte tvrdíš, že ty Štajny nejsou napodobeniny Rolu, tak si zajdi k očnímu.
Large Sebenza 21 Insingo
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/11/2014
Dnes "votloukánky".

papaya vložil tyto přílohy:
20160908_121819.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/14/2012
Talis: určite som si nekupoval steinharty aby som mal akože rolexy:) proste som chcel nejaké potapky s kovovým remienkom , rozmýšľal som na seiko ako má coll ale vadil mi ten remienok gumenny , tak voľba podľa na steiny ktoré predával môj kamarát...podľa tvojej teórie by som mal na každé Zt ,hinderer desing, dať koment , že pekny fajk hindereru??:)) Toto je kvalitne noziarske fórum , tak mi príde logické keď doktor tam praskal čínske nože a obhajoval ich ,že sú lepšie ako originál, tak to ľuďom vadilo..každopádne som sem nedal nejakú čínsku kópiu niečoho, aby sa to tu nazivalo fajk.)) Venujme sa radšej nožom a nestacajme čas hodinkami, na to je iné fórum...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum