ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Ježour napsal:
Měl jsem spolužáka, kterej nekouřil, nepil a sportoval. Umřel v 36 letech. Bohužel svíčka hoří každému jinak dlouho.
Nevíš dne, ani hodiny.

Je to volný pokec,tak proč ne...

“Znal jsem jednoho pána,a ten byl z dvojčat. Vyhulil 30 denně,vypil sedmičku paléného,taky denně. Žral jenom bůček bez chleba. No a umřel v devadesáti.
A jeho brácha dvojče...?
Nekuřák,abstinent (pil jenom mlíko),nejedl nic. No a umřel ve třech měsících...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
montelie napsal:
...nebo je tvoje dcera totální kráva.

montelie: KO KO KO

Občas mě zamrzí, že již nejde udělovat negativní karmu! Ale karma si stejně každého najde.Cool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Ježour napsal:
montelie napsal:
Ježoure, tohle sis buďto vymyslel, nebo je tvoje dcera totální kráva. Takovouhle kokotinu by soudný zdravotník nikdy nevyslovil...NoNoNo

Tu nadávku si odpusť . Chtěl bych vidět tebe, chytrolíne, kdyby to napsal někdo o tvojí krvi. Ale ty jseš svýma debilníma výrokama celkem proslulý. Zalez a posírej se strachy.

Pracuji ve FNO COS, ale chodíme vypomáhat i na kovidová oddělení, řekl bych, že se to dá označit za první linii, takže tvé doporučení abych zalezl a posíral se u mně bohužel nelze provést...Confused
Do podobných diskuzí jsem nezasahoval a nebudu, jen mne nadzvedlo, že tvrdíš, že nějaký zdravotník řekne takový nesmysl. Pořád spíše doufám, že sis to vymyslel, aby bylo co napsat...mrGreen
Já chápu všeobecnou nasranost, sám bych si rád zašel třeba do hospody, ale plky o tom, že na jedné jednotce umírají POUZE 3-4 přestárlí, obézní a jinak nemocní denně mně fakt dokážou nasrat. I kdyby to byla pravda, což není, i na těchto životech samozřejmě záleží.
Nevím jestli opatření dávají smysl, nebo ne, ale něco se dělat musí.

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
P. napsal:
montelie napsal:
...nebo je tvoje dcera totální kráva.

montelie: KO KO KO

Občas mě zamrzí, že již nejde udělovat negativní karmu! Ale karma si stejně každého najde.Cool

Jéžiš zrovna Tebe jsem fakt nasrat nechtěl, protože si Tě vážím, pokusím se vysvětlit.
Měl jsem asi spíše napsat, že s takovými názory a vztahem k lidskému životu nemá ve zdravotnictví co dělat. Trochu se ale divím, že Tě tak nadzvedne, " totální kráva", a naprostá neúcta k životu Ti nevadí.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Vůbec jsem neřešil covid, životy na kterých samozřejmě záleží, ale pouze ten výrok - napsat o něčí dceři (tedy konkrétně dceři člověka, který je zde na fóru docela často a alespoň mě se na základě jeho příspěvků nezdá, že by byl úplný magor - pardon JežoureWink ) to co jsi o ní napsal, to si fakt myslím, že je dost přes čáru. Mohu nesouhlasit, mít jinou osobní zkušenost, názor, ale takovéhle vyjadřování mi opravdu nesedí. Přišlo mi to hodně zbytečné.

Ano, chybí osobní kontakt, výměna názorů (přes tu klávesnici to není to pravé) a to je jedna z věcí, které mi na té současné době vadí. V hospodě u stolu by se to jistě hned vyřešilo ve zkráceném řízení!Happy Kdyby alespoň člověk mohl věřit tomu, že všechna ta opatření mají nějaký smysl... Bohužel. Nevěřím...Neutral
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2005
Tohle je už neuvěřitelný, ty názory "stejně by jednou umřeli". Ano, jednou jistě, ale myslím, že většina z nich by dala přednost nějakému tomu pátku navíc. A ten jim může být upřen třeba právě pitomcem, se kterým se nikdy nesetkali a přesto k nim jeho dárek přes další pitomce či naopak zodpovědné doputuje. To je fakt k nepochopení, že každá nákaza navíc s sebou nese riziko více nákaz celkově? Ano, i zodpovědný může dostat a poslat dál, u pitomce je to ale větší pravděpodobnost, tzn. větší riziko následných třeba i úmrtí, byť úmrtí " jen" o nějaký ten pátek dříve. Snad nebudete mít šanci vysvětlovat někomu blízkému (tak maximálně přes telefon držený nemocnému u ucha kosmonautem), že to je úplně v pohodě, že by přeci stejně odešel. Pokud ano, snad to ten nemocný už nebude vnímat, určitě by mu tato sprostota konec nijak neulehčila.
Posláno:

Štamgast
Ježour napsal:
Dcera je sestra na covidové jednotce a říkala že většina těch keců o umírání jsou plky. Ti, kteří na nákazu umírají jsou většinou prolezlí chronickýma chorobama, a já osobně si myslím, že rizikový věk neexistuje

Čtu si to s chladnou hlavou a musím se omluvit...Happy

Promiň kravičko, že jsem tě srovnal s nezodpovědným zdravotníkem, který šíří bludy a dělá ostudu našemu povolání...Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Idem si pre popkorn než to Samurai odpáli do žumpy kam to samozrejme patrí Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Existují jen dva názory, úplně opačné. Nic mezi. Svět nikdy není jen černobílej. To, že si někdo myslí ten opak, je v pořádku, každej má právo na svůj názor. Když někomu budu sprostě nadávat, protože si myslí něco jiného, co budu?
Pokud jde o mě, já zdravotníky vůbec v lásce nemám. V mým blízkým okolí jim jejich práce moc nejde, navíc trochu vidím do zákulisí díky manželce (zdravotní sestra) a taky díky rodinnému působení v pohřebnictví. Když moje žena fňuká, jak jsou lidi oškliví, radím jí, že když je to tak hrozný, ať jde makat jinam Wink
Dneska totiž asi pracují jen zdravotníci. A to ohrožení covidem... Co třeba personál v nabouchaným Lidlu?
Jinak občas čtu diskuze, abych se dozvěděl, že za všechno může Babiš. Počítám, že třeba v článku o útoku žraloka by to mohlo trvat tak 5,6 komentářů Grin normálně k volbám nechodím, ale letos mu dám hlas. Jen proto, aby lidi, co mě znají, měli vztek Grin
Když mi někdo bude chtít vynadat, prosím do PM Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
montelie napsal:
Ježour napsal:
Dcera je sestra na covidové jednotce a říkala že většina těch keců o umírání jsou plky. Ti, kteří na nákazu umírají jsou většinou prolezlí chronickýma chorobama, a já osobně si myslím, že rizikový věk neexistuje

Čtu si to s chladnou hlavou a musím se omluvit...Happy

Promiň kravičko, že jsem tě srovnal s nezodpovědným zdravotníkem, který šíří bludy a dělá ostudu našemu povolání...Ok

Víš Montelie, holka pouze vyjádřila to, co ví všichni. Že je veřejnost obelhávána počty úmrtí a věkovým průřezem zemřelých. Ty, namísto abys uznal že právo na názor a jeho svobodné vyjádření má každý, potřebuješ urazit někoho, o kom víš hovno a omlouvat se krávě za to, žes ji srovnával s mou dcerou.
Jsi chudák.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Prijde mi, ze je vic nez kdy driv, hrozne jednoduchy udelat si vyhranenej nazor a byt presvedcenej, ze vsichni ostatni jsou kreteni... Prisuzuji to socialnim bublinam, ve kterejch jsme ted uz rok kazdej vicemene izolovanej...
Nekdo je v prvni linii a vidi kazdej den to nejhorsi, co aktualni situace prinasi... Denne videt smrt a byt k tomu imuni nemuze byt jednoduchy. Za me obrovskej respekt vsem, co to delaji, zaprah po vsech strankach to bude neskutecnej.
Nekdo zas normalne pracuje (ma to stesti, ze muze vydelavat dal - leckdy ma naopak daleko vic prace nez driv - a i nez by mu bylo mile), nikde nevidi hordy mrtvol, ani v okoli nema zadne drasticke pripady u jinak zdravych lidi... Je tezky vnimat situaci jako vaznou.
No a kdo je doma, protoze musi nebo prisel o praci, tak tam to bude jeste jina pisnicka - nepropadat frustraci nebo strachu, po te komedii co prichazi od vlady, je prakticky nemozny...

Za sebe - patrim do druhe kategorie, zivot se mi smrsknul jenom na par nutnejch veci - a to mam jeste stesti, ze ziju na vesnici, takze je pro me relativne lehky di jit vycistit hlavu ven. Ale zadnou apokalypsu kolem sebe nevidim (coz neznamena, ze problem popiram uplne). Misto toho sle kolem sebe vidim hodne lidi, ktery chatraj at po fyzicky, nebo psychicky strance. Lidi ktery jsou v existencnich problemech, rozpadaj se jim vztahy. Lidi, ktery nebudou v pohode a tim se jim podle meho laickeho pohledu a vnimani sveta bude zvysovat nachylnost k nemocem...
V kombinaci s dost nejasnym planem, jak z toho ven (opakovani stejnych chyb v ocekavani zazracneho vysledku) to ja subjektivne vnimam, ze aktualni smerovani prinasi vic skody nez uzitku - protoze mozna dochazi k vetsim dlouhodobym skodam, nez by napachal celej covid :/ Skalopevne presvedcenej o svym pravde nejsem. Cim si jistej sem, je ze nejsem schopnej nekriticky akceptovat marizeni vlady, ktery neverim (a postrada uz i posledni zbytky slusnosti a pokory)
ZI
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2007
Trošku osobní probíhající zkušenosti:

- v úterý odpoledne večer menší kašel

- středa ráno stále menší kašel (1x za ¼h.), ale jinak v pohodě, ale nedalo mi to a změřil jsem si teplotu 36,8°C. Tak OK a jdu do práce. Od dopoledne postupný náběh trošku víc kašle a taková ta nepohoda, ale dalo se to vydržet a nejsem přímo v kolektivu. Snažím se dovolat svýmu doktorovi - neúspěšně (zjišťuji, že ordinoval jen dopoledne). Přibývá kašle, doma se hned měřím 38,2°C.
Únava, zimnice, beru si paralen, zalízám do postele a usínám. V 19h. se budím, teplota 38°C, sháním soukromé číslo na doktora (on je jinak můj známý a jeho synové kamarádi ze skautu, na které čísla mám).
Číslo mám, volám, vyslechne a už zapíná noťas, aby mě zaregistroval na PCR test.
Rezervuji si test - hurá hned ráno v 7h. je ještě volno.

- ve čtvrtek ráno 38°C, kašel a lehká bolest celého těla. Razím na test, v 6:45 jsem v nemocnici, přede mnou čeká jen jeden pán. 7:04 otestován a jedu domů.
V 11h. 37°C, v 15h. 38°C, kašel zůstává, na střídačku beru paralen a ibalgin + ACC long na kašel.

V 16:30 SMS, že jsem v čínský sportce vyhrál minimálně 10dní. Volám doktorovi domlouváme neschopenku atd.

17:20 SMS:
Dobry den, osoba xxxx byla nahlasena do registru infekcnich chorob jako pozitivne testovana na COVID-19. Nabizime Vam samoreportovani epidemiologicky zavaznych kontaktu na strance covidlab.cz, zadejte kod xxc. Vyplnenim zrychlite epidemiologicke setreni. Na SMS neodpovidejte. Dekujeme!

Něco bouchám do PC.

- v pátek kašel stejný, teplota kolísá 36,5 - 37,5°C
14h. telefonát z hygieny, doplňuje se dotazník, rodina bude v karanténě atd. a atd.
Nasleduje telefonát z call centra, víceméně jen kvůli zadaní rodiny do systému na testy.

- dneska: teplota zatím do 37°C, snažím se zarezervovat posledního potomka na test, zatím bez úspěchu - nějak to nezvládá jeden email 2 lidi.

Závěr: jsem překvapen mírným průběhem a pořád čekám zhoršení.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Je vůbec cílem - z toho ven..?Grin
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2019
Montelie
Ja jsem rád že bydlím od Ostravy na opačné straně republiky a nedostanu se jako pacient tedy na oddělení Ostravské nemocnice kde pracujes.Věřím ze dle tvého vyjadřování budeš jeden z těch zdravotníků když prijdes v 23:00hodin na emergency s bolesti a oni ti jeste vynadaji proč nepockac v bolestech do rána k obvodnimu lékaři je preci pozde a doktor má noční a musí si odpočinout.(viz u nás normální fungování emergency jeste ve stavu kdy tu nebyl covid)Tak nevím proč by vám jeho(její) vyjádření mělo dělat ostudu,plno z vás si ji děláte už roky a ty osobně si ji tu děláš SÁM!
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Mno...třeba má Ježourova dcera štěstí na místo a čas a opravdu v "její" nemocnici umírají jen polymorbidní pacienti. Třeba je ale situace v jiných zdravotnických zařízeních jiná. Bohužel, díky několika chybám v přístupu jsme se dostali do nelehké situace (totální rozvolnění před volbama, vánoce) a lidi jsou frustrovaní a štěkají se mezi sebou. S Monteliem souhlasím s obsahem sdělení, ne s formou. Ano, i podle mě je nesprávné hodnotit celkovou situaci v ČR na základě zkušeností z jedné nemocnice, ale měl to vysvětlit a ne použít nadávku. Ježoure, holka nevyjádřila, co ví všichni, pouze se její momentální názor shodoval s tím, co si všichni myslí a v co bezdúvodně věří. Pokud je opak pravdou, předlož důkaz. Informace o počtech a situaci jsou pouze v rukou MZ. Mimochodem, taky jsme v TV zažili mediální průjem jinak mediálně uznávaných lékařských kapacit, které sice šly proti proudu, ale naprosto hloupě a špatným směrem, takže to, že zdravotní sestra vyjádří zcestný názor, je také možné. Vážím si lékařů a veškerého zdravotnického personálu, skláním před nimi hlavu a snímám pomyslný klobouk, ale jsou to jen lidé, kteří nemají patent na rozum -pouze mají vysoký stupeň znalostí ve svém oboru a i tak nejsou naprosto neomylní. Jsou to totiž lidé, takže je nemožné neomylnými být. Přesto to mou důvěrou v ně neotřásá. Hoši, buďme k sobě slušní, protože nikde není psáno, že nás to horší teprve nečeká a že 2020 byla jen hratelná demoverze...
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
vláda a politici od října pouze jen plánuji, vymýšlejí a připravují strategie a koncepce potírání pandemie. Výsledkem těchto strategii a koncepci jsou příkazy zákazy a nařízení, která se mění ze dne na den a nikdo se v nich už nevyzná.
Proto se už na jedné straně nedivím tomu, že lidi jsou neukazneni a mají toho plne zuby.
Výsledkem těch vládních keců a skutečnosti, že namísto snahy vyřešit situaci vláda a politici de facto zahájili předvolební boj ve snaze udržet si koryta po volbách je, ze
máme denní přírůstek nových nakažených více než 10 000
jako jedna z mála zemi v Evropě máme zavřené školy
integrovaný záchranný systém padá vyčerpáním na hubu
vyhrazujeme X milionů za vybudování a zrušení polní nemocnice
ostatní sousední státy s námi uzavírají hranice
máme jednu z nejmenších proockovanosti v Evropě
Jsem pesimista a myslím si že se situace ještě více zhorší.
Omlouvám se za diakritiku mobil si dělá co chce a nebudu každé druhé slovo opravovat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Když už tady jede ten Covid.....

Můj názor je, že v ČR jsou špatná čísla také kuli stále velice přebujelé byrokracii a korupci.

Např:
Proč se vozí testy z bývalého okresního města ve středočeském kraji do Ostravy??? A v důsledku toho jsou výsledky v průměru 48-72 hodin od testu. Pochopil bych to v počátečních zmatcích na jaře. Ale teď? A takových nelogických kroků je v systému hromada ...

A k tomu ještě, bohužel, zdravotnictví je u nás jedním z nejvíce zkorumpovaných odvětví.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Mě se líbí jak tady probíráte co, kdo a jak by mohl a měl by udělat lépe.

Běžte se v Praze podívat do metra, tramvaje, autobusu v dopravní špiččce.

100 idiotů na 50metrech čtverečních, z toho dva nemají roušku, protože jsou prostě "páni".

Myslím, že by měl každy začít sám u sebe, jinak se z toho nevyhrabeme.

Další věc je, že nefungují pružně kompenzace. Věřím tomu, že zaprděný čech by rád dřepěl doma za prachy a čuměl na seriály a nejezdil po výletech. I když ... v týhle zemi si už nejsem jistý ničím .....
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...kouknul jsem kousek zpátky a je to celý takový depresivní tak snad ...

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Máš recht, EM! S tou depresí mě okamžitě naskočila tahle písnička:

http://www.youtube.com/watch?v=ist0mlIeogk

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum