ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Conan Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/14/2008
Děkuji za reakce Happy Ano, inspirace Johnem není čistě náhodná, je záměrná i když jsem to chtěl udělat lehce po svém. Rozměry z hlavy nevém přesně, je to tak nějak 45-55cm (fakt přesně nevím), cca 5-6cm výška...
Každopádně zkoušel jsem s ním vysekávat zahradu (tato potřeba mě donutila k realizaci tohoto "nože") a po chvíli docela slušně bolí ruka Laugh
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ahoj,
té bolesti ruky se ani moc nedivím(předpokládám tloušťku over 7mm)-při téhle délce čepele bys potřeboval "protiváhu" na rukojeti.Na sekací věci se mi nejvíc osvědčila tloušťka mezi 3,5-5mm,čepel tak do 30cm délky a hmotnost nepřevyšující 750gramů.Jinak je sice pravda že bacanem přerazíš na jedinou ránu 5cm suchou větev,ale prosekávej půl hodiny ostružiní,koprlice(lokální označení kopřivy dvoudomé),topinambur, šípek(to je svině jak se patří)apod.To pak ruku pěkně cítíš.....Neméně důležité je rozložení hmotnosti na noži.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Tak rozměry jsou: tloušťka 4mm, šířka kolem 5cm a délka 45cm...

a stejně z toho ruka bolí Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Conan napsal:
Tak rozměry jsou: tloušťka 4mm, šířka kolem 5cm a délka 45cm...

a stejně z toho ruka bolí Laugh
Co péra dorazily?Ruka tě bolí páč to je nevyvážený.zkus na zadek rukojeti nanýtovat nebo navařit víc hmoty.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Jojo, dnes máme tady vánoční posezení, tak mi to tam INMU vezme. Díky Ti moc...
Jo, s tím navařením je to dobrý nápad. Až bude teplo, asi to vyzkouším...
Posláno:

Pokročilý
Vážení, dovolte abych Vám představil dva nové výtvory: Smoke on the water a Chain.
Někteří viděli čepele na Plzeňském setkání v sobotu.
TTD:
Smoke on the water- kovaná 19314, popouštěná v troubě, ručka je asi thuje (od PUGa), napatinovaná mosazným kartáčem, mosaik piny vlastní výroby.

Chain: řetězový damašek s kouskem kotouče z flexy, švestka, ložiskové kuličky, záslepka mosaik pin.

Během výroby mi prasknul stojan na vrtačku, pak se mi udělala vůle na hlavici vrtačky a prasknul svěrák... Takže doděláváno ve značně improvizovaných podmínkách. Doporučuji nekupovat stojan EXTOL a levně svěráky kolem 500.... (a vrtačku BlackDecker za 900).

Vím, že kvalita fotek je hrozná, ale dnes šly oba nože pryč, takže jsem fotil narychlo.
Můj první vykovanej damašek a první práce s 19314kou...
Byť to tak nevypadá, oba nože se suprově drží...

Conan vložil tyto přílohy:
S1.JPG.jpg
s2.JPG.jpg
s3.JPG.jpg
s4.JPG.jpg
s5.JPG.jpg
c1.JPG.jpg
c2.JPG.jpg
c3.JPG.jpg
c4.JPG.jpg
c5.JPG
c6.JPG.jpg
c7.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
...a ještě fotka damaškového setu ve futrálku...

c1.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/23/2007
Conan napsal:
...a ještě fotka damaškového setu ve futrálku...

Ahoj damaškový set se mi na plzenském setkání moc líbil,ale největší dojem na mě zanechal ten Rambo 4 sekáč Happy
Posláno:

Pokročilý
Děkuju Happy Také plánuju Johna4 zkusit ještě jednou. Poněkud většího a s pár vychytávkama, ale to je záležitost tak nejdřív za 3 měsíce Cry
Pug
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/22/2009
Ahoj,
tak jsem se konečně dostal k netu a koukl na to Tvoje vlákno. Jak se Ti dělalo s tou thují? Vypadá to dobře obé, když jsi mi poslal tu žrasodličku mejlem, tak jsem dlouho seděl, čučel a pak to všudemožně ukazoval a říkal, že s trochou štěstí se mi něco podobnýho snad někdy taky povede, fakt paráda.
Jinak PF máš v mejlu Happy
Všem ostatním přeji úspěšný, časem naplněný a pohodový rok 2010 (sorry, za svinění, ale zatím to nemám kam dát jinam, tak jsem rovnou využil příspěvku Wink)
Měj se,
Pug
Posláno:

Pokročilý
Ahoj Luky, díky.
Jen se neboj, tohle taky zvládneš, zápal máš a pak už to chce pochytat jen pár mouder a nebát se a zkoušet...
A myslím si, že se nemusíš bát založit si vlákno, protože se máš čím pochlubit... Happy Applause
Také přeji všem jen to nej do nadcházejícího roku a nejen do něho...
Posláno:

Pokročilý
Ahoj lidi, po dlouhé době, po chvilkách udělaný a dodělaný nůž.
Kdo byl na Kovacím dnu u Willieho, tak viděl polotovar.

Čepel - řetězový damašek, trn je z péroviny, je vsazen do odvrtané díry a zavařen elektrikou, ručka kožené kroužky, fíbr, mahagon a hlavice damašek, ukovaný u Willieho na Kovacím dnu.

To focení byla nejnáročnější část. Z asi 150ti fotek vylezly tak nějak jen tyto...

Délka cca 30-31cm, tloušťka ve hřbetu 3-4mm.

1.JPG.jpg
2.JPG
3.JPG.jpg
4.JPG
5.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Zajímavej domorodecWink Jak je to velký?
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Níkdo nic? Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2008
Ahoj, konečně ho vidím dodělanej.Grin Polotovar na živo byl nádhernej.Podle fotek se mi zdál povědomej, ale na fotkách vypadá menší.Zkus ho nafotit znova a uvidíš co bude ohlasů.Ok
P.S.To ti radí ten pravej, moje fotky jsou taky parádníLaugh
Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty. G.S. Patton
Posláno:

Pokročilý
Díky za komentář. Ještě, aby Ti nebyl povědomej, vždyť Ty jsi mi vymluvil ten filework na hřbetu Laugh
Každopádně díky za to, asi by tam moc neseděl...
Nafotit znovu? Laugh Tohle byl můj vrchol fotografického umění Laugh
Možná to zkusím cvaknout venku.
Díky Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2009
Nůž je to moc hezkej. Jdeš vlastním směrem co se týká tvaru a to se cení. Ta syrovost v úpravě tomuhle tvaru taky sekne. Je to takovej domorodej štípač bambudu. Kdyš takovej kudel vytasíš někde u ohně na uříznutí chleba nebo oloupání jablíčka, budeš zaručeně cool. Ok
Cesta může být cíl
Posláno:

Pokročilý
No tak to čumim, to leptání vylezlo a já vidím, že jsem si to vlastně nedokázal představit.

:o) Dobrá práce kamaráde... :o))

Maley Willie
Posláno:

Pokročilý
Ráďa: děkuji Wink Prostě mě baví dělat tak trochu "hrubeše" Happy

Maley Willie: Nazdárek pardále, také děkuji. To, že to vylezlo, za to můžu poděkovat ŽELVOVI. Až on mi vysvětlil, že čím víc vyleštím před leptem, tím více detailů vyleze.

A co ta Tvá čepelka? Pohnul jsi s ní nějak?
Posláno:

Pokročilý
Conan napsal:
Ráďa: děkuji Wink Prostě mě baví dělat tak trochu "hrubeše" Happy

Maley Willie: Nazdárek pardále, také děkuji. To, že to vylezlo, za to můžu poděkovat ŽELVOVI. Až on mi vysvětlil, že čím víc vyleštím před leptem, tím více detailů vyleze.

A co ta Tvá čepelka? Pohnul jsi s ní nějak?

Mno, když to vezmu popořadě, tvar to má, výbrus to má, teď doleštit (je to výbrus z pásovky na Lipové) navařit trn a šup do kalírny. Nebudu ti svinit vlákno fotkama, ale až to bude, někam to prásknu, kde to vadit nebude a pustí se do toho draví vlci profíci i zběhlí amatéři a já začnu vymýšlet, jak příště neudělat chyby.

PS: ten poslední je dobrej, líbí se mi, ale tu patku co je z dašku z kovacího dne jsi nenafotil... nedáš to sem? Jsem zvědavej.

Maley Willie
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum