ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/12/2013
Dog : o kus výše jste mlel nějaký nesmysly o změně na povinnost nosit zbraň. Mám toho času tři. To bych je musel pořád nosit všechny?

Co tihle buditelé dělají zrovna na knife...
Za chvíli budeme řešit víčka na petlahvích, tempeh místo svíčkový,LGBTQ a kdovíjaký další píčoviny...
Dejte jim ban a vybavené 😁
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Mydlifous napsal:
Dog : o kus výše jste mlel nějaký nesmysly o změně na povinnost nosit zbraň. Mám toho času tři. To bych je musel pořád nosit všechny?

Co tihle buditelé dělají zrovna na knife...
Za chvíli budeme řešit víčka na petlahvích, tempeh místo svíčkový,LGBTQ a kdovíjaký další píčoviny...
Dejte jim ban a vybavené 😁

Díky za toho buditele! Happy Happy Happy Happy Happy Happy Happy
Diskusi jsem nezaložil, ale rozvinul.
A tykání mi nevadí, i když píšu téměř spisovně, v téhle komunitě je tykání normální.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Dog-u; Tvoje příspěvky mi přijdou opravdu spíš jako hledání léku proti nudě, než vážně míněná debata….
Budiž; můj pocit je, že právě “mastiči ega” budou tu zbraň nosit, a Bohu žel tam to taky nejčastěji skončí nějakým průšvihem jako třeba u toho “borce” u plaveckýho stadionu v Brně.

Nicméně pro mne je typickým příkladem zbraně k osobní ochraně mít zbraň doma pro případ loupežného přepadeni, kdy než někdo zavolá policii a ta se dostaví a odhodlá se vstoupit do objektu může být pozdě + nošení venku v rizikových oblastech, přenášení větších finančních obnosů a (diskutabilně) proti šelmě ( Slovensko medvěd a les volně pobíhající psi)…..
Nevím ovšem jak si někdo doma uloženou zbraní mastí ego.
🤠✌️
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Statistická ročenka uvádí poměr mezi počtem biologických mužů a žen v ČR a není založena na žádných genderových "pravidlech". Je pravděpodobné, že počet zbraní na 100 lidí bude jiný na střelnici, na ulici a na filozofické fakultě kdekoliv. Troufl bych si i odhadnout, že se FF bude lišit v tomto směru i od jiných VŠ (jen můj dojem).

Cituji: "přišel zjevně nevyrovnaný jedinec na přijímačky se zbraní zcela legálně, ale tak vyděšený z toho, že zbraň u sebe má, že to na něm bylo vidět. O tom, že by ji použil správně v případě nutnosti nemám žádné iluze."

Cituji: (zde):
...chování mladého muže, který společně s dalšími lidmi dorazil v sobotu na den otevřených dveří na Pedagogickou fakultu...

...Strážníky zalarmovala sama děkanka fakulty Simona Koryčánková. Ta si při hlavní přednášce na dni otevřených dveří podle svých slov všimla člověka, který se choval nestandardně. „Byly tam neklidné, rychlé pohyby rukama a tu situaci jsem vyhodnotila tak, že ten člověk není úplně v pořádku. Rozhodla jsem se proto, že se obrátím na městskou policii,“ popsala děkanka. ...

...„Muž s policisty spolupracoval, nebyl agresivní ani žádným způsobem nevyhrožoval použitím zbraně. Policisté následně zjistili, že muž je dlouholetým držitelem zbrojního průkazu skupiny E. Jeho držiteli jsou osoby, které vlastní zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku. Dále policisté zjistili, že muž vlastní celkem sedm zbraní různých ráží,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb. ...
Zvýraznění mnou.

Tolik k přesnosti informací "na přijímačky", "vyděšení z toho, že má zbraň u sebe", atd.. Pokud bereš informaci takového presstituta za bernou minci, nemám jak reagovat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Dog napsal:
...Chtěl jsem jen vyprovokovat ty, které jsem v tom příspěvku popsal jako mastiče ega, aby začali přemýšlet. Vadí mi nekonečné omílání práva na nošení zbraně a naprostý nedostatek nošených zbraní v situacích, kdy by tam fakt byly potřeba...

Nezlob se, ale ono to vypadalo spíš na opravdově míněný názor, než na pouhou provokaci. Bohužel se lze s takovými názory, které jsou míněné smrtelně vážně, setkat dost často. Vždycky z úst lidí, kteří nikdy zbraň nevlastnili a tudíž neví, co to obnáší.

Tak jen něco málo na vysvětlenou. Ona to není tak jednoduchá věc, jak to vypadá na první pohled. Když se držitel zbraně nachomejtne k nějaké situaci, kde je někdo ohrožený nějakým násilníkem, brzdí ho v použití zbraně na něčí nebo svou obranu např. vědomí, bohužel nepopiratelné skutečnosti, že soudy u nás chrání více útočníka než obránce. Takových případů je mnoho a tak, pokud nejde vysloveně tak říkajíc o kejhák, každý držitel zbraně si její použití velmi rozmyslí.

Další věc je ta, že ve stresové situaci začne člověk konat jinak, než by jednal s chladnou hlavou. Pod tlakem okolností se všechno mění a je potřeba si uvědomit, že se snadno může stát, že může zasáhnout někoho, kdo bude třeba v dráze střelby pár metrů za útočníkem. Atd. atd. Představa, že vytáhneš bouchačku a útočník se lekne a uteče, je bohužel zcela falešná. Když už jde zbraň z pouzdra, tak to musí být s vědomím, že jí budu opravdu nucen použít, bez ohledu na možné následky. Ono střílet na střelnici na papírový terč zvaný "terorista" je jedna věc a něco jiného je střílet na chlapa, který je pět metrů od Tebe a kolem je spousta lidí, kteří se kdykoli mohou přimotat do rány. Dalo by se o tom psát skoro do nekonečna.

Většina lidí, které znám a kteří mají nějakou krátkou zbraň, si jí koupili hlavně kvůli té střelnici, protože je střílení baví a každý z nich se modlí, aby jí k ničemu jinému nemusel nikdy použít. Já taky. Zbraň mám a nosím jí, ale jsem opravdu rád, že jsem se nedostal do situace, že by musela ven. A doufám, že k tomu nikdy nedojde.
Posláno:
Štamgast
Dog :
Ne všem lidem chci tykat. A je mi jedno,jestli se to na internetovejch fórech dělá automaticky.
K nošení zbraně bych řekl asi tolik, že ji nenosím. Jednak je to těžký a nepohodlný, jednak mi také přijde, že případnou obranou bych si s našimi zákony sakra zavařil. Byl bych ochoten sáhnout pro ni pouze pro ochranu sebe a několika nejbližších, ale v žádném případě ne pro cizí lidi.
Ani nevím, jak vlastně dopadl ten člověk, který v noci zastřelil ve svém domě lupiče. Pokud si vzpomínám, hrozil mu těžkej průser.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Surg napsal:
SJe pravděpodobné, že počet zbraní na 100 lidí bude jiný na střelnici, na ulici a na filozofické fakultě kdekoliv. Troufl bych si i odhadnout, že se FF bude lišit v tomto směru i od jiných VŠ (jen můj dojem).

Nevim, jak je to na filde, u nas byla vekova distribuce zhruba takova, ze s kazdym dalsim rocnikem ubyla pulka lidi. Takze nastoupilo nas 700, dodelalo 70. A z tehle lidi 21+ (treti, spis ctvrty rocnik), cili zpusobilych pro E se v patek odpoledne ve skole moc lidi vyskytovat nebude (patky byvaji prednasky pro prvaky).
Navic vetsina filozofu (jo, par jich znam) jsou spis odmitaci, takze procento drzicu, tim spis nosicu bude vyrazne pod prumerem. A to nemluvim o tom, ze mi prijde, ze zbrojak je spis zalezitost 30+, mladochu se na soutezich objevuje minimum.
Takze osobne myslim, ze pokud tam byl vubec alespon jeden nosic, tak by to byl uspech.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
"Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení."

Taky se mi to nedaří....
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
Mydlifous: dopadlo to pro něj dobře, ale i tak ho právník stál přes 120 000,-

A jen k tomu napíšu poslední: Nekrmme Trola

Kdo chce relevantní informace at navštíví stránky www.gunlex.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Jardah: Budiž; můj pocit je, že právě “mastiči ega” budou tu zbraň nosit, a Bohu žel tam to taky nejčastěji skončí nějakým průšvihem jako třeba u toho “borce” u plaveckýho stadionu v Brně.

Myslíš toho vola, co šel prudit do školy s kvérem za opaskem, nebo toho druhýho, co ho pak honil mezi paneláky, kvér mu sebral a dvakrát to do něj, když už ležel, našil? Toho druhýho znám a kdybys ho viděl nasranýho, tak tasíš taky. Je to trochu magor a jde z něj fakt strach, když se naštve. I to, že šel proti zbrani a nedal se zastrašit, je pro něj typický. A možná je to i k zamyšlení, že ani zbraň Ti nepomůže, když narazíš na takovýho týpka. Naopak.

Za všechno si můžu sám
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Mydlifous napsal:
Dog :
Ne všem lidem chci tykat. A je mi jedno,jestli se to na internetovejch fórech dělá automaticky.
K nošení zbraně bych řekl asi tolik, že ji nenosím. Jednak je to těžký a nepohodlný, jednak mi také přijde, že případnou obranou bych si s našimi zákony sakra zavařil. Byl bych ochoten sáhnout pro ni pouze pro ochranu sebe a několika nejbližších, ale v žádném případě ne pro cizí lidi.
Ani nevím, jak vlastně dopadl ten člověk, který v noci zastřelil ve svém domě lupiče. Pokud si vzpomínám, hrozil mu těžkej průser.

Já už jsem si v kontextu s našimi zákony zavařil. Takže, jakkoliv podle znění zákona je nutná obrana regulérní, v praxi nastoupí známosti, protekce atd. až se z toho chce zvracet. Udělaj z jednoho zavrženíhodného zločince.
Z tohoto důvodu už zbraň nenosím a ne že by byla těžká a nepohodlná...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
vakovlk napsal:
Jardah: Budiž; můj pocit je, že právě “mastiči ega” budou tu zbraň nosit, a Bohu žel tam to taky nejčastěji skončí nějakým průšvihem jako třeba u toho “borce” u plaveckýho stadionu v Brně.

Myslíš toho vola, co šel prudit do školy s kvérem za opaskem, nebo toho druhýho, co ho pak honil mezi paneláky, kvér mu sebral a dvakrát to do něj, když už ležel, našil? Toho druhýho znám a kdybys ho viděl nasranýho, tak tasíš taky. Je to trochu magor a jde z něj fakt strach, když se naštve. I to, že šel proti zbrani a nedal se zastrašit, je pro něj typický. A možná je to i k zamyšlení, že ani zbraň Ti nepomůže, když narazíš na takovýho týpka. Naopak.

Myslím toho co šel vyzvednout synka na plavání a měl konflikt s někým (plavčíkem? trenérem?)
Ten první ho netrefil nebo měl první slepej. Ten druhej mu bouchačku sebral a trefil ho (do břicha?). Takhle jsem to četl někde na serveru, tak netuším jak to bylo doopravdy a jestli je to ten samý případ. Každopádně to dokazuje, že když někdo tasí, musí to chtít a dokázat OPRAVDU dotáhnout, ne si myslet, že někoho postraší.
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Ještě štěstí, že to nikdo OPRAVDU nedotáhnul…

Čtení o zbytečnému konfliktu zde.
Posláno:
Štamgast
IRA :
Mám dojem,že je problém už varovný výstřel do vzduchu. Natož na někoho namířit. Mám toho času Glock 17 a Smith 29,takže nic moc pohodlně nositelnýho. Jo,ještě mám Derringer .22 LR, ale to je asi účinnější, když budu nadávat. Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Kluci, svého času Mr. Smith ve svém domě na 3 zakuklence vytáhl zbraň - střelnou. Překonali zavřenou mříž, zamčené dveře.
U soudu prohlásili, že se chtěli zeptat na cestu...... Hodně dlouho mu trvalo, než ji dostal zpět. Tak dnes má po domě ostrohranné , krapet delší polínka, akorát do ruky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Ludia, fungujú vám normálne PM? Ja mám pocit že asi nechodia upozornenia Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Wotan napsal:
Ludia, fungujú vám normálne PM? Ja mám pocit že asi nechodia upozornenia Confused

Ahoj, dakedy chodievali upozornenia na mail, že ma na fóre čaká súkromná správa, ale to už dlhšie nefunguje. Teraz to uvidíš, len tak, keď sa námatkovo prihlásiš na svoj účet a pozrieš do vašej schránky alebo cez môj profil a v sekcii doručená pošta máš rovnakú správu ako v schránke.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Mě právě jo.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Něco na odlehčení:

Byl jsem velmi šťastný člověk. Má báječná přítelkyně a já jsme byli spolu více než rok a tak jsme se rozhodli se vzít.
Jen jedna malá věc mi vadila, byla to její překrásná a výrazně mladší sestra.
Mé budoucí švagrové bylo dvaadvacet, měla na sobě velmi těsnou minisukni a určitě byla bez podprsenky.

Jeden den tato sestřička volala a požádala mě, abych jí pomohl zkontrolovat svatební pozvánky. Byla sama, když jsem přijel. Zašeptala mi, že po mě touží a tyto pocity že nedokázala překonat. Navrhla mi, abych se s ní miloval, jen jednou předtím, než se ožením a sváži svůj život s její sestrou.

No, byl jsem celkem v šoku, a nemohl říct ani slovo.
Řekla: „Jdu nahoru do mého pokoje, a chceš-li poslední divoký úlet, přijď a vem si mě celou“.
Byl jsem ohromen, zmrazen a v šoku jsem sledoval, jak odchází po schodech.
Když se dostala nahoru, stáhla si kalhotky a hodila je po schodech dolů na mě.
Stál jsem tam na okamžik, pak jsem se otočil a šel přímo k hlavnímu vchodu.
Otevřel jsem dveře a šel rovnou ke svému autu.
A hle, celé mé budoucí příbuzenstvo stálo venku a všichni tleskali! Se slzami v očích, mě můj tchán objal a řekl:
„Jsme velmi rádi, že jste prošel naším malým testem.
Nemohli jsme si přát lepšího člověka pro naši dceru. Vítejte do rodiny“!

A poučení z tohoto příběhu je: „Vždy si nechávejte kondomy v autě“!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
No, mi se tohle nestalo, ale mému kamarádovi před lety skoro doslova totéž ... musel k terapeutovi, nějak mu to pak nešlo vůbec Laugh
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum