ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/28/2013
Papene, to nemel bejt hejt na tvou osobu. Jsou to dobrý hodinky, kvalitně udělaný, za ty prachy dobrý, jen tomu srovnání sem se nemohl ubránit a na hodinkovejch forech je toho asi taky dost.
A tvoje srovnání ZT a Hinderera, jak si to přirovnal, je hloupost, protože ZT maj Hinderer design licencovanej, oproti Rolexum a Štajnum pokud se nepletu.
Large Sebenza 21 Insingo
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2016
Talis - teď jsi to nazval správně - napodobenina! Ale není to fejk ve smyslu "falešný". Falešných Rolexů, Breitlingů, Omeg atd. jsou plné tržnice, v Turecku či Albánii na každém rohu. Napodobenina není nelegální, děje se to běžně ve všech odvětvích, dělají je renomované firmy a navzájem o tom ví. Napodobenina přiznává svého výrobce, liší se v detailech, někdy víc, jindy méně. Koneckonců, on by se Rolex rychle ozval a pravděpodobně i ETA by zarazila Steinhartu dodávky kalibrů.

Ale věnujme se raději představování svých hodinek a výměně zkušeností. Já se jdu dnes kouknout na Pro Treky PRW-6100, v jenom obchodu doobjednali černo-červenou verzi, abych ji mohl naživo porovnat s černo-modrou. Jestli se nakonec rozhodnu, budou to po 25 letech první multifunkční quartzky pro specifické příležitosti, na běžné nošení nedám dopustit na mechaniku. I když, kdo ví - mechanických hodinek mám víc a často si je beru po několika dnech i týdnech. Ráno jsem líný seřizovat datum, ale stejně ho přes den s nadáváním nastavím, protože na ně kvůli tomu koukám dost často. Kdo ví, třeba mne tyhle quartzky budou tak hýčkat správnými informacemi, že jejich nošení časem převáží... Ale rodinnou památkou, děděnou z otce na syna, se nikdy nestanou...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/28/2013
Takže když čínan z Aliexpresu udělá napodobeninu Sezenzi s názvemj treba Chris Nyguen, tak to taky není fejk, ale napodobenina ? Přitom, tady některým z toho mužou vypadat vlasy a mužou se zblaznit :D
Large Sebenza 21 Insingo
Posláno:
Pokročilý
Třeba je to fejk, neznám je a nejsem právník s touhle specializací. Je fakt, že čínské napodobeniny lidi štvou, zatímco německé nebo švýcarské je nechávají v klidu. Ale ona si to Čína zavinila sama... Já se čínským hodinkám vyhýbám, zatím jsem se u nich nesetkal s poctivou hodinařinou. Ale před 6 lety jsem koupil pár modelů Marina Militare, napodobenin italských Panerai. Vlastně ze studijních důvodů, na Chronomagu kolem toho byla velká diskuse, nakonec je tam zakázali. Rozebral jsem je, porovnával s originály, koupal, měřil přesnost, štípal dřevo, utíral zaprášeným hadrem... Je fakt, že kvalit originálu zdaleka nedosahují. Na druhou stranu, zpracování a povrchová úprava je kosmické roky před tržnicovým šuntem a i po 6 letech fungují, jen na jedněch se uvolnila korunka. Když jsem je jednou donesl k hodináři na zkoušku těsnosti, skoro s nábožným výrazem mi je opatrně vrátil a řekl "Nezlobte se, ne, bojím se, že bych jim něco udělal. Ale jestli jste je neměl otevřené, těch 300 metrů mít budou". Tak jsem ho uklidnil, že je to Asie za pár korun a on zkoušku udělal. Kupodivu se dostal na 100 metrů a dál mu to nešlo, už nevím proč...
Co třeba říci na PRIM od MPM, hodinky vyráběné na zakázku v Číně?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
2 IvanGS: Proč jsem zvolil Suunto. Abych pravdu řekl, mám hodinky značky Casio moc rád a mám i pár kousků. Dlouho jsem sledoval Casio i Suunto .. testy, porovnání. Nakonec vyhrálo Suunto kvůli "grafickému" displeji. Prostě se mi ten zobrazovač zamlouval víc než u Casia .. a cena byla téměř stejná, nebylo co řešit.
Posláno:
Pokročilý
Tak jsem s po dlouhém rozhodování přivezl tyto outdoorové Casio Pro Trek PRW-6100. Nepatří mezi hodinky, které se dědí z otce na syna, ale poté, co mi občas chyběly letecké Avocet Vertech Piloty, nabušené funkcemi, tyhle je pro volnočasové aktivity nahradí v moderním provedení. Sedí mi perfektně, velikost akorát, spousta funkcí, některé možná nevyužiju, ale jiné ano. Dlouho jsem váhal mezi touto verzí a modrým provedením, které bylo o něco elegantnější, ale sekundová a "mode" ručka nebyly tak zřetelné a především inverzní displej mi nevyhovoval.
Hodinky jsou vodotěsné do 100 metrů, mají elektronickou šroubovací korunku, jsou řízené rádiem, mají solární napájení a triple sensor, měřící tlak, díky tomu umí všechna ta kouzla s výškou, tlakem, jeho tendencí atd. Mají i teploměr a překvapivě komfortní a přesný digitální kompas. A kupodivu není obsluha až tak složitá.

Posláno:
Pokročilý
A ještě jedna z dnešní cesty do práce, na fotce nejsou, ale 2 nože mám na opasku...Happy.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Já nosím obyčejné Wengery Urban Classic. Mají vyměněný strojek, původní se opožďoval bez jakéhokoliv klíče.
Teď už je v klidu nosím víc než rok a půl a jsou bezproblémové. Je to menší verze, pouzdro má pro mou ruku ideálních 34mm. Takové bych bral mechanické a s nižším pouzdrem, jen jsem na žádné v téhle velikosti nenarazil.
Docela se mi ale zamluvají Laco Marine Deauville. Neví o nich někdo něco?

Luděk vložil tyto přílohy:
DSC_1104.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/26/2006
Jedny do obleku a jedny na ven a do práce, spokojenost Wink
Akorát u Suunt byl malý řemínek, tak jsem si ho musel udělat: fosforový a černý paracord

mim007 vložil tyto přílohy:
IMG_5504.JPG.jpg

Není důležité zvítězit, ale nasrat toho, kdo Vás porazil.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/20/2009
Tak třeba na turistiku mám toto. Po pěti dnech klepání hůlkama necelá minuta do mínusu a utopit je nebude tak jednoduché...

Mirino vložil tyto přílohy:
100_3571.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Mirino - Vostoky jsem měl několikrát, i když letecky zaměřené. Bohužel, z moderních ruských hodinek mi přišly nejhůř zpracované a přesné. V té době jsem byl blázen do ruských hodinek a měl i jiné značky. Postupně mi zbyly jen dvoje, Aviatory a Šturmanskie, od těch by se mohli učit i ve Švýcarsku. Ale přítelkyně má zlacené společenské Vostoky Red Square, reklamovala jen řemen z imitace rejnoka, z jehož spony šlo zlato skoro setřít hadříkem, jinak je spokojena, i když je nosí jen jednou za čas.
Amfibie budou předpokládám jiná liga, už vzhledem ke 20 barům to vypadá, že to s odolností myslí vážně. Ať Ti slouží.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/5/2015
Tady moje stařenky už je mám asi 10 let a doufám, že mi ještě chvilku vydrží.

selda1 vložil tyto přílohy:
DSC_0369.JPG

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/29/2010
Jedny na práci, jedny do společnosti, jedny do lesa, jedny do vody a ty poslední na všechno.

szak vložil tyto přílohy:
Hodiny.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
szak - co je myšleno společností? Oblekovky nevidím... Ale jinak zajímavá kolekce.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/29/2010
Kino, koncert....
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/9/2013
Hodinky mám pouze jedny, ale jak je mým hloupým zvykem i u nožu... dvakrát. Laugh
Jak je vidět na fotce jdou přesně...nebo stejně špatně. Wink

klasik vložil tyto přílohy:
Radiovo_riadene_panske_hodinky_CASIO_WV_58D_1A_s_budikom_l.jpg
IMG_20160919_130803.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/31/2016
také přidám obrázek Happy

p.bronislav vložil tyto přílohy:
IMG_0553.JPG.jpg

"Kdo čte příliš mnoho knih, ten si škodí." Mao Ce-tung, 1964
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/15/2008
Po 20 letech sem Casia vystřídal Timexem,stejně jako u Mory skvělý poměr cena výkon:)

MiloslavS vložil tyto přílohy:
hod.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/24/2009
Vostok lunokhod 2

ghostt vložil tyto přílohy:
20160919_103512.jpg.jpg

Když to nejde silou, jde to ještě větší silou....:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
60 HRC už nie len na nožoch, ale aj na hodinkách :P

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
14434917_1189040124475806_7660916831106968698_o.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum