ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Raku, přesně jsi to vystihl...přístup spousty lidí v čechách. Když on se chová jako mrdka, taky se budu chovat jako mrdka ! Sám jsi se pasoval na jejich úroveň 👍
Bohužel ten sajrajt nerozezná mrdky od lidí co už by rádi aby to vše skončilo!
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005

Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Slovami Vladimíra Mečiara: Vážení, vám drblo. Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Pro nechápave ještě jednou zdůrazňují že respirator nosím, dezinfekci mám vždy u sebe a tam kde je větší množství lidí nechodím, nakupovat chodím 1x týdne k Vietnamci kde jsou max. 2 lidi.
Tak nechápu, proč jsem stavěn na úroveň těch kteří chodí v Praze demonstrovat úmyslně bez rousek a těch kteří vyzývají k neplnění hygienických příkazu. Těch kteří přes uzavření vleků jezdí hromadne na hory a nechají se tahat na kopce rolbou.
Já hygienické příkazy dodržuji.
Ale cestování alespoň po ČR když už nelze jezdit ven si omezit nenechám. Třeba z toho důvodu že mám rodiče kterým je 85 let, jsou sami a žijí na druhém konci republiky. Třeba z toho důvodu že přítelkyně žije v jiném okrese. Třeba proto že přátele žijí v jiném kraji. Spousta starých osamělých lidi dnes neumírá na COVID ale kvůli izolaci a osamění. Působí to na jejich psychiku. Proto na zákaz pohybu kašlu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Dudulik napsal:

Bohužel ten sajrajt nerozezná mrdky od lidí co už by rádi aby to vše skončilo!

Pred casem se psalo, ze covid melo 10-20% zdravotnickeho personalu (cislo prosim brat s rezervou). Znamena to, ze jsou to (tvymi slovy) mrdky, ktere na opatreni kaslou? Nebo ani profici nejsou schopni dodrzovat opatreni na ucinne urovni? Nebo je viru proste jedno, jak moc se "chranime" kouskem neceho, co zastavi mozna popel, ale ne viry?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Dudulík: To už trochu přeháníš, ne? Víš, svět není černobílý. Házíš do jednoho pytle ty, co na všechno serou a ty, co se třeba podívají, jaká opatření fungují v zemích, kde to zvládají, něco si o viru zjistí a ty funkční opatření dodržují. Ne kvůli nějaké vládě, ale kvůli sobě. Prostě používají hlavu. A pak tu máme ovce. Ale nikomu nic špatného nepřeju. Přeji Ti tedy aby to moc netahalo, až Tě budou stříhat na vlnu...
A já opravdu seru na to, abych měl roušku v autě, zhoršil si periferní vidění a kvůli tomu třeba někoho přejel. A připadám si jak debil, když v obchoďáku chodím kolem zboží přelepeného páskou, které si nesmím koupit. A jednu z nejlepších věcí, dorovnat chudším lidem peníze v karanténě, aby se mohli v klidu bez obav o svou existenci izolovat, smetou ze stolu...

Wizard vložil tyto přílohy:
debil_smrdi_od_hlavy.jpg.jpg

"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Raku, ještě jednou pro nechapavé!!! O rouškách, dezinfekci a pod jsem nepsal ani slovo!!! Mluvím o přístupu k dodržování nařízení vlády( nebudu diskutovat o kvalitě vlády, líp jak oni to neumím a v týmu jejich odborníků nejsem)...pořád je to vláda lidem zvolená. Tak si prostě nemůžu vybírat jen to co se mi hodí a co ne, co nechci! V tom je taky smysl demokracie. I vládu která mi není po chuti tak bohužel musím respektovat než bude zvolena jiná (a i tu musím respektovat pokud bude demokraticky zvolená- doufám že aspoň na tom se naše pohledy na věc shodnou). Tak že opakuji to co jsem napsal....pokud chování některých se mi nelíbí, tak neznamená že se budu chovat jako oni. Pokud ano, tak se stavím na jejich úroveň!!!
Měj prima víkend👍
Howg 😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Navrhuji naprosto účinná opatření:

1.
Od 1 března povinné nošení plynovych masek a protichemickych obleku, případně kyslikovych masek s 2 bombami kyslíku na zádech nebo potápěčské výstroje bez ploutví.

2.
Kazda osoba bude povinne nosit náramek s čipem aby byl monitorován každý její pohyb.

3.
PREJI VSEM PRIJEMNY VÍKEND 😀😀😀
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
rak nožomil napsal:

1.
Od 1 března povinné nošení plynovych masek a protichemickych obleku, případně kyslikovych masek s 2 bombami kyslíku na zádech nebo potápěčské výstroje bez ploutví.

2.
Kazda osoba bude povinne nosit náramek s čipem aby byl monitorován každý její pohyb.

3.

Kusanec kokota si 👎
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/3/2020
rak nožomil napsal:

1.

2.

3.

A tím si ho zabil Admire Grin Grin
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/3/2020
Jinak souhlas s Rakem a Wizardem.
Je třeba používat mozek! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
janm napsal:
No to ja nevím jestli je to drahé nebo není - cenotvorbu Opinelu nedělám a každý jednotlivec si to musí obhájit sám jestli to chce nebo si raději koupí deset piv a tlačenku.

Každopádně Opinel 13 je půlmetrový nůž (v otevřeném stavu) a s dvanáctkou se úplně srovnávat nedá - je to o několik levelů jinde.

Když jsem ho kdysi kupoval v Trapperovi, tak kolem dvojky stál.

Edit: stojí 100 éček, takže ano, je to levné Wink https://www.opinel.com/tradition/inox/couteau-geant-n13-inox-et-sa-boite

*foto z webu
jo tak to mas pravdu ja si nepustil to video a neuvedomil velikost ...tohle je fakt kusanSurprised
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Tak jen tak na okraj... Dejme tomu, že bude omezen i pohyb mimo obcemi (i o tom se mluví)...

Tak jak uškodím brždění pandemie, když půjdu do lesa, co je za vesnicí, ale v katastru vedlejší obce a během celé doby nikoho nepotkám (umím se vyhýbat lidem i když je jich les plnej, ne tak když budou všichni doma)? Nijak, nikoho nemohu nakazit, ale opatření bych porušil.

A teď dejme tomu, že se u sousedky slezou 2 další báby a budou kecat přes plot. Opatření neporušily, ale přenos nemoci je možný.

A co lidi, co nemohou mít home office? V práci jich bude třeba 10 a prostě přenos možný...

A do obchodu se taky musí...Přenos možný

Sečtno podtrženo... porušení opatření nemusí znamenat šíření nemoci a dodržení nešíření.

Samo sebou to, aby se někde slezlo několik lidí jen tak by se dít nemělo, ale sakra. Selskej rozumWink Neslízám se, ale kdž jsem sám, tak bych neměl být nějak omezen. Ne zákaz pohybu, zákaz scházeníRazz

A v případě, že má někdo hranici okresu za barákem, platí totéž. Je rozdíl překročit fiktivní čár a tím porušit opatřenía nikomu neublížit a dodržet vše, co se dá stejně se nakazit nezbytným kontaktem.

Šíření se nezabrání... Zvlášť ne takto.

EDIT: Ale zpomalit určitě smysl má, ale s rozumem.

EDIT2: A když zavedou to s těmi obcemi... Obchod je ve městě a já na vesnici. To mám žít jen ze zásob?

EDIT3: Osobně dodržuju vše, ale o smyslu pochyby mám velké...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
To politicko-hasičský školení o demokraticky zvolený vládě mě fakt pobavilo.
Posláno:
Pozorovatel
Lituju ťa🌲😉.u nás v lese nikdo katastr obce neoznačil tak nemusime vymýšlat chujoviny a chodit tam možné je👍. Šerif tam též nebude 😉
Honzo,on přece nikdo nezakazal jít nakoupit😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
No, já nemluvím o tom, že bych mě tam někdo chytil. To byla reakce na Dudulika a jeho názor, že kdokoliv, kdo poruší opatření je šiřič nákazy. Není.

A to že to nevypáskovali bohužel nic neznamená. Katastr není vyznačen jinde než na mapě v katastru nemovitostí, jenže je tu to, že neznalost zákona neomlouvá... Tedy i neznalost hranice katastru v tomto případě, jelikož když znám nařízení ale ne to, na čem je založeno, tak vlastně neznám nařízení. Ale omlouvat mě to neomlouvá...

Jasný, že nikdo nebude kontrolovat lidi v lese...

To byla prostě reakce na Dudulikuv názor.

A nákup sice nezakázali, ale když musím nakoupit mimo katastr, tak by to tedy také bylo porušení. Prostě pražáky nenapadne, že ne v každévesnici je obchod.

Tohle byl jen pokaz na nelogičnost některých opatření.

EDIT: Končím. Budu to dělat jak želva. Bavit se a tiše sledovatGrin
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Pozorovatel
To som nečetl že psal, ale možná to smazal? 😯
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Rozhodně nepatřím mezi popírače kovidu a sabotéry opatření. Sám jsem ho měl s ne úplně lehkým průběhem, manželka měla zápal plic a jeden příbuzný leží na plicním. ALE….
Dušane, těžko asi chápeš potřeby a pocity někoho, kdo celý den maká ve fabrice bez denního světla nebo sedí v obchoďáku na kase, po šichtě jede narvanou hromadnou dopravou do narvaného krámu a pak rovnou domů. Tam stráví zbytek dne zavřenej v králíkárně. A tak celej tejden. A když chce na víkend někam vypadnout do přírody, do lesa, na místa, které má rád a je mu tam dobře, kde celej den nikoho nepotká, tak mu to zakážou, protože je to za hranicí katastru, nebo je to dál než kilák od jeho bydliště (berte s rezervou). Jsem pro nařízení, která nás toho sajrajtu zbaví. Ale jaký má smysl, že policisté (a nejen oni) jezdí celý den 12 h. v autech v roušce. Na pauzu jdou na služebnu na kafe, jídlo atd., kde sedí u jednoho stolu. Skončí pauza, nasadí roušku a sednou do jednoho auta. To vám přijde normální??? Vážím si práce IZS. Vážím si hasičů, mám mezi nimi spoustu dobrých přátel. Sám (myslím) bydlíš v paneláku a každou chvilku dáváš krásné fotky, jak jsi někde na špacíru. Pokud chceš ostatní, kteří mají také potřebu jít ven, kritizovat. Proč neděláš to, co chceš po nich? Zavři se v králíkárně a měsíc- dva, tři nevylézej. Potom tě třeba přejde potřeba nazývat je MRDKAMI. Když se kouknu na tvé fotky, tak třeba tady kolegové nemají nasazené rousky a nedodržují rozestupy 2 m. Zlob se jak chceš, fotky jsi zveřejnil ty, ostatní tady moralizuješ a tak tedy i tví kolegové jsou „mrdkami“ co nedodržují nařízení vlády a kvůli nim se toho sajrajtu nezbavíme?
Pro mě je tato debata uzavřená. Vyserte e na to a a snažte se rozumně chovat a pojďme se bavit raději o ženských.

Pospa vložil tyto přílohy:
20210121_134612.jpg_big.jpg.jpg
20210121_153909.jpg_big.jpg.jpg

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Juro, opět jsi nezklamal ,praktiky městskeho policajta👍👍👍. Kup si brýle nebo se vrať k měštákům a můžeš opět měřit metrem lidem rozestupy a dávat jim pokuty ...a odvolávat se na předpis👎. Sám jsi nám ty případy říkal!!!
Sakra jsme si rozestupy hlídali, bohužel párek pod roušku nenacpeš. A bohužel při výcviku nelze vždy dodržet roušku, v tom jsou předpisem jasně dané výjimky! Ale to bys nesměl být jen vyrypovač a chytrolín a zjistil si fakta 👎

A nešiř lži...nikdo Ti nezakázal jít do lesa!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Ach ty výjimky, že..Laugh
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum