ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Obracím se sem s žádostí o laskavost.

V rámci stavby domu pořizuji stavební výtah. Pojedu pro něj do Višňové u Příbrami. Nenašel by se někdo z okolí, kdo by byl ochoten mi ve spolupráci se současným majitelem pomoct výtah rozebrat a naložit na nákladní auto?

Díky
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Kolik?

Jurajm vložil tyto přílohy:
Kolik.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
ukradl 1000 Kč.
dostal zboží za 737 Kč.
dostal vráceno 263 Kč.

obchod přišel o 2000 Kč (ukradeno 1000, zboží za 737, + vratka 263).

I když tu 1000 použil na "nákup" zboží, byla kradená, + zboží za 737 + vratka 263...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
rak nožomil napsal:
ukradl 1000 Kč.
dostal zboží za 737 Kč.
dostal vráceno 263 Kč.

obchod přišel o 2000 Kč (ukradeno 1000, zboží za 737, + vratka 263).

I když tu 1000 použil na "nákup" zboží, byla kradená, + zboží za 737 + vratka 263...

1000.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
263 CZK komplet + rozdíl DPC (nebo PC) - NC ze 737 CZK.
Je ještě otázka, jsou-li plátci DPH.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/7/2021
Dobrý den pánové, chtěl bych vás poprosit o radu. Kolega příští měsíc slaví padesátku. Přál by si nějaký kvalitní kuchyňský nůž. Mohli byste mně z vlastní zkušenosti nějaký doporučit? Dalo by se něco smysluplného sehnat tak do 2500,- ?

Děkuji za odpověď.
Posláno:

Pokročilý
Infidel napsal:
Dalo by se něco smysluplného sehnat tak do 2500,- ?

Böker Cottage Craft
A za tu cenu mu můžeš vzít dva pasující.
Mám všechny - doporučuji velkého a malého šéfa👍
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Piroha5 napsal:
Jako Anton Špelec ostrostřelec sehnat nějakýho letce 😉
(Připájet na měko)

Tohle by se i v mé hlavě vylíhlo. Na měkko x na tvrdo - ale čím a jak - to je, oč tu běží. Krapet technického popisu. Tedy : hořák, teplota, pájedlo, ev. cosi dalšího. Neb mám lesnické vzdělání a tohle jsme ve škole i té života, nebrali.
Posláno:

Pozorovatel
Totoro napsal:
Infidel napsal:

Böker Cottage Craft

Díky za odpověď. Vypadá to velice dobře. Akorát nevím, jak by se popasoval s údržbou uhlíkovky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
rak nožomil napsal:
...I když tu 1000 použil na "nákup" zboží, byla kradená, + zboží za 737 + vratka 263...

??
Ukradl 1.000, přišli tedy o 1.000. Nákup s tím nijak nesouvisí.
Že nad takovou ptákovinou vůbec přemýšlíte...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Krapet technického popisu. Tedy : hořák, teplota, pájedlo,
Mosaznou pájkou autogenem tavidlo borax ale chce to trochu praxe (proto toho letce)aby se neutavila ta část mosaznýho závitu. Ale jistě jsou i jiné možnosti přidejte fotky a důvod proč mosazný závit?
Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:

Pokročilý
Infidel napsal:
Díky za odpověď. Vypadá to velice dobře. Akorát nevím, jak by se popasoval s údržbou uhlíkovky.

Určitě, nejsou pro “každého”.
Ale ohledně té údržby to vůbec není tak zlé, jak se může zdát. Moje paní občas (na můj vkus často :)) něco nakrájí a nechá je nemyté ležet. Občas vypadají brutálně, ale ta platina se mění s použitím. Nejhezčí je po ananasu a hovězím - do modra. Citrón a limeta dělá klasickou “rezavou”. Zbytek jsou odstíny šedé.
Ale každá s použitím mizí a nahrazuje ji další.
Myčku ale neznají a na dřevo dostávají jednou za čas výživu, aby nebylo “suché”.
Ocel je ale vděčná a za tu cenu jsou super.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
Posláno:

Pozorovatel

To santoku používám doma. Vůbec není špatné.

Tojiro je určitě super. Jen si myslím, že by u kolegy asi nebylo moc doceněno. V oblasti nožů je naprostý laik.

Zatím mě to táhne k té uhlíkovce co uváděl Totoro.
Posláno:

Pozorovatel
Totoro napsal:
Infidel napsal:

Böker Cottage Craft

Tyto nože jste kupoval v obchodě, který jste uváděl v odkazu?

Jde mně o dopravu, případně clo atd.

Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Infidel napsal:
...

Takový blbý dotaz. Jak je kolega zvyklý zacházet s kuchyňskými noži a jak je umí brousit, udržovat atd.? Kuchyňáky jako dárek vybírám podle budoucího majitele. Když je třeba zvyklý dávat nože do myčky, neumí si je nabrousit apod, kouká z toho většinou nějaká keramika. Jinak to také mohou bý vyhozené peníze.
My jsme tu samí postižení, nože jsou div né naše děti, ale svět kolem nás je drobet jiný.
Posláno:

Pozorovatel
Sidney napsal:
Infidel napsal:
...

Takový blbý dotaz. Jak je kolega zvyklý zacházet s kuchyňskými noži a jak je umí brousit, udržovat atd.? Kuchyňáky jako dárek vybírám podle budoucího majitele. Když je třeba zvyklý dávat nože do myčky, neumí si je nabrousit apod, kouká z toho většinou nějaká keramika. Jinak to také mohou bý vyhozené peníze.
My jsme tu samí postižení, nože jsou div né naše děti, ale svět kolem nás je drobet jiný.

Dotaz je super. Zjistil jsem, že by je klidně do myčky dal... Ke keramice mám trochu "nedůvěru". Asi není opodstatněná ale můj šálek kávy to není. Jinak nože mu budu určitě brousit já 😁. Asi tedy budu muset kouknout po nějakém nerezu...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No, myčka.... to je kudel hrob. Udělal jsem nožík ze sendviče s K390, luxus dřívkem na ručce - a že prý děti to do myčky v nestřeženém okamžiku daly................. Povedlo se kudlu rozebrat, opravit a znovu spasovat. Krásný očkový nádor z břízy tohle málem nepřežil. A že to bude mít na výlety....
Takže se už taky vyptávám, kdože s kudlou přijde do styku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Infidel napsal:
...Dotaz je super. Zjistil jsem, že by je klidně do myčky dal... Ke keramice mám trochu "nedůvěru". Asi není opodstatněná ale můj šálek kávy to není. Jinak nože mu budu určitě brousit já 😁. Asi tedy budu muset kouknout po nějakém nerezu...

Já bych ani tu keramiku nezavrhoval. Když pořídíš něco od Kyocery, tak to není žádná běžná produkce za pár kaček. Jsou to kvalitní nože a některé z nich jsou i pěkně drahé. Pro laika v kuchyni téměř bezúdržbové a snesou i tu myčku. Viz. např. zde https://www.kvalitninoze.cz/kategorie/keramicke-noze/
Ono je tam ještě jeden aspekt, a sice co všechno s tím nožem dělá on a nebo jeho rodina. Kdysi jsem dal k Jéžišku do rodiny blízkého příbuzenstva Zwilling asi za tři a půl klacku, anžto si stěžovali, že nemůžou najít něco opravdu kvalitního. Vbrzku jsem dostal "čoud", co že je to za nůž, když je za tejden tupej jak pr... . Madam s ním krájela koláče a pizzy přímo na plechu... A takovým lidem to nevysvětlíš. Od té doby dávám keramiku a je spokojenost na obou stranách. Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
Tož jestli se sám neumí k noži chovat
Nebo má dokonce ženu Confused Laugh
...myčka, krájení na talíři, házení do dřezu či šuplete
mezi ostatní kovové předměty...tak to je těžký

Jasně z pudla bulldoka neuděláš, ale zkusil bych i vysondovat,
zda by se v tomto směru nechal(i) poučit..že když se vyvaruje
těch základních prasáren, nůž se mu odmění tím, že zůstane celej a ostrej! Což ocení i žena Wink

Podle mě ta vg10 zpracovaná japoncem je velmi vděčná..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum