ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Gyrl napsal:
V pevných nožích Mílo....Potřebuju poraditWink

Nojo, no.... Velký dík. Admire Ručka u dnes broušeného nože je ještě OK, tak jsem - abych poradil - potřeboval : Jak na to?!?!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Miloslav Zítek napsal:
Gyrl napsal:
V pevných nožích Mílo....Potřebuju poraditWink

Nojo, no.... Velký dík. Admire Ručka u dnes broušeného nože je ještě OK, tak jsem - abych poradil - potřeboval : Jak na to?!?!

Kurwa tolik jsem toho zas včera nevypil...Surprised
To je nějaký kód, nebo kýho čerta ?
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Zdravím pánové. Má tu prosím někdo zkušenosti s určením nosnosti chemické kotvy v duté cihle? Respektive spíše s výdrží přepážek duté cihly. Kotva samotná napochybuji, že to co potebuji vydrží, ale abych ji nevytrhl i s kusem zdi.

O co jde. Do domácí garážové posilovny si dělám madlo do zdi na některé cviky. Představte si to jako pouze spodní příčku žebřin, nebo "hrazdu" do zdi cca 20 cm nad zemí. Madlo mám posvařováno. Bude to na 4 šroubech. Madlo má 4 díry 8 mm (není problém předělat na 10) v rozích obdélníku cca 40 x 16 cm (vzdálenosti středů děr).

Je potřeba, aby to udrželo bez problému cvičícího téměř 100 kg člověka (takže dynemické nerovnoměrné zatížení). Představoval by si jako minimum nosnost jedné kotvy 150 kg v tahu. Lépe tak 200 kg (klidně více, opravdu chci mít jistotu, že nevylomím kus cihly.

Co nemohu najít? Jaký průměr otvoru (závitovka 8 mě sice udrží bez problémů sama, ale čím větší, tím lepší rozložení tahu na přepážky cihly) a jak hluboko je třeba vrtat, aby to opravdu drželo (15 cm? 20 cm? Víc?). Jde o duté cihly porotherm, takové ty v malými dutinkami bez výplně a spoustou přepážek.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
ono je důležité hlavně nevrtat s příklepem a použít kovové sítko https://www.obchodprodilnu.cz/pouzdro-kovove-derovane-msm-pro-zavitovou-tyc-mungo-7771.html u klasické hmoždinky o délce 70mm je nosnost v duté cihle max 30kg tak bych odvozoval od toho. https://www.obchodprodilnu.cz/blog/chemicka-kotva-prumer-otvoru.html
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Nebo přidat v odpovídající rozteči 1 díru nad. Tedy nahoře 2 kotvy a pod madlem 1. To by totiž bylo kotvené ve 3 řadách cihel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Díky pánové. Nejvíce mi pomohla úvaha s délkou a nosností klasické hmoždinky. Pak vím, že 30 cm kotva by těch 150 kg udržet měla, a vzhledem k většímu průměru to bude pravděpodobně víceHappy Cihla má 40 cm, takže 35 cm si můžu dovolit.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Ahoj, je tady prosím někdo z okolí Ostravy kdo děla s kydexem 🤔 požežoval bych futro …. na revolver.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
zabikuch88 napsal:
Ahoj, je tady prosím někdo z okolí Ostravy kdo děla s kydexem 🤔 požežoval bych futro …. na revolver.

Ahoj, zkus Hampa - nože Hrbek. b.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Ajoj bobříku 😉 Díky za tip 😉 Užívej advent a pozdravuj od nás drahu polovičku 😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20231211_WA0001.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Nevíte někdo, co je to za auto? Díky

vakovlk vložil tyto přílohy:
2290E6C2_57A2_43F9_A795_4C861268BB02.jpeg.jpg
012B2B2C_9C2F_46EB_AD59_FE4AFAD1F7B1.jpeg.jpg

Za všechno si můžu sám
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, Daihatsu. Model neznám....Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/21/2020
Daihatsu Cuore. Nebrat. 😀
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/8/2009

Redneck "Solo stove" ... Ok buben z pračky
Přenosné a hoří to bez kouře ..

krtek4x4 vložil tyto přílohy:
IMG_20231212_102907__01.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/4/2015
vakovlk napsal:
Nevíte někdo, co je to za auto? Díky

Je to Daihatsu Move. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/12/2018

Já mám panel 200W k Ecoflow Delta 2 a funguje to překvapivě dobře
https://iallpowers.eu/products/allpowers-sp033-portable-solar-panel-200w-polycrystalline-cells

Ale musí se s tím šibovat podle slunce. V létě reálně 170W na přímém slunci. Ale jakmile to je z úhlu, nebo to něco částečně zastíní, tak padne klidně pod 90W (při tom zastínění).
A "powerbanka" Ecoflow je super. Je to teda drahá sranda, ale zvládne dost. Ale převážně nabíjím spíš za jízdy z auta. Panel vytahuju jen pokud někde stojíme dýl.

Libor
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Chtěl bych poděkovat moderátorům za rychlé čištění od toho korejského blba. Nemáte to jednoduchý...
Díky!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Surg napsal:
Chtěl bych poděkovat moderátorům za rychlé čištění od toho korejského blba. Nemáte to jednoduchý...
Díky!

Taky se přidám s poděkováním Admire
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
dělám co mohu, už možná vím jak odhalit spící agenty, tak by to snad mohlo mít útlum Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum