ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2008
Inteligence je schopnost adaptovat se na změnu.
Stephen Hawking
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
[quote=Marťas72]Tak očividně demokracie nefunguje, protože si každý dělá co jej zrovna napadne. Třeba Bureše napadne že obejde sněmovnu a taky to udělá!KO [/quot

.... a proč to může udělat? protože v našem státě se vyskytuje 30% lidí kteří mu věří a volí ho. Nemusí myslet stačí blba volit a zvolit ho znovu. Jsem zvědav kolik lidí bude dál takového premiéra potřebovat. A třeba ho zvolí po Zemanovi prezidentem. Stydím se za tyto spoluobčamy a je mi jich líto, hlavně jejich dětí...
PAŘEZ ZÚSTANE PAŘEZEM A VŮL VOLEM. Diskuse je zbytečná. tak je to už od starých sumerů.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Zvolili jsme si Babiše i Zemana. A výkřiky já ne,já jsem je nevolil jsou zbytečné.
Odhadnout,a trefit kdo vyhraje tu kterou volbu je bohužel hodně jednoduché. A být vnitřně přesvědčen,že to není možné,že toho a toho si zvolit přece nemůžeme,zavání sebemrskačstvím...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
nemyslím, že je sebemrzkačství, když nevolím člověka,který co řekne to lže. Myslí jenom na to aby mu to někteří "sežrali" a doufali, že příště lhát nebude.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
xxviktor napsal:
Taky by mě zajímalo, jak by se tihle svobodní lidé tvářili, kdyby je poslali z nemocnice (ať už s jakýmkoli problémem) pryč, protože i kvůli takovým tam brzo nebude místo. Chtěl bych pak vidět tu zodpovědnost za vlastní volbu.

Nechci ti kazit radost, ale oni z nemocnice posilaji jidi pryc uz ted (s "neakutnimi" vecmi jako vymena kloubu). A je jedno, jak jsou nebo nejsou svobodni.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Ja sa musím testovať každý týždeň. Inak ma zamestnávateľ na základe vyhlášky Hlavného hygienika nesmie postiť do práce.
Už mám za sebou 10 výterov.
Naše celoplošné testovania nás za chvilku pozábija všetkých.
Budte radi za to čo mátemrGreen
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
krezac napsal:
xxviktor napsal:
Taky by mě zajímalo, jak by se tihle svobodní lidé tvářili, kdyby je poslali z nemocnice (ať už s jakýmkoli problémem) pryč, protože i kvůli takovým tam brzo nebude místo. Chtěl bych pak vidět tu zodpovědnost za vlastní volbu.

Nechci ti kazit radost, ale oni z nemocnice posilaji jidi pryc uz ted (s "neakutnimi" vecmi jako vymena kloubu). A je jedno, jak jsou nebo nejsou svobodni.

V podstatě to tak je. Některé nemocnice a některá oddělení, pokud to jde, se snaží nezatuhnout a dělat i tyhle věci. Jen místo šesti "odložitelných" operací za den vezmou jen jednoho pacienta. Odložitelnost je posuzována ze strany nemocnice, nikoliv ze strany pacienta. Takže i když čekáš s nějakou maličkostí, kvůli které nakonec téměř nemůžeš chodit, je to nepříjemné. Pořadníky se natahují. Nikdo neví, kdy na příkaz shora to budou muset zaříznout. Ono když tě poprvé s kabelou věcí vrátí ze špitálu a přesouvají termíny po čtvrtletích třikrát a víckrát a pokaždé těsně před tvým termínem dojde k tomu zaříznutí ....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Je to celý trochu ode zdi ke zdi,
V nedávné “normální “ minulosti na západě jako by smrt a stáří neexistovalo, všude krásní a mladí s novými mobily, auty, v bazénech, na golfu ve značkových hadrech a Michelin restaurace s 10ti gramovým předrkrmem za 350 €.
To že jsou zdravotníci se přetřásalo jen když se kritizovala lobby farm. firem za jakých podmínek zdravotníci pracují a jak jim je když jim umírají mladí pacienti nikoho moc nezajímalo. Stejně tak staří v různých ústavech, nemocnicích, osamocení doma moc mediálního prostoru nedostávali.......
Jako bývalý astmatik si pamatuji diskuzi o zákazu kouření, kolik emocí bylo vyteklých, jak je důležitá svoboda aby si každý hulil kde chce a jak chce, návaznost na nemocnost a úmrtí je dávno prokázána..... kolik zdravotníků bylo (a je) frustrovaných a zbytečně zatěžovaných péčí o kuřáky nikoho nezajímalo (stejně tak chlast). Nám co nás to trošku dusilo a nechtěli jsme smrdět bylo doporučeno odtáhnout někam kde se nekouří a číšníkovi najít si jinou práci.

No a teď už jsou zase jenom nemocní a mrtví, každodenní statistiky, všechny dojímají zdravotníci, Ti zaujali pozici Ronalda a samozřejmně stařenky a stařečci a ohrožení.
Značkové hadry vystřídaly respirátory a krémy proti vráskám dezinfekce.
Je to jak jízda metrem, v každé stanici vystoupíš a žije tam společnost posedlá něčím až do krajnosti..... diskuze kolik lidí se nakazí na vleku na horách už několik měsíců celou veřejnost, že mi to až připomnělo články z doby minulé a akce “ani zrno na zmar” kdy společnost s napětím a posedlostí sledovala jestli “plechová kavalerie” stačí sklidit v čas......

Jaká bude další stanice ????
Mám pocit, že v plánu tras chybí jedna a to je “Stanice zdravý rozum”

Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Nejhorší je, že každý říká něco jiného a nevíš kdo lže a kdo ne.
Vyber si každý sám.

Zlatá defenstrace...

S pozdravem
brumik
🙈🙉🙊
mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Promiňte, ale jen takový názor zatím nedostudovanýho biochemika... Prosím o vyjádření k němu někoho povolanějšího z medicínského prostředí (Surg?).

Co zatím chápu dynamiku téhle infekce, tak mám dojem, že už se toho nikdy nezbavíme a jednou se tím nejspíš nakazíme všichni. Tedy cílem opatření rozhodně nemůže být to, zastavit šíření nebo něco podobného. Jediné, k čemu tato opatření jsou užitečná je šíření infekce razantně zpomalit aby zdravotnický systém zvládal těžší případy. Tedy člověka nezachráníme tím, že ho nenakazíme, stejně se nakazí později, ale tím, že ho nenakazíme teď, kdy jsou zdravotníci, co by ho zachránili, vytíženi, ale že ho nakazíme až později, kdy budou mít víc času ho zachránit.

Tzn. přijde mi, že nějaké neustálé přitvrzování opatření moc nedává smysl. Nebylo by logičtější zafinancovat zdravotnictví tak, aby byla zvýšena kapacita lůžkových infekčních oddělení a po zvýšení této kapacity rozvolňovat? A nepřijde mi, že by někdo měl tuto snahu...

Podle mě se toho už nepůjde zbavit, ale co tak společnost, která funguje normálně jak předtím, ale s mnohem vyšší kapacitou zdravotnických zařízení přizpůsobenou výskytu těžších případů. Tzn. že vše funguje normálně jak dřív (+ třeba ješte s rouškami v MHD a veřejných budovách a obchodech), a zdravotnictví je upraveno tak, aby to zvládalo.

Podle mě možnosti typu přitvrdíme na 14 dní a pak uvolníme jsou na pytel. Je to bych řekl nemoc, kterou většina lidí zvládne sama, ale bylo by záhodno pomoct těm, co ne.

Součané kroky mi přijdou jako handrkování a řešení nikde...

Představte si to trošku jako horší vezi chřipky (blbá analogie). Také je tu a vždy tu bude, lidi na ni umírají (míň než na tohle), ale zdravotní systém byl těžkým případům schopen pomoci. Takže upravit zdravotnictví na to, aby pomohlo více lidem...

Prostě opatřní mají jakoby smysl jen na to, aby dala zdravotnictví čas se přizpůsobit. Ale taky je potřeba ho přizpůsobovat. Ale nedovedu si teda představit, jak dlouho by to trvalo.

Nedávalo by tohle smysl? Stejně to každý jednou chytnem... Teď jen aby jsme měli možnost přežít těžší průběh.

Pozn. Mám dojem, že část současného nedostatku zdravotníků je navíc dána tím, že zdravotní sestry a lékařky jsou doma s dětmi, jelikož děti nechodí do škol a nemá je kdo hlídat... Jen dojem na základě selského rozumu.

EDIT: Bezohlednost je druhá věc. Ale já bych třeba chtěl být puštěn do školy. Laboratoře online dělat nejdou. A základka online musí být úplně naprd. Ale na druhou stranu srní na něterá opatření je bizarní...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Už to tady vypadá jak na zdravotnickým foru. Je jasný, že 1000 lidí to 1000 jiných názorů.
Lidi byli, jsou a budou nezodpovědní. Už se tady míchá testování, kdo koho volil, jestli někdo kouří pije už jenom chybí kdo co jí a jestli se souloží se správným pohlavím.
Myslím, že především za většinu věci můžou jen samotní lidé, protože každý na vše kašle. Svádět to na Zemana, Babiše (a to nejsem jejich příznivec) je kravina, ať by byli u moci modrý ptáci, panbíčkáři, piráti tak by to bylo stejný jen s nepatrnými rozdíly. Pač každému se něco trochu povede a něco ne. Taková situace tu nikdy nebyla a hrát si na generála když je vždy po nějaké té kauze umí každý. Ale aby jsme si my obyčejní lidé šáhly na své svědomí jestli se snažíme proto něco udělat a dodržovat tak raději budeme držkovat o svobodě, útlaku a hov.. z toho.
No a teď ani nevím jestli se mám jít teda omluvit zdravotníkům za to, že si občas zapálím, občas se opiju a mám rád bůček???

Přeji všem ať jsme zdraví a vydrželi nějak tuto dobu a doby následující, nožům zdar.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
"Muzeme si za to sami", nebo je "mira nasi nezodpovednosti" castecne taky kreativni prace s cisly ("Kolik chcete aby to vyslo?")? Jak ze strany vlady, tak ze strany medii.

Uvadi se, ze clovek si pamatuje cca 1000 lidi. Kolik znas (osobne, ne kamos kamose na internetu rikal, ze jeho kamos) lidi, kteri covida chytli? A kolik z nich je na tom vazne? V mem pripade je to pod deset pozitivnich a jeden na ventilatoru (v duchodovem veku, problemy se srdcem). Ano, verim, ze u lidi jako Surg to bude jinde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Tak teď mě docela pobavilo tohle někdo to napsal do komentářů na zavedení respirátorů.Laugh Laugh

Únor 2021 - povinný respirátor nebo dvě roušky

Březen 2021 - povinné dva respirátory nebo 4 roušky

Duben - povinné 3 respirátory nebo plynová maska

Květen - povinné 2 plynové masky nebo skafandr
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
krezac napsal:
"Muzeme si za to sami", nebo je "mira nasi nezodpovednosti" castecne taky kreativni prace s cisly ("Kolik chcete aby to vyslo?")? Jak ze strany vlady, tak ze strany medii.

Uvadi se, ze clovek si pamatuje cca 1000 lidi. Kolik znas (osobne, ne kamos kamose na internetu rikal, ze jeho kamos) lidi, kteri covida chytli? A kolik z nich je na tom vazne? V mem pripade je to pod deset pozitivnich a jeden na ventilatoru (v duchodovem veku, problemy se srdcem). Ano, verim, ze u lidi jako Surg to bude jinde.

Za mě cca 20 včetně mě a všichni z toho mají prdel.
Cca 5 bez příznaků, cca 5 se ztrátou chuti a čichu, cca 10 s dvoudenní horečkou 37,5....
Jeden na ventilátoru - nedonošenej, špatně vyvinutý průdušky, obézní, obecně snížená imunita...
Wink
Sapere Aude.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/9/2016
honzajbanzaj napsal:
Nebylo by logičtější zafinancovat zdravotnictví tak, aby byla zvýšena kapacita lůžkových infekčních oddělení a po zvýšení této kapacity rozvolňovat? A nepřijde mi, že by někdo měl tuto snahu....

Helet, nejsem zdravotnik, ale neda mi to. Uz ted je jasne, ze jsme na hranici kapacit naseho zdravotnickeho systemu. A to, v porovnani s jinymi zememi, ktere maji jeste nizsi kapacity systemu, nemocnic/ maji nemocnic mene, je co rict. Cili rozvolnovani s tim, ze posilime zdravotnictvi nebude fungovat. Nejde jen o materialni zalezitosti (postele, ventilatory, umele obehy...) ale taky, a to predevsim o lidske zdroje. Lekaru a sester vic nevykouzlime. A na nich to uz chvili stoji. Rozvolnovani by pak taky samo sebou prineslo vice nakazanech i v techto skupinach. Uvidime, jestli dojde na pracovni povinost mediku a podobna reseni...

Cesta je uplny lockdown a po poklesu na prijetelnou uroven trasovat. S temi vsemi mutacemi, infekcnejsimi nez "stary dobry" covid, je ale otazka jak moc a jak rychle tohle bude fungovat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
V mým okolí to neměl nikdo. Pár jich mělo pozitivní test, ale žádný příznaky. Moje žena je zdravotní sestra u praktika, furt v práci a nic.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Woodcrafter: Já to myslel trochu jinak... Teď jsme na hranici kapacit zdravotnictví, takže brzdit šíření na úkor ostatního smysl má. Ale co tak ty kapacity navyšovat do budoucna? Je mi jasné, že to nejde hned, ale je to na dlouhou dobu (roky), ale lockdownem s z toho nedostanem. Jen v tom zatvrdnem. Teďka lockdown smysl má, ale nemá smysl, aby tval dlouhé roky... Já si myslím, že ta pracovní povinost by trošku ulehčila a dala zároveň nové zkušenosti...

A tu pracovní povinnost nemyslím jen pro mediky. Jako student biochemie bych mohl určitě být také užitečný (např. zpracování rutinních zdravotních vzorků typu cholesterol aj., zatímco jiní se uvolní na složitější vzorky.)

Co jsem psal nebylo myšleno teď hned, ale postupně...

Protože pokud děcka na ZŠ a SŠ nebodu mít přímý kontakt s učiteli, tak to bude v budoucnu se vzděláním a kapacitou zdravotnictví horší...

Ale hospody a zábava rozhodně pro společnost tak důležitý nejsou... A můžou být zavřený dlouho. Myslel jsem to jako perspektivu do budoucna...

EDIT: Nejde mi o to, že teDˇje to na pytel, ale aby i bodoucnost nebyla na pytel.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
@honzabanzaj - nakazit se později je jedna věc. A zřejmě není dlouhodobě udržitelná, takže ta progrese by zase brzy přišla. Druhá věc je nakazit se méně, laicky řečeno. Abys neskončil na JIPce. Momentálně se zdá, že spíš tohle je cesta. Resp. tomuhle věří v Jižních Čechách a tvrdí, že když do léta proočkují obyvatele nad 60 let (převážně tato kategorie zatěžuje JIPky) , tak JIPky zůstanou volné pro daleko menší množství pacientů, kterých tělesné schránky to nezvládnou v domácí léčbě. Ani to však neznamená, že po očkování máš imunitu, ale měl bys mít minimálně lehčí průběh bez konce na dýcháku. O vymýcení v tomto okamžiku nelze hovořit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Před pár dny jsem četl na internetu příspěvek Čecha, který dlouhodobě žije v Moskvě.

Napsal:
- v Rusku žije 145 000 000 obyvatel, denně se průměrně nakazí 16 000 osob
- Moskva má 12 000 000 obyvatel, denně se průměrně nakazí 1700 osob
- obchody, restaurace, sportovní a kulturní zařízení mají normálně otevřeno
- školou povinní chodí normálně do školy...

JAK JE TO MOŽNÉ??? mrGreen mrGreen mrGreen
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Nechci rejpat ale v Rusku je možné všechno (země netušených možností)
Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum