ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/5/2011
WIZARD: Ok Ok Ok Applause Applause Applause

A k tomu ještě nečekat na zdlouhavá a byrokratická rozhodnutí EU ohledně schvalování vakcín a jít podobnou cestou jako Maďarsko, to znamená nechat schválit použití vakcíny vlastním tuzemským úřadem, a nakoupit vakcíny, klidně třeba i ruský Sputnik V.

V malém Srbsku si lidé mohou vybrat, jakou vakcínou se chtějí očkovat...

Proč by to SÚKL nemohl schválit a povolit? Anebo v SÚKL pracují neodborníci a laici? To snad ne...

A očkovat a očkovat...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Že vláda rozesrala co mohla vidíme už dlouho. Bohužel někteří na ni spoléhají až příliš a jiní nedokážou ani na chvíli slevit z "té své svobody", nebo pootevřít obal své sociální bubliny.

Chlapi, rozum do hrsti. Pokud každá z názorových protiskupin bude prosazovat jen ty svoje pohledy, nikdy to dobře nedopadne. Navíc se totálně rozhádáme nad svým koníčkem. Jsme u nožů, tak diskutujme ostře, ale slušně.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
sodekcz napsal:
Že vláda rozesrala co mohla vidíme už dlouho. Bohužel někteří na ni spoléhají až příliš a jiní nedokážou ani na chvíli slevit z "té své svobody", nebo pootevřít obal své sociální bubliny.

Chlapi, rozum do hrsti. Pokud každá z názorových protiskupin bude prosazovat jen ty svoje pohledy, nikdy to dobře nedopadne. Navíc se totálně rozhádáme nad svým koníčkem. Jsme u nožů, tak diskutujme ostře, ale slušně.

Má slova, dík Jura
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
rak nožomil napsal:
...
A k tomu ještě nečekat na zdlouhavá a byrokratická rozhodnutí EU ohledně schvalování vakcín a jít podobnou cestou jako Maďarsko, to znamená nechat schválit použití vakcíny vlastním tuzemským úřadem, a nakoupit vakcíny, klidně třeba i ruský Sputnik V. ...

Ale to pouze v případě, že se samotná vakcína bude vyrábět v EU (tedy koupit know-how). Protože ruská technologická výrobní kázeň stojí za kulový.
V předváděčce ti ukážou skvělé auto s úžasnými jízdními vlastnostmi a když si ho koupíš, tak ti přijde pomlácený plech, šišatá kola a volant hozený v kufru (a v motoru pavouci)Sad
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Wizard: Ok Ok Ok

Slone, chápu, co chceš říct, ale připadá mi, že pomalu spějeme do stavu, kdy nám ani ruská "samohonka" (rozuměj Sputnik vyráběný v Rusku) nemusí pomoct.

Myšleno k vyšší proočkovanosti.
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Hlavně aby schvalování bylo lepší než u Boeingu. Americkýho 😉😁
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
WIZARD - Máš pravdu a nemáš pravdu. Málokteré opatření "vyrobené" úředníkem od zeleného stolu je opravdu funkční. Jednoduché řešení totiž neexistuje. Viz. současná situace:

Podle čar na mapě se vymezily oblasti kam můžeš nebo nemůžeš. Vypadá to dobře do momentu, než se to střetne s tou potvorou co se jmenuje ŽIVOT.
Nastíním to podle sebe. Bydlím ve vesničce, která má dvacet čísel popisných a evidenčních. Jsme na rozmezí dvou okresů, Litoměřice a Česká Lípa. Můj baráček patří administrativně pod okres Litoměřice. Ale.....Všechny snadno dostupné obchody a služby mám na území okresu Česká Lípa. Nákup základních potravin, masa, krmiva pro zvířata, bankomat, čerpací stanici. To všechno maximálně do osmi km. Skoro dva roky není voda ve studni, na kterou jsem napojený, tak jezdím k lesní studánce dvakrát týdně vodu načerpat. Při té příležitosti samozřejmě dokoupím, co je potřeba, protože to mám při cestě. Možnost nákupů všeho co potřebuju je v mém okresu od téměř dvaceti kilometrů dál. Takto jako já je na tom skoro každý, kdo bydlí podobně na rozhraní dvou okresů. Nejsem žádná výjimka.

Jsem kardiak s voperovaným kardiostimulátorem, diabetik, mám hypertenzi a nadváhu, takže pro koronu přímo pochoutka. Rok žiju v dobrovolném lockdownu a necourám nikde, kam opravdu nemusím. Nechci ohrožovat ani sebe ani nikoho jiného.

A teď ta perlička na závěr: ještě před třemi roky jsem bydlel v Praze v Modřanech. Podle současných opatření bych dneska mohl bez problémů na nákup třeba do Satalic a nikdo by nemohl říct ani popel.
V naší vesničce porušuji vládní nařízení kdykoli přejedu náves 150m od baráku. Povedztě mi, Kefalín, čo chápetě pod takým slovom "absurdný"? Laugh

Pokud chtěl někdo vymyslet něco jednoduchého a funkčního, měl se omezit akční rádius např. 30km od místa bydliště. Myslím, že málokdo by se mohl vymlouvat na to, že v tomto okruhu nesežene všechno, co potřebuje.

"Šedivá je teorie, ale strom života věčně zelená se" Johann Wolfgang von Goethe
Posláno:

Štamgast
slon napsal:

V předváděčce ti ukážou skvělé auto s úžasnými jízdními vlastnostmi a když si ho koupíš, tak ti přijde pomlácený plech, šišatá kola a volant hozený v kufru (a v motoru pavouci)

hm...

Mám od roku 2010 ruskou Ladu Nivu, koupil jsem ji jako novou, najeto do dnešního dne 95 000 km. Naprosto spolehlivá, nikdy mne nenechala ve štychu, v terénu nepřekonatelná. Jediné co jsem 2x musel nechat zkontrolovat a opravit bylo německé elektronické zapalování BOSCH (šla na 3 válce, ale do servisu dojela)...
Jinak normální kontroly v servisu a 1x dodatečná ochrana proti korozi (spodek, dutiny).
Super auto. Ok

V roce 2017 jsem s ní byl na dovolené v Rusku, během 3 týdnů najeto 7 000 km.
Bez jediné závady...

Holt ale v dnešní době, co je ruské, to je špatné...
Posláno:
Štamgast
Sidney napsal:
WIZARD - Máš pravdu a nemáš pravdu. Málokteré opatření "vyrobené" úředníkem od zeleného stolu je opravdu funkční. Jednoduché řešení totiž neexistuje. Viz. současná situace:

Podle čar na mapě se vymezily oblasti kam můžeš nebo nemůžeš. Vypadá to dobře do momentu, než se to střetne s tou potvorou co se jmenuje ŽIVOT.
Nastíním to podle sebe. Bydlím ve vesničce, která má dvacet čísel popisných a evidenčních. Jsme na rozmezí dvou okresů, Litoměřice a Česká Lípa. Můj baráček patří administrativně pod okres Litoměřice. Ale.....Všechny snadno dostupné obchody a služby mám na území okresu Česká Lípa. Nákup základních potravin, masa, krmiva pro zvířata, bankomat, čerpací stanici. To všechno maximálně do osmi km. Skoro dva roky není voda ve studni, na kterou jsem napojený, tak jezdím k lesní studánce dvakrát týdně vodu načerpat. Při té příležitosti samozřejmě dokoupím, co je potřeba, protože to mám při cestě. Možnost nákupů všeho co potřebuju je v mém okresu od téměř dvaceti kilometrů dál. Takto jako já je na tom skoro každý, kdo bydlí podobně na rozhraní dvou okresů. Nejsem žádná výjimka.

Jsem kardiak s voperovaným kardiostimulátorem, diabetik, mám hypertenzi a nadváhu, takže pro koronu přímo pochoutka. Rok žiju v dobrovolném lockdownu a necourám nikde, kam opravdu nemusím. Nechci ohrožovat ani sebe ani nikoho jiného.

A teď ta perlička na závěr: ještě před třemi roky jsem bydlel v Praze v Modřanech. Podle současných opatření bych dneska mohl bez problémů na nákup třeba do Satalic a nikdo by nemohl říct ani popel.
V naší vesničce porušuji vládní nařízení kdykoli přejedu náves 150m od baráku. Povedztě mi, Kefalín, čo chápetě pod takým slovom "absurdný"? Laugh

Pokud chtěl někdo vymyslet něco jednoduchého a funkčního, měl se omezit akční rádius např. 30km od místa bydliště. Myslím, že málokdo by se mohl vymlouvat na to, že v tomto okruhu nesežene všechno, co potřebuje.

"Šedivá je teorie, ale strom života věčně zelená se" Johann Wolfgang von Goethe

To ti nezávidím. Ale jestli jsi v Krásné Studánce, tak to jsi úplně fprdeli. Po silnici se odtud nedostaneš. Jediné spojení je pěšmo po žluté na Helfenburg, po červené na Ostré a po silnici do Úštěka. Jenže tím budeš mimo svoji obec, tak jsi podruhé fpr. Jediné řešení je mít svůj vrtulník, ale na to nikdo z nás nemá, tak jsme s tebou kolegiálně v té 3 fpr. Hi a slunce v duši.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
rak nožomil napsal:
WIZARD: Ok Ok Ok Applause Applause Applause

A k tomu ještě nečekat na zdlouhavá a byrokratická rozhodnutí EU ohledně schvalování vakcín a jít podobnou cestou jako Maďarsko, to znamená nechat schválit použití vakcíny vlastním tuzemským úřadem, a nakoupit vakcíny, klidně třeba i ruský Sputnik V.

V malém Srbsku si lidé mohou vybrat, jakou vakcínou se chtějí očkovat...

Proč by to SÚKL nemohl schválit a povolit? Anebo v SÚKL pracují neodborníci a laici? To snad ne...

A očkovat a očkovat...

Co je špatného na tom, abychom měli vakcínu ověřenou někým z venku, že opravdu funguje? Tady nejde o byrokracii, ale o zdraví. Já o tom nevím nic, ale Sputnika si nechám píchnout jen a pouze pokud ji schválí EMA. Od toho tu unii taky máme. Našemu SÚKL nevěřím. Jednak nevíš, kdo tam má jaký vliv a druhak má stejně jen poradní hlas, protože ho může přebít ministerstvo zdravotnictví. Nevím jak ty, ale pokud mám do sebe nechat něco píchat, tak bych byl rád, aby to bylo alespoň ověřeno. Mimochodem jaktože jsou všechny vakcíny ze západu jen zlá farmaceutická lobby, ale ty ruské bratrská výpomoc? Už si alespoň v tomhle udělali ty různé dezinformační weby jasno? Miloš a Babiš to tlačí mohutně, ale jim mezitím v žíle koluje Pfizer...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Laugh Se taky zúčastním, myslím, že už jen to, že za něco lobbuje Miloš s Andrejem by mohlo stačit. Tam už ani není potřeba cokoli zkoumat, to že je to z výroby, která je známá kvalitou své výstupní kontroly a doržováním výrobních postupů je ta pomyslná třešnička.....

Raku, jedna hádanka pro Tebe : kdyby jsi měl dvě naprosto totožné krabičky sirek, americkou a ruskou, kterou by jsi si vybral??? Ruskou samozřejmě ......

Venku jde o zdraví, to není veselý..... ale tady ve Volným pokecu je to neskutečná prdelRazz

Přeju zdraví všem, kámošům, mrdkám, č......! Prostě VŠEM
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
dagger napsal:
...............Jediné řešení je mít svůj vrtulník, ale na to nikdo z nás nemá, tak jsme s tebou kolegiálně v té 3 fpr. Hi a slunce v duši.

Člověče, tak na vrtulník z důchodu asi nenašetřím. Laugh Nezbývá mi nic jiného, než spoléhat na to, že policajt, který mě zastaví, bude mít, na rozdíl od jeho nejvyšších představených, v hlavě mozek. A upřímně, já těm klukům na silnicích jejich službu teď opravdu nezávidím. No a když se nedomluvím, budu muset páchat cestou pro vodu ke studánce hrdelní zločin a pojedu-li do Úštěka, abych splnil co je psáno, najedu čtyřicet km třeba kvůli půlce chleba a jednomu máslu. Happy Days Are Here Again! Laugh

Taky Slunce v duši a všem dobrou náladu! Ok

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Raku, jedna hádanka pro Tebe : kdyby jsi měl dvě naprosto totožné krabičky sirek, americkou a ruskou, kterou by jsi si vybral??? Ruskou samozřejmě ......

...z každé krabičky bych si vzal 10 sirek... Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
Jardo,
ještě že jsi, vždycky mi zvedneš náladu.
Doma moribundus, ale tady je to v cajku největším.Ok
Posláno:
Štamgast
Sidney napsal:
dagger napsal:
...............Jediné řešení je mít svůj vrtulník, ale na to nikdo z nás nemá, tak jsme s tebou kolegiálně v té 3 fpr. Hi a slunce v duši.

Člověče, tak na vrtulník z důchodu asi nenašetřím. Laugh Nezbývá mi nic jiného, než spoléhat na to, že policajt, který mě zastaví, bude mít, na rozdíl od jeho nejvyšších představených, v hlavě mozek. A upřímně, já těm klukům na silnicích jejich službu teď opravdu nezávidím. No a když se nedomluvím, budu muset páchat cestou pro vodu ke studánce hrdelní zločin a pojedu-li do Úštěka, abych splnil co je psáno, najedu čtyřicet km třeba kvůli půlce chleba a jednomu máslu. Happy Days Are Here Again! Laugh

Taky Slunce v duši a všem dobrou náladu! Ok

Zdenek

Jsem zvědav na zítřejší výlet do doktora (řikaj Ostravaci) do vedlejšího okresu (slepenice TCE-UL). Papiry mám nachystany, techničak na osobu obnoveny dněskaj na my narozky bo sem (seňór, duchodca, rentíér, geront) tak budeme vidět (werden wir sehen) jak se tomu říká u nás v sachsen pohraničí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
rak nožomil napsal:

...z každé krabičky bych si vzal 10 sirek... Laugh Laugh Laugh

Dneska jsi mě příjemně překvapil humorem !!!! Jen tak dálOk
Napadá mne k tomu jen, že budeš mít tím pádem 20 čínských sirek Surprised

Jirko, držte se !!!
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
dagger napsal:
.........Jsem zvědav na zítřejší výlet do doktora (řikaj Ostravaci) do vedlejšího okresu (slepenice TCE-UL). Papiry mám nachystany, techničak na osobu obnoveny dněskaj na my narozky bo sem (seňór, duchodca, rentíér, geront) tak budeme vidět (werden wir sehen) jak se tomu říká u nás v sachsen pohraničí.

Hodně zdraví a štěstí k narozeninám! Ok A v tom ostatním držím palce!

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Tak mám smůlu.
Mám poškozené auto, natržený blatník o vysoký okraj chodníku.
Do značkového servisu bych s tím dojel.
Jenomže ten servis je jiném okrese...
A teď babo raď... Angry Angry Angry
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Omyl, servisy jsou teď 3 týdny zavřené
Posláno:

Štamgast
servisy jsou normálně otevřené, předání vozu do opravy a vyzvednutí vozu z opravy
se však neprovádí uvnitř servisu, ale venku, přečti si pořádně výjimky

Praha - Autoservisy mohou i přes zpřísnění vládních restrikcí proti pandemii korona viru dále fungovat, zákazníci ale nesmí dovnitř do provozovny, veškerou komunikaci je nutné uskutečnit venku. S odkazem na informace od ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) to dnes uvedl Svaz dovozců automobilů.

"Servisní služby oprav vozidel již nejsou přímo uvedeny ve výjimkách z opatření, kdy služby přímo v provozovnách jsou zakázány. Bylo však ze strany MPO jednoznačně potvrzeno, že autoservis může od 1. března fungovat s tím, že klienti nesmí mít přístup do provozovny. Je třeba tedy veškerou komunikaci se zákazníkem uskutečnit ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu," řekl tajemník svazu Josef Pokorný.

Podle něj mohou autoservisy i nadále provádět veškerou činnost, omezení se vztahuje na otevření přijímacích prostor a umožnění vstupu zákazníků. "Kontakt se zákazníkem musí být zcela omezen pouze na předání vozidla ve venkovních prostorách za dodržení všech obecných hygienických pravidel, kde se případně i podepíší zakázkové listy a další náležitosti," dodal.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum