ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/12/2013
Já to klidně vyplním, akorát nevím, k čemu je to dobrý. Všechny informace mají. Určitě to navíc všichni vyplní pravdivě Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Ber to z druhé strany - v rámci sčítání lidu je tvojí povinností vyplnit formulář. Pokud při vyplňování uděláš nějakou chybu, kdo to zjistí a případně jak ti dokáže, že ta chyba nevznikla omylem (třeba z přehlédnutí u nesrozumitelné otázky)?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
myslím si že spoustě lidí taky už vadí že se jim úřady pletou do soukromí takže si ty údaje budou cucat z prstu.

A argumenty te mediální masáže že to bude dobré třeba pro plánování dopravní obslužnosti nebo pro plánování stavby bytu a podobně jsou lidem stejně u zadele.

Protože developerska lobby si stejně bude dělat co chce.

Celá ta akce bude stát spoustu peněz a jsou to zbytečne vyhozené peníze.
Posláno:
Štamgast
Kupujem různý píčoviny. Teď chtěli vyklopit 50 miliard za nějaký BVP-čka. Sčítání lidu je proti tomu za pár fufňů Happy a je nám to asi tak stejně užitečný Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
No já se divím, že nepočkají, až skončí Covid. A pak sečíst co zbyde. Zatím je tu spíše odčítání obyvatel...
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
montelie napsal:
To není pro právníky, to je pro doktory. Evidentně potřebuješ zvýšit medikaci...Wink

Ty jsi jeden ze "sčítajících" , nebo proč se tě to tolik dotklo??red face
Za svou existenci si nejsem vědom, že bych do sčítání lidu nějak přispěl, přesto zřejmě žiju, ..když pracuju, mám trvalé bydliště a platím daně.. Proč to měnit?? A proč někdo nedokáže normálně odpovědět na otázku a má potřebu jen něco rozmazávat..? -> "Žij a nechaj žit"..
Rak se normálně zeptal, umí někdo odpovědět??, taky mě to zajímá.. Wink
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
Rak a normálně zeptal? 😂😂😂😂😂😂😂.Kéž by tu bolo míň takých jako Rak a ty,to by sa krásně žilo,to by bol rájApplause
Rak sa vymluva na covid ale jeblý bol už před covidom Surprised
Posláno:

Štamgast
Pro Malek Petr:

1.
U poznamky s COVID je smejici se smajlík což znamená že to je myšleno v legraci.
A ty mne hned napadnes a urazis že "jsem jebly"
doslova "bol jebly i před covidem" a hned píšeš že by na tomto fóru bylo lépe beze mne.

2.
Tak zaprvé, já jsem se slušně a bez urážek a dvojsmyslnosti zeptal na to, co mne zajímá, zadruhé, ty nemáš pravo mne odtud vyhazovat, zatreti, až ti bude tolik let co mne a budeš mít takové životní zkušenosti jako já, tak se možná a tebou budu bavit, takže si kecy o tom, kdo je jebly a koho je potřeba odtud vyhodit nech laskavě pro sebe.

3.
Myslím že ostatní posoudí kdo tady prudi a uráží...
Posláno:
Štamgast
Z jinýho pohledu by tu bylo dobře bez Malek Petr Happy
Když ti nějaká otázka přijde hloupá, tak si zakruť hlavou a nech to bejt. Nemusíš hned psát chytrý kecy o medikaci jako mentalie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Malek Petr: Rád bych s tebou bojoval svým rozumem, ale vidím, že jsi zcela neozbrojen...
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015

germanicus1 vložil tyto přílohy:
Screenshot_2021_03_21_08_10_48_965_com.android.chrome.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak ještě naposled a bez emoci:

Právě je na internetu článek ke sčítání lidu.
Píše se v něm, že otázky budou například tyto:
Kde bydlíte a s kým?
Odkud jste se pristehoval?
Jak se dopravujete do práce?
Jaké je vaše zaměstnání?
Kolik se vám narodilo děti?

Údaje kde bydlím a kolik mám děti lze přece zjistit z evidence obyvatel...

Dale se v článku píše že sčítáním lidu před 10 lety se např. zjistilo, že:

svobodných bylo 45% muzu a 35% zen
9% muzu a 11% žen bylo rozvedenych
12% žen bylo vdov
2,2 miliony osob byly ateisté...

K čemu a komu takové údaje jsou zapotřebí?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
rak nožomil napsal:

svobodných bylo 45% muzu a 35% zen

Trochu mimo, ale toto mi nějak nevychází... Nebo je u nás tak běžná polygamie (ač ilegální)? Vždyť rozvrstvení populace by mělo být ve většině věkových skupin podobné a dokonce ve starších věkových skupinách by mělo být více žen, protože se dožívají vyššího věku...

Prostě nevychází...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Ty údaje jsou uvedeny v tom článku na internetu.
A je tam napsáno že byly zjištěny minulým sčítáním.

Je možné, že lidé bud omylem nebo záměrně neuvedli v minulém sčítání pravdivé údaje.

Statistika je přece přesný soubor nepřesných čísel...
Posláno:
Pozorovatel
Wizard napsal:
Malek Petr: Rád bych s tebou bojoval svým rozumem, ale vidím, že jsi zcela neozbrojen...

Na lidi bez rozumu nechodím ozbrojen a ty rozhodně bojovnikom nejsi😉😂😂👎
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2015
Podľa mňa to nie je žiadna polygamia, ale jednoduchá matematika.
Predstav si obec, kde žije 100 mužov a 200 žien. Z toho je 50 mužov ženatých z 50 timi ženami.
Čiže zostalo 50 slobodných mužov, čo je z celku 100 mužov 50%
a 150 slobodných žien, čo je z celku 200 žien 75%
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Malek Petr napsal:
Rak a normálně zeptal? 😂😂😂😂😂😂😂.Kéž by tu bolo míň takých jako Rak a ty,to by sa krásně žilo,to by bol rájApplause

Bravo. Přirovnal bych tě ke Gustávu Husákovi. Nepíšeš česky, ani slovensky, přesně jako on. Než napíšeš někomu podobný výblitek a označíš ho jako jeblého, pouvažuj nad tím, jestli tvoje vlastní IQ je vyšší než dnešní datum. Ale nezoufej, nejsi v tom sám.

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pozorovatel
Ježour napsal:
Malek Petr napsal:

Bravo. Přirovnal bych tě ke Gustávu Husákovi. Nepíšeš česky, ani slovensky, přesně jako on. Než napíšeš někomu podobný výblitek a označíš ho jako jeblého, pouvažuj nad tím, jestli tvoje vlastní IQ je vyšší než dnešní datum. Ale nezoufej, nejsi v tom sám.

Další zo svaté trojice mudro promluvil 👍😉
Na to si přišel sám bo ti musel Rak poradit ? Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
wildfire napsal:
Podľa mňa to nie je žiadna polygamia, ale jednoduchá matematika.
Predstav si obec, kde žije 100 mužov a 200 žien. Z toho je 50 mužov ženatých z 50 timi ženami.
Čiže zostalo 50 slobodných mužov, čo je z celku 100 mužov 50%
a 150 slobodných žien, čo je z celku 200 žien 75%

No, to s tou polygamíí bylo myšleno jako vtip na odlehčení... Ale:

Stejně, v jedné obci je to plně představitelné, tak ja píšeš. Ale z hlediska desetimiliónové země už ne. Prostě to beru tak, že čím více lidí v nějaké komunitě je(bytový dům/obec/město/okres/kraj/stát/celosvětová populace), tím blíže se bude rozvrstvení populace blížit 50 % muži a 50 % ženy. Pokud do toho nehrají nějaké jiné parametry typu válka, ale ta u ns už od roku 45 naštěstí nebyla. Takže to beru tak, že v středním státě, jako celku by mělo být přibližně stejné množství mužů a žen (dejme tomu rozmezí 48-52 % / 52-48 %). A tudíž by mělo být přibližně stejné množství svobodných mužů a žen

Dejme tomu populace, kde je 48 % žen a 52 % mužů. 50% žen bude vdaných, to je 24 % populace. Stejné procento populace, tedy 24% budou ženatí muži. Tzn., že 52-24 = 28% populace svobodní muži. 28/0,52=53,84 % mužů je svobodných. Takovouto populaci si dovedu reálně představit. Ale populace, kde se to liší o deset procentních bodů už mi nedává smysl, pokud není něco, co selektivně odstraní určité pohlaví (např. mnoho mužů je zabito ve válce).

Tzn... Lidi statistikům lžou... A přitom tohle by šlo zjistit z matrik, ne?

Tedy sčítání má smysl pouze za předpokladu, že každý uvede pravdivé údaje. To asi nebude tento případ.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
MALKU laskavě si mne přestaň brát do své už to musím napsat nevymachane huby a přestaň tady prudit a urážet ostatní.

A to co napíšeš si nejméně 5x po sobě přečti pokud se svou inteligenci vůbec umíš pořádně číst.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum