ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Conan Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/2/2006
Ahoj. Ja som damaskovy prsten koval z odpadu (maly stvorec damasku). Najskor som ho prekul do kruhu. V strede prerazil dieru a prsten pomaly, rovnomerne zuzoval (hrubku damasku)az do pozadovaneho priemeru. Mozno je aj jednoduhsi sposob. Nie som zlatnik tak neviem. Skus uvidis Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Objednal jsem si placičku damasteelu a vykoval tohle. Ještě mám tak na 10 prstenů, ale je to pekelně drahý...

P.S. Já vím, že ty fotky stojí zaprd, ale ten foťák má makro od 40cm a to už je ten detail rozpixelovanej... zoom nemá :o(

Conan vložil tyto přílohy:
Damask1.jpg

...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Conan- skus to cvaknút ešte raz .Foť na dennom svetle ale nie na slnku. Nájdi trocha tienu a pohraj sa trocha s tým. Neverím že by si to nezvládol lepšie cvaknúť. Tak do toho!!! aj prstene budú hned krajšieWink
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:

Pokročilý
Díky za pochvalu a za motivaci, zkusím to, ale myslím si, že jsem na to lempl :o) Fotil jsem to včera při LED osvětlení. Foťák je Genius, nepamatuju si označení, 3 MP, makro od 40 do 60 cm a normální autofocus od 1m... ZOOM nemá. Jsem zvědavej, jestli dnes z toho vydupu něco lepšího :o)
Posláno:

Pokročilý
Tak, není to sice nůž, ale s kováním to má hodně společného.
Kováno z nějakých kulatin.... Jeden z mých prvních kovářských výtvorů. Předtím jsem si koval lopatku do výhně.

Svícen1.jpg.jpg
Svícen2.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
"..šak ono se jednou povede"
...co bečíš? už se povedlo, bude to jenom lepší.Laugh

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj všem. Tak po dlouhé době upload galerie... sehnal jsem totiž focení krásným foťákem, který má ZOOM, takže se dá fotit fakt docela hezky. Jen to s ním neumím :o)

1. nůž
celková délka 22,5 cm, čepel 10cm, výška 4cm, tloušťka 2mm. Materiál: kovaný strojní úhelník (tvrdý tak, že se na něm chytly jedině SK) a jatoba.

1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
2. kudla "Medvědobijec"
kované ložisko, rozměry teď nevím, jatoba, mosaz

a další práce vložím až je seženu a nafotím :o)

Díky za jakýkoliv komentář.

5_2.JPG.jpg
6_2.JPG.jpg
6_3.JPG.jpg
6_4.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Tak já si nemůžu pomoct, ale ten Medvědobijec se mi fakt líbí...jen místo imbusovejch šroubů bych tam viděl radši mosazný nejtíky. Můžeš prosimtě nafotit detaily tý medvědí hlavy? Díky Happy

PS: A k čemu je ten "výsek" v čepeli nad choilem? Má to nějakej praktickej důvod, nebo jde jen o design?
Posláno:

Pokročilý
Jsem rád, že se líbí. Fakt mi to udělalo radost.
Tak hlavně předem uvedu, že ta medvědí hlava není bohužel má práce, ale je objednaná z Jataganu. První výsek je z důvodu přichycení ukazováčkem pro silnější úchop. Druhý už je ostří, které je dobré třeba na štípnutí třísky nebo na firesteel (na který je i kapsička na pouzdru, druhá je na keramiku). Mosazné nýtky nebo trubičky jsem chtěl taky udělat, ale nakonec jsem se bál, protože ta jatoba se tak hnusně štípe a praská, že jsem se bál, že to podělám... I jsem musel některá místa ručky vyplnit jatobovými pilinami s epoxidem, protože třeba kousek odlítl... ale po povaření v oleji se chová už slušně Happy Fotky medvědí hlavy nafotim dnes, jinak je k dispozici zde:
http://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/hlavice-bear

já osobně takovýhle zdobení an noži rád nemám, ale je pro taťuldu a tomu se to líbí. A hlavně tatík je takovej medvěd, takže se to k němu hodí Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Mno, tak já teda nejsem moc příznivce dělení ostří alá Tracker, takže mě by se víc líbilo, kdyby tam byl jenom choil, ale proti gustu... Wink

To jsem fakt netušil, že jatagan prodává i takovýhle ozdůbky, no už jsem na jejich webu dlouho nebyl.

Jinak ještě pouzdříčko bych hodně ztmavil, takhle mi k tomu noži, přijde takový dost světlý (ale třeba to naživo vypadá úplně jinak)

Ale jinak se mi fakt líbí taková syrovost, která na mě z toho nože dejchá Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Hele je to dobrej odvaz, něco takového jsem ještě neviděl. Jen bych měl strach, že to v roztržitosti chytne ukazováčkem i prostředníkem v domnění, že choily jsou tam dva Wink. Zajímavý je, že imbusy jsou nesymetricky, tam co je jen jeden - není to málo? Ale jinak fakt odvaz. No kdybych to viděl na výstavě, tak to určitě nekoupím, ale zpestření galerie to je příjemný! A je dobře že myslíš na firesteel.
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Dendorric: Pouzdro je hodně tmavý. Jenže já s tím foťákem ještě neumím :o) Foťák je dárek pro tchýni a tchána, tak ho nechci moc používat, páč je mi to takový trapný, el nedalo mi a tohle jsem chtěl vyblejsknout. Futrálek je zhruba barvy lískového oříšku...
A ty výkusy, to byl prostě takový pokus. Jinak souhlasím, že by byl asi hezčí bez toho druhého ostří. Byl to pokus, ale i takhle se mi tak nějak líbí... Wink

Orm: Teď nevím, jestli je to pochvala nebo ne Laugh Co se úchopu týče, tak budu doufat, že díky tomu, že ten úchop by byl krajně nepohodlnej (odzkoušeno), tak že to takhle nepopadne Laugh imbusy jsou navenek asymetricky, ale každá imbus prochází z jedné střenky do druhé, v které je zabudovaná matice, takže střenky jsou pevný dost Wink Tu zmínku o výstavě přejdu, páč o vstavování svých prací mimo web neuvažuji, páč si myslím, že na to teda nemám a asi hodně dlouho mít nebudu. A myslím si, že ani bych neměl šanci, protože mě se prostě líbí takový ty syrový tvary a povrchy a tak.... Wink asi jsem jinej.... Wink

A děkuji za komentáře.

EDIT: A co říkáte na ten nůž nad "Medvědobijcem" ? Ten jsem si myslel, že by se tu mohl líbit Wink
Posláno:

Pokročilý
Ahoj lidi, tak toto je jedna moje říjnová práce... Dšlal jsem sich víc, ale nafocené nemám.
Damasteel Twist, český granát a krabička (dá-li se to tak nazvat Happy ) je z nějakého prkýnka a mědi...

zmenšenoDSC00088.JPG.jpg
zmenšenoDSC00074.JPG.jpg
zmenšenoDSC00089.JPG.jpg
zmenšenoDSC00080.JPG

Posláno:

Pokročilý
Protože se těším už na jaro, až zas budu moct makat, tak alespoň fotím drobnosti, co jsem stihl vyrobit.

Tohle je lopatka do výhně.

Kováno z nějaké kulatinky, kterou jsem našel na cestě u kravína Happy

zmenšené_lopatka_DSC00093.JPG

Posláno:

Pokročilý
Od drahé polovičky jsem dostal tenhle nůž. 440C a nedalo mi to a udělal jsem si na něj radši dřevěnou ručku (jatoba) Jen nevím, jestli mám servat to černění a čepel leptnout, nebo jestli to mám nechat takhle. Šrouby na ručce jsem použil původní, takže busí být takhle zapuštěné. Buď tam vytvořím ještě nějaký "špunt" z mosazi, oceli nebo jatoby. Jo a vyráběno v kuchyni. Už s etěším na teplo, až zas budu moct něco spáchat... Happy

mozaika_tuning_Mtech_Xtreme.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Po dlouhé odmlce, 6ti plotýnkách venku a 2ou měsíčním léčení konečně něco nového Happy. Má své mouchy, ale mám radost, že už zas makám.
CLAW - strojní úhelník (je to tvrdé jak sviň a super drží ostří), jatoba, mosazný kolík a mosaicpin made by já Happy
+hraní si s dremelkou Happy
Pouzdro je hovězina a kůže z pařátu slepice, mořidlo světlý dub, olej.
Za jakékoli komentáře budu šťastný.

claw1.JPG.jpg
Claw2.JPG.jpg
Claw3.JPG.jpg
Claw4.JPG.jpg
Claw_futro.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/11/2008
Ahoj, musim jeste reagovat na tu tvoji predelavku Mtechu - pekny Happy Myslim ze jsi ten tovarni nuz fakt vylepsil, a i s tim cernenim vypada super...
Posláno:

Pokročilý
Tak mi to nedá a musim se pochlubit Happy
Udělal jsem si novou výheň a včera jí jen tak zkusmo roztopil. Budu muset předělat přívod vzduchu, dát silnější ventilátor a chci dodělat stříšku, ale stejně mi udělala radost Happy
Nevíte někdo, kde v Plzni a okolí koupit kovářské uhlí?

To Martin.D: Díky.

Výhe__1.JPG
Výhe__2.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Než dodělám rozdělané kudly, tak sem dám tohle.
Nerez, schválně velmi hrubě kováno - nějak se mi tyhle povrchy strašně líbí, ztorzírovaná a pak opět pobóchaná placka...

Budu rád za jakoukoli kritiku, popřípadě i pochvalu red face Happy

knife01.JPG.jpg
knife02.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum