ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Surg napsal:
...když ukážu něco složitosti tokamaku, co vyrábí energii, 90-99% lidí ani nepochopí, o co jde - a hlavně si to nikdo doma nevyrobí) a vždycky se naznačuje, že se nemáme dát vydírat těmi, co nám energii (elektřinu, ropu atd.) prodávají za "nekřesťanské peníze". Proč teda už sakra těchhle mašinek neběhá milión a v každé chalupě?
...

Náhodou i na to jsem kdysi narazil.Happy A dokonce malé zařízení pracující na principu studené fúze!!! Takže jsou dál než Tokamak. Bylo to přesně v tomto duchu. Energie téměř zdarma do každého domu. Cenu uváděli cca 15000,-...Shocked Jen se jaksi zapoměli zmínit, že bude uživatel potřebovat parní turbínu, generátor a vše k tomu. Nebo tím chtěli jen ohřívat vodu...Grin Každopádně i jako bojler by to bylo dobré...

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/2/2014
Vážení, Bruselští zjistili že v Česku se topí o 4stupně celsia více než je běžné.................................
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Surg napsal:

Pořád ještě platí pravidlo TANSTAAFL...
.....

Žjova, k doktorovi co má v knihovničce Heinleina bych chodil moc rádHappy

jirikostinek.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/3/2013
Mat napsal:
[quote=baca]

Liska je ale tiez selma psovita. Wink

Já vím, ale není to "typický" pes Happy dokážeš si představit pohledy pejskařů až s liškou vyrazíš na procházku??? Je to úžasný zvíře. Dík za video

Mat

Mate,
tato lištička by se možná dala ochočit. Byla to taková malá přítulka Grin
http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8400&p=23
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
add elektrika

Zdá se mi, že někteří tu vaříte z vody. Pokud protéká stejnosměrný proud cívkou, pouze jím protéka a zhlediska el. energie pokud se v ní nic nepohybuje, nemá to žádný vliv krom zanedbatelnému úbytku napětí na vedení. těch pár pohybů co udělá rozhodně nevytvoří tolik energie, aby mohl z šárovkou svítit. To že LED žárovka v domácnosti občas svítí je sice pravda, ale rozhodně toho nedocílíme tímhle.

Cívka po odpojení umí také vytvořit mnohonásobně vyšší potenciál, ale na malou chvilku, né na trvalé svícení. Proto se např. na cívku relé přidává dioda s obrácenými póly, z toho důvodu.

Dle mého názoru je v žárovce baterka pár odporů a nějaký tranzistor, na který po přivedení těch 3 V na bázi sepne a rozsvítí LEDku uvnitř. A ty čáry s cívkou jsou jen kouzelnickou návnadou nad přemýšlením, kde se energie vezme.

tak si tak, nebo to snad vyrobim
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Jeden aktuální:

Zvířata na dvoru se hádají, které nažene nejvíc strachu:
Beran: Já když se rozběhnu a vrazím hlavou do ohrady, všichni v okruhu padesáti metrů se leknou...
Býk: Já se ani nemusím rozběhnout, když zafuním, zahrabu kopytem, tak se všichni klidí, včetně hospodáře...
Kuřátko: Já si lehnu a dělám, že jsem mrtvé... A půlka republiky se posere strachy...
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013

kasper vložil tyto přílohy:
joop.jpg.jpg

wpc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2010
Když je po letech taková pěkná zima, tak pár obrázků................

wpc vložil tyto přílohy:
1a6049b5dfc13d056f3a78e0ddec0598.jpg.jpg
3d5371b727e59e7300f4ae6d1c7efca3.jpg.jpg
4b2ae710765083c8596a9b0b291b86f5.jpg.jpg
394.jpg
451e5f2e8896b14b408cf01a43aa1861.jpg.jpg
6771b4524333ca0fbe382f344b65ce81.jpg.jpg
673679322749a5da5c4d8c0d2486a2e2.jpg
a1a86370865c954fd3b6a8c2dfeec8fa.jpg.jpg
bacef4a633098475e28c43944db03d21.jpg
f007d3d79ef5ac362ee070ea8c5a6abb.jpg.jpg
first_lite_by_gerry_metz.jpg
9.jpg
6a678d72ed416eb42fba7a0e4177ca2b.jpg.jpg
artwork_images.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
[tato lištička by se možná dala ochočit. Byla to taková malá přítulka Grin
http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8400&p=23[/quote]

Měl jsem vloni v létě a celý podzim "tento problém" s mladou liškou ("fenou"), která byla přítulná až moc a jak viděla malýho (2 roky) tak se chovala jako pes - doslova - musel jsem ji ale zahnat protože mamina měla strach (ne z lišky, ale eventuální vztekliny) - hodil jsem po ní kamenem a ona otočila hlavu a její oči říkaly: "Co blbneš, co jsem ti udělala?"
Chodila ještě vloni listopad, prosinec - samozřejmě že si za to můžu sám, protože "dobré" všechny zbytky z domácnosti využívám na "krmení."
Jak teď začly sněhové nadílky tak se zatím neobjevila a můžu napsat, že mi to docela chybí.....

A dotaz pro wpc - kde se dají nahledat takové obrázky? Děkuji!!! Applause

"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
wpc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2010
tuloutdoor:

Strýček GoogleHappy Hledal jsem něco s podobnou tématikou a vyjely mi i tyhle obrázky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Takhle nějak si představuju Bulise.... Wink
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/3/2013
tuloutdoor napsal:

[quote/]Měl jsem vloni v létě a celý podzim "tento problém" s mladou liškou ("fenou"), která byla přítulná až moc a jak viděla malýho (2 roky) tak se chovala jako pes - doslova - musel jsem ji ale zahnat protože mamina měla strach (ne z lišky, ale eventuální vztekliny) - [/b]Applause
[/quote]

Vzteklina mně tenkrát také napadla. Po příchodu domů jsem ale na internetu našel, že je na našem území vymýcena a poslední případ byl u lišky zdokumentován někdy v roce 2002. S největší pravděpodobností jednalo o mladou lištičku, kterou mamina vyhnala od rodinného krbu a tak si ještě světa neznalá hledala nové bydlo. Nakonec měla štěstí, že jsem ji poslal pryč, protože po chvíli přišel jeden známý se svým norníkem na volno...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
tuloutdoor napsal:

Měl jsem vloni v létě a celý podzim "tento problém" s mladou liškou ("fenou"), která byla přítulná až moc a jak viděla malýho (2 roky) tak se chovala jako pes - doslova - musel jsem ji ale zahnat protože mamina měla strach (ne z lišky, ale eventuální vztekliny) - hodil jsem po ní kamenem a ona otočila hlavu a její oči říkaly: "Co blbneš, co jsem ti udělala?"
Chodila ještě vloni listopad, prosinec - samozřejmě že si za to můžu sám, protože "dobré" všechny zbytky z domácnosti využívám na "krmení."
Jak teď začly sněhové nadílky tak se zatím neobjevila a můžu napsat, že mi to docela chybí.....

A dotaz pro wpc - kde se dají nahledat takové obrázky? Děkuji!!! Applause
[/quote]

Lišky jsou přítulný a ochotný nechat se ochočit jen do určitého věku. Švárův táta dělal dlouhý léta hajného a vyprávěl jak měli doma liščata asi dvakrát. Byly mazlivý, hravý na zavolání přiběhly a do roka všechny zdrhly a zdivočely. Cca půlroční liška nám jednou státou chodila kolem spacáků a dobývala se do ešusu s mateřídouškovým čajem (asi měla žízeň Happy) Normálně jsme na ni svítili baterkou (byla od nás tak 3 metry) a bylo jí to jedno. Tátovi pak dokonce očichávala spacák (péřovej).
Nevím proč to tak je, ale mladá liška/lišče nějak strach z člověka postrádá.
No a pokud vím tak jediný potenciální přenašeč vztekliny (zatím) jsou netopýři......ale stejně bych tu lišku nehladil, kromě vztekliny jsou i jiné nemoci a taky třeba blechy Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Jojo, mladá liška umí být hezky drzá. Loni v létě jsem byl svědkem toho, jak taková mladá liška dokázala vyděsit bandu ostřílených trempů, protože někoho napadlo, že má určitě vzteklinu a máme tu přece děti. Vznikla hrozně vtipná lesní domobrana s čelovkama, klackama a sekyrama.Laugh Laugh Laugh Když jsem se jim snažil vysvětlit, že se u nás vzteklina od roku 2002 neobjevila a u lišek už vůbec ne, tak to moc platné nebylo. Starší lišky často mívají svrab, ale tahle byla v pohodě. Naštvala mě až když nám vlezla do stanu a roztahala jídlo po celé louce... (Asi za to, že jsem ji hájil.)
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2013
......... čiň lišce sebelíp, lumpárnou se ti odmění ..... Happy Není divu, ony to nemají od malička lehký : Malej zajíček si to hopká po lese a co nevidí : u nory si hrají malé lištičky . Tak se jich ptá : ,, Lištičky, lištičky , kdepak máte mamimnku ? " ,, Maminka je pryč . " ,, A kdepak máte tatínka ? " ,, Tatínek je taky pryč . " ,, Mrchy zrzavý , mrchy zrzavý ! " .............Wink
Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2013
Nevím kde jinde bych to napsal, tak to zkusím tady. Potřebuju poslat balík na Slovensko v hodnotě asi 400 Kč ( oblečení ) a váze asi 3 kila.
Chtěl jsem se zeptat co všechno je k tomu potřeba? Nevím jestli na to bude stačit klasický podací lístek. Na balík jsem napsal dotyčného adresu ze Slovenska, ale vrtá mi v hlavě ten podací lístek. Díky za případné odpovědi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012

Jurajm vložil tyto přílohy:
sen.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Fosgen72 napsal:
Nevím kde jinde bych to napsal, tak to zkusím tady. Potřebuju poslat balík na Slovensko v hodnotě asi 400 Kč ( oblečení ) a váze asi 3 kila.
Chtěl jsem se zeptat co všechno je k tomu potřeba? Nevím jestli na to bude stačit klasický podací lístek. Na balík jsem napsal dotyčného adresu ze Slovenska, ale vrtá mi v hlavě ten podací lístek. Díky za případné odpovědi.

Nejlepší bude když s tím dojdeš na poštu Wink Pokud to pošleš pojištěné tak budeš vyplňovat podací lístek pro zahraniční zásilku a ten je jinej. Koukni se na stránky České pošty mají tak kalkulátor zásilek kde zadáš parametry a vyjedou ti možnosti.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
Meiming napsal:
Fosgen72 napsal:

Nejlepší bude když s tím dojdeš na poštu Wink Pokud to pošleš pojištěné tak budeš vyplňovat podací lístek pro zahraniční zásilku a ten je jinej. Koukni se na stránky České pošty mají tak kalkulátor zásilek kde zadáš parametry a vyjedou ti možnosti.

Za balík nad 3 kg na Slovensko zaplatíš podle nových podmínek pošty 240,- Kč se žlutou průvodkou pro zahraniční zásilky.

Pokud ho budeš posílat na dobírku, připočti ještě 25,- Kč a pak ještě největší záludnost ČP, kterou v kalkulačce nenajdeš – poplatek za převod EURO na Kč – liší podle banky, ale co si naposled pamatuji, tak u ČSOB byl 150,- Kč za transakciCry

Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
A ještě doporučuji seznámit se s dalším názorem, případně si další vyhledat na netu:

https://www.asociace-sos.cz/spotrebitelska-zkusenost-ceska-posta-4/

Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum