ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Conan Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/14/2008
Prsten pro kmarádovo přítelku...

Conan vložil tyto přílohy:
Prsten_finiš_1.JPG.jpg
Prsten_finiš_2.JPG.jpg
Prsten_detail.JPG.jpg

...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
je pěknej! Ale ještě bych šudlal tak do 1500- 2000 grit, odstranil hrubý hrany leptu, čas od času probarvil rychlym namočenim do chloridu a zas šudlal...pak by to byla úplně jiná třída..Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Díky Happy
Je to braný do 1500g před a 2000 po leptu. Ale je to pekelně zvětšený. Ten prstýnek má vnitřní průměr 16mm. Kamarádovo slečnu jsem neviděl, ale nedovedu si představit, jak tohle nacpe na ruku... Musí mít ručičku jako dítě Laugh Sotva jsem to v prstech držel, když jsem to leštil Laugh

Stejně neumím šmirglovat.... ať si hraju jak si hraju, vždycky mi tam zůstane nějakej rejpanec Neutral
Posláno:

Štamgast
všechno je to jen o čase který tomu věnuješ..dobrý je se občas s hrubostí vrátit či přeskočit a i ten drobnej rejpanec vyladit..třeba po 240 grit nasadit 600 nebo 800..pak vidíš všechny rejhy co zůstanou třeba od 60-80..ve stejném směru leštění často nejsou vidět nebo je přehlédneš a přijdeš na ně třeba při 400 grit.. ušetříš tak dost smirku i času..prstýnek pak večer válet v ruce u bedny zabalenej v totálně ojetym a mastnym papíře 2000grit..pak kus kůže a pemza...potom odmastit a hodit do sklenky s octem..pozorně sledovat jak prsten tmavne a občas kůží zjistit zda neztrácí pod filmem lesk..pak znovu odmastit a natřít velice silně zředěným roztokem taninu( třeba 1:100 i víc, nesmí to vypadat jak lak)..nechat pořádně uschnout, pak ještě jednou a vzít to hadříkem napuštěným horkým karnaubský voskem podél vrstev damašku (tohle chce trochu grif, aby nezůstalo moc vosku, vzít horkym železem z trouby pře další hadr co vypije přebytečný vosk)..pak znovu kůže ale musí bejt tvrdá (nejlíp vysušená lihem a nalepená na kusu dřeva hlazenou stranou ven) a tou pěkně prsten ošudlat až se bude lesknout..Tim že je kůže tvrdá a na rovné ploše, bere jen vystouplé vrstvy...usazený tanin je černý a vyplní rovnoměrně hrubý povrch hlubších vrstev po leptání, usazeniny a nečistoty leptu pak nebarví prst (k čemuž dochází i u damasteelu protože ženský maj kyselejší pot a i na nerezi kor s narušenym povrchem je to znát..) Vzhled prstenu pak vypadá impozantně, na větší vzdálenost se zrcadlově leskne ale přitom vypadá jak černý..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Pěkný napadlo mě vyplnit ty hluboký rýhy pečetním voskem(takovej ten červenej)
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
To jsou super nápady, chlapi, díky. Určitě vyzkouším.
A kde sehnat tanin? Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/2/2009
tanin....http://www.sandragon.cz/tanin-1/ nebo třeba http://eshop.vinarskepotreby.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&category_id=34&flypage=shop.flypage&product_id=2943&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26
Určitě by se daly najít jiný šopy....

Praxe je kritérium pravdy !
Posláno:

Štamgast
dobrý je použít odrezovač s obsahem taninu..odrezovač ti připraví povrch a zanechá na něm vrstvičku taninu..musí se to nechat dobře oschnout a pak vypucovat hadříkem..
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Po dlouhé době konečně nafocený, asi tak 1,5měsíce hotový nůž.
Materiál: překované kolo s vnitřním ozubením (nějaká manganovka), leptané
Příložky: jatoba???, záštita je překovaný patinovaný (není poznat) roxor
a nerez trubičky
Ty okuje jsem tam nechával schválně. Asi jsem úchyl, ale hodně se mi to s tím líbí Happy
A ten filework u ručky Angry red face Tam se mi nepovedlo srovnání plocháče na kovadlině Sad
Pouzdro je hovězina+kůže z nohy nějakého kura

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
6.JPG
8.JPG
5.JPG

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj,ty příložky jsou z toho prkna které jsi mi poslal?
Posláno:

Pokročilý
Jojo, přesně ze stejného, proč?
Už jsi z něj dělal? Doporučuju nejdříve povařit v oleji a pak teprve rašplovat - míň se vyštipuje Wink
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ještě jsem z něj nedělal,teprve před asi týdnem jsem si nachystal na jeden nožík.Brousil jsem to na pásovce a neudělalo to nic.Na těch Tvých nožích se mi to moc líbí,tak snad to nepokazím a bude to pěkné.Z takového materiálu jsem ještě nedělal.
Posláno:

Pokročilý
To jsem na něj zvědavej. Ale jak říkám, chce to před vlastním broušením povařit v tom oleji. Trochu to změkne. Pásovka se sice lehce chytá, ale spíš to spálíš. Já to rovnal tátovo hoblíkem. Vyříznout ručně, protože se to jinak pálí a rašplovat a pak smirkovat. Pak zas olej a vosk. Držím palce, aby se neštípalo, ale můžu říct, že i když je tam třeba prasklina, drží to jak bejk. Držím palce, ať se zadaří.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
čoveče.....to nevypadá na jatobu, ta je míň porezní a mívá jakoby šupiny, tohle bych i podle toho vyštipování o kterém píšeš, šacoval na Massarandubu. Sám mám v šupleti kus fošny, (jako bych se koukal na to co máš ty). Jinak rašplovat cizokrajná dřeva kategorie tvrdé a velmi tvrdé je neštěstí Sad většinou to nejde a nebo se mají snahu štípat, následně je to o hromadě času dostat po rašpli finální povrch. Doporučuju, brousit, otřepaná fráze od Mata.........chce to flexu s regulací Happy nebo pokud máš pásovku. Jinak tím povařením to sic bude méně náchylné na štípání, jak píšeš, ale zas to budeš muset tvrdě odmastit aby to šlo podlepit na tělo nože

Jinak nůž hezký, to zdobení je fajn, dost to zvedne Happy musím to taky někdy prubnout.
Martin
Posláno:

Pokročilý
Díky za tip a reakci.
ad broušení: Nojono, flexa s regulací...není, takže je to o hromadě času dostat to smirkama na finálku Wink

ad zdobení: Moc nemusím zdobené nože. Tohle měl být divoch do přírody, jenže když už to dělám, chci si vždycky vyzkoušet něco nového. takže tady černění kůže, pokus o hrubší strukturu, vkládání jiné kůže, červené šití a na noži filework a zdobení ručky. A je z toho úplně něco jiného, než jsme chtěl aby bylo, ale neva. Dělá se s ním dobře Happy
Posláno:

Pokročilý
Zatím můj poslední skorododělaný výtvor. Dlouho jsem chtěl zkusit komplet vykovat kudlu a když jsem viděl Želvovo Diemena, šel jsem bušit. Kováno z péra, asi tak před měsícem. Skoro celé je to jen kováno, ale stejně jsem to musel nakonec lehce srovnat flexou.
Skorododělaný proto, že chci ještě vytáhnout ostří u ručky, tam je to docela kůl a na řezání to tam moc není. Jinak seká parádně a bere i hřeby a šutry (vyzkoušeno) s minimálními zoubky.
Ručku chci také nějak poladit. Tedy spíš tu omotávku nějak erudovaněji přidělat. Za jakékoliv komentáře předem děkuji.
(fotky hrozné, vím to, foeno asi ve 23h na kuchyňské lince pod zářivkou Laugh )

SDC10234.JPG.jpg
SDC10235.JPG.jpg
SDC10236.JPG.jpg
SDC10237.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Žrasodlička
Primárně určena na otáčení prorostlého vepře, na ohni se škvířících kusů masa, jejichž tuk odkapává do plamenů, divoce je bouří a bouří tak i všechny smysly a chuťové buňky.

Je to nástrojovka 19 314 a nějaká stavební 11ka...+ kousek kotouče na beton do flexy
Několikrát torzírované, opět překuté, ještě vícekrát přeložené a tvar vykován.
Pouze povrch zarovnán. Leptáno v FeCl3
Zakaleno do oleje, popuštěno v troubě.
Má být do kombinace s damaškovou čepelí, kterou jsem ještě zatím nedokončil Neutral

9.JPG.jpg
10.JPG.jpg
5.JPG.jpg
6.JPG.jpg
8.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ty jo ,pěkná praso píchačka .Nějak sem dostal hlad.SuperOk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/3/2008
Poslední nůž je moje krevní skupina(na velikosti záleží)...ale nedá mi to nezeptat se:" Johne, jsi to ty?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Jojo, taky v tom vidím Rambo 4.
Dal bys sem prosím rozměry pro lepší představu?
Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum