ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Mě právě jo.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Něco na odlehčení:

Byl jsem velmi šťastný člověk. Má báječná přítelkyně a já jsme byli spolu více než rok a tak jsme se rozhodli se vzít.
Jen jedna malá věc mi vadila, byla to její překrásná a výrazně mladší sestra.
Mé budoucí švagrové bylo dvaadvacet, měla na sobě velmi těsnou minisukni a určitě byla bez podprsenky.

Jeden den tato sestřička volala a požádala mě, abych jí pomohl zkontrolovat svatební pozvánky. Byla sama, když jsem přijel. Zašeptala mi, že po mě touží a tyto pocity že nedokázala překonat. Navrhla mi, abych se s ní miloval, jen jednou předtím, než se ožením a sváži svůj život s její sestrou.

No, byl jsem celkem v šoku, a nemohl říct ani slovo.
Řekla: „Jdu nahoru do mého pokoje, a chceš-li poslední divoký úlet, přijď a vem si mě celou“.
Byl jsem ohromen, zmrazen a v šoku jsem sledoval, jak odchází po schodech.
Když se dostala nahoru, stáhla si kalhotky a hodila je po schodech dolů na mě.
Stál jsem tam na okamžik, pak jsem se otočil a šel přímo k hlavnímu vchodu.
Otevřel jsem dveře a šel rovnou ke svému autu.
A hle, celé mé budoucí příbuzenstvo stálo venku a všichni tleskali! Se slzami v očích, mě můj tchán objal a řekl:
„Jsme velmi rádi, že jste prošel naším malým testem.
Nemohli jsme si přát lepšího člověka pro naši dceru. Vítejte do rodiny“!

A poučení z tohoto příběhu je: „Vždy si nechávejte kondomy v autě“!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
No, mi se tohle nestalo, ale mému kamarádovi před lety skoro doslova totéž ... musel k terapeutovi, nějak mu to pak nešlo vůbec Laugh
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Mydlifous napsal:
IRA :
Mám dojem,že je problém už varovný výstřel do vzduchu. Natož na někoho namířit. Mám toho času Glock 17 a Smith 29,takže nic moc pohodlně nositelnýho. Jo,ještě mám Derringer .22 LR, ale to je asi účinnější, když budu nadávat. Laugh

Dojem máš správný. Varovný výstřel do vzduchu může být posouzen jako t.č. výtržnictví Beating
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Dotaz:
Má někdo zkušenosti s objednáváním a doručováním nožů z Ruska?
Nože KIZLYAR jsou v ruských internetových shopech o 1/3 až o 1/2 levnější než v ČR...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
rak nožomil napsal:
Dotaz:
Má někdo zkušenosti s objednáváním a doručováním nožů z Ruska?
Nože KIZLYAR jsou v ruských internetových shopech o 1/3 až o 1/2 levnější než v ČR...

To by mě také zajímalo jak to v současné době funguje.
Já bych zas něco od DAGGERR. Nejde mi tolik o cenu ale o určitý model a tato značka se moc nenabízí. Confused
Posláno:

Štamgast
Priklad:

Nůž Kizlyar OTUS
cena v ruskem e-shopu
3.080 rublů, to je 776 Kč,
cena v českém e-shopu
1.950 Kč...

Dnešní kurs:
1 Kč = 3,97 rublů

rak nožomil vložil tyto přílohy:
IMG_20240424_124226.jpg.jpg
IMG_20240424_124409.jpg.jpg
IMG_20240424_124459.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Nemyslím si že to pôjde. Určite tam bude clo a asi to bude podliehať aj nejakým sankciám.
Posláno:

Štamgast
Možná že by se to vyplatilo i s tím clem.

Korshun 3 cena v Rusku 5.770 rublů,
to je 1.443 Kč

a v ČR 3.470 Kč to je více než o polovinu víc...

rozdíl 2.027 Kč...

za těch 3.470 by byly nože 2 a ještě by zbylo na clo...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Já bych to neriskoval. Viděl jsem i fotky vráceného zboží (korálky od _cetus_550) které neprošly celníci, na svém IG tenkrát žádal, ať si nakupující ověří, jestli je možno přijímat zásilky z Ruska, ať se mu nevrací.

Funkysaurus vložil tyto přílohy:
Screenshot_2024_04_24_15_16_21_647_com.instagram.android.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Když opominu morální hledisko, učím mladýho (10), že míra úspěchu v životě se dá dramaticky zvýšit do plusu, když nevstupuju do předem prohraných bitev.
Když morální hledisko neopominu, je mi smutno….
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Jen takové zamyšlení nad morálním hlediskem:

Co je více a nebo méně morání? Objednat si nůž od ruského výrobce přímo z Ruska? Nebo objednat si tentýž nůž od ruského výrobce tady v Česku za dvojnásobek? Vždyť oba tyto způsoby vydělají ruskému výrobci pravděpodobně totéž. Co je tedy morálnější? Je nůž nějak ideologicky očištěn? Berme teď v potaz, že dotyčný chce jednoznačně nůž od tohoto výrobce.

Stejně by se šlo dívat i na obchod s ropou a plynem, které rusko stejně prodá zemím, které nevedou sankce (např. Indie) a pak tyto země plyn dále přeprodávají dále. Je to morálnjší koupit zboží takto přeprodané, když sankcionovaná země stejně dostane zaplaceno (byť asi méně) a ještě na tom vydělá prostředník?

EDIT: Samozřejmě je morálnější brát zboží jiného původu, ale zde se bavím o zboží, které jinak sehnat jde špatně či vůbec nebo vlastně dráž ze stejného zdroje přes prostředníka (jde-li o konkrétní model nože, samozřejmě lépe si koupit prostě podobný)...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Honzo, zjednoduším to pro mě v tom není rozdíl - přímo/přes prostředníka.
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Jo, na věci z Ruska jsou teď sankce, u oceli odkudkoliv ze zahraničí musíte dokazovat, že není ruského původu. Takže vím to celníci nejspíš prostě nepustí. Proto pokud opravdu chcete věc z Ruska, je lepší a snadnější ji přeplatit u nás. Nehledě na to, že s mezinárodním převodem peněz směrem do Ruska je taky potíž....
No a k těm morálním dilematům: Kde mám sakra koupit náhradní díly na auto ruské výroby koupené před válkou na Ukrajině? Laugh Laugh Laugh
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Štamgast
Hodím do větru takovou otázku: je morální kupovat od Rusů zemní plyn? Nebo je morálnější kupovat ten samý plyn od Němců a Slováků a platit za něj dvojnásobek? Tudíž si na morálku v podstatě jenom hrát? Nebo je nemorální chování Německa, které za distribuci plynu účtuje nehorázné poplatky, proti kterým se například už docela ostře ohradilo Rakousko? To jsou fakta, která si lze snadno najít. Některé údaje jsou například v tomto článku: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-rusky-plyn-se-vraci-do-ceska-je-levnejsi-a-nikdo-ho-neumi-zastavit-245317

Proč to sem píšu? Rozhodně ne proto, abych vyvolával nějaké politické hádky, toho jsem opravdu dalek. Jen chci ukázat, že nic není tak jednoduché a černobílé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Argument s autem, který uváděl Hejkal je taky krásně ilustrativní. My to tu těžko vyřešíme a hádat se kvůli tomu je, nezlobte se, jenom ztráta času.
Posláno:
Štamgast
Raději z jiného soudku:

Sidney vložil tyto přílohy:
Da__rek_od_Itala_27_n.jpeg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tak nejak matne si pamatuju, ze na nakup (alespon nekterych typu, myslim, ze tam spadaji i lovecke) nozu v Rusku byla treba bumazka od nejakeho ruskeho uradu. Nevim, jestli se to tyka i toho tveho, pokud ano, tak pochybuju, ze budou nejak zhavi ho vydat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Mám dva nože zakúpené priamo v RF. Pri dobrom výbere predajcu nie je s nákupom problém. V mojom prípade A.Biryukov a Galeria nožej. Samozrejme bez problémov to bolo pred zjašením sa RF.
V RF existujú dva druhy nožov - cholodnye oružie a tie ostatné. Cholodnye oružie - každý kus je očíslovaný, predáva sa na povolenie a je registrovaný /napr.v poľovnom lístku/. Patria sem nože
s hrúbkou nad 2,2 mm / 2,0mm ??/a záštitou- priečkou. Medzi ostatné patria nože s hrúbkou nad
spomínanú mieru hrúbky, ale nesmú mať priečku a nože s priečkou, ale hrúbkou pod 2,2mm a samozrejme nože pod 2,2mm a bez priečky.
Každý legálne vyrobený nôž má svoj certifikát o zadelení do príslušnej kategórie. Pri predaji kupujúci obdrží kópiu certifikátu.
Pochybujem, že sa podarí v RF kúpiť v e shope cholodnye oružie.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Poslední dva dny jsem nějakej chcíplej. Za to může asi to aprílové počasí. Fčéra sluníčko, pár vloček a "těžká voda" (kapky deště s teplotou pod 4°C). Tak budu muset odzkoušet bylinkovou léčbu. Laugh

dagger vložil tyto přílohy:
jarní_únava.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
Zdravím z dovolené Ok

ježour01 vložil tyto přílohy:
IMG_20240427_225938.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum