ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Morris Schwartz leží na smrtelné
posteli, nadešla jeho poslední hodinka.
Na pokoji je zdravotní sestra, jeho
žena, dcera a dva synové
.Morris si je vědom svého konce, a tak
říká:,,Bernie, ty si vezmi domy
na Beverly Hills...
,,Sybille, ty si vezmi apartmány na Los
Angeles Plaza..."
,,Hymie, ty převezmi kanceláře v centru..."
,,Sáro, má drahá ženo, ty si vezmi
všechny činžáky v centru...
Zdravotní sestra je naprosto ohromená, a
když Morris vydechne
naposledy,řekne manželce:,,Paní
Schwartzová, váš manžel musel opravdu
tvrdě pracovat, aby nahromadil všechny ty
nemovitosti.
,Jaké nemovitosti? ... To je rozvážková
trasa s
novinami......................😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Mám dotaz. Vysvětlí mě někdo prosím jak mě firma může
donutit se otestovat? Dobrovolně? Když o to nestojím

Zeman vložil tyto přílohy:
IMG_20210217_200428.jpg.jpg
IMG_20210217_200423.jpg.jpg

Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
jednoduše to nepodepisuj, nemají na to právo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Na toto téma mi zrovna dnes poslal kolega toto:

https://tadesco.org/vase-nedotknutelna-prava-co-predkladat-zamestnavateli-pri-vydirani-testy-a-ockovanim-pravni-ochrana/
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Zeman napsal:
Ahoj. Mám dotaz. Vysvětlí mě někdo prosím jak mě firma může
donutit se otestovat? Dobrovolně? Když o to nestojím
Nevim kde pracujes , alle pokud to nepodepises tak ti firma bude delat problemy ..... To jsem zazil kdyz mi bylo zle a ve spitale ze gastro rekl jsem jim ze pri teto procedore nemuzu dychat , to nevadi my si poradime jo jsem srab nakonec jsem podepsal ,ale je to podpis tipu "ses zabil sam my jen vysetrovaly" no a samo zrejme ze'zjistily kulovy ...akorat me bylo blbe jeste tyden tolik zkusenost z interrny okresniho spitalu .proste oni maji cestu jak donutit cloveka aby podepsal...bud ti je zle a nebo potrebujes praci. Maji nas v hrsti a bude hur...Angry Angry Angry
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
eSDeO: četl jsi to? Shocked Surprised
Zeman: Nemůžou Tě donutit - viz třeba tady nebo tady. Být podělaný před zaměstnavatelem a dělat ramena (a ze sebe blba) u zdravotníka, který dělá odběr, je taková poněkud česká cesta... Stačí to zaměstnavateli odmítnout, to ale chce mít koule, větší koule, než vyskakovat si u odběru...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Surg napsal:
Stačí to zaměstnavateli odmítnout...
Ok Ok Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2005
Už zase od SSHR přebírám nemocniční lůžka a plicní ventilátory a předávám je do nemocnic, kde o ně fakt stojí protože je potřebují čím dál víc naléhavěji a říkají, připravte se prosím budeme jich potřebovat víc, pokud tedy budeme mít dostatek zdravých zaměstnanců, kteří budou schopni se o připojené nemocné postarat. Nechat si šťournout frňák nebo si přikrejt hubu hadrem nebo se vysrat na zábavu je vůči zdravotníkům a ostatním leckdy dost ohroženým lidem ten nejjednodušší a v podstatě zadarmo způsob, jak jim to ulehčit. Doufám, že pokud to budu potřebovat, nějaká matrace či hadička od Saviny na mě zbyde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@surg
To dává smysl z hlediska pracovního resp. správního práva. Vedle pracovního práva však platí právo civilní, kde nemusí být nutně dána zákonná povinnost a v úvahu je třeba brát i generální povinnost prevence vzniku škody.

Jen syrová myšlenka - dokážu si představit úspěšnou civilní žalobu zaměstnavatele a spoluzaměstnanců o náhradu škody, ušlého zisku, bolestného atd. v případě, že by do pracovního prostoru přišel někdo, kdo měl důvod domnívat se, že je sám pozitivní na covid a že může ostatní nakazit, a neučinil v rámci toho, co od něj lze rozumně požadovat, nic pro to, aby tento fakt ověřil nebo vyloučil, a ohrozil tak ostatní na zdraví a jiných oprávněných zájmech. Pokud by před tím dostal od zaměstnavatele nabídku (příkaz, možnost ...) nechat se otestovat a v takové situaci by ji odmítl, mohlo by to být velmi ptavděpodobně při posuzování odpovědnosti vykládáno v jeho neprospěch.

Je otázka, jak by potom taková situace byla vykládána v rámci trestního práva (analogicky k jiným přenosným nemocem), zvlášť ve zcela zřetelných situacích.

Píšu to proto, že není od věci vždy si uvědomit, v jaké situaci se nacházím, protože realizace mých subjektivních práv by neměla působit újmu jiným.
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Díky za rady. Osobně mě nevadí ani tak ten test. Už jsem jeden podstoupil. Pozitivní. A to jsem jak říkají ohrožená skupina.
Mám tu nemoc za sebou a proběhlo to v pohodě. Tím nechci říct že to jiní nemůžou mít horší.
Vadí mě ale ten přístup s kterým na nás tlačí. Dobrovolně nedobrovolně. Buď půjdeš. Nebo.???.
To samozřejmě člověk tuší co to znamená. Kdybych neměl rodinu a půjčku tak jim řeknu ne. Takhle ale musím stáhnout ocas mezi nohy a držet hubu.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
a mě by zajímal názor některého zdejšího zaměstnavatele...

asi rozumě na to kouká Chloupek, no není vše bílé a černé.

- ještě že můj světonázor je konstantní, od telecích let (s malou odbočkou k jedné práci) razím svobodu a hlavně zodpovědnost za svůj život, tj. jsem svobodný, ale uvědomuju si, že mě to stojí spoustu odřeknutého pohodlí, které má zaměstnanec
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Jako vůbec nevím, co řešíte? Shocked

Vždyť nejde o nic jiného než o život. Váš, Vašich blízkých a i ostatních. O nic jiného nejde.

Řekl bych, že tady není místo na blbý gesta opírající se o nějaká práva...KO
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Tomáš napsal:

Vždyť nejde o nic jiného než o život. Váš, Vašich blízkých a i ostatních. O nic jiného nejde.

nezlob se, ale tady jde především o prachy a každý má právo se rozhodnout, jestli se chce nechat testovat nebo očkovat a nikdo nemá právo někoho do toho nutit!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Chloupek napsal:
...že není od věci vždy si uvědomit, v jaké situaci se nacházím, protože realizace mých subjektivních práv by neměla působit újmu jiným...

Chloupku, děkuji za tuhle větu, ta by se měla tesat do kamene a zobrazovat na billboardech místo podivnejch ksichtů s ještě podivnějšími hesly.
A místo dalších rozborů přihodím příběh z reality (ale z celkem pochopitelných důvodů nebudu jmenovat ani firmu, ani místo a ani osoby). V jednom oddělení či divizi tímhle wuchanským dárkem onemocněl starší pán. Skutečně mu nebylo dobře, po jistou dobu byl dokonce v umělém spánku. No a takzvaná "akční buňka" oné divize se rozhodla, že to přinesl jiný pán; byl v tom nevinně, ale měl tu smůlu, že se o něm vědělo, že rád cestuje. Nastala šikana, proti které by soudce Lynch byl lidumil. Tak asi tak.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
germanicus1 napsal:
Tomáš napsal:

nezlob se, ale tady jde především o prachy a každý má právo se rozhodnout, jestli se chce nechat testovat nebo očkovat a nikdo nemá právo někoho do toho nutit!

No já bych řekl, že těm mrtvým a těm, co leží na JIPce jsou prachy u prdele.
A ano máš právo na to, se nenechat testovat nebo očkovat, ale úplně stejný právo má zaměstnavatel tě vyhodit, letecká společnost tě nevzít na palubu atd. a takto bychom mohli pokračovat donekonečna.
Bohužel poslední dobou se práva, a nejen ta lidská, staví nad lidský rozum.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Pozor, tady má někdo univerzální patent na rozum mrGreen
Vidím že bys nejradši všem nadiktoval co mají dělat a jak se mají chovat, pratože TAK JE TO PŘECE SPRÁVNĚ!

Je úplně jedno jakej na to kdo má názor, ať už byl dostatečně zmasírovanej tou propagandou, nebo používá vlastní hlavu.
Zákazy a příkazy jsou zbytečný, každej má totiž vlastní hlavu a zhodnotí si jestli je pro něho důležitější dodržovat opatření který vlastně ani opatření nejsou a nebo bude "riskovat" že když se nakazí tak má víc než devadesátiprocentní šanci že to přežije.
A kdo tak strašně lpí na životě, ví že stejně jednou umře? Neznám nikoho, kdo by ten život přežil. Grin
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic! A trollům ZDAR! V Norsku určitě navštivte horu "Hoven"!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
Tomáš napsal:
lidský rozum

Nebuď takovej člověk.

Hele ta kulička se nepřestane točit, když vodejdu já, ty, moji, tvoji, kdokoliv, i kdyby všichni...
Jsme prd a tak to zůstane, jsem jen trochu hustý vody v oceánu, nic víc, to že si tu píšeme? A co jako?To že se máme dobře, špatně, jakkoliv je prostě věc úplně nepodstatná. Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/16/2009
Moudrý vůdce vždy musí najít nepřítele, aby se mohl národ sjednotit v boji proti němu. A nějaký ten vzor ke kterému bude vzhlíženo. Projde mu tak spousta průšvihů, které sám dělá... Dnes je to COVID, včera něco jiného.. vnější, nebo vnitřní nepřítel, hlavně když je po ruce. .. Covid je reálný, spousta opatření je potřebná, ale spousta jiných jen mlží a odvádějí pozornost. No a vášně bují...
Posláno:

Štamgast
No, je vidět, že si ani jeden můj příspěvek nepochopil.
Nikomu nic nediktuju, nikomu nic nenařizuju. Jen říkám, že když už se někdo rozhodne, protože na to má právo, tak nebo jinak, tak v tomhle případě jde prokazatelně o životy a nikdo ti dopředu nedokáže říct, jakou formou to proběhne u tebe.
A co se týká života? Ano, já na něm docela lpím. Chci vychovávat svojí dceru, chci být s rodinou, chci aby si moje máma užívala spokojené stáří. Mně na životě a zdraví záleží, proto jsem si třeba došel dobrovolně na testy, když byla manželka suspektní, protože se denně vídám s mámou, které je 75 let.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Nechám se otestovat (nebudu zde zmiňovat na kolik jsou výsledky spolehlivé), to ale přece neznamená, že za hodinu poté nemohu být nakažen. Takže nejlépe test každý den, hned ráno, ještě než si vyčistím zuby? Či několikrát denně?Shocked
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum