ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Tak mám pocit, že jsem do něčeho šlápl...
Abych se vyjádřil jasně: Zcela souhlasím s Chloupkem, yarrem, Tomášem.
Nemám patent na rozum, nic nikomu nenařizuju, jen doporučuju. Chtěl jsem jenom vypíchnout, že jestli se nechcete nechat testovat na přání zaměstnavatele, vyřiďte si to s ním a nedělejte machra na zdravotníky, oni si to nevymysleli. A taky si pak neste následky a nebrečte. Pokud vám nevadí, že vám oběd vařil někdo se salmonelózou, že auto proti vám řídí poloslepý, že vaše děti ošetřuje agresivní psychicky nemocná osoba - vaše volba. Většině (demokracie!) by to vadit mohlo.
Chloupku, už aby nějaká taková žaloba proběhla. Moje práva končí tam, kde začínají jiná a právo s sebou nese i povinnost. Je zajímavé, že řeči o tom, že každej jednou umře, že na tom nezáleží a že se svět točit nepřestane, jsem nikdy neslyšel od toho, kdo leží na ambulanci nebo na urgentu, ani od jeho příbuzných. Taky je zajímavé, že jenom ti, kteří nehodlají nic dodržovat a nic poslouchat, používají vlastní hlavu. Ti ostatní jsou zmasírovaní...
P.: Necháš se vyšetřit před získáním řidičáku, zbrojáku, jeřábnického průkazu, potravinářského průkazu - to ale neznamená, že za hodinu nedostaneš infarkt, nenakazíš se salmonellou, nedostaneš vražedný raptus...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@surg
Applause ApplauseApplause

Nešlápl a zcela s Tebou souhlasím. Jinak mám stejnou zkušenost, jak píšeš, byť nejsem zdravotník. Bohužel se už po mnoho let právo svobodně se rozhodnout nespojuje s výsostným právem nést za takové rozhodnutí zodpovědnost. Byl bych raději, kdyby žádná taková žaloba nebyla třeba.

Vše dobré Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No, páni kluci - v životě musíme jen 2 věci : umřít a rozhodnout se. Takže každý má svou volbu. I chudák máma Sofie ji měla . Byť tohle opravdu. ale opravdu nikomu nepřeju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Surgu...sakra jsem se držel abych nenapsal něco ve vzteku k téhle diskuziSurprised
Myslím že už jsem viděl v životě hodně špatného...ale taky spoustu rychlých obratů z domáhání se "svého práva" na strašnou hromadu slz v očích a lítosti nad svými činyConfused

Pod Tvá slova se jen podepisuji a děkuji že jsi to tak super napsalAdmire
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Surgu velké díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Pevně věřím že ten kdo nesouhlasí s tímhle blbincem je ochotnej si nést za svoje rozhodnutí odpovědnost. A ta většina "demokracie" ať se jde vycpat. Je to jejich volba, tahle "demokracie".
Demokracie je vláda většiny. Já nemusím souhlasit s tím co si pomyslná většina usmyslela.
Pomyslná většina, protože všecky nesmysly co se na to nabalily vymyslelo pár lidí. Kdyby bylo referendum a rozhodovali opravdu všichni, ty nesmysly by neprošly.
Furt se tady straší umíráním. Jo, pěkně ty lidi vystrašili. Teď už se budou stavět za ty nesmysly, už tomu věří.
A Surgu nikdo neútočí na zdravotníky, nebuď vztahovačnej.
A vlastní hlavu má každej. Taky se neohlížíš na názory druhejch.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Raďas napsal:
...Demokracie je vláda většiny... nemusím souhlasit s tím co si pomyslná většina usmyslela...

Ehm? Shocked
Cituji (lze dohledat někde na webu, ale protože budu stejně kamenován, nebudu se obtěžovat vkládat zdroj):
Demokracie vtom plném smyslu znamená především ochotu občanů přijmout odpovědnost za sebe a za věci obecné. Lidé vládnou sami sobě: třeba odnesou plastovou láhev do sběru a nepohodí ji do potoka, ač jim to žádný policajt nepřikazuje. Nečekají, až to vláda udělá za ně.
A za sebe bych dodal: Bůh nás chraň referenda. S takovým elektorátem, jaký lze najít v této zemi, by to byla horší pohroma než výbuch Temelína s Covidem dohromady.
Howgh!
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Raďas napsal:
Pevně věřím že ten kdo nesouhlasí s tímhle blbincem je ochotnej si nést za svoje rozhodnutí odpovědnost. A ta většina "demokracie" ať se jde vycpat. Je to jejich volba, tahle "demokracie".
Demokracie je vláda většiny. Já nemusím souhlasit s tím co si pomyslná většina usmyslela.
Pomyslná většina, protože všecky nesmysly co se na to nabalily vymyslelo pár lidí. Kdyby bylo referendum a rozhodovali opravdu všichni, ty nesmysly by neprošly.
Furt se tady straší umíráním. Jo, pěkně ty lidi vystrašili. Teď už se budou stavět za ty nesmysly, už tomu věří.
A Surgu nikdo neútočí na zdravotníky, nebuď vztahovačnej.
A vlastní hlavu má každej. Taky se neohlížíš na názory druhejch.

Teda co na tohle napsat?

Snad jen to, že meleš pěkný hovna

A to už jsem si říkal, že to Surg napsal dostatečně výstižně...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
yarr napsal:
Bůh nás chraň referenda. S takovým elektorátem, jaký lze najít v této zemi, by to byla horší pohroma než výbuch Temelína s Covidem dohromady.
Howgh!

Tomu vysvětlení demokracie dovol abych se zasmál. A k té citaci, tady se ukazuje kdo má lidi za blbce.

A pro Tomáše, mám na Tebe stejnej názor, meleš hovna. A kdo má pravdu? Razz
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2005
Jděte do .... s demokracií, mě vůbec nezajímá "svoboda" kreténa, kterej se demokraticky realizuje tím, že nesouhlas s opatřeníma projevuje ohrožováním ostatních. Když si je jistej svým pevným zdravím a že to popřípadě dá levou zadní, měl by si uvědomit, že s každým nakaženým se zvyšuje riziko dalších nakažení a třeba pro jednoho z tisíce to může být i konečná. Kdyby ale nebylo toho prvního demokraticky svobodnýho kreténa, tak by třeba mohlo být o jednoho mrtvýho míň. A to za to kurva stojí, nebo ne?? Když vám někdo nabídne, že pokud budete rok na hubě nosit hadr tak vaše babička přežije, jsem si jist, že drtivá většina by pro to ten hadr ráda nosila třeba deset let. A to platí pro všechno, i pro ty testy. Udělejte to i pro cizí, taky mají svoje bližní. Moje kolegyně teď vypomáhají na hygieně s trasováním, mluví při tom logicky se spoustou lidí, kdy z jejich rodiny třeba už někdo umřel a někdo je v nemocnici, nejsou to ojedinělý případy. Říkala, že za ten měsíc co takhle obvolává, je to poslední dobou tryskově navýšený. Ten koho byť jen zprostředkovaně nakazíte, tomu je vaše demokracie u prdele, stejně žádnou nemáte.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Cit. Demokracie (řecky δημοκρατία dēmokratía, doslovně „vláda lidu“) či lidovláda je forma vlády, v níž o výkonu státní (obecní, krajské atd.) moci rozhoduje mínění většiny oprávněných občanů, nejčastěji volbou. ... V přímé demokracii se zpravidla rozhoduje referendy, v nepřímé volbami.

Z toho vyplývá, že zákony platí pro všechny stejně. I pro ty, jejichž favorité volby prohráli. V dnešní podobě má demokracie jednu, podle mě velkou, vadu. Definuje práva, ať už jednotlivců či společnosti, ale nedefinuje stejným způsobem povinnosti. Přitom právo bez povinnosti neexistuje. Takže se to v myslích mnoha lidí deformovalo do dojmu, že když mám práva, můžu si dělat co chci. Je přece svoboda! Jenže v tomto případě to není svoboda, ale "cochcárna"!

Něž kdokoli začne něco vykřikovat o svých právech, měl by si uvědomit, že práva mají i všichni lidé kolem něj. Že v plné míře platí poučka, že moje práva (svoboda) končí na prahu mého souseda.

Žijeme ve společnosti, jsme její nedílnou součástí, jedním malým kolečkem v soukolí. Nejsme na světě sami. Leda bychom jako Robinson žili na pustém ostrově. Vždycky budou situace, kdy bude zájem společnosti nadřazený zájmu jednotlivce. Stejně tak by si každý jednotlivec měl uvědomit, že bez společnosti zkrátka nepřežije.

Surgu, Chloupku, děkuju za Vaše slova. A děkuju všem pracovníkům ve zdravotnictví, kteří padají na hubu, aby zvládali ten nápor, kterému jsou vystavení!

Hezký den všem! Zdenek
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
androctonus: Ja myslim, ze vetsina (extremy budou vzdycky) nema problemy se smysluplnymi opatrenimi.

Ale treba proc muze ohrozena skupina (ano, ty babicky, o ktere se tak bojime) korzovat cely den po Kauflandech, Lidlech,... zatimco ja si nemuzu jit koupit blbe boty do kramu, kde na 99% bude jen prodavacka a ja? Presne tyhle koniny a predevsim chaos a nezduvodnovani pri zavadeni, plus papalastvi, to je podle me duvod, proc se lidi zacinaji vic a vic vzpinat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,kdysi jsem četl od jednoho moudrého člověka toto:"Zásadní nedostatek demokracie tkví v tom ,že omezuje ty ,kteří jí dodržují a dovoluje vše těm,kteří jí nedodržují."Oh No K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2005
Psal jsem o demokraticky svobodných, o těch pózistech kteří si myslí, jak je nikdo a nic nesmí omezovat, ať to stojí co to stojí. A projev něčího papalášství by rozumně uvažujícího jedince neměl zviklat v ohleduplnosti k druhým. Chaos nepopírám, ale ani těm co ho tvoří nijak nezávidím. Ani chaos a koniny by ale nemusel být důvod k rezignaci.
Už dávno se to netýká jen babiček.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Papalastvi ohleduplnost mozna neovlivni, ale viru v ucinnost opatreni podle me celkem jo. A o co jineho nez o viru tady jde.

Protoze kdyz si "vladce nas, slunce nase jasne" po pozitivni kolegyni nejen nenaordinuje karantenu (idealne pro celou vladu), ale misto toho si udela "vylet" do vysoce rizikove zeme a hned pak (zase bez karenteny, kterou "plebs" po navratu musi) navstevu parlamentu, proc by mel ten "plebs" verit, ze hlaseni kontaktu (posilani kolegu/znamych/pribuznych do karanteny) ma jakykoliv pozitivni efekt. Kdyz "slozky kriticke pro chod statu" takove obavy ocividne nemaji..

No nic, uz toho necham, stejne to tady nevyresime.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Surgu, moc krásně napsané a díky že jsi to napsal.Admire Admire Admire
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Sidney napsal:
Cit. Demokracie (řecky δημοκρατία dēmokratía, doslovně „vláda lidu“) či lidovláda je forma vlády, v níž o výkonu státní (obecní, krajské atd.) moci rozhoduje mínění většiny oprávněných občanů, nejčastěji volbou. ... V přímé demokracii se zpravidla rozhoduje referendy, v nepřímé volbami.

Z toho vyplývá, že zákony platí pro všechny stejně. I pro ty, jejichž favorité volby prohráli. V dnešní podobě má demokracie jednu, podle mě velkou, vadu. Definuje práva, ať už jednotlivců či společnosti, ale nedefinuje stejným způsobem povinnosti. Přitom právo bez povinnosti neexistuje. Takže se to v myslích mnoha lidí deformovalo do dojmu, že když mám práva, můžu si dělat co chci. Je přece svoboda! Jenže v tomto případě to není svoboda, ale "cochcárna"!

Něž kdokoli začne něco vykřikovat o svých právech, měl by si uvědomit, že práva mají i všichni lidé kolem něj. Že v plné míře platí poučka, že moje práva (svoboda) končí na prahu mého souseda.

Žijeme ve společnosti, jsme její nedílnou součástí, jedním malým kolečkem v soukolí. Nejsme na světě sami. Leda bychom jako Robinson žili na pustém ostrově. Vždycky budou situace, kdy bude zájem společnosti nadřazený zájmu jednotlivce. Stejně tak by si každý jednotlivec měl uvědomit, že bez společnosti zkrátka nepřežije.

Surgu, Chloupku, děkuju za Vaše slova. A děkuju všem pracovníkům ve zdravotnictví, kteří padají na hubu, aby zvládali ten nápor, kterému jsou vystavení!

Hezký den všem! Zdenek

Takhle to taky cítím. Hromada lidí si svobodu a demokracii plete s vlastním sobectvím, které budiž jim nade vše.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2020
Tak očividně demokracie nefunguje, protože si každý dělá co jej zrovna napadne. Třeba Bureše napadne že obejde sněmovnu a taky to udělá!KO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Od druhé minuty...

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Taky by mě zajímalo, jak by se tihle svobodní lidé tvářili, kdyby je poslali z nemocnice (ať už s jakýmkoli problémem) pryč, protože i kvůli takovým tam brzo nebude místo. Chtěl bych pak vidět tu zodpovědnost za vlastní volbu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum